• Fotocredits: nvt.

  Korpsleiding: Genoeg alternatieven voor haperend communicatienetwerk

  De korpsleiding van de landelijke politie ziet dat er keihard wordt gewerkt aan het oplossen van de problemen met het communicatiesysteem C2000 en dat er genoeg alternatieven zijn. De politievakbond ACP zei eerder donderdag dat er grote problemen zijn met de nieuwe versie van het systeem van de hulpdiensten dat drie weken geleden operationeel werd, zo meldde RTL Nieuws. Zo zouden agenten de meldkamer niet meer kunnen bereiken.

 • Fotocredits: nvt.

  Dode bij steekpartij in Wageningen was bewoner van zorginstelling

  Het steekincident binnen een zorginstelling aan de Morel in Wageningen heeft het leven geëist van een bewoner, meldt de politie donderdagavond. De man woonde in het gebouw van de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen (RIBW).

 • Fotocredits: nvt.

  Moordverdachte Roël T. in Caloh Wagoh-proces vrijgelaten

  De 57-jarige Roël T., verdachte in het Caloh Wagoh-proces, is vrijdag vrijgelaten omdat het Openbaar Ministerie verdenkingen tegen de man niet duidelijk kon maken, meldt RTV Utrecht.

 • Fotocredits: nvt.

  OM onderzoekt afhandelen 112-meldingen steekpartij Wageningen

  Het Openbaar Ministerie en de politie gaan de gang van zaken rond de 112-meldingen na het steekincident bij een zorginstelling in Wageningen onderzoeken. Dat meldt de politie donderdag in een verklaring. Bij het steekincident viel een nog onbekende dode en raakten twee medewerkers van de zorginstelling gewond.

 • Fotocredits: nvt.

  RIVM over Mesdagfonds: 'Niet-stikstofgevoelige gebieden meegerekend'

  Het Mesdagfonds heeft in zijn stikstofberekening in tegenstelling tot het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ook niet-stikstofgevoelige gebieden meegenomen, zoals water. Dat zegt Coen Berends van het RIVM donderdag tegen NU.nl in een reactie op de stikstofcijfers van het Mesdagfonds.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist 3,5 jaar cel tegen man die 1,8 miljoen euro stal en 'leefde als God'

  Het Openbaar Ministerie heeft 3,5 jaar cel geëist tegen een man die tussen 2007 en 2017 ongeveer 1,8 miljoen euro verduisterde van de stichting waarvoor hij bestuurder was. Het geld was bedoeld om de Zuid-Afrikaanse bevolking te helpen en huizen voor hen te bouwen.

 • Fotocredits: nvt.

  Ruim honderd bekeuringen en negen arrestaties bij boerenprotest

  Bij het boerenprotest van woensdag zijn 106 bekeuringen uitgedeeld en zijn negen personen opgepakt, meldt de politie donderdag. Volgens de politie verliep het protest in Den Haag, waar de boeren met hun trekkers samenkwamen, "betrekkelijk rustig".

 • Fotocredits: nvt.

  PI Vught extra beveiligd wegens toename van vastgezette zware criminelen

  De Penitentiaire Inrichting Vught (PI Vught) neemt per direct extra beveiligingsmaatregelen, nadat daar de afgelopen tijd veel extra zware criminelen zijn vastgezet. Zo zijn onlangs Omar L., Dino Soerel en Ridouan T. overgeplaatst naar deze gevangenis, waardoor de risico's volgens de penitentiaire inrichting zijn toegenomen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist twee jaar cel tegen atletiektrainer voor 'verwoestend' misbruik

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag in de zaak tegen Jerry M. twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, geëist voor aanranding van en ontuchtige handelingen bij minderjarige meisjes die aan zijn zorg als atletiektrainer waren toevertrouwd.

 • Fotocredits: nvt.

  Koning Willem-Alexander voor het eerst niet aanwezig bij Koningsspelen

  Koning Willem-Alexander zal dit jaar voor het eerst niet aanwezig zijn bij de Koningsspelen op 17 april. Dat bevestigt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) na berichtgeving van de NOS.

Nieuws Brielle

HipHelpt- burennetwerkgouda met aandacht
Twee op de vijf volwassenen in Nederland voelt zich EENZAAM. In de wintermaanden is dit gevoel vaak extra aanwezig. Bezoek met wat GEZELLIGHEID en AANDACHT kan voor iemand...

Waterpolosters GZC DONK Sportploeg van het Jaar
Gouda- De waterpolosters van GZC DONK zijn gekozen tot Sportploeg van het Jaar. In de overvolle sporthal op de Tobbelocatie, vonden vanavond de Go...

Goudse sporthal heet Dick van Dijkhal
Gouda - De nieuwe tijdelijke sporthal op de voormalige Tobbelocatie is omgedoopt in de Dick van Dijkhal. Sportwethouder Michiel Bunnik onthulde de...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Brielle

Brielle op Twitter

Nieuwbouwbende sloeg ook op zorgproject Leeuwarden toe https://t.co/3L9FlajT1M https://t.co/NuMI8ZHp7k
Door @CobouwNL op 20-02-2020 06:48:03

Nieuwbouwbende sloeg ook op zorgproject Leeuwarden toe https://t.co/QIUfRjbyq9 #bouw #nieuws #artikel
Door @PiketMaastricht op 20-02-2020 05:31:07

Nieuwbouwbende sloeg ook op zorgproject Leeuwarden toe https://t.co/h4B0zwdEjr https://t.co/BFRXwyEonW
Door @CobouwNL op 20-02-2020 05:13:25

Gemeenteraad Westvoorne stemt unaniem in met fusie met Brielle en Hellevoetsluis https://t.co/Wy7oQ0rqoT
Door @Basjesscha op 20-02-2020 03:12:38

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Brielle

 • Boekenmarkt Brielle - Er zijn veel specialiteiten in boekkeuze aanwezig op deze typische markt in het centrum van Brielle. De markt is populair onder liefhebbers, maar biedt ook zeker boeken voor de 'reguliere' bezoeker. Een leuk evenement voor eenieder!
  Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Markt
 • Brielle Blues - Brielle Blues is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in Brielle en neemt een belangrijke plaats in tussen de Bluesfestivals in Nederland. Van een relatief klein festival met zo’n 2000 bezoekers, is Brielle Blues uitgegroeid tot een evenement met wel 15.000 bezoekers verdeeld over de hele dag. Brielle Blues is een waar begrip in de regio geworden en voor velen hét evenement van het jaar
  Wanneer? Elk jaar in eind juli / begin augustus | Soort: Festival
 • Zomermarkt - Een hele grote zomermarkt met knotsgekke aanbiedingen, veel vermaak en heerlijke versnaperingen. Allerlei waren te koop voor jong en oud. Een leuk dagje uit met het hele gezin kan het best tijdens de zomermarkt in Brielle!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Markt
 • Vertelfestival - Op verschillende locaties binnen de Vesting van Brielle worden vanaf 12.00 uur boeiende, mooie en spannende verhalen verteld. Een aantal verhalen heeft te maken met de huiveringwekkende geschiedenis van Brielle. Ook leuk met kinderen!
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Festival
 • Bruisend Brielle - Deze dag zal de binnenstad van Brielle weer Bruisen! Verenigingen en winkeliers stellen zich op deze dag aan u voor. Op deze manier kunt u op een leuke manier kennis maken met alle winkeliers in het mooie vestigingsstadje Brielle.
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Tentoonstelling
 • Monumentendag - Monumentendag is voor iedereen die houdt van erfgoed en het leuk vindt om ook eens een kijkje binnen te nemen. Een ieder die wil kan de bekende monumenten van Brielle bezichtingen, zoals de Sint-Catharijnekerk en de synagoge, maar ook onverwachte panden zullen hun deuren openen. Daarnaast zijn er vele activiteiten door heel de vesting heen en kunt u ambachtelijke gerechtjes proeven bij de brielse horeca. Kortom: genoeg reden om deze dag naar Brielle te komen!
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Tentoonstelling
 • Eenakterfestival - Amateurgroepen wordt tijdens het Eenakterfestival een gratis podium geboden om aan het publiek hun kunsten te tonen. Zo wil de organisatie het publiek laten kennis maken met de regionale culturele uitingen en hen hierbij betrekken. Een leuk evenement!
  Wanneer? Elk (voor)jaar | Soort: Festival
 • Bevrijdingsfestival Brielle - Van 4 tot en met 8 mei staat Brielle geheel in het teken van bevrijding. Stap terug in de tijd en bekijk hoe het soldatenleven er in de oorlog uitzag. Je kunt een kampement bezoeken, zien hoe een Duits hoofdkwartier wordt ontzet en luisteren naar verhalen over de oorlog. Sta oog in oog met de verschillende voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, luister naar live muziek op straat en bekijk de expositie in de Sjoel. Bovendien is er een parade met enkele veteranen uit WWII.
  Wanneer? Elk jaar op en rond 5 mei | Soort: Festival
 • Markt Brielle - De markt in Brielle wordt op maandag van 9.00 tot 16.00 uur aan de Turfmarkt gehouden. Op de markt, bestaande uit ongeveer 55 kramen, wordt allerlei (vers) etens- en handelswaar aangeboden. Een goede voorziening voor de inwoners van Brielle (Den Briel).
  Wanneer? Elke maandag van 09:00 tot 16:00 | Soort: Markt
 • Maskerade - De Brielse Maskerade is een oud folkloristisch gebruik op Sinterklaasavond. Deelnemers gaan verkleed de straat op en stellen stilzwijgend met spandoeken actuele zaken aan de kaak. Op ludieke en creatieve wijze wordt door eenlingen en groepen vooral kritiek geleverd op de Brielse politiek. De Maskerade vindt plaats voor het stadhuis aan de Markt, waar vanaf 19.00 uur bisschopswijn en chocolademelk wordt geschonken.
  Wanneer? Elk jaar op Sinterklaasavond | Soort: Tentoonstelling