Nieuws Doesburg

Doesburgse straten kleuren rood-wit door rennende ‘santa’s’
DOESBURG - ,,En dan nu, jumping jacks!” Zo’n honderd in kerstmanpak gehulde renners spreiden zaterdagmiddag al springend armen en benen op de maat van de muziek...

Tijmen leeft voort in ‘zijn’ cave bij voetbalclub MvR
’S-HEERENBERG - Het regent. In de kantine van voetbalclub MvR in ’s-Heerenberg is het warm. Door de meer dan honderd mensen die er zijn, maar vooral door de woorden...

Maand lang overdekt schaatsen in Duiven
DUIVEN - Duiven heeft weer een ijsbaan. Dit weekend is de overdekte ijsbaan voor het eerst deze winter weer open. De opening ging gepaard met onder meer opzwepende muziek...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Doesburg

Doesburg op Twitter

De werkzaamheden aan de invaart van de haven in het Zwarte Schaar in Doesburg worden opgeschoven vanwege de lage wa… https://t.co/OVtZYcdp1r
Door @maritiemewereld op 07-12-2018 17:04:23

Goedemorgen! Gelders nieuws: - De rechter beslist of Arnhemmer Emile Ratelband zijn leeftijd mag verlagen van 69 na… https://t.co/Y5V1vCMQys
Door @hansgldnl op 03-12-2018 04:54:03

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Doesburg

 • Montmartre Markt - In het historische centrum van de Hanzestad Doesburg worden vijf sfeervolle Montmartre Markten georganiseerd op de laatste zondagen van de maanden april, mei, juni, juli, augustus op de Vischmarkt en de Roggestraat. Dit gebied in Doesburg wordt niet voor niets het Montmartre van Doesburg genoemd. De gevels van de oude panden en de sfeervolle terrassen zorgen voor de perfecte sfeer voor deze markt. U vindt er vele leuke kramen met Frans gerelateerde producten zoals wijn, kaas en noten. Daarnaast ook antiek, brocante, kunst, curiosa en boeken. Een portretschilder en de Franse musette en Django Reinhard muziek ontbreken niet.
  Wanneer? Elke laatste zondag van april, mei, juni, juli en augustus | Soort: Markt
 • Hanze Boekenmarkt - Jaarlijks organiseert Stein Culturele Evenementen een Hanze Boeken- en Kunstmarkt in het mooie centrum van de Hanzestad Doesburg. Er zijn tientallen stands met verkoop van hoogwaardige oude en tweedehands boeken. Ook zijn er mooie stands met presentatie en verkoop van verschillende kunstvormen. De standhouders komen uit heel Nederland en bieden een gevarieerd aanbod. Er wordt geen entree geheven voor de markt.
  Wanneer? Ellk jaar in mei | Soort: Markt
 • Doesburgse Hanzefeesten - Tijdens de Doesburgse Hanzefeesten waan je je terug in de Hanzetijd! Zo zie je honderden mensen in middeleeuwse kledij, vechtende ridders, oude ambachten, muziek en straattoneel. Het dagelijks leven uit de middeleeuwen wordt zichtbaar. Op de Culi-markt zijn diverse gerechten en ingredinten te vinden. Het hoogtepunt is de modeshow waar veel middeleeuwse kostuums voorbij komen. De dag wordt afgesloten met een grote parade van alle figuranten!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest
 • Doesburg Binnenste Buiten - Diverse straattheater artiesten uit binnen- en buitenland treden op in de sfeervolle straten. De stad is tijdens dit vierdaagse feest gevuld met vele kramen en het feest gaat tot middernacht door op de terrassen met live muziek.!
  Wanneer? Elke nazomer | Soort: Feest
 • Fotografica Doesburg - Geinteresseerd in alles wat met fotografie te maken heeft? Het centrum van Doesburg wordt elke nazomer ingenomen door de fotografica verzamelaar. Diverse straten worden met ruime marktkramen ingericht, de markt is van 09.00-16.00 te bezoeken.
  Wanneer? Elke nazomer | Soort: Markt
 • Doesburgse Kadedagen - Een uniek tweedaags festival aan de kade met historische schepen, muziek, modeshows, wateractiviteiten en een grote markt, kunstzinnig en culinair. Om er een echt feest van te maken zijn er op beide dagen ook diverse muziekoptredens van (jeugd)bands en andere artiesten.
  Wanneer? Elk jaar in eind september | Soort: Festival
 • Kerstmarkt Doesburg - Een levende kerststal, dennenbomen, zingende koren en zon 150 kramen De kerstmarkt in Doesburg! Sfeer zoals alleen Doesburg heeft, tegen een decor van middeleeuwse pandjes. Er is voor ieder wat wils in de sfeervol versierde binnenstad. Straten vol met kramen, kerstmuziek en natuurlijk de kerstman...
  Wanneer? Elk jaar in midden december | Soort: Markt
 • ZOOM! - ZOOM! is een jaarlijks terugkerend klassieke-muziekevenement op internationaal topniveau. Van donderdag tot en met zondag, geven diverse musici samen met hun (internationale) gasten bijzondere kamermuziekconcerten op prachtige locaties in Rheden, Rozendaal en Doesburg.
  Wanneer? Elke voorzomer | Soort: Tentoonstelling
 • Antiekmarkt - Iedere zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur even rondstruinen op de gezellige Antiekmarkt / Brocante Markt op het pleintje aan de Zandbergstraat in de binnenstad van Doesburg.
  Wanneer? Elke zaterdag in mei t/m september | Soort: Markt
 • Weekmarkt Doesburg - Iedere woensdagochtend vindt er een kleinschalige markt plaats in de gemeente Doesburg. Op deze markt vindt u diverse producten, zoals vis, vlees, zuivel, noten, kaas en kleding. Kooplieden bieden deze groente voor aangename prijzen aan, zodat u tevreden naar huis kunt!
  Wanneer? Elke woensdag van 08:00 tot 12:30 | Soort: Markt