• Fotocredits: nvt.

  Korpsleiding: Genoeg alternatieven voor haperend communicatienetwerk

  De korpsleiding van de landelijke politie ziet dat er keihard wordt gewerkt aan het oplossen van de problemen met het communicatiesysteem C2000 en dat er genoeg alternatieven zijn. De politievakbond ACP zei eerder donderdag dat er grote problemen zijn met de nieuwe versie van het systeem van de hulpdiensten dat drie weken geleden operationeel werd, zo meldde RTL Nieuws. Zo zouden agenten de meldkamer niet meer kunnen bereiken.

 • Fotocredits: nvt.

  Dode bij steekpartij in Wageningen was bewoner van zorginstelling

  Het steekincident binnen een zorginstelling aan de Morel in Wageningen heeft het leven geëist van een bewoner, meldt de politie donderdagavond. De man woonde in het gebouw van de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen (RIBW).

 • Fotocredits: nvt.

  Moordverdachte Roël T. in Caloh Wagoh-proces vrijgelaten

  De 57-jarige Roël T., verdachte in het Caloh Wagoh-proces, is vrijdag vrijgelaten omdat het Openbaar Ministerie verdenkingen tegen de man niet duidelijk kon maken, meldt RTV Utrecht.

 • Fotocredits: nvt.

  OM onderzoekt afhandelen 112-meldingen steekpartij Wageningen

  Het Openbaar Ministerie en de politie gaan de gang van zaken rond de 112-meldingen na het steekincident bij een zorginstelling in Wageningen onderzoeken. Dat meldt de politie donderdag in een verklaring. Bij het steekincident viel een nog onbekende dode en raakten twee medewerkers van de zorginstelling gewond.

 • Fotocredits: nvt.

  RIVM over Mesdagfonds: 'Niet-stikstofgevoelige gebieden meegerekend'

  Het Mesdagfonds heeft in zijn stikstofberekening in tegenstelling tot het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ook niet-stikstofgevoelige gebieden meegenomen, zoals water. Dat zegt Coen Berends van het RIVM donderdag tegen NU.nl in een reactie op de stikstofcijfers van het Mesdagfonds.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist 3,5 jaar cel tegen man die 1,8 miljoen euro stal en 'leefde als God'

  Het Openbaar Ministerie heeft 3,5 jaar cel geëist tegen een man die tussen 2007 en 2017 ongeveer 1,8 miljoen euro verduisterde van de stichting waarvoor hij bestuurder was. Het geld was bedoeld om de Zuid-Afrikaanse bevolking te helpen en huizen voor hen te bouwen.

 • Fotocredits: nvt.

  Ruim honderd bekeuringen en negen arrestaties bij boerenprotest

  Bij het boerenprotest van woensdag zijn 106 bekeuringen uitgedeeld en zijn negen personen opgepakt, meldt de politie donderdag. Volgens de politie verliep het protest in Den Haag, waar de boeren met hun trekkers samenkwamen, "betrekkelijk rustig".

 • Fotocredits: nvt.

  PI Vught extra beveiligd wegens toename van vastgezette zware criminelen

  De Penitentiaire Inrichting Vught (PI Vught) neemt per direct extra beveiligingsmaatregelen, nadat daar de afgelopen tijd veel extra zware criminelen zijn vastgezet. Zo zijn onlangs Omar L., Dino Soerel en Ridouan T. overgeplaatst naar deze gevangenis, waardoor de risico's volgens de penitentiaire inrichting zijn toegenomen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist twee jaar cel tegen atletiektrainer voor 'verwoestend' misbruik

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag in de zaak tegen Jerry M. twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, geëist voor aanranding van en ontuchtige handelingen bij minderjarige meisjes die aan zijn zorg als atletiektrainer waren toevertrouwd.

 • Fotocredits: nvt.

  Koning Willem-Alexander voor het eerst niet aanwezig bij Koningsspelen

  Koning Willem-Alexander zal dit jaar voor het eerst niet aanwezig zijn bij de Koningsspelen op 17 april. Dat bevestigt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) na berichtgeving van de NOS.

Nieuws 's-Hertogenbosch

Loon op Zand 750 kijkt met fotoboek terug op een ‘Heerlijk Jaar!’
KAATSHEUVEL - Met een prachtig fotoboek en vijf onderscheidingen werd het succes van 750 jaar heerlijkheid/gemeente Loon op Zand gevierd. Samengevat: 2019 was een ‘Heerlijk...

Moergestel spreekt met veel tongen over zijn verkeersplan
MOERGESTEL - ,,Er is geen ideaal scenario”, vatte wethouder Dion Dankers donderdagavond een bijeenkomst van politiek en burgers over het verkeersplan voor Moergestel...

Flink bedrag opgehaald voor Stichting Vastenavend
BERGEN OP ZOOM - De Krabben zijn bijzonder gul geweest dit jaar bleek donderdag tijdens het jaarlijkse ICB- en Geveldweilfeest van de Stichting Vastenavend. Maar liefst...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch op Twitter

RT @Brabant: Snelfietsroute tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch komt er https://t.co/RmokXSvUPr https://t.co/9iwWPEsVel
Door @Geelgors1 op 20-02-2020 19:53:36

Snelfietsroute tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch komt er 20-02-2020 De samenwerkingsovereenkomst voor de snelfi… https://t.co/tCmsF8xN5S
Door @noordbrabant op 20-02-2020 10:07:03

RT @Brabant: Snelfietsroute tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch komt er https://t.co/RmokXSvUPr https://t.co/9iwWPEsVel
Door @cavandermaat op 20-02-2020 08:57:32

Snelfietsroute tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch komt er https://t.co/RmokXSvUPr https://t.co/9iwWPEsVel
Door @Brabant op 20-02-2020 08:16:02

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente 's-Hertogenbosch

 • Theaterfestival Boulevard - Boulevard is een jaarlijks theaterfestival in de Nederlandse stad 's-Hertogenbosch. Het hart van het festival is de Parade, een plein naast de Sint-Janskathedraal. Veel voorstellingen zijn gratis, iets dat het festival toegankelijk en openhartig maakt!
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Festival
 • Bourgondisch 's-Hertogenbosch - Bourgondisch 's-Hertogenbosch is een jaarlijks terugkerend culinair evenement op de Parade in 's-Hertogenbosch. Op het plein presenteren verschillende Bossche restaurants zichzelf. In diverse paviljoens kan worden geproefd, geborreld en gegeten, dikwijls typisch Bourgondisch.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Festival
 • Bosch Parade - Sinds 2010 levert Bosch Parade jaarlijks een hedendaagse stoet van kunstzinnige creaties die in de maand juni een route over Bossche wateren afleggen. Professionele makers – beeldende kunstenaars, vormgevers, componisten, regisseurs, choreografen etc. – putten inspiratie uit werk en gedachtegoed van Jheronimus Bosch en vertalen dat naar hun eigen idee. Een prachtig resultaat is het gevolg!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Tentoonstelling
 • Het Nederlands Speciaal Bierfestival - Tijdens 'Het Nederlands Speciaal Bierfestival' kunnen de bezoekers kennis maken met de vaak bijzondere bieren van de verschillende (kleinere) Nederlandse brouwerijen. Een prachtig evenement voor de echte liefhebber van speciaalbiertjes!
  Wanneer? Elk jaar in begin mie | Soort: Festival
 • Bevrijdingsfestival Brabant - Ieder jaar op 5 mei worden er in Nederland 14 Bevrijdingsfestivals georganiseerd. Op de festivals wordt de bevrijding en de vrijheid gevierd maar ook stilgestaan bij vrijheid en onvrijheid in de rest van de wereld. In Noord-Brabant is er jaarlijks een groot feest in 's-Hertogenbosch (Den Bosch)!
  Wanneer? Elk jaar op 5 mei | Soort: Festival
 • IAG Sportevent - Sportkwartier Maaspoort in Den Bosch bruist van de sport in eind mei: Het IAG komt er weer aan! Een spetterend sportfestival, waar je vier dagen lang op allerlei manieren geniet van gymnastische sport. Er zijn Internationale wedstrijden Acro, (Dames)Turnen, en Trampolinespringen van het hoogste niveau, maar je kunt ook zelf in de ringen hangen, een workshop dansen volgen of genieten van bandjes en optredens op diverse podia.
  Wanneer? Elk jaar in eind mei | Soort: Festival
 • Erasmusfestival Brabant - Het Erasmusfestival is een cultureel festival in 's-Hertogenbosch en is vernoemd naar Desiderius Erasmus. Het wordt gehouden ter ere van de uitreiking van de Erasmusprijs in Amsterdam. Op het festival staat het thema vormgeving centraal. Er zijn dansvoorstellingen, balletvoorstellingen, maar ook exposities en worden er films vertoond. Daarnaast worden er ook workshops gehouden. Het festival wordt alleen op de even jaren gehouden.
  Wanneer? Elk even jaar | Soort: Festival
 • November Music - November Music is een jaarlijks terugkerend internationaal festival op het gebied van actuele muziek dat wordt gehouden op verschillende locaties in 's-Hertogenbosch onder het motto 'muziek van nu door de makers van nu'. Het vijfdaagse muziekfestival vindt plaats in de maand november en presenteert gecomponeerde muziek, jazz en improvisatie, nieuwe wereldmuziek, geluidsinstallaties, hedendaagse opera, elektronica, muziektheater en genre-overstijgende muziekproducties.
  Wanneer? Elk jaar in november | Soort: Festival
 • Jazz in Duketown - Jazz in Duketown is het grootste gratis jazzfestival van Nederland in de open lucht. Het wordt georganiseerd tijdens Pinksteren in de binnenstad van 's-Hertogenbosch en trekt jaarlijks tussen de 150.000 en 200.000 bezoekers. Leuk voor de liefhebber en festivalganger!
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Festival
 • Bossche markt - De Bossche markt, de gezelligste markt van Nederland, heeft heel veel verschillende producten. Er zijn tal van kramen die op deze grote markt hun waren aanbieden. In 's-Hertogenbosch zijn op vier dagen markten: op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.
  Wanneer? Elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. | Soort: Markt