• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Cranendonck

Tilburg wil Duncan zo snel mogelijk huldigen
TILBURG - De gemeente Tilburg wil Duncan Laurence, de winnaar van het Songfestival, dolgraag op korte termijn in de stad huldigen. Volgens een woordvoerster van de gemeente...

Vergapen en verwonderen bij gepimpte ‘reispaleizen’ op Streekpark Klein Oisterwijk
OISTERWIJK - De eigenaren van een gepimpte caravan zetten zaterdag de deur open van hun ‘reispaleis’. Bezoekers konden zich vergapen aan de pracht en praal...

Jongeren gaan zelf geld ophalen voor nieuwe skatebaan in Zevenbergen
ZEVENBERGEN - Veel diversiteit aan obstakels, dat is de wens van de skaters die hun skills & tricks vertonen in het skatepark aan de Kristallaan in Zevenbergen...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Cranendonck

Cranendonck op Twitter

Bent u inwoner van Soerendonk? Heeft u dan gedacht aan de bewonersavond vanavond over het project Dorpsstraat – Zit… https://t.co/6FvbAUNFpS
Door @Gem_Cranendonck op 20-05-2019 08:42:23

RT @Gem_Cranendonck: Onkruid bestrijden? Veel tips op internet zijn niet milieuvriendelijk en schadelijk voor tuin en drinkwater. “Schoon w…
Door @EricadeGraafCrA op 19-05-2019 17:46:05

Onkruid bestrijden? Veel tips op internet zijn niet milieuvriendelijk en schadelijk voor tuin en drinkwater. “Schoo… https://t.co/UnCQZwm7Lf
Door @Gem_Cranendonck op 19-05-2019 13:30:17

RT @Gem_Cranendonck: Het Ontwikkelperspectief voor het buitengebied van Cranendonck gaat voor de zomervakantie naar de raad. Meer info over…
Door @FritsvanderWiel op 19-05-2019 00:49:49

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Cranendonck

 • Weekmarkt Budel - Iedere maandagmiddag staan er tientallen marktkramen in Budel (gemeente Cranendonck). Op de markt in Budel vindt u de beste kooplieden en de goedkoopste producten. Dit alles in een gezellige sfeer!
  Wanneer? Elke maandag van 11:30 tot 16:30 | Soort: Markt
 • Weekmarkt Maarheeze - Iedere donderdagochtend kunt u in Maarheeze (gemeente Cranendonck) terecht voor een kleine, overzichtelijke markt. Hier vindt u onder andere verse groente, fruit, vlees, vis en noten. Voor ieder wat wils dus!
  Wanneer? Elke donderdag van 09:00 tot 12:30 | Soort: Markt
 • Kunstroute Cranendonck - Aan deze kunstroute nemen een twintigtal kunstenaars deel waarvan de werken verdeeld zijn over 10 locaties. De tentoongestelde werken bestaan uit : schilderijen, tekeningen, beelden in diverse steensoorten en brons, sieraden, vilt en keramiek. Voor elk wat wils en zeker de moeite waard deze kunstroute te doen.
  Wanneer? Elk jaar in begin mei | Soort: Tentoonstelling
 • Smokkelevent - Van 12.00 tot 17.00 uur is het hele centrum van Budel ingevuld met tal van activiteiten voor jong en oud! Er staan kraampjes met oude ambachten, het smokkelmuseum is geopend en geeft leuke rondleidingen. Er zijn oudhollandsespelen, diverse dansdemos van UC dance en demos van fitlife. Ook treed het seniorenorkest op.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Feest
 • Escape Outdoor Festival - Een relatief nieuw festival in de gemeente Cranendonck is Escape Outdoor Festival. Liefhebbers van dancemuziek komen die dag aan hun trekken met drie verschillende podia en vele muziekstijlen. Voor iedere feestbeest wat wils!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Flavours Festival - Flavours Festival is een nieuw festival in de regio Cranendonck, voor iedereen die houdt van een lekker feestje met verschillende muziekstijlen. Flavours faciliteert 2 area's met een breed pallet aan muziekstijlen. Zo is er een party stage met bekende nederlandse zangers en dj's, n een dance stage waar onder andere house, 90's & freestyle ten gehore worden gebracht! Kortom een heerlijk festival, midden in de zomer, wat je niet mag missen..
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Koningsdag - 27 april is het weer Koningsdag. De Oranjecomits van Budel, Gastel, Maarheeze en Soerendonk hebben zoals elk jaar een mooi programma samengesteld. Ook onze burgemeester en wethouders zijn die dag bij verschillende activiteiten aanwezig. Dit wil je zeker niet missen!
  Wanneer? Elk jaar op 27 april | Soort: Feest
 • Halve & Kwart Marathon Cranendonck - Op 21 september 2008 vond er, in verband met het 10 jarig jubileum van Loopgroep Cranendonck, de allereerste Halve- en Kwart Marathon van Cranendonck met elektronische tijdwaarneming door de schitterende natuur van Cranendonck plaats. Sindsdien is deze prachtige wedstrijd niet meer weg te denken van de hardloopkalender!
  Wanneer? Elk jaar in midden september | Soort: Sport
 • Bourgondisch Cranendonck - Genieten van een hapje, drankje en live muziek. Het Soeriks Muziek Gezelschap organiseert op iedere zomer Bourgondisch Cranendonck. In Soerendonk, op het prachtige terrein van kasteeltje Cranendonck, zullen verschillende (jeugd)harmonien uit de omgeving optreden. Gezelligheid gegarandeerd dus!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • De Mijl van Mares - Direct n de Tour vindt er in Maarheeze (gemeente Cranendonck), al vele jaren lang, een amusant evenement plaats: de Mijl van Mares. Amusant, omdat het vermakelijk is voor de duizenden bezoekers. Dit jaar is er een nieuwe datum van kracht. De renners komen op de 1e zaterdag na de Tour naar Maarheeze. Mis dit niet!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Sport