• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Dantumadiel

50 jaar geleden: Pictogrammen op stations
De nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen die op 1 juni zal ingaan, is een tussenfase tot ,,Spoorslag ’70’’, die onder meer snelheidsverhogingen...

Kabinet besluit na zomer over gas uit Ternaard
Het kabinet hakt dit najaar de knoop door over extra gaswinning vanuit Ternaard. Het is een kwestie van nationaal belang, meldt minister Eric Wiebes (VVD)...

Nieuwe route Loop Leeuwarden kan lopers bekoren: 'Meer door de bewoonde wereld'
De deelnemers aan de halve marathon van Loop Leeuwarden kregen een nieuwe route voorgeschoteld, met een keerpunt in Stiens. ,,Voorheen ging het veel door weilanden...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Dantumadiel

Dantumadiel op Twitter

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Dantumadiel

 • Pony- & Paardenmarkt - Pony- en Paardenmarkt. Dit mag u niet missen. Behalve pony's en paarden zijn ook klein dieren (behalve pluimvee) zeer welkom. Verder zijn er diverse standhouders aanwezig. Standhouders betalen geen standplaats geld. Voor de inwendige mens wordt gezorgd en niet te vergeten het rad van avontuur.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Markt
 • Paardendagen - De Paardendagen van Driezum Wlterswld Damwld, georganiseerd door de Stichting Paardendagen Driezum-Wlterswld trekt elk jaar duizenden bezoekers. Op vrijdag komen er 150 aanspanningen plus honderden ponys en paarden uit het hele land naar Driezum-Wlterswld-Damwld. Op zaterdag (altijd de laatste zaterdag van juli) is traditie getrouw de Boerendag te Wlterswld.
  Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Feest
 • Freeze Forze Festival - Het Freeze Forze Festival is een geweldig festival. Met Frieze gezelligheid, goede muziek en leuke mensen is dit festival ieder jaar weer een groot succes. Dit zomerse feest wil je zeker niet missen!
  Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Feest
 • Weekmarkt Damwoude - In Damwoude vindt iedere donderdagochtend een kleinschalige markt plaats. Met een tiental kramen voorziet deze markt de bewoners van Damwoude en omstreken van heerlijke seizoens- en streekproducten, voor een aangename prijs.
  Wanneer? Elke donderdag van 08:00 tot 13:00 | Soort: Markt
 • Weekmarkt Veenwouden - Iedere dinsdagochtend vindt er in Veenwouden een kleinschalige markt plaats waar vers fruit, groente, vlees, vis en noten worden verkocht. Hier kunt u in een goede sfeer goedkope wekelijkse inkopen doen!
  Wanneer? Elke dinsdag van 08:00 tot 13:00 | Soort: Markt
 • Weekmarkt Zwaagwesteinde - In Zwaagwesteinde (gemeente Dantumadiel) wordt iedere donderdagmiddag een gezellige, overzichtelijke markt gehouden. Hier komen mensen vanuit het hele dorp bijeen voor de lekkerste producten.
  Wanneer? Elke donderdag van 13:00 tot 18:00 | Soort: Markt
 • Damwaldrin - In het najaar vindt de geweldige Damwaldrin weer plaats! Dit jaarlijks terugkerend hardloopevenement met drie verschillende afstanden: 5, 10 en 16 kilometer. Met een mooi parcours en een goede sfeer is dit evenement niet meer weg te denken in gemeente Dantumadiel!
  Wanneer? Elk najaar | Soort: Sport
 • Rommelmarkt Feanwalden - Ieder jaar wordt in mei een rommelmarkt georganiseerd in Feanwalden (gemeente Dantumadiel). Op deze rommelmarkt vindt u goedkope en leuke producten.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Markt