• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Bergen op Zoom

40UP viert het voorjaar in Gebouw-T in Bergen op Zoom
Op vrijdag 17 mei vanaf 21.00 uur strijkt 40UP neer in dé Poptempel van Bergen op Zoom: Gebouw-T! Want 40UP wil graag samen met jullie het voorjaar vieren!

Féline Hagenaars (SmashBoZ) Brabants tenniskampioene
Van 1 tot en met 5 mei hield de KNLTB in alle provincies de Provinciale Jeugd Kampioenschappen tennis. De Noord-Brabantse kampioenschappen werden gehouden op het tennispark...

Expeditie Zuiderwaterlinie: Brabantse Elfstedentocht
't Gò Dur! Expeditie Zuiderwaterlinie, de Brabantse elfstedentocht van Bergen op Zoom naar Grave, voert deelnemers langs natuur, historie en cultuur...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Bergen op Zoom

Bergen op Zoom op Twitter

Psychiater: ‘Julien C. is nooit 100 procent ongevaarlijk, u en ik ook niet’ https://t.co/KJHS4DU9nJ
Door @_BrabantNieuws op 20-05-2019 09:42:11

Weekend in Bergen op Zoom: dit gebeurde er - https://t.co/YvwOLT0jHz https://t.co/GQkq4Cz95v
Door @indebuurtboz op 20-05-2019 08:47:44

RT @kijkopboz: Europarlementarier was zondagavond op bezoek in Bergen op Zoom en sprak een zaal Marokkaanse Bergenaren toe over een brisant…
Door @JoeyvanAken op 20-05-2019 08:41:07

Suikerarchief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economische geschiedenis in deze streek https://t.co/y4wyMBcgpG
Door @_BrabantNieuws op 20-05-2019 08:24:18

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Bergen op Zoom

 • Krabbenfoor - De Krabbenfoor is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in de binnenstad van Bergen op Zoom. De Krabbenfoor vindt traditiegetrouw jaarlijks plaats in het ‘laatste volle weekend van juli’ en wordt al sinds 1964 georganiseerd door de ondernemersvereniging van de binnenstad (Sterck). De Krabbenfoor vindt plaats op donderdag, vrijdag en zaterdag. Een leuk evenement met een lange historie!
  Wanneer? Elk jaar in het laatste volle weekend van juli | Soort: Feest
 • Maria Ommegang - De Maria Ommegang te Bergen op Zoom is een jaarlijks terugkerende processie, georganiseerd door het Lievevrouwegilde, die door de binnenstad van Bergen op Zoom trekt op de laatste zondag van de maand juni. Een mooi evenement!
  Wanneer? Elk jaar op de laatste zondag in juni | Soort: Tentoonstelling
 • Openluchtspektakel - Sinds 1996 organiseert Stichting De Vierschaar jaarlijks een groot openluchtspektakel in Bergen op Zoom. De Vierschaar zet tijdens de uitvoeringen zowel het lokale en regionale theatertalent als de historische Binnenstad van Bergen op Zoom centraal. De afgelopen jaren hebben we tijdens onze spraakmakende producties veel bezoekers van binnen, maar ook van ver buiten de regio mogen ontvangen.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Tentoonstelling
 • JazzBoZ - Je kunt dan in de middeleeuwse binnenstad genieten van verschillende stijlen jazzmuziek. Niet alleen de kenners komen hier aan hun trekken. Kom je voor de muzikale gezelligheid naar Bergen op Zoom, dan zul je daar zeker geen spijt van krijgen. Een leuk jazz-festival voor eenieder!
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Festival
 • Zoomer Whisky & Rum Festival - Het Zoomer Whisky & Rum Festival is een geweldig festival voor de liefhebber! Ook voor iemand die van gezelligheid houdt, is het festival niet te missen! Kom ook en geniet onder het genot van whisky en rum van een geweldige dag.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Op De T Festival - et Op de T Festival is een gratis festival wat voor de eerste keer plaats vond in 2011 op Hemelvaartsdag. Naast optredens van diverse bands, met uit een lopende stijlen, is er ook een festivalmarkt en een kinderhoek aanwezig. Tevens zijn er eetgelegenheden, dus geen reden om vroeg naar huis te gaan!
  Wanneer? Elk jaar op Hemelvaartsdag | Soort: Festival
 • Palm Parkies - Palm Parkies is een vaste waarde in de zomerse festivalagenda van de verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen & Nederland. Palm Parkies is moeilijk te vatten in enkele woorden maar het is dichtbij, familiaal, eigenzinnig, gratis, groen, …
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • ProefMei - ProefMei presenteert naast gerechten ook muziek uit alle windstreken. Elk continent is vertegenwoordigd. Zo ontstaat er een sfeervol evenement met vele bezoekers uit wijde omtrek. Mist dit evenement zeker niet!
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Markt
 • Markt Bergen op Zoom - Iedere donderdag is er in Bergen op Zoom een gezellige weekmarkt met o.a. kaas, brood, vlees, kleding en stoffen. De markt bevindt zich op de volgende plaatsen: Wouwsestraat, Van der Rijtstraat, Stationsstraat en Korenbeursplein.
  Wanneer? Elke donderdag van 08:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Concours Hippique Bergen op Zoom - Het jaarlijkse paardenevenement zorgt al jarenlang voor honderden bezoekers in Bergen op Zoom. Ook dit jaar kunnen bezoekers weer gratis komen kijken bij het gevarieerde wedstrijdprogramma. De drie dagen staan in het teken van spring- en dressuurwedstrijden en diverse rubrieken van tuigpaarden en hackney's. Het wordt een spektakel voor jong en oud!
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Sport