• Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Meer zonnige periodes en minder bewolking

  Deze donderdag komt de zon meer tevoorschijn en trekt de bewolking van de afgelopen dagen weg. Wel houden de koele temperaturen aan en wordt het maximaal 17 graden.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: 'Extra beveiliging voor betrokkenen in zaak Ridouan Taghi'

  Personen die betrokken zijn in de zaak tegen de gezochte crimineel Ridouan Taghi, zoals advocaten, officieren van justitie en rechters, zullen extra beveiligd worden. Dat zei Fred Westerbeke, de hoofdofficier van het Openbaar Ministerie, woensdagavond in Nieuwsuur.

 • Fotocredits: nvt.

  Slachtoffer overleden na beschieting van voertuig in Amsterdam-Zuidoost

  Bij een beschieting van een voertuig in Amsterdam-Zuidoost is woensdagavond een dode gevallen. De politie is op zoek naar twee verdachten.

 • Fotocredits: nvt.

  Melden van trouwstoet in Rotterdam verplicht vanaf 2020

  Het melden van een trouwstoet is vanaf 1 januari 2020 verplicht in Rotterdam. Wie dat niet doet of zich niet houdt aan de voorschriften, riskeert een geldboete. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb woensdag aan de gemeenteraad.

 • Fotocredits: nvt.

  NCTV richt team op voor beveiliging na dood advocaat Derk Wiersum

  Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft woensdag laten weten dat de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) een team gaat leiden dat zich gaat richten op de beveiliging van onder andere advocaten.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte (21) crossincident in Leende verdacht van poging tot doodslag

  De 21-jarige man uit de Limburgse plaats Reuver die zondag tijdens de prijsuitreiking van een autocross in Leende met zijn auto op het publiek inreed, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van een poging tot doodslag. Bij het incident in het Noord-Brabantse dorp raakten vijf mensen gewond. De rechter besloot woensdag dat de man twee weken langer in de cel blijft zitten.

 • Fotocredits: nvt.

  Tweehonderd landmijnen gevonden in akker 's-Gravendeel

  In een akkerland in 's-Gravendeel (Zuid-Holland) zijn woensdag zo'n tweehonderd landmijnen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) voert momenteel onderzoek uit.

 • Fotocredits: nvt.

  Grapperhaus over Wiersum: 'Woede is groot, verdriet is groter'

  Justitieminister Ferd Grapperhaus laat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) onderzoek doen naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Volg de laatste ontwikkelingen over de liquidatie hier.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie noemt liquidatie 'dieptepunt in strijd tegen misdaad'

  Derk Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B., is woensdagochtend geliquideerd in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. De 44-jarige man werd even na 7.30 uur beschoten door een jonge man. Politiewoordvoerder Ruben Sprong noemt de liquidatie een dieptepunt in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.

 • Fotocredits: nvt.

  Vier jaar cel voor fatale mishandeling bezoeker Rotterdams filmfestival

  De 39-jarige John H. is woensdag veroordeeld tot vier jaar cel voor de fatale mishandeling van een bezoeker tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in januari 2018. H. was werkzaam als beveiliger bij het evenement.

Nieuws De Wolden

Selectievoetbal voor meisjes hoog op wensenlijstje SC Genemuiden
,,Het meisjesvoetbal is steeds meer in opkomst. Dat merken we hier bij Genemuiden ook en het mag ook steeds meer hè.” Volgens meisjescoördinator en oud-speelster...

Streekbezoek Koning en Koningin aan Drenthe begonnen, vanmiddag afsluiting in Meppel
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vanmorgen, daags na Prinsjesdag, in Hoogeveen begonnen aan een streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe. Op het programma...

Missie van Janneke is nooit geslaagd
Overal ter wereld doen zendelingen ontwikkelingswerk, gesteund door thuisfrontcomités. Een van hen is Janneke Galvão-Hulst. Een kwart eeuw geleden vertrok ze vanuit...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
De Wolden

De Wolden op Twitter

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken vandaag de gemeenten Hoogeveen, De Wolden, Westerveld en Meppel… https://t.co/PTa8XzdBpd
Door @GerrieBijl op 18-09-2019 05:59:19

Hier komen koning Willem-Alexander en koningin Máxima vandaag langs: Zuidwest-Drenthe krijgt vandaag koninklijk bez… https://t.co/NmUZvSnAP2
Door @drenthe op 18-09-2019 04:17:04

Oud-burgemeester De Wolden geïnstalleerd in Zwolle https://t.co/WTANgELaYJ #nieuws #zwolle
Door @Stadindex op 16-09-2019 19:34:06

RT @RTVDrenthe: Oud-burgemeester De Wolden geïnstalleerd in Zwolle https://t.co/IueKFgLUYS
Door @miek65 op 16-09-2019 19:26:40

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente De Wolden

 • Festival de Wolden - Ieder jaar wordt het feestelijke Festival de Wolden georganiseerd. Met geweldige orkesten en blaaskapellen kunt u hier genieten van de beste muziek en de leukste sfeer. Als liefhebber wilt u dit zeker niet missen!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Falieberg Festival - Het Faliebergbos is jaarlijks het unieke decor van een dag vol theater. Stichting Theaterkuil Falieberg organiseert in het kader van de Cultuurexplosie De Wolden dit jaar een festival met tussen 11.00 en 17.00 uur vele optredens die letterlijk tussen de bomen plaatsvinden. Van cabaret tot muziek, van theater tot goochelaar, een programma vol vermakelijke acts voor jong tot oud.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Smaakmakers Festival - Het Smaakmakers Festival! Een weiland aan de Julianaweg wordt omgetoverd tot n groot en gezellig openlucht restaurant met mobiele keukens en foodtrucks. En er is meer! Zo kun je naast lekker eten ook smullen van de verhalen, live muziek, en andere smaakmakende (kinder)activiteiten.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Festival
 • Lexis Crossloop - De Lexis Crossloop in Zuidwolde is een jaarlijks terugkerend evenement van Loopgroep Zuidwolde. De wedstrijd is voor jong & oud en voor canicrossers. Voor meer informatie zie www.loopgroepzuidwolde.nl
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Sport
 • Bikkelloop - De Bikkelloop is een jaarlijks terugkerend hardloopevent dat je als sportieveling en gezelligheidsliefhebber zeker niet zou willen missen! Met een sterk deelnemersveld en een prachtig parcours is de Bikkelloop een toonaangevend evenement in de wijde omtrek!
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Sport
 • Vrijwilligersfestival - Om de vrijwilligers in de gemeente De Wolden te bedanken organiseert Welzijn De Wolden een vrijwilligersfestival voor alle vrijwilligers uit De Wolden. Na een buffet zijn diverse workshops te volgen waaronder smoothies maken, djemb, schilderen, biljarten en een wijnproeverij.
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Festival
 • Weekmarkt Ruinen - Iedere donderdag wordt er een markt gehouden in Ruinen. Op deze markt, die circa een tiental kramen kent, vindt u de verste en beste producten voor de aangenaamste prijzen! Komt u ook langs?
  Wanneer? Elke donderdag van 08:00 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Weekmarkt Ruinerwold - Wekelijks wordt er op dinsdag een markt georganiseerd in Ruinerwold. De gepassioneerde kooplieden op deze markt, die onder andere vis,vlees, noten en zuivel aanbieden, gaan voor de beste kwaliteit! U krijgt hier zeker waar voor uw geld!
  Wanneer? Elke dinsdag van 13:00 tot 18:00 | Soort: Markt
 • Weekmarkt Zuidwolde - In Zuidwolde wordt iedere dinsdag een kleinschalige markt gehouden. Deze markt trekt wekelijks vele inwoners van Zuidwolde aan, mede vanwege haar overzichtelijkheid en gezelligheid. Mis dit niet!
  Wanneer? Elke dinsdag van 12:30 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Gratis Goud Festival - Dit festival is een ontdekkingstocht langs vernieuwende, succesvolle en goed georganiseerde vrijwilligersinitiatieven. Van kleine flintertjes goud tot flink opgepoetste aders. Van kersverse buurt- en burenactiviteiten naar hybride organisaties tot decennialang ontwikkelde landelijke vrijwilligersorganisaties. Van zorginitiatieven tot culturele happenings en alles wat er tussenin zit.
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Festival