• Fotocredits: nvt.

  'Rijkswaterstaat liet Tata Steel meer gif in water lozen dan toegestaan'

  Rijkswaterstaat zou staalfabrikant Tata Steel meer giftige stoffen in oppervlaktewater hebben laten lozen dan is toegestaan door Europese richtlijnen, schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van eigen onderzoek. Donderdag bleek al dat het bedrijf in IJmuiden tot twee keer meer schadelijke stof uitstoot dan toegestaan. Rijkswaterstaat laat in een reactie weten zich niet in het geschetste beeld te kunnen vinden.

 • Fotocredits: nvt.

  'Docent aan Universiteit Leiden schond wetenschappelijke integriteit'

  Een voormalig universitair docent Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden wordt ervan verdacht de wetenschappelijke integriteit te hebben geschonden. Zo zou zij bloedmonsters hebben laten afnemen bij proefpersonen zonder toestemming van de Medisch Ethische Toetsingscommissie (MET), meldt het NRC Handelsblad zaterdag.

 • Fotocredits: nvt.

  Plofkraken steeds heviger; zo werkt het en dit zijn de gevolgen

  Het lijkt steeds vaker te gebeuren: een pinautomaat die wordt opgeblazen voor de buit. Hoe zit het met deze criminele trend?

 • Fotocredits: nvt.

  Schipholbaas: Luchtvaart moet gewoon meedoen aan klimaatregels

  Schiphol-topman Dick Benschop wil dat de luchtvaart voortaan als een normale sector wordt behandeld als het gaat om klimaatafspraken. De luchtvaartsector moet dus per 2050 helemaal klimaatneutraal vliegen.

 • Fotocredits: nvt.

  Meerdere auto's in brand gestoken in Haagse wijk Laak, veel politie op straat

  In de Haagse wijk Laak zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere auto's in brand gestoken, meldt de politie op Twitter.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Bewolkte dag met later opklaringen en zon

  Zaterdag begint met tamelijk wat bewolking en af en toe een bui. Door de loop van de dag is het vaker droog en breekt er af en toe een zonnestraal door.

 • Fotocredits: nvt.

  Nederlanders opgepakt in onderzoek naar internationale drugshandel

  Elf Nederlanders zijn opgepakt op verdenking van het actief zijn in een internationaal netwerk voor drugshandel, zo meldt de organisatie Eurojust vrijdag. Via een in Nederland gevestigd transportbedrijf zouden "grote hoeveelheden drugs" naar verschillende Europese landen zijn vervoerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Alle rookruimtes moeten uiterlijk in 2022 sluiten

  Alle rookruimtes moeten uiterlijk in 2022 gesloten zijn. Dat voorstel is vrijdag goedgekeurd door de ministerraad. In april 2020 moeten alle horecagelegenheden rookvrij zijn, overheidsgebouwen en openbare gebouwen vanaf 2021 en vanaf 2022 zijn ook rookruimtes in bedrijven verboden.

 • Fotocredits: nvt.

  Twee van de acht verdachten van groepsverkrachting Den Bosch vrijgelaten

  Twee van de acht verdachten die dinsdag zijn opgepakt in een onderzoek naar groepsverkrachtingen in Den Bosch zijn vrijdag door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld.

 • Fotocredits: nvt.

  Onderzoek: AIVD onzorgvuldig in communicatie over Haga Lyceum

  De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is onzorgvuldig geweest bij het overdragen van informatie over het islamitische Haga Lyceum aan onder meer het ministerie van Onderwijs, Cultuur en
  Wetenschap (OCW), de gemeente Amsterdam en het Openbaar Ministerie (OM). De Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) concludeert vrijdag dat de inlichtingendienst onzorgvuldig sprak over het vermeende salafistische karakter van de Amsterdamse school.

Nieuws Berkelland

'Verloskunde weghalen in Winterswijk is goed voor de regio’
Stoppen met verloskunde in ziekenhuis SKB in Winterswijk is een goed besluit van de raad van bestuur van de Santiz-ziekenhuizen. Zoals Twente destijds jaren terecht...

Drie dompers op een rij: De Graafschap is de weg kwijt
DEN BOSCH - De Graafschap is de weg kwijt in de eerste divisie. Met het pijnlijke gelijkspel bij FC Den Bosch (2-2), de derde domper op rij, neemt het sportieve verval van...

(G)een minuut stilte
Clubs in het betaald voetbal koketteren graag met maatschappelijke projecten. Spelers bezoeken ziekenhuizen, scholen en trekken achterstandswijken in. De vorige...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Berkelland

Berkelland op Twitter

Berkelland: Eibergen Neede Ruurlo Borculo Berkellandse voetbalclubs ruilen shirt met KNVB - https://t.co/lBj5cPvpPT
Door @berkelland op 06-12-2019 20:40:02

Berkelland: Eibergen Neede Ruurlo Borculo Schaatsdiploma’s voor jeugd Eibergen, Rekken en Beltrum - https://t.co/RLSpshgetW
Door @berkelland op 06-12-2019 20:40:01

Berkelland: Eibergen Neede Ruurlo Borculo Openluchttheater Losser wil samenwerken met Oldenzaal en Eibergen - https://t.co/Vjl2fFQSKg
Door @berkelland op 06-12-2019 20:39:54

Berkelland: Eibergen Neede Ruurlo Borculo ‘Verdwijnen van intensive care uit SKB is wél genoemd’ - https://t.co/GkGa6ovr0h
Door @berkelland op 06-12-2019 20:39:46

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Berkelland

 • Fiets4Daagse Borculo - Al decennialang wordt er door de VVV in Borculo een Fiets4Daagse georganiseerd. Deze vierdaagse is voornamelijk bedoelt voor volwassenen en senioren die van een stukje fietsen houden. Geniet van de mooie omgeving te Borculo en doe mee!
  Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Sport
 • Boekenmarkt Borculo - Tijdens de laatste dag van de Fiets4Daagse is in de Weverstraat, in het centrum van Borculo, een gezellige boekenmarkt met maximaal 45 boekenkramen. Een kleinschalige markt van hoog niveau. Leuk voor de toerist of de liefhebber!
  Wanneer? Elk jaar op de laatste dag van de Fiets4Daagse | Soort: Markt
 • Septemberfeest - Door de Oranjevereneging te Borculo wordt jaarlijks het Septemberfeest georganiseerd. Alle activiteiten zijn in of bij de feesttent op het parkeerterrein aan de Veemarkt in het hart van Borculo. De entree is natuurlijk alle dagen gratis!
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Feest
 • Folkloredag - Folkloredag met jaarlijks o.a. optredens van de Lebbenbrugge dansers. U kunt bekijken hoe vroeger de was op de bleek werd gedroogd. Er zijn oude ambachten te zien zoals manden vlechten, klompen maken, houtdraaien en ganzen hoeden, kledingshow en oude motoren. Leuk voor het hele gezin!
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Tentoonstelling
 • Brandstof Festival Borculo - Het Brandstoffestival is een jaarlijks terugkerend evenement met diverse bijzondere voertuigen. Het is een evenement waar een ieder met een bijzonder oud of nieuw voertuig aan mee kan doen. Op deze dag is er live muziek, een natje en een droogje, mooie auto’s, toertochtjes in de buurt en van alles te zien voor jong en oud!
  Wanneer? Elk jaar in eind juni | Soort: Festival
 • Reurpop Festival - Reurpop is een driedaags festival dat plaatsvindt in het begin van juni. Muziek, theater en spektakel staan centraal. Er is volop gezelligheid, vermaak, kwaliteit en originaliteit voor jong en oud. De artiesten zijn bekend en zorgen voor een geweldig feest!
  Wanneer? Elk jaar in begin juni | Soort: Festival
 • OranjePop - Ieder jaar is het op Koningsdag in Neede (gemeente Berkelland) een groot feest, er is dan namelijk OranjePop. Dit festijn, bedoelt voor jong en oud, heeft een omvangrijke line-up met goede artiesten. Vermaak jezelf en kom ook langs op 27 april!
  Wanneer? Elk jaar op 27 april | Soort: Feest
 • Nationale Jammarkt - De Jammarkt is al jaren een groot succes en trekt al vele jaren tienduizenden bezoekers. Nog altijd is deze Nationale Jammarkt uniek in Nederland. In het bijzonder de vele soorten jam, gelei en marmelades, gemaakt door de vele jamhobbyisten maken de Nationale Jammarkt bijzonder en uitzonderlijk. Uit het hele land komen mensen die geïnteresseerd zijn in jam jaarlijks naar Neede. Om nieuwe smaken te proeven, recepten uit te wisselen of gewoon voor de gezelligheid.
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Markt
 • Have A Nice Day Festival - Have A Nice Day Festival wordt jaarlijks georganiseerd in Eibergen. Lang geleden werd het festival voor de eerste keer gehouden met wat partytenten en een veelvoud aan gezellige mensen. Die gezellige mensen zijn er hedendaags nog steeds, de partytenten hebben plaatsgemaakt voor een professionelere setting. Maar nog altijd overheerst de magische sfeer waar ze het tot in de Randstad over hebben.
  Wanneer? Elke (voor)zomer | Soort: Festival
 • Markt Eibergen - Iedere dinsdagochtend is het weer zo ver: markt in Eibergen (gemeente Berkelland). De markt, die al start om 08:00 uur omvat circa 15 kraampjes. Deze kraampjes voorzien de inwoners van Eibergen van vers etens- en handelswaar.
  Wanneer? Elke dinsdag van 08:00 tot 12:30 | Soort: Markt