• Fotocredits: nvt.

  LTO Noord gaat leden die 'tanden lieten zien' bij boerenprotest niet royeren

  De organisatie van de boerenprotesten van maandag zal eventuele leden die achter het geweld en de vernielingen in Groningen zaten niet royeren. Mocht dit het geval zijn, dan is dat "een zaak voor de politie", zegt LTO Noord-bestuurder Trienke Elshof maandag in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren forceren deur provinciehuis Groningen tijdens stikstofprotest

  Boze boeren hebben maandag met een trekker de deur van het provinciehuis in Groningen geforceerd. De agrariërs eisten dat de provincie in navolging van Gelderland, Overijssel en Drenthe de stikstofmaatregelen zou terugdraaien, maar de provincie Groningen gaat daar vooralsnog niet in mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Amerikaans leger trekt dwars door Nederland met materieel

  Het Amerikaanse leger verplaatst twee grote eenheden dwars door Nederland. 3.500 militairen, 85 Abrams-tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken worden via Nederland naar Duitsland vervoerd. De verplaatsingen gaan over de weg, per trein en voor het eerst ook via binnenvaartschepen.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren dringen Gronings provinciehuis binnen

  Op verschillende plekken in het land werd maandag wederom door boeren geprotesteerd. In acht provincies vertrokken boeren op hun trekker naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij het provinciehuis in Groningen was een trekker tot aan de deur van het provinciehuis gereden en probeerden boeren vervolgens het gebouw binnen te dringen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist zestien jaar cel en tbs voor moord op moeder

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Ton L., die verdacht wordt van het vermoorden van zijn moeder Mona Baartmans uit Delft. Het OM ziet bewezen dat hij dit deed omdat hij schulden bij haar had.

 • Fotocredits: nvt.

  Provincies trekken stikstofregels in, sfeer grimmig in Groningen

  De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt terwijl honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.

 • Fotocredits: nvt.

  Jawed S. veroordeeld tot ruim 26 jaar cel voor aanslag op Amsterdam CS

  De rechtbank heeft Jawed S. tot 26 jaar en acht maanden cel veroordeeld voor het plegen van een terroristische aanslag en het bedreigen van drie agenten op 31 augustus 2018 op Amsterdam Centraal. De man stak twee Amerikaanse toeristen neer, die zwaargewond raakten.

 • Fotocredits: nvt.

  Peperdure Lamborghini in trouwstoet knalt tegen paal in Maasdijk

  Een Lamborghini raakte in de nacht van zondag op maandag zwaar beschadigd in Maasdijk. De auto, met een nieuwwaarde van zo'n 300.000 euro was onderdeel van een trouwstoet. De Lamborghini Huracán botste tegen een beveiligingsbusje en vervolgens tegen een paal.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal ongevallen op de snelweg in vijf jaar verdubbeld

  Het aantal ongevallen op de snelwegen is in de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Het gaat om een verdubbeling naar ruim 38.000 ongevallen eind 2018. Dit blijkt uit maandag gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) waar de NRC eerder over schreef.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Regenachtige start van de week, lokaal kans op onweersbui

  De week start bewolkt en nat. Vroeg in de middag is er lokaal kans op een onweersbui, later wordt het in het hele land droog. Het kwik schommelt tussen de 16 en 20 graden.

Nieuws De Bilt

Burgemeester op bezoek bij VPTZ de Biltse kernen
Dinsdagavond 8 oktober bracht burgemeester Sjoerd Potters een werkbezoek aan VPTZ de Biltse kernen. In aanwezigheid van 15 vrijwilligers, coördinator Geza Mobers...

Charity Golftoernooi op golfbaan The Duke brengt recordbedrag op voor het Helen Dowling Instituut
Gisteren vond voor de negende keer het HDI Charity Golftoernooi plaats. Dit jaar stelde The Duke Club Nistelrode hun faciliteiten speciaal beschikbaar voor het Helen...

Volgende week alleen-spoed voor zeven ziekenhuizen tijdens de cao-acties ziekenhuizen
Ziekenhuismedewerkers uit Alkmaar, Den Helder, Sneek, Den Haag, Nieuwegein, Utrecht en Woerden, waar in totaal ruim 15.000 medewerkers werken, nemen volgende week...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
De Bilt

De Bilt op Twitter

RT @roelbreet: De Bilt verplaatst boerenprotest van woensdag, gemeente gaat voor groot deel op slot - #rtvutrecht https://t.co/gdrY6e001e
Door @GvanWakeren op 14-10-2019 16:15:53

RT @Malouiners: De Bilt verplaatst boerenprotest van woensdag, gemeente gaat voor groot deel op slot #rtvutrecht https://t.co/cOePddPokW
Door @Hans_C_G op 14-10-2019 15:52:47

RT @rtvutrecht: De Bilt verplaatst groot boerenprotest van woensdag, gemeente gaat voor groot deel op slot https://t.co/Y4eFJ5UN5z #bilthov…
Door @Amsterdamdiemo1 op 14-10-2019 15:49:48

De Bilt verplaatst boerenprotest van woensdag, gemeente gaat voor groot deel op slot #rtvutrecht https://t.co/cOePddPokW
Door @Malouiners op 14-10-2019 15:46:41

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente De Bilt

 • Markt- & Oldtimerdag - De Markt- en Oldtimerdag De Bilt is een evenement met veel activiteiten en vindt altijd plaats op de tweede zaterdag in september. Het totaal aantal kramen op de Vrijetijdsbraderie en Marktdag is meer dan 140. Op deze dag organiseren wij geweldige activiteiten.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Markt
 • Braderie - Net na de zomervakantie, aan de begin van een nieuw seizoen, vindt de Vrijetijdsbraderie plaats op de Dorpsstraat in De Bilt. De Vrijetijdsbraderie die aansluit op de Marktdag rond de Dorpskerk en de Oldtimerdag trok de afgelopen jaren meer dan 12.000 bezoekers.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Braderie
 • Kunstmarkt De Bilt - De Kunstmarkt De Bilt is een jaarlijks cultureel festival dat op de tweede zaterdag van september wordt gehouden in het Van Boetzelaerpark in De Bilt. Naast de kunstmarkt is er aandacht voor muziek, straattheater, poŽzie, film, cabaret, dans en vermaak.
  Wanneer? Elk jaar op de tweede zaterdag van september | Soort: Markt
 • Huis op Hol - Huis op Hol is een jaarlijks terugkerend kindertheaterfestival. Een groot feest voor de hele familie, waarin veel te zien, te horen en te doen is. Met een circustheater, een workshop, storytelling, vrolijke zeemansliedjes en volksmelodieŽn met accordeonspel en een speelhoek.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Spirituele Filmfestival - Het begrip spiritualiteit gaat over het onnoembare, dat vaak de diepste essentie raakt. Er is gekozen voor een selectie van prijswinnende speelfilms uit meerdere culturen. Films die na een week nog steeds door je heen gaan, beelden met essentie. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Alle films zijn Nederlands ondertiteld.
  Wanneer? Elk voorjaar | Soort: Festival
 • Korenfestival - De vorige uitvoeringen van het traditionele tweejaarlijkse Korenfestival waren een groot succes, zowel voor de koor-leden als de toehoorders, die in grote getale aanwezig waren. Zo langzamerhand kan wel worden gesteld dat het Korenfestival een belangrijke plaats inneemt binnen de culturele activiteiten in de gemeente De Bilt. Toegang gratis.
  Wanneer? Elke twee jaar | Soort: Festival
 • Chocolademelkloop - De Chocolademelkloop is een familie en vrienden hardloopevenement. Het doel van de loop is om kinderen en volwassenen te laten genieten van hardlopen in het bos. De hardlopers en het publiek worden begeleid door een grote Pieten brigade. De loop is volledig in het bos van Utrechts Landschap met als start-finish locatie Paviljoen Beerschoten aan de Holle Bilt 6 te De Bilt.vEr zijn 4 afstanden: 1, 2, 5 en 10 kilometer, door het bos.
  Wanneer? Elk najaar | Soort: Sport
 • Koningsdag De Bilt - Ieder jaar vindt in heel Nederland Koningsdag plaats op 27 april, zo ook in De Bilt. Er worden feestavonden, bingo's en festivals georganiseerd. Een geweldige dag die je als inwoner zeker niet wil missen!
  Wanneer? Elk jaar op 27 april | Soort: Feest