• Fotocredits: nvt.

  Rechter staat ruiming besmette nertsenfokkerijen per direct toe

  De voorzieningenrechter heeft vrijdag besloten het ruimen van nertsenfokkerijen waar coronabesmettingen zijn geconstateerd per direct alsnog toe te staan. Donderdag werd het ruimen nog opgeschort tot na de zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Video | Rutte: 'Zwarte Piet niet racistisch, maar ik begrijp de pijn'

  Volgens premier Mark Rutte is Zwarte Piet niet racistisch, maar hij begrijpt de pijn die Nederlanders ervaren rondom het volksfeest. Dat liet de minister-president weten tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

 • Fotocredits: nvt.

  Kabinet trekt 1,5 miljard euro uit voor steunpakket openbaar vervoer

  Het kabinet gaat 93 procent van de geleden verliezen van het openbaar vervoer als gevolg van het coronavirus vergoeden. Het gaat hierbij om een compensatie van de verliezen tussen 1 maart en het einde van dit jaar, die naar schatting zo'n 1,5 miljard euro zullen bedragen.

 • Fotocredits: nvt.

  Meer dan 6.000 coronadoden, aantal besmettingen stijgt door vele tests

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt vrijdag melding van vijftien nieuwe sterfgevallen en elf nieuwe ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus. Dat betekent dat nu meer dan zesduizend Nederlanders zijn overleden aan COVID-19.

 • Fotocredits: nvt.

  RIVM: Meer dan miljoen Nederlanders hebben last van omgevingsgeluid

  De gezondheid van meer dan een miljoen Nederlanders is in gevaar door omgevingsgeluid, schrijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een op vrijdag verschenen rapport. Het instituut adviseert daarom dat het wettelijk toegestane geluidsniveau omlaag moet.

 • Fotocredits: nvt.

  Advocaten Marengo-proces willen zitting over problemen rond kroongetuige

  De advocaten van het kantoor Ficq & Partners, die enkele verdachten bijstaan in het Marengo-proces, vrezen voor de voortgang van de rechtszaak door de ontstane problemen rond kroongetuige Nabil B. Zij hebben een verzoek ingediend om op korte termijn een zitting in te plannen om hun zorgen te bespreken.

 • Fotocredits: nvt.

  Bekijk de coronacijfers van 5 juni in vijf grafieken

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke dag een overzicht van cijfers over de coronacrisis in Nederland. NU.nl brengt de meeste cijfers die nu (vrijdag 5 juni) bekend zijn samen in vijf grafieken.

 • Fotocredits: nvt.

  Boa's kunnen gemakkelijker aanspraak maken op wapenstok

  Meer buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) kunnen straks gebruik maken van een wapenstok, melden de Nederlandse BOA Bond en vakbond BOA ACP vrijdag op basis van afspraken, die gemaakt zijn met minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

 • Fotocredits: nvt.

  Livestream | Rutte staat de pers te woord na de ministerraad

  Premier Mark Rutte houdt in Den Haag na de ministerraad op vrijdag een wekelijkse persconferentie. Kijk hier live mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Onbekend hoeveel betogers maximaal welkom zijn op Jaarbeursplein

  De gemeente Utrecht en de organisatie van de Black Lives Matter-demonstratie in de stad maken niet bekend hoeveel betogers er vrijdagavond maximaal welkom zijn op het Jaarbeursplein. Ruim 2.400 mensen hebben al laten weten van plan te zijn om naar de demonstratie te gaan.

Nieuws Cranendonck

Etten-Leurse ‘plankenkoningin’ Chazzle (17) bedenkt anderhalvemeterplank
ETTEN-LEUR - Het bedrijfje van de 17-jarige Chazzle van Meer begon ‘als een grapje’. Maar haar zelf ontworpen borrel- en tapasplanken bleken zo gewild, dat ze er de...

Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis op de Oosterhoutse binnenstad?
OOSTERHOUT - Gaan mensen meer online shoppen? Slinkt het aantal winkels nog sneller? Oosterhout laat onderzoek doen naar de gevolgen van de coronacrisis voor de hele...

Burgemeester Tilburg wil weer een coffeeshop in de stad sluiten
TILBURG - Burgemeester Theo Weterings is van plan nog een coffeeshop in de stad, de derde, te sluiten. Dit keer gaat het om Africa in de Piusstraat. In maart kondigde hij...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Cranendonck

Cranendonck op Twitter

Door de maatregelen rondom corona lukt het niet altijd om het rijbewijs op tijd te verlengen. Daarom heeft de Europ… https://t.co/fzDOgeVfuw
Door @Gem_Cranendonck op 05-06-2020 11:01:29

🔓 | Goed nieuws voor mensen met familie in België! #Grens #België #Nederland #Familie #Familiebezoek #Budel… https://t.co/SmSDUOltYN
Door @Cranendonck24 op 29-05-2020 20:10:47

RT @Gem_Cranendonck: De stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen is geactualiseerd. Op 1 juli mogen sportscholen en fitnessclubs,…
Door @EricadeGraafCrA op 29-05-2020 07:14:33

De stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen is geactualiseerd. Op 1 juli mogen sportscholen en fitnessclu… https://t.co/QiJ30eYjun
Door @Gem_Cranendonck op 29-05-2020 07:06:24

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Cranendonck

 • Weekmarkt Budel - Iedere maandagmiddag staan er tientallen marktkramen in Budel (gemeente Cranendonck). Op de markt in Budel vindt u de beste kooplieden en de goedkoopste producten. Dit alles in een gezellige sfeer!
  Wanneer? Elke maandag van 11:30 tot 16:30 | Soort: Markt
 • Weekmarkt Maarheeze - Iedere donderdagochtend kunt u in Maarheeze (gemeente Cranendonck) terecht voor een kleine, overzichtelijke markt. Hier vindt u onder andere verse groente, fruit, vlees, vis en noten. Voor ieder wat wils dus!
  Wanneer? Elke donderdag van 09:00 tot 12:30 | Soort: Markt
 • Kunstroute Cranendonck - Aan deze kunstroute nemen een twintigtal kunstenaars deel waarvan de werken verdeeld zijn over 10 locaties. De tentoongestelde werken bestaan uit : schilderijen, tekeningen, beelden in diverse steensoorten en brons, sieraden, vilt en keramiek. Voor elk wat wils en zeker de moeite waard deze kunstroute te doen.
  Wanneer? Elk jaar in begin mei | Soort: Tentoonstelling
 • Smokkelevent - Van 12.00 tot 17.00 uur is het hele centrum van Budel ingevuld met tal van activiteiten voor jong en oud! Er staan kraampjes met oude ambachten, het smokkelmuseum is geopend en geeft leuke rondleidingen. Er zijn oudhollandsespelen, diverse dansdemos van UC dance en demos van fitlife. Ook treed het seniorenorkest op.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Feest
 • Escape Outdoor Festival - Een relatief nieuw festival in de gemeente Cranendonck is Escape Outdoor Festival. Liefhebbers van dancemuziek komen die dag aan hun trekken met drie verschillende podia en vele muziekstijlen. Voor iedere feestbeest wat wils!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Flavours Festival - Flavours Festival is een nieuw festival in de regio Cranendonck, voor iedereen die houdt van een lekker feestje met verschillende muziekstijlen. Flavours faciliteert 2 area's met een breed pallet aan muziekstijlen. Zo is er een party stage met bekende nederlandse zangers en dj's, n een dance stage waar onder andere house, 90's & freestyle ten gehore worden gebracht! Kortom een heerlijk festival, midden in de zomer, wat je niet mag missen..
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Koningsdag - 27 april is het weer Koningsdag. De Oranjecomits van Budel, Gastel, Maarheeze en Soerendonk hebben zoals elk jaar een mooi programma samengesteld. Ook onze burgemeester en wethouders zijn die dag bij verschillende activiteiten aanwezig. Dit wil je zeker niet missen!
  Wanneer? Elk jaar op 27 april | Soort: Feest
 • Halve & Kwart Marathon Cranendonck - Op 21 september 2008 vond er, in verband met het 10 jarig jubileum van Loopgroep Cranendonck, de allereerste Halve- en Kwart Marathon van Cranendonck met elektronische tijdwaarneming door de schitterende natuur van Cranendonck plaats. Sindsdien is deze prachtige wedstrijd niet meer weg te denken van de hardloopkalender!
  Wanneer? Elk jaar in midden september | Soort: Sport
 • Bourgondisch Cranendonck - Genieten van een hapje, drankje en live muziek. Het Soeriks Muziek Gezelschap organiseert op iedere zomer Bourgondisch Cranendonck. In Soerendonk, op het prachtige terrein van kasteeltje Cranendonck, zullen verschillende (jeugd)harmonien uit de omgeving optreden. Gezelligheid gegarandeerd dus!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • De Mijl van Mares - Direct n de Tour vindt er in Maarheeze (gemeente Cranendonck), al vele jaren lang, een amusant evenement plaats: de Mijl van Mares. Amusant, omdat het vermakelijk is voor de duizenden bezoekers. Dit jaar is er een nieuwe datum van kracht. De renners komen op de 1e zaterdag na de Tour naar Maarheeze. Mis dit niet!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Sport