• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Drimmelen

Tilburg wil Duncan zo snel mogelijk huldigen
TILBURG - De gemeente Tilburg wil Duncan Laurence, de winnaar van het Songfestival, dolgraag op korte termijn in de stad huldigen. Volgens een woordvoerster van de gemeente...

Vergapen en verwonderen bij gepimpte ‘reispaleizen’ op Streekpark Klein Oisterwijk
OISTERWIJK - De eigenaren van een gepimpte caravan zetten zaterdag de deur open van hun ‘reispaleis’. Bezoekers konden zich vergapen aan de pracht en praal...

Jongeren gaan zelf geld ophalen voor nieuwe skatebaan in Zevenbergen
ZEVENBERGEN - Veel diversiteit aan obstakels, dat is de wens van de skaters die hun skills & tricks vertonen in het skatepark aan de Kristallaan in Zevenbergen...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Drimmelen

Drimmelen op Twitter

Drimmelen heeft eindelijk een supermarkt: ‘Toeristen leven op ijs(klontjes) en pizza’s’ https://t.co/pkUzPGcLxc
Door @_BrabantNieuws op 17-05-2019 17:14:05

VVD Drimmelen wil maatregelen veiligheid veehouders https://t.co/2MslF6hYgY
Door @_BrabantNieuws op 16-05-2019 18:01:11

Noord-Brabant, huwelijken in 1943 van o.a. Fijnaart en Heijningen, Geertruidenberg, 's Gravenmoer, Hoeven, Hoog… https://t.co/wUw7WUJGFu
Door @GenealogieJoan op 15-05-2019 12:55:07

Het mooiste park van Nederland fotowedstrijd https://t.co/vrnJgH7tmk https://t.co/OfDf2uOsJC
Door @DrimmelenNieuws op 15-05-2019 12:44:04

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Drimmelen

 • Tractors By Night - Vereniging Dn Amerkant organiseert al enkele jaren op de eerste vrijdag van het nieuwe jaar een Tractors By Night. De stoet rijdt deze avond door de kernen van de gemeente Drimmelen. Een optocht van rond de 50 verlichte landbouwvoertuigen al dan niet met een werktuig erachter. De voertuigen zijn verlicht d.m.v. contourverlichting en andere licht-versiering. Een lust voor het oog!
  Wanneer? Elke eerste vrijdag van januari | Soort: Tentoonstelling
 • Wandeltochten - Door het jaar heen organiseert 'The World of Walking' diverse wandeltochten van ca. 25 km met als vertrek- en eindpunt The World of Walking, Nieuwstraat 14, 4921 CX MADE. Met een prachtig parcours en een goede sfeer zou je dit niet willen missen!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Sport
 • Oldtimerweekend - Ieder jaar wordt in april het Oldtimerweekend georganiseerd aan het Munnikenhof in Terheijden. Iedereen met een oldtimer voertuig, of dit nu een trekker, woonwagen, auto, vrachtwagen, legervoertuig, motor, brommer of fiets is, is van harte welkom.
  Wanneer? Elk jaar in april | Soort: Tentoonstelling
 • Zwaluwse Havenfeesten - Eind april vinden de Zwaluwse Havenfeesten weer plaats. We gaan ook dit jaar weer terug naar het jaar 1900 compleet met straattheater, figuranten, en muziek. In de jaren 90 zijn de eerste Havenfeesten in Lage Zwaluwe georganiseerd. Dit was direct een enorm succes met vele activiteiten en bezoekers uit de regio. Ook dit jaar organiseren we weer havenfeesten, daarbij brengen we Lage Zwaluwe terug naar 1900!
  Wanneer? Elk jaar in eind april | Soort: Feest
 • Vlaggetjesdag - De eerste zondag in mei is voor Drimmelen traditioneel Vlaggetjesdag! Deze dag bruist het in en om de haven van de activiteiten, van flyboarden tot bungeejumpen en van miniatuurbootjes tot een wandeling tussen de echte boten in de haven. En natuurlijk prijken op de boten in de haven vele vlaggetjes, in de traditie van Vlaggetjesdag.
  Wanneer? Elk jaar op de eerste zondag van mei | Soort: Feest
 • Puur Genieten - De aankomende editie van Puur Genieten wordt wederom een Summer event waar iedereen zich thuis voelt. Het event dat al vele jaren met veel succes wordt georganiseerd trekt veel bezoekers. Nee, geen traditionele braderie, maar een mooie combinatie van food & lifestyle die hand in hand gaat met een uitgebreid activiteitenprogramma.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest
 • I Love Traaie - Het jaarlijkse evenement is een begrip in het dorp en was steeds een groots, succesvol en gezellig samenzijn. I Love Traaie is een relatief nieuw evenement dat jaarlijks vele bezoekers trekt. Dit zou u niet willen missen!
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Festival
 • Drimmelense Fietsweek - Een week waarin iedereen welkom is om in zijn of haar eigen tempo actief te zijn. Iedereen, van jong tot oud, van valide tot minder valide of van heel ver weg of dichtbij. De gezelligheid en sportiviteit staat voorop!
  Wanneer? Elke voorzomer | Soort: Sport
 • Bruisende Buitenmarkt - De Bruisende Buitenmarkt is steeds op de eerste zondag in juli om daar de zomer mee in te luiden. Dit evenement combineert allerlei aanbiedingen van winkeliers met vele muzikale en artistieke attracties in de straten en de pleinen. Er staan een 100-tal kramen opgesteld over het circuit en verschillende sfeermakers zoals een kinderkermis, straattheater, heel veel bandjes enzovoorts.
  Wanneer? Elke eerste zondag van juli | Soort: Markt
 • Drimmelense Eendaagse - Al sinds 2005 treffen meer dan honderd Drimmelenaren elkaar jaarlijks tijdens de Vierdaagse van Nijmegen. Het 'smeermiddel' van dat treffen is het team verslaggevers van weekblad 't Carillon dat verslag deed van het wel en wee van deze wandelaars aldaar. Vanuit dat team is het idee ontstaan om ook in Drimmelen een wandelevenement van de grond te krijgen. Gekozen werd voor een eendaags evenement met als insteek alle kernen van de gemeente Drimmelen op te nemen in het parcours. Dit blijkt een groot succes!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Sport