• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws 's-Hertogenbosch

Tilburg wil Duncan zo snel mogelijk huldigen
TILBURG - De gemeente Tilburg wil Duncan Laurence, de winnaar van het Songfestival, dolgraag op korte termijn in de stad huldigen. Volgens een woordvoerster van de gemeente...

Vergapen en verwonderen bij gepimpte ‘reispaleizen’ op Streekpark Klein Oisterwijk
OISTERWIJK - De eigenaren van een gepimpte caravan zetten zaterdag de deur open van hun ‘reispaleis’. Bezoekers konden zich vergapen aan de pracht en praal...

Jongeren gaan zelf geld ophalen voor nieuwe skatebaan in Zevenbergen
ZEVENBERGEN - Veel diversiteit aan obstakels, dat is de wens van de skaters die hun skills & tricks vertonen in het skatepark aan de Kristallaan in Zevenbergen...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch op Twitter

RT @ReflexLogistics: 📆 Event - Warehouse Insight – dinsdag 21 mei, ‘s-Hertogenbosch Kom naar Warehouse Insight en neem deel aan onze sessie…
Door @cecilearnaud op 18-05-2019 19:32:29

RT @wijkdgw: Vanaf 13 mei verkeerscamera's bij Vlietdijk en Vlinderlaan: Gemeente ’s-Hertogenbosch heeft toestemming gegeven om tijdelijk v…
Door @mrtsoft op 18-05-2019 16:20:57

Brabantse gemeenten lanceren website publieksinformatie spoorvervoer Een aantal Brabantse gemeenten (#Eindhoven,… https://t.co/dO76u2ZIxx
Door @helmond_nieuws op 17-05-2019 16:21:28

AFSCHRIJVINGSTERMIJN ZONNEPANELEN Ondernemers en particulieren schaffen massaal zonnepanelen aan, mede vanwege fis… https://t.co/66e7C3lqYy
Door @profinis op 17-05-2019 08:07:00

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente 's-Hertogenbosch

 • Theaterfestival Boulevard - Boulevard is een jaarlijks theaterfestival in de Nederlandse stad 's-Hertogenbosch. Het hart van het festival is de Parade, een plein naast de Sint-Janskathedraal. Veel voorstellingen zijn gratis, iets dat het festival toegankelijk en openhartig maakt!
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Festival
 • Bourgondisch 's-Hertogenbosch - Bourgondisch 's-Hertogenbosch is een jaarlijks terugkerend culinair evenement op de Parade in 's-Hertogenbosch. Op het plein presenteren verschillende Bossche restaurants zichzelf. In diverse paviljoens kan worden geproefd, geborreld en gegeten, dikwijls typisch Bourgondisch.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Festival
 • Bosch Parade - Sinds 2010 levert Bosch Parade jaarlijks een hedendaagse stoet van kunstzinnige creaties die in de maand juni een route over Bossche wateren afleggen. Professionele makers – beeldende kunstenaars, vormgevers, componisten, regisseurs, choreografen etc. – putten inspiratie uit werk en gedachtegoed van Jheronimus Bosch en vertalen dat naar hun eigen idee. Een prachtig resultaat is het gevolg!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Tentoonstelling
 • Het Nederlands Speciaal Bierfestival - Tijdens 'Het Nederlands Speciaal Bierfestival' kunnen de bezoekers kennis maken met de vaak bijzondere bieren van de verschillende (kleinere) Nederlandse brouwerijen. Een prachtig evenement voor de echte liefhebber van speciaalbiertjes!
  Wanneer? Elk jaar in begin mie | Soort: Festival
 • Bevrijdingsfestival Brabant - Ieder jaar op 5 mei worden er in Nederland 14 Bevrijdingsfestivals georganiseerd. Op de festivals wordt de bevrijding en de vrijheid gevierd maar ook stilgestaan bij vrijheid en onvrijheid in de rest van de wereld. In Noord-Brabant is er jaarlijks een groot feest in 's-Hertogenbosch (Den Bosch)!
  Wanneer? Elk jaar op 5 mei | Soort: Festival
 • IAG Sportevent - Sportkwartier Maaspoort in Den Bosch bruist van de sport in eind mei: Het IAG komt er weer aan! Een spetterend sportfestival, waar je vier dagen lang op allerlei manieren geniet van gymnastische sport. Er zijn Internationale wedstrijden Acro, (Dames)Turnen, en Trampolinespringen van het hoogste niveau, maar je kunt ook zelf in de ringen hangen, een workshop dansen volgen of genieten van bandjes en optredens op diverse podia.
  Wanneer? Elk jaar in eind mei | Soort: Festival
 • Erasmusfestival Brabant - Het Erasmusfestival is een cultureel festival in 's-Hertogenbosch en is vernoemd naar Desiderius Erasmus. Het wordt gehouden ter ere van de uitreiking van de Erasmusprijs in Amsterdam. Op het festival staat het thema vormgeving centraal. Er zijn dansvoorstellingen, balletvoorstellingen, maar ook exposities en worden er films vertoond. Daarnaast worden er ook workshops gehouden. Het festival wordt alleen op de even jaren gehouden.
  Wanneer? Elk even jaar | Soort: Festival
 • November Music - November Music is een jaarlijks terugkerend internationaal festival op het gebied van actuele muziek dat wordt gehouden op verschillende locaties in 's-Hertogenbosch onder het motto 'muziek van nu door de makers van nu'. Het vijfdaagse muziekfestival vindt plaats in de maand november en presenteert gecomponeerde muziek, jazz en improvisatie, nieuwe wereldmuziek, geluidsinstallaties, hedendaagse opera, elektronica, muziektheater en genre-overstijgende muziekproducties.
  Wanneer? Elk jaar in november | Soort: Festival
 • Jazz in Duketown - Jazz in Duketown is het grootste gratis jazzfestival van Nederland in de open lucht. Het wordt georganiseerd tijdens Pinksteren in de binnenstad van 's-Hertogenbosch en trekt jaarlijks tussen de 150.000 en 200.000 bezoekers. Leuk voor de liefhebber en festivalganger!
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Festival
 • Bossche markt - De Bossche markt, de gezelligste markt van Nederland, heeft heel veel verschillende producten. Er zijn tal van kramen die op deze grote markt hun waren aanbieden. In 's-Hertogenbosch zijn op vier dagen markten: op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.
  Wanneer? Elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. | Soort: Markt