• Fotocredits: nvt.

  Politie heeft inmiddels 370 tips over onbekende dode vrouw Westdorpe

  De Zeeuwse politie heeft inmiddels 370 tips binnengekregen over de onbekende, overleden vrouw die op 22 juni in een weiland in Westdorpe is gevonden. "Haar identiteit is, ondanks al deze tips, nog niet achterhaald", aldus de politie maandag.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: Verdachten van beramen aanslag konden halve kilo explosieven maken

  De kunstmest en chemicaliën die zijn aangetroffen bij de zes terrorismeverdachten die vorig jaar september zijn aangehouden in en rond Arnhem, waren voldoende om 0,5 kilo aan explosieven te maken. Daarmee hadden ze een grote ontploffing kunnen veroorzaken, zei de officier van justitie maandag tijdens een inleidende zitting voor de rechtbank in Rotterdam.

 • Fotocredits: nvt.

  Apothekersorganisatie verwacht dat medicijntekort groter wordt

  Apothekersorganisatie Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) zegt maandag in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal dat het geneesmiddelentekort in 2019 waarschijnlijk groter wordt. Sinds 2010 neemt het aantal tekorten met sprongen toe.

 • Fotocredits: nvt.

  Maastunnel in Rotterdam maandag na renovatie van twee jaar weer open

  De Maastunnel in Rotterdam is maandag na een grootschalige renovatie van twee jaar in beide richtingen weer open.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal zijinstromers voor de pabo neemt flink toe

  Het aantal personen dat zich wil laten omscholen tot docent in het basisonderwijs, is dit jaar flink gestegen. Met bijna elfhonderd aanmeldingen gaat het om een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, meldt het Landelijk Overleg Lerarenopleidingen Basisonderwijs (LOBO) maandag aan de NOS.

 • Fotocredits: nvt.

  Omwonenden geëvacueerd na grote brand in bedrijfspand Zoetermeer

  In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Edisonstraat in Zoetermeer heeft in de nacht van zondag op maandag een brand gewoed. Negen omwonenden moesten worden geëvacueerd, maar niemand raakte gewond.

 • Fotocredits: nvt.

  ProRail: Meer treinen in nieuwe dienstregeling vanaf december

  De dienstregeling voor 2020 is rond, meldt spoorbeheerder ProRail maandag. Het spoorboekje vanaf december bevat meer treinen op diverse trajecten. In tegenstelling tot voorgaande jaren, is de dienstregeling niet per minuut maar per tien seconden ingedeeld.

 • Fotocredits: nvt.

  'Verdachte' koffer Hilversum blijkt na urenlang onderzoek compleet leeg

  De politie heeft zondagochtend en -middag enkele uren onderzoek gedaan naar een 'verdacht' pakketje bij de Sint Vituskerk in Hilversum. Daar zaten echter geen explosieven in, liet de politie weten. De koffer bleek compleet leeg te zijn.

 • Fotocredits: nvt.

  Man raakt auto en rijbewijs kwijt na ritje van 234 km/u over de A4

  Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag met 234 kilometer per uur langs een snelheidscontrole gereden op de A4 bij Schipluiden, meldt politie Westland zondag op Facebook. Bij Schipluiden mag doorgaans 100 kilometer per uur worden gereden.

Nieuws Coevorden

Wietplanten Jan en Jannie uit Hasselt plotseling verdwenen: ‘We deden even boodschappen’
Grote verbazing bij Jan (73) en Jannie (68) van Raalte uit Hasselt. Hun twee wietplanten zijn maandagochtend weggehaald terwijl ze een boodschap aan het doen waren. Ze...

Sonja Oost beste Nederlandse vrouw op spelen voor politie en brandweer in China
De World Police & Fire Games in China leverde politieagente Sonja Oost uit Achterste Erm drie gouden medailles op. Oost doet al jaren mee aan de internationale spelen voor...

Gemist? Rutte bezoekt als eerste premier Lowlands, opgepakte PEC Zwolle-supporters weer vrij
Het regionale nieuws uit Oost-Nederland vandaag niet gevolgd? Geen probleem. Dit is het nieuws van zondag 18 augustus...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Coevorden

Coevorden op Twitter

Koen Smid is Grillmeister Coevorden https://t.co/y7CLNqgOUX
Door @JohnPatrickAsse op 18-08-2019 11:03:43

Het park wordt ongeveer vijf hectare groot, wat vergelijkbaar is met zo'n tien voetbalvelden. Ongeveer een halve he… https://t.co/kBT61OoC85
Door @GerrieBijl op 16-08-2019 13:27:54

Coevorden krijgt een nieuw park: De gemeente Coevorden heeft plannen voor een nieuw park in Coevorden. Het stuk gro… https://t.co/6Qr1M31O9K
Door @drenthe op 16-08-2019 11:55:03

#Coevorden krijgt een nieuw park https://t.co/mE3IEKgTAO
Door @CoevordenNL op 16-08-2019 11:52:44

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Coevorden

 • Sweelpop - Tegenwoordig is Sweelpop uitgegroeid tot een begrip in de noordelijke provincies. Met een bezoekersaantal van 3000 mensen lukt het de organisatie ieder jaar om samen met de vrijwilligers een warm en gezellig feest te bouwen met een goede sfeer. In de loop der jaren hebben vele bands opgetreden in Zweeloo. Een lange lijst met grote namen in de Nederlandse muziekwereld is het gevolg!
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Festival
 • Ganzenmarkt - In Coevorden is de geschiedenis op straat te beleven. Dat is de gedachte in Coevorden achter het project De Stad als Museum. Stichting Ganzenmarkt vult die gedachte jaarlijks in op de tweede maandag in november. Een leuk, historisch evenement!
  Wanneer? Elk jaar op de tweede maandag in november | Soort: Tentoonstelling
 • Aalden Rondomme - De Aalden Rondomme is een mooie hardloopwedstrijd in de omgeving van Aalden (gemeente Coevorden). Deze wedstrijd trekt jaarlijks vele sporters, maar ook toeschouwers. Een niet te missen evenement in hardloopland!
  Wanneer? Elk (voor)jaar | Soort: Sport
 • Braderie & Rommelmarkt Schoonoord - Aan de Scheerturfstraat is iedere woensdag in Schoonoord in de maanden juli en augustus een braderie/rommelmarkt met een keur aan kramen. Deze braderie/rommelmarkt is leuk voor jong en oud!
  Wanneer? Elke woensdag in juli & augustus | Soort: Markt
 • KunstZon - KunstZon is een kunstroute door heel Drenthe. Er doen verschillende kunstenaars mee, die het publiek willen laten zien hoe kunstwerken tot stand komen. Ook kun je zien waar kunstenaars hun kunsten maken. In de gemeente Coevorden zijn vele deelnemers!
  Wanneer? Elke eerste zondagmiddag van de maand | Soort: Tentoonstelling
 • Coevorden Gaat Los - Coevorden Gaat Los is een jaarlijks terugkerend evenement in Coevorden. 3 dagen volop feest voor zowel jong als oud! Een leuk evenement als je zin hebt om los te gaan!
  Wanneer? Elk (voor)jaar | Soort: Feest
 • Markt Coevorden - Elke maandagmorgen vindt de markt plaats van 8.00 uur tot 13.00 uur op het marktplein. Er staan zo'n 20 kramen met zowel food- als non-food. Parkeren kan 2 uur gratis met een parkeerschijf. Een leuke markt voor mensen uit Coevorden!
  Wanneer? Elke maandagmorgen | Soort: Markt
 • Braderie & Vlomarkt Aalden - Elk jaar is er in mei een gezellige braderie en vlomarkt in het prachtige Aalden. Er zullen diverse standhouders staan met onder andere kleding, sieraden, boeken, lederwaren, cadeau-artikelen en nog veel meer. Tevens een ruimte waar particulieren hun spulletjes van zolder en schuur voor kleine prijsjes aanbieden.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Braderie
 • Masters Springen Zweeloo - Het Masters Springen Zweeloo is een hippisch springevenement in het dorp Zweeloo. Na het ruiterbal op zaterdag, vindt op zondag het eigenlijke evenement plaats, springwedstrijden in verschillende disciplines. Leuk voor de liefhebber!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Sport
 • Zomermarkt Dalen - Op zes woensdagavonden worden in de maanden juli en augustus deze warenmarkten gehouden in het centrum van Dalen, met in het midden van die markt het gezellige horecaterras. Op de genoemde woensdagavondmarkten is er plaats van ca. 80-100 kramen. Daaromheen kan de bezoeker live muziek en entertainment verwachten.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Markt