• Fotocredits: nvt.

  LTO Noord gaat leden die 'tanden lieten zien' bij boerenprotest niet royeren

  De organisatie van de boerenprotesten van maandag zal eventuele leden die achter het geweld en de vernielingen in Groningen zaten niet royeren. Mocht dit het geval zijn, dan is dat "een zaak voor de politie", zegt LTO Noord-bestuurder Trienke Elshof maandag in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren forceren deur provinciehuis Groningen tijdens stikstofprotest

  Boze boeren hebben maandag met een trekker de deur van het provinciehuis in Groningen geforceerd. De agrariërs eisten dat de provincie in navolging van Gelderland, Overijssel en Drenthe de stikstofmaatregelen zou terugdraaien, maar de provincie Groningen gaat daar vooralsnog niet in mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Amerikaans leger trekt dwars door Nederland met materieel

  Het Amerikaanse leger verplaatst twee grote eenheden dwars door Nederland. 3.500 militairen, 85 Abrams-tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken worden via Nederland naar Duitsland vervoerd. De verplaatsingen gaan over de weg, per trein en voor het eerst ook via binnenvaartschepen.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren dringen Gronings provinciehuis binnen

  Op verschillende plekken in het land werd maandag wederom door boeren geprotesteerd. In acht provincies vertrokken boeren op hun trekker naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij het provinciehuis in Groningen was een trekker tot aan de deur van het provinciehuis gereden en probeerden boeren vervolgens het gebouw binnen te dringen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist zestien jaar cel en tbs voor moord op moeder

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Ton L., die verdacht wordt van het vermoorden van zijn moeder Mona Baartmans uit Delft. Het OM ziet bewezen dat hij dit deed omdat hij schulden bij haar had.

 • Fotocredits: nvt.

  Provincies trekken stikstofregels in, sfeer grimmig in Groningen

  De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt terwijl honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.

 • Fotocredits: nvt.

  Jawed S. veroordeeld tot ruim 26 jaar cel voor aanslag op Amsterdam CS

  De rechtbank heeft Jawed S. tot 26 jaar en acht maanden cel veroordeeld voor het plegen van een terroristische aanslag en het bedreigen van drie agenten op 31 augustus 2018 op Amsterdam Centraal. De man stak twee Amerikaanse toeristen neer, die zwaargewond raakten.

 • Fotocredits: nvt.

  Peperdure Lamborghini in trouwstoet knalt tegen paal in Maasdijk

  Een Lamborghini raakte in de nacht van zondag op maandag zwaar beschadigd in Maasdijk. De auto, met een nieuwwaarde van zo'n 300.000 euro was onderdeel van een trouwstoet. De Lamborghini Huracán botste tegen een beveiligingsbusje en vervolgens tegen een paal.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal ongevallen op de snelweg in vijf jaar verdubbeld

  Het aantal ongevallen op de snelwegen is in de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Het gaat om een verdubbeling naar ruim 38.000 ongevallen eind 2018. Dit blijkt uit maandag gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) waar de NRC eerder over schreef.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Regenachtige start van de week, lokaal kans op onweersbui

  De week start bewolkt en nat. Vroeg in de middag is er lokaal kans op een onweersbui, later wordt het in het hele land droog. Het kwik schommelt tussen de 16 en 20 graden.

Nieuws Bladel

Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’
TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld...

Fire-Up mag in Oisterwijk weer gaan draaien, wel onderzoek naar locatie van aanmaakblokjesfabriek
OISTERWIJK - Aanmaakblokjesfabriek Fire-Up mag van de gemeente Oisterwijk en de brandweer dinsdag weer productie gaan draaien. Eind september werd het bedrijf stilgelegd...

Politie veiliger door bodycam: ‘Als boze burgers dat rode lichtje zien, dimmen ze wel’
ROOSENDAAL - Politiemensen met bodycams ervaren minder agressie en geweld van burgers tegen wie ze moeten optreden. Ze voelen zich daarmee veiliger, blijkt nu uit wetenschappelijk...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Bladel

Bladel op Twitter

Spanning rond Heksenboom in Bladel loopt op https://t.co/fzK9ZleNSX
Door @_BrabantNieuws op 14-10-2019 11:14:04

Spanning rond Heksenboom in Bladel loopt op https://t.co/G531Pm9Mlx
Door @_BrabantNieuws op 14-10-2019 11:13:03

Spanning rond Heksenboom in Bladel loopt op https://t.co/RtboUx5sU8
Door @_BrabantNieuws op 14-10-2019 10:59:41

Let op ❗️ Vanavond en morgen vindt de Marathon in Eindhoven plaats. Hiervoor worden veel wegen afgesloten en zijn v… https://t.co/2QXdyrINXU
Door @gemeente_Bladel op 12-10-2019 11:10:03

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Bladel

 • Weekmarkt Bladel - Iedere woensdag kunt u terecht op de weekmarkt te Bladel. Deze markt, die plaatsvindt op de Markt, omvat een tiental kramen die u voorzien in groente, fruit, zuivel, vlees, vis en ander divers handelswaar. Dit alles is van goede kwaliteit!
  Wanneer? Elke woensdag van 11:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Weekmarkt Casteren - In de woonkern Casteren (gemeente Bladel) worden iedere woensdagochtend een aantal vaste standplaatsen gevuld door kooplieden die u voorzien van kwalitatief groente, fruit en zuivel. De standplaatsen bevinden zich op het plein Zandstraat/Kerkstraat.
  Wanneer? Elke woensdag van 09:00 tot 10:15 | Soort: Markt
 • Weekmarkt Hapert - Evenals in Casteren bevinden zich in Hapert ook diverse vaste standplaatsen. Deze worden wekelijks op dinsdagochtend gevuld met kramen voor vis, groente en fruit, zuivel en loempia.
  Wanneer? Elke dinsdag van 08:30 tot 12:30 | Soort: Markt
 • Weekmarkt Hoogeloon - Ook in Hoogeloon bevinden zich vaste standplaatsen. Iedere woensdagochtend kunt u hier terecht voor vis, groente en fruit en zuivel voor een aangename prijs! Zien wij u dan?
  Wanneer? Elke woensdag van 10:30 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Neterpop - In 1997 begonnen als een jubileumfeest van Voetbalvereniging Netersel, nu een niet meer weg te denken evenement in het kleine Netersel. Door de jaren heen is de organisatie steeds professioneler geworden en zijn de namen van de optredens steeds groter geworden. Denk hierbij aan Within Temptation, Kane, Krezip, Guus Meeuwis, Jan Smit, Ilse de Lange en Di-rect.
  Wanneer? Elk voorjaar | Soort: Feest
 • Blaalse Lichtstoet - Een aantal weken na carnaval wordt een deel van de carnavalswagens opnieuw opgesierd. Dit keer met heel veel lichtjes. Zij rijden dan door een verduisterd Bladel in de Blaalse Lichtstoet.
  Wanneer? Elk voorjaar | Soort: Tentoonstelling
 • Totaalfestival - Muziek, theater, lekker eten, een Bels biertje, een dansje, veel geklets, headbangen, proeven, toosten... en bijzonder gemoedelijk! Kom weer langs om te luisteren, proeven, dansen, kletsen, spelen, kijken, ontspannen en nog veel meer. Dit feestje wil je niet missen!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Zomermarkt Bladel - Ieder jaar is het weer een groot feest in Bladel: de zomermarkt! Hier kunt u terecht voor een kindervoorstelling, schminken, looporkesten, een draaimolen, een springkussen, een kinderboerderij, een kunstmarkt, een boekenmarkt en een rommelmarkt
  Wanneer? Elk jaar op de laatste zondag van juli | Soort: Markt
 • Kempentrail - In het najaar organiseert hardloop- en wandelvereniging No Limits Bladel een hardloopevenement genaamd Kempentrail. Hier kunt u zich helemaal uitleven in een prachtige omgeving en een geweldig parcours!
  Wanneer? Elk najaar | Soort: Sport
 • Kermis - Het hele jaar door worden er in de gemeente Bladel kermissen georganiseerd: Bladel: 2e zondag na 15 augustus; Casteren: laatste zondag van september; Hapert: voorlaatste zondag van juni; Hoogeloon: laatste zondag van juni; Netersel: eerste zondag van juni.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Feest