Nieuws Dronten

Annie Borckink sluit wintersportwinkel in Dronten: ‘Het valt me zwaar’
Oud-Olympisch schaatskampioen Annie Borckink (goud op de 1500 meter in Lake Placid, 1980) sluit haar wintersportwinkel aan huis in Dronten. ,,Ik heb er slapeloze nachten...

#HéScheids: Dansende doelman, bijzondere overtreding en Lamprou-moment
De doelmannen speelden dit weekeinde de hoofdrollen. Niet alleen bij Ajax, ook in het regionale amateurvoetbal. Zo zien we de keeper van ZAC een bijzonder dansje uitvoeren...

Oud-wethouder Dronten pleit voor nieuwbouw gemeentehuis
Oud-wethouder Wim Smit (CDA) in Dronten vraagt zich af waarom de gemeente een ‘exorbitant hoog’ bedrag wil uittrekken voor de renovatie van het gemeentehuis. Waarom...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Dronten

Dronten op Twitter

#Winkelactie #Voedselbank #Dronten levert 1629 artikelen op https://t.co/cznDr8GY2s gedeeld door @dronten_online
Door @dronten_online op 23-01-2019 09:11:00

#VVD wil niet al te veel laden en lossen aan De Rede en de Walvisstraat B en W willen de grote winkels, zoals bouwm… https://t.co/8DJ4v9NzYR
Door @dronten_nieuws op 23-01-2019 08:12:17

Bibliotheek en stichting Senia starten leesclub filosofie in #Dronten Op initiatief van de bibliotheek en stichting… https://t.co/VYbR3uSVqM
Door @dronten_nieuws op 23-01-2019 07:42:22

Roeland Beljon spreekt bij KoffieMet in #Dronten over graancirkels KoffieMet houdt op maandag 11 februari een avond… https://t.co/FkCU5QW2CY
Door @dronten_nieuws op 23-01-2019 06:37:27

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Dronten

 • Meerpaaldagen - Wat ooit is begonnen als een kleinschalig evenement op een boerenwagen is inmiddels uitgegroeid naar een evenement van drie dagen: de Meerpaaldagen. Het grootste gratis festival van Dronten en omgeving. Drie avonden lang betreden bekende en minder bekende artiesten de twee podia in een feesttent die het gehele Redeplein overdekt. Op de vrijdag en zaterdag zijn er in en om het centrum activiteiten voor jong en oud!
  Wanneer? Elke (mid)zomer | Soort: Festival
 • Lowlands - Lowlands is een driedaags muziekfestival dat sinds 1993 jaarlijks in Biddinghuizen (Flevoland, gemeente Dronten) op het evenemententerrein van Walibi Holland gehouden wordt. Het festival heeft grote variatie in het aanbod van amusement: er is niet alleen muziek, maar ook literatuur, film, cabaret, ballet, theater en strip.
  Wanneer? Elke (mid)zomer | Soort: Festival
 • Opwekking Pinksterconferentie - Al meer dan 40 jaar organiseert Opwekking de jaarlijkse pinksterconferentie. In de loop der tijd is deze gezinsconferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten met elkaar het pinksterfeest vieren. De conferentie vindt plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen (gemeente Dronten).
  Wanneer? Elk jaar tijdens Pinksteren | Soort: Festival
 • Piraten Festival - Elke (na)zomer organiseert de Dronter Piraten in samenwerking met de winkeliersvereniging Suydersee haar 6de Suyderseefestival. Het festival wordt gehouden in het winkelcentrum Suydersee op een tweetal podia in Het Ruim en op Het Havenplein. Leuk voor eenieder!
  Wanneer? Elke (na)zomer | Soort: Festival
 • Mudmasters - Meedoen aan Mud Masters is er eentje voor op de bucketlist. Een dag vol modder, hindernissen en lol met je vrienden waar je járen later nog met een glimlach op terugkijkt en over opschept op verjaardagen. Laat niks aan het toeval over en schrijf jou en je vrienden in dezelfde startserie in. Want Mud Masters is Teamwork met een hoofdletter T!
  Wanneer? Elk jaar in eind september | Soort: Sport
 • NCK Dronten - Het NCK is een wedstrijd met een enorme historie. Al sinds 1911 strijden de clubs om de nationale titels. Sinds jaar en dag worden de wedstrijden jaarlijks in Dronten georganiseerd. Leuk voor de sportieveling, maar ook voor de toeschouwer!
  Wanneer? Elk najaar | Soort: Sport
 • Weekmarkt Dronten - De weekmarkt van Dronten is op woensdagochtend op het Redeplein. De middelgrote markt trekt wekelijks weer vele bezoekers, voornamelijk inwoners van Dronten, die langskomen voor (vers) etens- en handelswaar. Komt u ook langs?
  Wanneer? Elke woensdagochtend | Soort: Markt
 • WijLand Festival - Het WijLand Festival is als een ‘grass roots movement’, dat draait om wat er van ´bottom-up´ in natuur en samenleving is ontstaan en gemaakt. Het festival programmeert bijbehorende muziekstijlen. Het geeft artistieke invulling aan waar ‘de polder’ in geworteld is: pioniersgeest.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Festival
 • Lichtjestour - Een geweldig evenement! Er wordt een parade samengesteld van tractoren al dan niet met een landbouwwerktuig erachter. De tractoren zijn prachtig versierd met kerstverlichting in alle kleuren. De tractoren rijden een route door de gemeente Dronten met als eindpunt het Redeplein in winkelcentrum SuyderSee in Dronten.
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Tentoonstelling
 • Julifeest - Dorpsfeest met muziek, beachvolleybal, markt, en andere leuke activiteiten voor iedereen in en om Swifterbant. Een leuk en gezellig feest, die zeker de sfeer in het dorp(centrum) verbeterd!
  Wanneer? Elke (voor)zomer | Soort: Feest