Nieuws Dordrecht

Gouwenaar valt uit Hopper en overlijdt
Gouda - Op zondag 20 januari is een Gouwenaar overleden, nadat hij een dag eerder met zijn rolstoel was gevallen uit de Groene Hart Hopper. Het ongeval gebeurde aan de Ronsseweg...

Robert Strijk waarnemend burgemeester Zwijndrecht
Commissaris van de Koning, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 februari 2019 Robert Strijk tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zwijndrecht.

Steeds beter overweg met MAG
H'VELD-G'DAM Verenigingen, organisaties en inwoners kunnen steeds beter uit de voeten met het nieuwe subsidiebeleid van de gemeente. Uit een enquête komt naar voren...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Dordrecht

Dordrecht op Twitter

RT @dordrecht: CDA Dordrecht: ‘Tijd voor actie: het gevaarlijke stoffenvervoer per spoor door Dordrecht is onverantwoord en moet stoppen’ h…
Door @Mafalda_Weerts op 23-01-2019 17:38:36

MAG DAT: autorijden terwijl je niet alle ruiten hebt schoon gekrabd? - https://t.co/yOZycGIVdh https://t.co/MibVHVFOz5
Door @indebuurt078 op 23-01-2019 17:30:36

RT @GL_Dordrecht: Hoge Nood in Dordrecht: https://t.co/7ofom96A3a https://t.co/zrNRiC1w9z
Door @NBurakcin op 23-01-2019 16:34:10

RT @kittykruger: Als je moet dan moet je. Hoge Nood in #Dordrecht https://t.co/vzwpJvlbT0
Door @EdenburgJoan op 23-01-2019 16:00:52

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Dordrecht

 • Dordt in Stoom - Dordt in Stoom is een groot internationaal driedaags stoomevenement dat om het jaar plaatsvindt in de Dordtse binnenstad en op andere delen van het Eiland van Dordrecht. Gedurende het evenement zijn veel stoommachines in actie te zien tegen het decor van de historische binnenstad. Leuk voor het hele gezin!
  Wanneer? Elke twee jaar | Soort: Tentoonstelling
 • Dordtse Boekenmarkt - Elk jaar is er in begin juli weer een boekenmarkt in Dordrecht. Van tien uur ’s-morgens tot half zes in de namiddag is de historische binnenstad van Dordrecht het gastvrije decor voor naar verwachting weer z’n 75.000 bezoekers. Een geweldige markt met een omvangrijk aanbod!
  Wanneer? Elk jaar in begin juli | Soort: Markt
 • Bachfestival Dordrecht - Negen dagen lang komt de rijke wereld van Johann Sebastian Bach (1685-1750) tot leven tijdens meer dan 35 concerten en activiteiten op binnen- en buitenlocaties in de historische binnenstad van Dordrecht en in de Drechtsteden.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Kerstmarkt - De Kerstmarkt Dordrecht is met bijna 300 kramen en pagodetenten de grootste kerstmarkt van Nederland. Daarnaast is er ook entertainment in de vorm van muziekpodia, straattheater en de welbekende Christmas sing-a-long.
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Markt
 • Wantijpop - Wantijpop is een intiem, gratis tuinfeest voor vrienden en families. In begin juni wordt het Wantijpark omgebouwd tot een grote, gezellige tuin met picknicktafels, kleedjes en lampjes. De intimiteit en gemoedelijke sfeer zijn typisch Wantijpop, maar het belangrijkste blijft natuurlijk toch de muziek. Op de verschillende podia zijn zowel regionale talenten als (inter)nationale topacts terug te vinden.
  Wanneer? Elk jaar in begin juni | Soort: Festival
 • Kunstrondje Dordt - Het Kunstrondje Dordt is een wandeling langs galeries, kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten en musea in Dordrecht. Oude en moderne kunst, klassiek design, antiek, brocante, (antiquarische) boeken en nog veel meer.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Tentoonstelling
 • Dwars Door Dordt - De Dwars Door Dordt-loop van 10 kilometer: jaarlijks gehouden in april, meestal één week voor de marathon van Rotterdam. Een geweldig sportevenement voor jong en oud, waarbij verschillende leeftijdscategorieën aanwezig zijn.
  Wanneer? Elk jaar in april | Soort: Sport
 • Dancetour Dordrecht - Dancetour, ook bekend onder de naam Boulevard of Dance, wordt ieder jaar op Koningsdag (27 april) gehouden. Het evenement is razend populair onder de jongeren en trekt jaarlijks weer vele bezoekers. Een geweldig festival!
  Wanneer? Elk jaar op 27 april | Soort: Festival
 • Big Rivers Festival - Het Big Rivers Festival had zijn eerste editie in 1998 onder de naam Bluesfestival Dordrecht. Inmiddels is het evenement uitgegroeit tot een 10 dagen durend multi diciplinair cultuur festival met de nadruk op muziek. De stichting Big Rivers is opgericht op 27 juni 2001. Deze stichting heeft als doelstelling: het organiseren van culturele evenementen in de breedste zin des woords, welke evenementen mede tot doel hebben het promoten en mede onder de aandacht brengen van de stad Dordrecht.
  Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Festival
 • Weekmarkt Dordrecht - Iedere vrijdag en zaterdag vindt er op het Statenplein en de Sarisgang een weekmarkt plaats. De markt duurt op vrijdag van 08:00 tot 16:00 uur en op zaterdag tot 17:00 uur. Op het Statenplein ligt de focus met name op levensmiddelen en op de Sarisgang meer op gebruikersgoederen zoals stoffen, verzorgingsmiddelen en bloemen.
  Wanneer? Elke vrijdag & zaterdag van 08:00 tot 16:00/17:00 | Soort: Markt