• Fotocredits: nvt.

  Video | Rutte: 'Zwarte Piet niet racistisch, maar ik begrijp de pijn'

  Volgens premier Mark Rutte is Zwarte Piet niet racistisch, maar hij begrijpt de pijn die Nederlanders ervaren rondom het volksfeest. Dat liet de minister-president weten tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

 • Fotocredits: nvt.

  Kabinet trekt 1,5 miljard euro uit voor steunpakket openbaar vervoer

  Het kabinet gaat 93 procent van de geleden verliezen van het openbaar vervoer als gevolg van het coronavirus vergoeden. Het gaat hierbij om een compensatie van de verliezen tussen 1 maart en het einde van dit jaar, die naar schatting zo'n 1,5 miljard euro zullen bedragen.

 • Fotocredits: nvt.

  Meer dan 6.000 coronadoden, aantal besmettingen stijgt door vele tests

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt vrijdag melding van vijftien nieuwe sterfgevallen en elf nieuwe ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus. Dat betekent dat nu meer dan zesduizend Nederlanders zijn overleden aan COVID-19.

 • Fotocredits: nvt.

  RIVM: Meer dan miljoen Nederlanders hebben last van omgevingsgeluid

  De gezondheid van meer dan een miljoen Nederlanders is in gevaar door omgevingsgeluid, schrijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een op vrijdag verschenen rapport. Het instituut adviseert daarom dat het wettelijk toegestane geluidsniveau omlaag moet.

 • Fotocredits: nvt.

  Advocaten Marengo-proces willen zitting over problemen rond kroongetuige

  De advocaten van het kantoor Ficq & Partners, die enkele verdachten bijstaan in het Marengo-proces, vrezen voor de voortgang van de rechtszaak door de ontstane problemen rond kroongetuige Nabil B. Zij hebben een verzoek ingediend om op korte termijn een zitting in te plannen om hun zorgen te bespreken.

 • Fotocredits: nvt.

  Bekijk de coronacijfers van 5 juni in vijf grafieken

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke dag een overzicht van cijfers over de coronacrisis in Nederland. NU.nl brengt de meeste cijfers die nu (vrijdag 5 juni) bekend zijn samen in vijf grafieken.

 • Fotocredits: nvt.

  Boa's kunnen gemakkelijker aanspraak maken op wapenstok

  Meer buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) kunnen straks gebruik maken van een wapenstok, melden de Nederlandse BOA Bond en vakbond BOA ACP vrijdag op basis van afspraken, die gemaakt zijn met minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

 • Fotocredits: nvt.

  Video | Dj's hekelen kabinet: 'Nachtleven wordt totaal vergeten'

  Restaurants en cafés in Nederland zijn inmiddels open, maar het duurt nog wel even voordat we weer met z'n allen in een nachtclub kunnen staan. Nachtclubs en poppodia blijven tot ten minste 1 september gesloten en onder anderen dj's lopen daardoor een hoop inkomsten mis. Hoe houden zij hun hoofd boven water en wat doen ze om bezig te blijven?

 • Fotocredits: nvt.

  Livestream | Rutte staat de pers te woord na de ministerraad

  Premier Mark Rutte houdt in Den Haag na de ministerraad op vrijdag een wekelijkse persconferentie. Kijk hier live mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Onbekend hoeveel betogers maximaal welkom zijn op Jaarbeursplein

  De gemeente Utrecht en de organisatie van de Black Lives Matter-demonstratie in de stad maken niet bekend hoeveel betogers er vrijdagavond maximaal welkom zijn op het Jaarbeursplein. Ruim 2.400 mensen hebben al laten weten van plan te zijn om naar de demonstratie te gaan.

Nieuws Doesburg

Politie treedt hard op tegen extreme overlast Rhederlaag: ‘Het is een keer klaar’
GIESBEEK/ LATHUM - De politie is de overlast van schreeuwende en drinkende jeugd rond Rhederlaag helemaal zat. Er wordt hard opgetreden: wie de komende tijd na zonsondergang...

Megadruk traject Winterswijk-Arnhem is nog nooit zo rustig geweest: ‘Ik word gespannen van drukke treinen’
DOETINCHEM - Traject Winterswijk-Arnhem. Het is één van de drukste regionale spoorlijnen van Nederland en de treinen zijn dan ook regelmatig overvol. Behalve in coronatijd...

Plan voor tijdelijk terras op Raadhuisplein van de baan: 'Risico te groot’
ZEVENAAR - Het plan voor één groot, tijdelijk terras op het Raadhuisplein in Zevenaar is van de baan. Volgens kroegbaas Jan Nijlant zijn de financiële risico’s te...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Doesburg

Doesburg op Twitter

De zomervakantie van 2020 wordt anders dan anders. Voor de meest actuele informatie: https://t.co/g3tUQajUYq
Door @Gem_Doesburg op 03-06-2020 17:15:40

Binnenstad volledig afgesloten voor verkeer: 'Dat is wel even wennen' https://t.co/ChTBgPPf8R
Door @AartvanAcquoij op 02-06-2020 19:22:23

Meer nieuws - Binnenstad Doesburg afgesloten voor verkeer: ‘Dat is wel even wennen’ Het is even wennen voor de Doe https://t.co/cC6HDoJjg4
Door @ONDHnl op 02-06-2020 18:53:00

Binnenstad Doesburg afgesloten voor verkeer: 'Dat is wel even wennen' https://t.co/NbiYuza8Pl https://t.co/kZQAZV6W3U
Door @AchterhoekGld op 02-06-2020 18:16:08

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Doesburg

 • Montmartre Markt - In het historische centrum van de Hanzestad Doesburg worden vijf sfeervolle Montmartre Markten georganiseerd op de laatste zondagen van de maanden april, mei, juni, juli, augustus op de Vischmarkt en de Roggestraat. Dit gebied in Doesburg wordt niet voor niets het Montmartre van Doesburg genoemd. De gevels van de oude panden en de sfeervolle terrassen zorgen voor de perfecte sfeer voor deze markt. U vindt er vele leuke kramen met Frans gerelateerde producten zoals wijn, kaas en noten. Daarnaast ook antiek, brocante, kunst, curiosa en boeken. Een portretschilder en de Franse musette en Django Reinhard muziek ontbreken niet.
  Wanneer? Elke laatste zondag van april, mei, juni, juli en augustus | Soort: Markt
 • Hanze Boekenmarkt - Jaarlijks organiseert Stein Culturele Evenementen een Hanze Boeken- en Kunstmarkt in het mooie centrum van de Hanzestad Doesburg. Er zijn tientallen stands met verkoop van hoogwaardige oude en tweedehands boeken. Ook zijn er mooie stands met presentatie en verkoop van verschillende kunstvormen. De standhouders komen uit heel Nederland en bieden een gevarieerd aanbod. Er wordt geen entree geheven voor de markt.
  Wanneer? Ellk jaar in mei | Soort: Markt
 • Doesburgse Hanzefeesten - Tijdens de Doesburgse Hanzefeesten waan je je terug in de Hanzetijd! Zo zie je honderden mensen in middeleeuwse kledij, vechtende ridders, oude ambachten, muziek en straattoneel. Het dagelijks leven uit de middeleeuwen wordt zichtbaar. Op de Culi-markt zijn diverse gerechten en ingredinten te vinden. Het hoogtepunt is de modeshow waar veel middeleeuwse kostuums voorbij komen. De dag wordt afgesloten met een grote parade van alle figuranten!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest
 • Doesburg Binnenste Buiten - Diverse straattheater artiesten uit binnen- en buitenland treden op in de sfeervolle straten. De stad is tijdens dit vierdaagse feest gevuld met vele kramen en het feest gaat tot middernacht door op de terrassen met live muziek.!
  Wanneer? Elke nazomer | Soort: Feest
 • Fotografica Doesburg - Geinteresseerd in alles wat met fotografie te maken heeft? Het centrum van Doesburg wordt elke nazomer ingenomen door de fotografica verzamelaar. Diverse straten worden met ruime marktkramen ingericht, de markt is van 09.00-16.00 te bezoeken.
  Wanneer? Elke nazomer | Soort: Markt
 • Doesburgse Kadedagen - Een uniek tweedaags festival aan de kade met historische schepen, muziek, modeshows, wateractiviteiten en een grote markt, kunstzinnig en culinair. Om er een echt feest van te maken zijn er op beide dagen ook diverse muziekoptredens van (jeugd)bands en andere artiesten.
  Wanneer? Elk jaar in eind september | Soort: Festival
 • Kerstmarkt Doesburg - Een levende kerststal, dennenbomen, zingende koren en zon 150 kramen De kerstmarkt in Doesburg! Sfeer zoals alleen Doesburg heeft, tegen een decor van middeleeuwse pandjes. Er is voor ieder wat wils in de sfeervol versierde binnenstad. Straten vol met kramen, kerstmuziek en natuurlijk de kerstman...
  Wanneer? Elk jaar in midden december | Soort: Markt
 • ZOOM! - ZOOM! is een jaarlijks terugkerend klassieke-muziekevenement op internationaal topniveau. Van donderdag tot en met zondag, geven diverse musici samen met hun (internationale) gasten bijzondere kamermuziekconcerten op prachtige locaties in Rheden, Rozendaal en Doesburg.
  Wanneer? Elke voorzomer | Soort: Tentoonstelling
 • Antiekmarkt - Iedere zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur even rondstruinen op de gezellige Antiekmarkt / Brocante Markt op het pleintje aan de Zandbergstraat in de binnenstad van Doesburg.
  Wanneer? Elke zaterdag in mei t/m september | Soort: Markt
 • Weekmarkt Doesburg - Iedere woensdagochtend vindt er een kleinschalige markt plaats in de gemeente Doesburg. Op deze markt vindt u diverse producten, zoals vis, vlees, zuivel, noten, kaas en kleding. Kooplieden bieden deze groente voor aangename prijzen aan, zodat u tevreden naar huis kunt!
  Wanneer? Elke woensdag van 08:00 tot 12:30 | Soort: Markt