Nieuws Brielle

Site 'Fijnjetezien' 8600 keer bezocht
Fijnjetezien vierde maandagmiddag in DukdalfBRES in Brielle het 1-jarig bestaan. Daarvoor was zelfs burgemeester Gregor Rensen uitgenodigd. Hoewel het aantal buurtverbinders...

Binnenstad- en Havenvisie: vooral de bruggen roepen reacties op
In opdracht van het college van B en W is een Binnenstad- en Havenvisie voor de jaren 2019-2027 ontwikkeld. Die werd donderdag in de raadzaal toegelicht voor de bewoners...

Accordeonorkest Con Brio viert zijn 70-jarig bestaan
Dit jaar bestaat accordeonorkest Con Brio uit Zuidland 70 jaar. Con Brio werd in 1949 opgericht. Inmiddels is de muziekvereniging uitgegroeid tot één...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Brielle

Brielle op Twitter

Forum voor Democratie de grootste in Brielle - https://t.co/AUApOwrBHK https://t.co/gYlwlAGoI9
Door @voorne_putten op 21-03-2019 14:31:46

Forum voor Democratie de grootste in Brielle - https://t.co/AopsQQqg4Z https://t.co/jCaePc1rww
Door @bnieuwsland op 21-03-2019 14:31:02

Uitslag waterschapsverkiezingen Brielle - https://t.co/cNcfvmSSF9 https://t.co/l4AHnwElrA
Door @voorne_putten op 21-03-2019 14:20:34

Uitslag waterschapsverkiezingen Brielle - https://t.co/NIMcTQHqIo https://t.co/rgLPFiAJ3L
Door @bnieuwsland op 21-03-2019 14:19:39

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Brielle

 • Boekenmarkt Brielle - Er zijn veel specialiteiten in boekkeuze aanwezig op deze typische markt in het centrum van Brielle. De markt is populair onder liefhebbers, maar biedt ook zeker boeken voor de 'reguliere' bezoeker. Een leuk evenement voor eenieder!
  Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Markt
 • Brielle Blues - Brielle Blues is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in Brielle en neemt een belangrijke plaats in tussen de Bluesfestivals in Nederland. Van een relatief klein festival met zo’n 2000 bezoekers, is Brielle Blues uitgegroeid tot een evenement met wel 15.000 bezoekers verdeeld over de hele dag. Brielle Blues is een waar begrip in de regio geworden en voor velen hét evenement van het jaar
  Wanneer? Elk jaar in eind juli / begin augustus | Soort: Festival
 • Zomermarkt - Een hele grote zomermarkt met knotsgekke aanbiedingen, veel vermaak en heerlijke versnaperingen. Allerlei waren te koop voor jong en oud. Een leuk dagje uit met het hele gezin kan het best tijdens de zomermarkt in Brielle!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Markt
 • Vertelfestival - Op verschillende locaties binnen de Vesting van Brielle worden vanaf 12.00 uur boeiende, mooie en spannende verhalen verteld. Een aantal verhalen heeft te maken met de huiveringwekkende geschiedenis van Brielle. Ook leuk met kinderen!
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Festival
 • Bruisend Brielle - Deze dag zal de binnenstad van Brielle weer Bruisen! Verenigingen en winkeliers stellen zich op deze dag aan u voor. Op deze manier kunt u op een leuke manier kennis maken met alle winkeliers in het mooie vestigingsstadje Brielle.
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Tentoonstelling
 • Monumentendag - Monumentendag is voor iedereen die houdt van erfgoed en het leuk vindt om ook eens een kijkje binnen te nemen. Een ieder die wil kan de bekende monumenten van Brielle bezichtingen, zoals de Sint-Catharijnekerk en de synagoge, maar ook onverwachte panden zullen hun deuren openen. Daarnaast zijn er vele activiteiten door heel de vesting heen en kunt u ambachtelijke gerechtjes proeven bij de brielse horeca. Kortom: genoeg reden om deze dag naar Brielle te komen!
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Tentoonstelling
 • Eenakterfestival - Amateurgroepen wordt tijdens het Eenakterfestival een gratis podium geboden om aan het publiek hun kunsten te tonen. Zo wil de organisatie het publiek laten kennis maken met de regionale culturele uitingen en hen hierbij betrekken. Een leuk evenement!
  Wanneer? Elk (voor)jaar | Soort: Festival
 • Bevrijdingsfestival Brielle - Van 4 tot en met 8 mei staat Brielle geheel in het teken van bevrijding. Stap terug in de tijd en bekijk hoe het soldatenleven er in de oorlog uitzag. Je kunt een kampement bezoeken, zien hoe een Duits hoofdkwartier wordt ontzet en luisteren naar verhalen over de oorlog. Sta oog in oog met de verschillende voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, luister naar live muziek op straat en bekijk de expositie in de Sjoel. Bovendien is er een parade met enkele veteranen uit WWII.
  Wanneer? Elk jaar op en rond 5 mei | Soort: Festival
 • Markt Brielle - De markt in Brielle wordt op maandag van 9.00 tot 16.00 uur aan de Turfmarkt gehouden. Op de markt, bestaande uit ongeveer 55 kramen, wordt allerlei (vers) etens- en handelswaar aangeboden. Een goede voorziening voor de inwoners van Brielle (Den Briel).
  Wanneer? Elke maandag van 09:00 tot 16:00 | Soort: Markt
 • Maskerade - De Brielse Maskerade is een oud folkloristisch gebruik op Sinterklaasavond. Deelnemers gaan verkleed de straat op en stellen stilzwijgend met spandoeken actuele zaken aan de kaak. Op ludieke en creatieve wijze wordt door eenlingen en groepen vooral kritiek geleverd op de Brielse politiek. De Maskerade vindt plaats voor het stadhuis aan de Markt, waar vanaf 19.00 uur bisschopswijn en chocolademelk wordt geschonken.
  Wanneer? Elk jaar op Sinterklaasavond | Soort: Tentoonstelling