• Fotocredits: nvt.

  Politie heeft inmiddels 370 tips over onbekende dode vrouw Westdorpe

  De Zeeuwse politie heeft inmiddels 370 tips binnengekregen over de onbekende, overleden vrouw die op 22 juni in een weiland in Westdorpe is gevonden. "Haar identiteit is, ondanks al deze tips, nog niet achterhaald", aldus de politie maandag.

 • Fotocredits: nvt.

  OM: Verdachten van beramen aanslag konden halve kilo explosieven maken

  De kunstmest en chemicaliën die zijn aangetroffen bij de zes terrorismeverdachten die vorig jaar september zijn aangehouden in en rond Arnhem, waren voldoende om 0,5 kilo aan explosieven te maken. Daarmee hadden ze een grote ontploffing kunnen veroorzaken, zei de officier van justitie maandag tijdens een inleidende zitting voor de rechtbank in Rotterdam.

 • Fotocredits: nvt.

  Apothekersorganisatie verwacht dat medicijntekort groter wordt

  Apothekersorganisatie Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) zegt maandag in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal dat het geneesmiddelentekort in 2019 waarschijnlijk groter wordt. Sinds 2010 neemt het aantal tekorten met sprongen toe.

 • Fotocredits: nvt.

  Maastunnel in Rotterdam maandag na renovatie van twee jaar weer open

  De Maastunnel in Rotterdam is maandag na een grootschalige renovatie van twee jaar in beide richtingen weer open.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal zijinstromers voor de pabo neemt flink toe

  Het aantal personen dat zich wil laten omscholen tot docent in het basisonderwijs, is dit jaar flink gestegen. Met bijna elfhonderd aanmeldingen gaat het om een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, meldt het Landelijk Overleg Lerarenopleidingen Basisonderwijs (LOBO) maandag aan de NOS.

 • Fotocredits: nvt.

  Omwonenden geëvacueerd na grote brand in bedrijfspand Zoetermeer

  In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Edisonstraat in Zoetermeer heeft in de nacht van zondag op maandag een brand gewoed. Negen omwonenden moesten worden geëvacueerd, maar niemand raakte gewond.

 • Fotocredits: nvt.

  ProRail: Meer treinen in nieuwe dienstregeling vanaf december

  De dienstregeling voor 2020 is rond, meldt spoorbeheerder ProRail maandag. Het spoorboekje vanaf december bevat meer treinen op diverse trajecten. In tegenstelling tot voorgaande jaren, is de dienstregeling niet per minuut maar per tien seconden ingedeeld.

 • Fotocredits: nvt.

  'Verdachte' koffer Hilversum blijkt na urenlang onderzoek compleet leeg

  De politie heeft zondagochtend en -middag enkele uren onderzoek gedaan naar een 'verdacht' pakketje bij de Sint Vituskerk in Hilversum. Daar zaten echter geen explosieven in, liet de politie weten. De koffer bleek compleet leeg te zijn.

 • Fotocredits: nvt.

  Man raakt auto en rijbewijs kwijt na ritje van 234 km/u over de A4

  Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag met 234 kilometer per uur langs een snelheidscontrole gereden op de A4 bij Schipluiden, meldt politie Westland zondag op Facebook. Bij Schipluiden mag doorgaans 100 kilometer per uur worden gereden.

Nieuws Borger-Odoorn

Wietplanten Jan en Jannie uit Hasselt plotseling verdwenen: ‘We deden even boodschappen’
Grote verbazing bij Jan (73) en Jannie (68) van Raalte uit Hasselt. Hun twee wietplanten zijn maandagochtend weggehaald terwijl ze een boodschap aan het doen waren. Ze...

Sonja Oost beste Nederlandse vrouw op spelen voor politie en brandweer in China
De World Police & Fire Games in China leverde politieagente Sonja Oost uit Achterste Erm drie gouden medailles op. Oost doet al jaren mee aan de internationale spelen voor...

Gemist? Rutte bezoekt als eerste premier Lowlands, opgepakte PEC Zwolle-supporters weer vrij
Het regionale nieuws uit Oost-Nederland vandaag niet gevolgd? Geen probleem. Dit is het nieuws van zondag 18 augustus...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Borger-Odoorn

Borger-Odoorn op Twitter

Boerderij Odoornerveen half jaar op slot na vondst drugslab: De gemeente Borger-Odoorn mag de boerderij aan de Noor… https://t.co/VSP5a7uBea
Door @drenthe op 15-08-2019 14:56:03

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Borger-Odoorn

 • VanSlag - VanSlag is een podium voor aanstormend talent. Op dit podium zul je niet snel bekende namen tegenkomen. Dat maakt dat voorstellingen net even anders zijn. Beginnende artiesten krijgen de kans hier in de spotlights te staan. Het brede aanbod maakt dat er voor iedere smaak wat wils is. De locatie brengt veel sfeer met zich mee. Het podium bevindt zich in een oude kerk met een heel eigen karakter. Een prachtig stukje Drenthe.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Braderie Borger - Iedere zomer is het weer tijd voor een braderie in Borger (gemeente Borger-Odoorn). Tijdens deze braderie zijn tal van (horeca)aangelegenheden, voor jong en oud. De braderie trekt jaarlijks veel bekijks en is bekend in de gehele omgeving.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Braderie
 • Markt Borger - In Borger zijn er wekelijks twee markten: op dinsdag en woensdag. De markt op dinsdag omvat tussen de 15 en 20 kraampjes en bevindt zich op de Torenlaan; de markt op woensdag omvat 5 kraampjes en bevindt zich op de Schoolstraat. Zeker de moeite waard!
  Wanneer? Elke dinsdag van 08:30 tot 12:00 & woensdag van 10:30 tot 18:00 | Soort: Markt
 • Hemelvaartsmarkt - Ieder jaar is er met Hemelvaartsdag een Hemelvaartsmarkt met vlomarkt in Exloo (gemeente Borger-Odoorn). In het toeristische hart van Exloo bevindt zich een Hemelvaartsmarkt met braderie en vlomarkt. Er komen veel bezoekers uit de omgeving, maar ook toeristen en dagjesmensen!
  Wanneer? Elke Hemelvaartsdag | Soort: Markt
 • Braderie Exloo - Ieder najaar is er weer een braderie te Exloo. De braderie, met vaak tussen de 30 en 40 kraampjes, trekt veel bekijks vanuit de wijde omgeving. Ook voor u is de braderie niet te missen. De braderie is goed te combineren met een bezoek aan het historische centrum van Exloo!
  Wanneer? Elk (na)jaar | Soort: Braderie
 • Schaapscheerdersfeest - Ieder jaar is er weer het gezellige Schaapscheerdersfeest. Op dit feest, dat mensen vanuit de hele regio trekt, worden schapen geschoren. Daarnaast worden er verschillende workshops en andere activiteiten (voor kinderen) gehouden. Een leuk uitstapje voor het hele gezin!
  Wanneer? Elke zaterdag voor Pinksteren | Soort: Tentoonstelling
 • Folkorefeest Exloo - Een dag om nooit te vergeten. In een van de mooiste stukken van Exloo wordt een wervelend programma geboden van wat nog echt oud Drents is. Veel om zelf te doen en te ervaren hoe dingen vroeger gingen. Ook voor kinderen valt er veel te beleven.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest
 • Kerstconcert - Elk jaar wordt door de vereniging Dorpsbelangen Exloo een kerstconcert georganiseerd. Een bijeenkomst van ongeveer een uur met muziek, samenzang, lezing en een kerstverhaal. En dat temidden van de Exloër schaapskudde. Elk jaar opnieuw een mooi begin van het Kerstfeest!
  Wanneer? Elk jaar rond Kerst | Soort: Feest
 • Oertijdmarkt - In augustus is er op het buitenterrein van het Hunebedcentrum de jaarlijkse Oertijdmarkt. De markt, met meer dan tachtig kramen op het gebied van archeologie, mineralen, en fossielen, is van elf tot vijf uur te bezoeken. Leuk voor jong en oud!
  Wanneer? Elk jaar in begin augustus | Soort: Markt
 • Dag van het Hunebed - Op het terrein van het Hunebedcentrum wordt begin augustus de Dag van het Hunebed georganiseerd. Staatsbosbeheer, het Drentse Landschap, het Hunebedcentrum en andere partijen bieden gratis wandelingen en fietstochten aan, organiseren kleine activiteiten en er is uiteraard informatie over de hunebedden in Drenthe.
  Wanneer? Elk jaar in begin augustus | Soort: Tentoonstelling