• Fotocredits: nvt.

  Zeer grote brand bij afvalverwerker in Drentse plaats Wijster

  In het Drentse Wijster woedt zaterdagavond een grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf Attero. Omwonenden hebben een NL-Alert gekregen in verband met de grote hoeveelheid rook die bij de brand vrijkomt.

 • Fotocredits: nvt.

  Grand Hotel Central Rotterdam per direct gesloten na feest met jongeren

  Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft zaterdagmiddag als voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond het Grand Hotel Central per direct gesloten nadat er in de nacht van vrijdag op zaterdag een feest op een van de kamers werd gehouden door 24 jongeren. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente aan NU.nl na berichtgeving van het AD.

 • Fotocredits: nvt.

  Na drukte vorig weekend is het nu rustig op stranden en in natuurgebieden

  In verschillende natuurparken en op stranden bleef het zaterdag rustig, ondanks het mooie weer. Naast de preventieve maatregelen die gemeentes troffen om de drukte zoals vorig weekend tegen te gaan, lijken mensen ook gehoor te geven aan de oproep om niet massaal de natuur in te gaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Dodental gestegen naar 639, nog eens 454 coronapatiënten in ziekenhuis

  Het aantal personen in Nederland dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is met 93 gestegen naar 639, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdag in de dagelijkse update. Daarnaast zijn nog eens 454 COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

 • Fotocredits: nvt.

  Video | Gemeentes sluiten toegangswegen naar stranden

  Veel mensen gaven zaterdag gehoor aan de oproep om thuis te blijven en kustgebieden te mijden. Zo was op dit strand bij Wassenaar nagenoeg niemand te bekennen.

 • Fotocredits: nvt.

  Philips levert eerste deel van duizend beademingsapparaten voor ic's

  Philips heeft zaterdag de eerste honderd van de in totaal duizend beademingsapparaten geleverd. Deze apparaten zijn in Nederland noodzakelijk voor de uitbreiding van het aantal bedden op de intensive care (ic).

 • Fotocredits: nvt.

  Man vindt trouwring van stel na jaren terug en komt hen per toeval tegen

  Een echtpaar uit Beverwijk heeft een jaren eerder verloren trouwring weer terug. Hun plaatsgenoot Richard de Bree spoorde medio maart een gouden ring op met zijn metaaldetector, liep het stel twee weken later toevallig tegen het lijf, raakte met hen aan de praat en ontdekte zo dat de ring toebehoorde aan de man die hij zojuist had ontmoet: Johan Provenzano was hem acht jaar eerder kwijtgeraakt.

 • Fotocredits: nvt.

  Goed coronanieuws: #DASLIEF, schonere lucht en 300.000 mondkapjes

  Ten tijde van de COVID-19-pandemie domineert slecht nieuws vaker dan gebruikelijk de voorpagina van NU.nl. Toch is er ook positief nieuws rond het coronavirus te melden. Daarom maken wij een paar keer per week een overzicht.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Dag begint zonnig, maar vanaf de middag wordt het bewolkt

  Het weekend begint net als de afgelopen dagen zonnig, maar naarmate de dag vordert drijven steeds meer wolken het land binnen. De temperatuur schommelt tussen de 9 en 15 graden.

 • Fotocredits: nvt.

  80 procent van coronapatiënten op ic kampt ook met overgewicht

  80 procent van alle Nederlandse coronapatiënten die op de intensive care worden behandeld heeft overgewicht. Dat vertelde Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), vrijdag in het televisieprogramma Jinek.

Nieuws Borger-Odoorn

Grote brand bij Attero in Wijster
Bij afvalverwerker Attero in Wijster is aan het eind van de middag brand uitgebroken.Het gaantom een buitenbrand. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand...

Campingseizoen begint, maar wel net iets anders
Tijdens het laatste weekend van maart begint traditiegetrouw het campingseizoen. Ook dit jaar gaat een deel van de campings, ondanks de coronacrisis, open. Een van die...

Aukje Brouw over vlog ambulancezorg: Het was echt nodig
Aukje Brouw is manager van de post Tynaarlo van Ambulancezorg UMCG. Ambulances van de post vervoeren vanuit Brabant coronapatiënten naar het Noorden. De afgelopen...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Borger-Odoorn

Borger-Odoorn op Twitter

Zestien nieuwe coronabesmettingen in Drenthe De totale lijst per gemeente: Coevorden: 18 Tynaarlo: 16 Emmen: 13… https://t.co/FdmYL7tNEr
Door @GerrieBijl op 27-03-2020 14:00:05

Zestien nieuwe coronabesmettingen in Drenthe: Er zijn in Drenthe zestien nieuwe besmettingen met het coronavirus va… https://t.co/xM0nyLrmeN
Door @drenthe op 27-03-2020 13:35:05

GGD Drenthe: 16 nieuwe bevestigde besmettingen met coronavirus, nu ook eerste geval in Borger-Odoorn https://t.co/sxWzjLz2y0 #nieuws #borger
Door @Stadindex op 27-03-2020 13:32:20

RT @janseton: Ik heb een bericht voor iedereen in @gemeenteBO op de website (en op Facebook) gezet: https://t.co/CdZ5lcbQKV #coronavirus #s…
Door @appiesteen op 22-03-2020 08:33:32

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Borger-Odoorn

 • VanSlag - VanSlag is een podium voor aanstormend talent. Op dit podium zul je niet snel bekende namen tegenkomen. Dat maakt dat voorstellingen net even anders zijn. Beginnende artiesten krijgen de kans hier in de spotlights te staan. Het brede aanbod maakt dat er voor iedere smaak wat wils is. De locatie brengt veel sfeer met zich mee. Het podium bevindt zich in een oude kerk met een heel eigen karakter. Een prachtig stukje Drenthe.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Braderie Borger - Iedere zomer is het weer tijd voor een braderie in Borger (gemeente Borger-Odoorn). Tijdens deze braderie zijn tal van (horeca)aangelegenheden, voor jong en oud. De braderie trekt jaarlijks veel bekijks en is bekend in de gehele omgeving.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Braderie
 • Markt Borger - In Borger zijn er wekelijks twee markten: op dinsdag en woensdag. De markt op dinsdag omvat tussen de 15 en 20 kraampjes en bevindt zich op de Torenlaan; de markt op woensdag omvat 5 kraampjes en bevindt zich op de Schoolstraat. Zeker de moeite waard!
  Wanneer? Elke dinsdag van 08:30 tot 12:00 & woensdag van 10:30 tot 18:00 | Soort: Markt
 • Hemelvaartsmarkt - Ieder jaar is er met Hemelvaartsdag een Hemelvaartsmarkt met vlomarkt in Exloo (gemeente Borger-Odoorn). In het toeristische hart van Exloo bevindt zich een Hemelvaartsmarkt met braderie en vlomarkt. Er komen veel bezoekers uit de omgeving, maar ook toeristen en dagjesmensen!
  Wanneer? Elke Hemelvaartsdag | Soort: Markt
 • Braderie Exloo - Ieder najaar is er weer een braderie te Exloo. De braderie, met vaak tussen de 30 en 40 kraampjes, trekt veel bekijks vanuit de wijde omgeving. Ook voor u is de braderie niet te missen. De braderie is goed te combineren met een bezoek aan het historische centrum van Exloo!
  Wanneer? Elk (na)jaar | Soort: Braderie
 • Schaapscheerdersfeest - Ieder jaar is er weer het gezellige Schaapscheerdersfeest. Op dit feest, dat mensen vanuit de hele regio trekt, worden schapen geschoren. Daarnaast worden er verschillende workshops en andere activiteiten (voor kinderen) gehouden. Een leuk uitstapje voor het hele gezin!
  Wanneer? Elke zaterdag voor Pinksteren | Soort: Tentoonstelling
 • Folkorefeest Exloo - Een dag om nooit te vergeten. In een van de mooiste stukken van Exloo wordt een wervelend programma geboden van wat nog echt oud Drents is. Veel om zelf te doen en te ervaren hoe dingen vroeger gingen. Ook voor kinderen valt er veel te beleven.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest
 • Kerstconcert - Elk jaar wordt door de vereniging Dorpsbelangen Exloo een kerstconcert georganiseerd. Een bijeenkomst van ongeveer een uur met muziek, samenzang, lezing en een kerstverhaal. En dat temidden van de Exloër schaapskudde. Elk jaar opnieuw een mooi begin van het Kerstfeest!
  Wanneer? Elk jaar rond Kerst | Soort: Feest
 • Oertijdmarkt - In augustus is er op het buitenterrein van het Hunebedcentrum de jaarlijkse Oertijdmarkt. De markt, met meer dan tachtig kramen op het gebied van archeologie, mineralen, en fossielen, is van elf tot vijf uur te bezoeken. Leuk voor jong en oud!
  Wanneer? Elk jaar in begin augustus | Soort: Markt
 • Dag van het Hunebed - Op het terrein van het Hunebedcentrum wordt begin augustus de Dag van het Hunebed georganiseerd. Staatsbosbeheer, het Drentse Landschap, het Hunebedcentrum en andere partijen bieden gratis wandelingen en fietstochten aan, organiseren kleine activiteiten en er is uiteraard informatie over de hunebedden in Drenthe.
  Wanneer? Elk jaar in begin augustus | Soort: Tentoonstelling