• Fotocredits: nvt.

  Rechter staat ruiming besmette nertsenfokkerijen per direct toe

  De voorzieningenrechter heeft vrijdag besloten het ruimen van nertsenfokkerijen waar coronabesmettingen zijn geconstateerd per direct alsnog toe te staan. Donderdag werd het ruimen nog opgeschort tot na de zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Video | Rutte: 'Zwarte Piet niet racistisch, maar ik begrijp de pijn'

  Volgens premier Mark Rutte is Zwarte Piet niet racistisch, maar hij begrijpt de pijn die Nederlanders ervaren rondom het volksfeest. Dat liet de minister-president weten tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

 • Fotocredits: nvt.

  Kabinet trekt 1,5 miljard euro uit voor steunpakket openbaar vervoer

  Het kabinet gaat 93 procent van de geleden verliezen van het openbaar vervoer als gevolg van het coronavirus vergoeden. Het gaat hierbij om een compensatie van de verliezen tussen 1 maart en het einde van dit jaar, die naar schatting zo'n 1,5 miljard euro zullen bedragen.

 • Fotocredits: nvt.

  Meer dan 6.000 coronadoden, aantal besmettingen stijgt door vele tests

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt vrijdag melding van vijftien nieuwe sterfgevallen en elf nieuwe ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus. Dat betekent dat nu meer dan zesduizend Nederlanders zijn overleden aan COVID-19.

 • Fotocredits: nvt.

  RIVM: Meer dan miljoen Nederlanders hebben last van omgevingsgeluid

  De gezondheid van meer dan een miljoen Nederlanders is in gevaar door omgevingsgeluid, schrijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een op vrijdag verschenen rapport. Het instituut adviseert daarom dat het wettelijk toegestane geluidsniveau omlaag moet.

 • Fotocredits: nvt.

  Advocaten Marengo-proces willen zitting over problemen rond kroongetuige

  De advocaten van het kantoor Ficq & Partners, die enkele verdachten bijstaan in het Marengo-proces, vrezen voor de voortgang van de rechtszaak door de ontstane problemen rond kroongetuige Nabil B. Zij hebben een verzoek ingediend om op korte termijn een zitting in te plannen om hun zorgen te bespreken.

 • Fotocredits: nvt.

  Bekijk de coronacijfers van 5 juni in vijf grafieken

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke dag een overzicht van cijfers over de coronacrisis in Nederland. NU.nl brengt de meeste cijfers die nu (vrijdag 5 juni) bekend zijn samen in vijf grafieken.

 • Fotocredits: nvt.

  Boa's kunnen gemakkelijker aanspraak maken op wapenstok

  Meer buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) kunnen straks gebruik maken van een wapenstok, melden de Nederlandse BOA Bond en vakbond BOA ACP vrijdag op basis van afspraken, die gemaakt zijn met minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

 • Fotocredits: nvt.

  Livestream | Rutte staat de pers te woord na de ministerraad

  Premier Mark Rutte houdt in Den Haag na de ministerraad op vrijdag een wekelijkse persconferentie. Kijk hier live mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Onbekend hoeveel betogers maximaal welkom zijn op Jaarbeursplein

  De gemeente Utrecht en de organisatie van de Black Lives Matter-demonstratie in de stad maken niet bekend hoeveel betogers er vrijdagavond maximaal welkom zijn op het Jaarbeursplein. Ruim 2.400 mensen hebben al laten weten van plan te zijn om naar de demonstratie te gaan.

Nieuws Culemborg

Corona aangetroffen bij 23 van de 202 medewerkers van Fruitmasters Geldermalsen
GELDERMALSEN / ENSPIJK - Van de 202 geteste medewerkers van fruitgroothandel Fruitmasters in Geldermalsen zijn er 23 besmet met het virus. Dat komt neer op 11 procent...

Stimulans voor marktjes in de kleinere dorpen
GELDERMALSEN/ OPIJNEN - Er moet meer ruimte komen voor marktkooplui die in de gemeente West Betuwe willen staan. Om de leefbaarheid in die vaak winkelloze dorpen of stadjes...

Herberg de Engel blij met terrashuisjes, veel interesse van grote bedrijven
DODEWAARD/ TIEL - Bij Herberg de Engel in Dodewaard staan de eerste proefmodellen van de portamangers, oftewel terrashuisjes, op het terras. ,,En de eerste boekingen...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Culemborg

Culemborg op Twitter

RT @FranscheSchool: Danny breekt een lans voor vrijwilligers bij 'Cultuur in Actie!' 👉 https://t.co/8pKEJbgyqh @CulemborgseCrnt @Culembo…
Door @culemborgweb op 05-06-2020 19:16:02

Danny breekt een lans voor vrijwilligers bij 'Cultuur in Actie!' 👉 https://t.co/8pKEJbgyqh … @CulemborgseCrnt… https://t.co/x5gYD5Wp8g
Door @FranscheSchool op 05-06-2020 12:14:21

RT @FranscheSchool: Danny breekt een lans voor vrijwilligers bij 'Cultuur in Actie!' 👉 https://t.co/8pKEJbgyqh @CulemborgseCrnt @Culembo…
Door @VersteegKees op 04-06-2020 14:31:50

Danny breekt een lans voor vrijwilligers bij 'Cultuur in Actie!' 👉 https://t.co/8pKEJbgyqh @CulemborgseCrnt… https://t.co/z64s34kXj7
Door @FranscheSchool op 04-06-2020 13:23:49

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Culemborg

 • Culemborg Blues - Gratis Bluesfestival op diversen locaties in de binnenstad van Culemborg met bands uit binnen- en buitenland. Aanvang op vrijdagavond 20.00 uur en op zaterdag 14.00 uur. Enorm leuk voor de liefhebber!
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Festival
 • SPOEL - SPOEL is een nieuw en groen festival met de bruisende energie van de rivier en het fort, verrassende muziek, theater, poëzie en puur eten. SPOEL is hét moment om in goed gezelschap te genieten van een fantastische festivalsfeer met heel veel muziek, verrassende optredens en puur eten en drinken van de Veldkeuken. Erg leuk dus!
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Festival
 • Open Monumentendag - In een weekend in september zijn jaarlijks meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Dus ook in Culemborg! Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Tentoonstelling
 • Markt Culemborg - Iedere dinsdagochtend van 8.30 - 12.30 uur kunt u terecht op de weekmarkt in het centrum van de stad. Op Markt en Varkensmarkt staan wekelijks diverse marktkooplui. Er is een ruim gesorteerde versmarkt, maar ook voor bloemen, fournituren, stoffen, kleding en dergelijke kunt u terecht op de weekmarkt.
  Wanneer? Elke dinsdagochtend van 08:30 tot 12:30 | Soort: Markt
 • Pianowandeling Culemborg - Pianowandeling Culemborg is een evenement met historische instrumenten en een grote diversiteit aan pianisten en locaties in en rond het centrum van Culemborg. Een enorm leuk evenement voor jong en oud, liefhebber of niet!
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Tentoonstelling
 • Festival LekArt - LekArt is een tweejaarlijks festival dat bol staat van beeldende kunst, muziek, theater en dans waar zowel bekende(re) kunstenaars als jong talent een plek hebben. Een prachtig festival voor de liefhebber, maar ook voor de 'neutrale' toeschouwer!
  Wanneer? Elke twee jaar | Soort: Festival
 • Vrijstadmarkt Culemborg - Oudhollandse markt op de koopzondag met leuke kramen, artiesten en veel muziek. Leuk voor jong en oud. Gezellig met het hele gezin, vrienden, vriendinnen wandelen door het historische stadje Culemborg met zijn mooi oude panden. Langs heel veel kraampjes met mooie, leuke, lekkere en aparte producten.
  Wanneer? Elk (na)jaar | Soort: Markt
 • Barbara Festival - Het Barbara Festival vindt plaats in de Barbarakerk. Een gastvrije kerk met onverwachte faciliteiten, een podium voor stad en ver daarbuiten, een intensieve dagelijkse programmering met intrigerende onderdelen, steeds in nauwe samenwerking met eigen burgers en maar ook gericht op (culturele) toeristen uit het hele land. Erg leuk dus!
  Wanneer? Elk jaar in mei & juni | Soort: Festival
 • Kermis Culemborg - De zomerkermis in Culemborg is jaarlijks te vinden op de Markt en de Varkensmarkt. De kermis biedt vermaak aan jong en oud, vanwege een breed scala aan attractieve attracties. Komt u ook een keer langs bij de kermis?
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest
 • Stadswandeling - In Culemborg kun je elke eerste zaterdag van de maanden april t/m oktober genieten van een prachtige stadswandeling. Deelname aan deze wandeling is helemaal gratis! Leuk voor toeristen, maar ook voor inwoners van de stad!
  Wanneer? Elke eerste zaterdag van de maand in april t/m oktober | Soort: Tentoonstelling