• Fotocredits: nvt.

    Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

    Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

  • Fotocredits: nvt.

    Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

    Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

  • Fotocredits: nvt.

    Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

    Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

  • Fotocredits: nvt.

    Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

    Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

  • Fotocredits: nvt.

    Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

    Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

  • Fotocredits: nvt.

    Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

    Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

  • Fotocredits: nvt.

    Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

    Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

  • Fotocredits: nvt.

    Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

    Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

  • Fotocredits: nvt.

    Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

    Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

  • Fotocredits: nvt.

    Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

    De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Berkelland

Winstwaarschuwing voor Montferland
DIDAM – Montferland heeft in 2018 financieel prima op koers gezeten en 1,2 miljoen euro minder uitgegeven dan waar men was van uitgegaan. ,,Maar reken je niet rijk op...

Bakkerij Liebrand uit Borculo failliet na 85 jaar: ‘Iedereen leeft mee’
BORCULO - De bakkerij is al 85 jaar een begrip in Borculo. Maar morgen (zondag) komt er definitief een einde aan het familiebedrijf aan het Muraltplein. Bakker Liebrand...

Plan voor overdekte Berkelbruggen dreigt te sneuvelen
LOCHEM - Het plan om te komen tot een negen overdekte bruggen over de Berkel dreigt een zachte dood te sterven. Voorzitter Jan Zappeij van de Stichting Overdekte Berkelbruggen...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Berkelland

Berkelland op Twitter

berkelland Gestolen buurtschapsborden rond Winterswijk zijn weer teruggezet - https://t.co/03DEOyhHa6
Door @berkelland op 20-05-2019 10:12:58

berkelland Medewerkers dierenambulance bevrijden zwaan van haak en blinker - https://t.co/nKW9Tb3ZmL
Door @berkelland op 20-05-2019 09:39:41

Metalheads openen seizoen Openluchttheater Eibergen https://t.co/kIGbfuqsNJ https://t.co/8TYNufxUla
Door @Berkelland_NWS op 20-05-2019 09:36:04

berkelland Kaartcompetities gewonnen door Nijhof en Booltink - https://t.co/mHd1QVelPz
Door @berkelland op 20-05-2019 09:31:42

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Berkelland

  • Fiets4Daagse Borculo - Al decennialang wordt er door de VVV in Borculo een Fiets4Daagse georganiseerd. Deze vierdaagse is voornamelijk bedoelt voor volwassenen en senioren die van een stukje fietsen houden. Geniet van de mooie omgeving te Borculo en doe mee!
    Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Sport
  • Boekenmarkt Borculo - Tijdens de laatste dag van de Fiets4Daagse is in de Weverstraat, in het centrum van Borculo, een gezellige boekenmarkt met maximaal 45 boekenkramen. Een kleinschalige markt van hoog niveau. Leuk voor de toerist of de liefhebber!
    Wanneer? Elk jaar op de laatste dag van de Fiets4Daagse | Soort: Markt
  • Septemberfeest - Door de Oranjevereneging te Borculo wordt jaarlijks het Septemberfeest georganiseerd. Alle activiteiten zijn in of bij de feesttent op het parkeerterrein aan de Veemarkt in het hart van Borculo. De entree is natuurlijk alle dagen gratis!
    Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Feest
  • Folkloredag - Folkloredag met jaarlijks o.a. optredens van de Lebbenbrugge dansers. U kunt bekijken hoe vroeger de was op de bleek werd gedroogd. Er zijn oude ambachten te zien zoals manden vlechten, klompen maken, houtdraaien en ganzen hoeden, kledingshow en oude motoren. Leuk voor het hele gezin!
    Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Tentoonstelling
  • Brandstof Festival Borculo - Het Brandstoffestival is een jaarlijks terugkerend evenement met diverse bijzondere voertuigen. Het is een evenement waar een ieder met een bijzonder oud of nieuw voertuig aan mee kan doen. Op deze dag is er live muziek, een natje en een droogje, mooie auto’s, toertochtjes in de buurt en van alles te zien voor jong en oud!
    Wanneer? Elk jaar in eind juni | Soort: Festival
  • Reurpop Festival - Reurpop is een driedaags festival dat plaatsvindt in het begin van juni. Muziek, theater en spektakel staan centraal. Er is volop gezelligheid, vermaak, kwaliteit en originaliteit voor jong en oud. De artiesten zijn bekend en zorgen voor een geweldig feest!
    Wanneer? Elk jaar in begin juni | Soort: Festival
  • OranjePop - Ieder jaar is het op Koningsdag in Neede (gemeente Berkelland) een groot feest, er is dan namelijk OranjePop. Dit festijn, bedoelt voor jong en oud, heeft een omvangrijke line-up met goede artiesten. Vermaak jezelf en kom ook langs op 27 april!
    Wanneer? Elk jaar op 27 april | Soort: Feest
  • Nationale Jammarkt - De Jammarkt is al jaren een groot succes en trekt al vele jaren tienduizenden bezoekers. Nog altijd is deze Nationale Jammarkt uniek in Nederland. In het bijzonder de vele soorten jam, gelei en marmelades, gemaakt door de vele jamhobbyisten maken de Nationale Jammarkt bijzonder en uitzonderlijk. Uit het hele land komen mensen die geïnteresseerd zijn in jam jaarlijks naar Neede. Om nieuwe smaken te proeven, recepten uit te wisselen of gewoon voor de gezelligheid.
    Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Markt
  • Have A Nice Day Festival - Have A Nice Day Festival wordt jaarlijks georganiseerd in Eibergen. Lang geleden werd het festival voor de eerste keer gehouden met wat partytenten en een veelvoud aan gezellige mensen. Die gezellige mensen zijn er hedendaags nog steeds, de partytenten hebben plaatsgemaakt voor een professionelere setting. Maar nog altijd overheerst de magische sfeer waar ze het tot in de Randstad over hebben.
    Wanneer? Elke (voor)zomer | Soort: Festival
  • Markt Eibergen - Iedere dinsdagochtend is het weer zo ver: markt in Eibergen (gemeente Berkelland). De markt, die al start om 08:00 uur omvat circa 15 kraampjes. Deze kraampjes voorzien de inwoners van Eibergen van vers etens- en handelswaar.
    Wanneer? Elke dinsdag van 08:00 tot 12:30 | Soort: Markt