Nieuws De Marne

Hevige regenval zorgt voor problemen: talud ringweg spoelt weg
Een klein deel van het talud van de zuidelijke ringweg is zondagochtend weggespoeld. Ter hoogte van de Waterloolaan kwam grond in beweging. De hevige regenval en harde...

N360 gestremd: omgevallen boom verspert de weg
Langs de N360 tussen Ten Post en Garrelsweer is zondagavond een boom omgewaaid. De boom hangt volledig over de provincialeweg N360, waardoor de weg in beide richtingen...

Anderen hebben nog niet eens zwemles, de 4-jarige Ize heeft diploma C al op zak
Op een leeftijd waarop de meeste andere kinderen nog niet eens zwemles krijgen, heeft Ize de Man uit Harkstede haar derde diploma al op zak. Ze is 4 en haalde zondagmiddag...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
De Marne

De Marne op Twitter

Leerlingen SWS de Zoutkamperril geven aftrap dijkversterking Lauwersmeergebied https://t.co/TrwU8LtmwZ
Door @WinsumNieuws op 07-12-2018 17:12:53

High Tea voor vrijwilligers De Marne https://t.co/hETu5P0mjF
Door @WinsumNieuws op 07-12-2018 16:45:24

Erwin Molog verlengt bij FC LEO https://t.co/hNzhB8yfxJ
Door @WinsumNieuws op 07-12-2018 14:57:59

Streekmarkt Landgoed Verhildersum in kerstsfeer https://t.co/jvpYW2SqfK
Door @WinsumNieuws op 07-12-2018 02:11:57

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente De Marne

 • Hemelvaartsmarkt Eenrum - Sinds 1978 wordt er in Eenrum jaarlijks de zgn. Hemelvaartsmarkt gehouden. De weergoden zijn die dag blijkbaar met Eenrum, want het is dan vrijwel altijd droog en warm. De jaarmarkt trekt al jaren tegen de 20.000 bezoekers. Behalve een warenmarkt is er een kleindierenmarkt en een vogelshow. Verder kunnen meestal de molen De Lelie en de NH-kerktoren van Eenrum ook beklommen worden.
  Wanneer? Elk jaar op Hemelvaartsdag | Soort: Markt
 • Weekmarkt Ulrum - Wekelijks wordt in een tweetal dorpen in de gemeente De Marne een markt gehouden. Elke woensdagochtend wordt in Ulrum de weekmarkt gehouden van 8.00 tot 12.00 uur. Ulrum is een levendig dorp, gelegen in het noordwesten van de provincie Groningen. De geschiedenis van Ulrum reikt ver terug. De kern van Ulrum ligt op en rond een wierde.
  Wanneer? Elke woensdag van 08:00 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Weekmarkt Eenrum - De weekmarkt van Eenrum wordt iedere woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur gehouden op het dorpsplein. Eenrum is een aantrekkelijk dorp van 2000 jaar oud en heeft een rijke historie. In het seizoen is Eenrum een trekpleister voor toeristen.
  Wanneer? Elke woensdag van 13:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Streekmarkt Verhildersum - Streekmarkt Verhildersum Leens, kom ontdekken en genieten elke derde vrijdag van de maand, 10-16 uur, streekproductenmarkt Landgoed Verhildersum, Leens. Standhouders presenteren hun speciale lekkernijen en producten.
  Wanneer? Elke derde vrijdag van de maand | Soort: Markt
 • Ronde van Kloosterburen - De Ronde van Kloosterburen, een officiële KNWU wedstrijd, is een jaarlijks wielerevenement met Rabo Dikke Banden Race, Nationaal Jeugd Toernooi, Wedstrijden voor Dames en Heren, een Funklasse en de Uienbokaal.ronde van kloosterburenIn 1954 werd voor de eerste keer, alléén door heren. Een prachtig historisch evenement!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Sport
 • Halve Marathon Lauwersoog - Ulrum - Wat begon met een wild plan op de achterkant van een bierviltje is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waaraan meer dan 500 hardlopers uit allerlei landen mee doen.En dat aantal groeit gestaag. Sinds 1990 wordt de Halve Marathon Lauwersoog – Ulrum georganiseerd door een groep enthousiaste hardlopers. Niet alleen voor de sport, maar ook vanwege de prachtige route is de marathon beslist de moeite waard.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Sport
 • Colin Archer Memorial Race - De Colin Archer Memorial Race is een zeezeilwedstrijd van Lauwersoog naar Larvik, Noorwegen. De afstand bedraagt 390 of 450 mijl en er wordt gevaren in de klassen Two Handed, IRC, ORC en SW. De wedstrijd wordt sinds 1982 om het jaar gevaren.
  Wanneer? Elke twee jaar | Soort: Sport
 • Route 99 - Route 99. Iedere laatste zondag van de maand van 12.00 ~ 17.00 uur nodigen kunstenaars u uit om een kijkje te nemen in hun ateliers. Een prachtig evenement met de beste kunstwerken uit de regio. Niet te missen voor de liefhebber!
  Wanneer? Elke laatste zondag van de maand | Soort: Tentoonstelling
 • SintJansmarkt Kloosterburen - Feestelijke markt op het erf en in de Kloostertuin rond boerderij Oldeklooster, jaarlijks rond midzomer. Ambachtelijke markt met muziek, theater, kinderactiviteiten, eten en drinken. Vanaf 11.00u kunt u rondstruinen langs de kramen met textiel, plantjes, keramiek, wol, jams en nog veel meer. De hele dag door zijn er activiteiten voor groot en klein.
  Wanneer? Elke midzomer | Soort: Markt
 • Atelierroute Lauwersland - Een route die leidt langs locaties en ateliers van professionele kunstenaars in het prachtige uitgestrekte Lauwerslandgebied. U kunt starten bij Kunstcafé De Dream in Dokkumer Nieuwe Zijlen of op elk ander punt in de route. In het kunstcafé is een informatiepunt ingericht waar u een routefolder kunt krijgen, vragen kunt stellen aan de organisatie en eventueel alvast een lot kunt kopen waarmee een kunstwerk naar keuze is te winnen ter waarde van € 1.000,-.
  Wanneer? Elk voorjaar | Soort: Tentoonstelling