• Fotocredits: nvt.

  Kabinet trekt 1,5 miljard euro uit voor steunpakket openbaar vervoer

  Het kabinet gaat 93 procent van de geleden verliezen van het openbaar vervoer als gevolg van het coronavirus vergoeden. Het gaat hierbij om de verliezen tussen 1 maart en het einde van dit jaar en zal naar schatting zo'n 1,5 miljard euro bedragen.

 • Fotocredits: nvt.

  Meer dan 6.000 coronadoden, aantal besmettingen stijgt door vele tests

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt vrijdag melding van vijftien nieuwe sterfgevallen en elf nieuwe ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus. Dat betekent dat nu meer dan zesduizend Nederlanders zijn overleden aan COVID-19.

 • Fotocredits: nvt.

  RIVM: Meer dan miljoen Nederlanders hebben last van omgevingsgeluid

  De gezondheid van meer dan een miljoen Nederlanders is in gevaar door omgevingsgeluid, schrijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een op vrijdag verschenen rapport. Het instituut adviseert daarom dat het wettelijk toegestane geluidsniveau omlaag moet.

 • Fotocredits: nvt.

  Advocaten Marengo-proces willen zitting over problemen rond kroongetuige

  De advocaten van het kantoor Ficq & Partners, die enkele verdachten bijstaan in het Marengo-proces, vrezen voor de voortgang van de rechtszaak door de ontstane problemen rond kroongetuige Nabil B. Zij hebben een verzoek ingediend om op korte termijn een zitting in te plannen om hun zorgen te bespreken.

 • Fotocredits: nvt.

  Bekijk de coronacijfers van 5 juni in vijf grafieken

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke dag een overzicht van cijfers over de coronacrisis in Nederland. NU.nl brengt de meeste cijfers die nu (vrijdag 5 juni) bekend zijn samen in vijf grafieken.

 • Fotocredits: nvt.

  Video | Rutte: 'Zwarte Piet niet racistisch, maar ik begrijp de pijn'

  Volgens premier Mark Rutte is Zwarte Piet niet racistisch, maar hij begrijpt de pijn die Nederlanders ervaren rondom het volksfeest. Dat liet de minister-president weten tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

 • Fotocredits: nvt.

  Boa's kunnen gemakkelijker aanspraak maken op wapenstok

  Meer buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) kunnen straks gebruik maken van een wapenstok, melden de Nederlandse BOA Bond en vakbond BOA ACP vrijdag op basis van afspraken, die gemaakt zijn met minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

 • Fotocredits: nvt.

  Video | Dj's hekelen kabinet: 'Nachtleven wordt totaal vergeten'

  Restaurants en cafés in Nederland zijn inmiddels open, maar het duurt nog wel even voordat we weer met z'n allen in een nachtclub kunnen staan. Nachtclubs en poppodia blijven tot ten minste 1 september gesloten en onder anderen dj's lopen daardoor een hoop inkomsten mis. Hoe houden zij hun hoofd boven water en wat doen ze om bezig te blijven?

 • Fotocredits: nvt.

  Livestream | Rutte staat de pers te woord na de ministerraad

  Premier Mark Rutte houdt in Den Haag na de ministerraad op vrijdag een wekelijkse persconferentie. Kijk hier live mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Onbekend hoeveel betogers maximaal welkom zijn op Jaarbeursplein

  De gemeente Utrecht en de organisatie van de Black Lives Matter-demonstratie in de stad maken niet bekend hoeveel betogers er vrijdagavond maximaal welkom zijn op het Jaarbeursplein. Ruim 2.400 mensen hebben al laten weten van plan te zijn om naar de demonstratie te gaan.

Nieuws Bergen op Zoom

Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis op de Oosterhoutse binnenstad?
OOSTERHOUT - Gaan mensen meer online shoppen? Slinkt het aantal winkels nog sneller? Oosterhout laat onderzoek doen naar de gevolgen van de coronacrisis voor de hele...

Burgemeester Tilburg wil weer een coffeeshop in de stad sluiten
TILBURG - Burgemeester Theo Weterings is van plan nog een coffeeshop in de stad, de derde, te sluiten. Dit keer gaat het om Africa in de Piusstraat. In maart kondigde hij...

Oosterheidehal: herstel toplaag, nieuwbouw op de lange baan
OOSTERHOUT - De toplaag van de Oosterheidehal wordt hersteld. De gemeente Oosterhout trekt 50.000 euro uit om de vloer te renoveren. Daardoor blijft sporten de komende...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Bergen op Zoom

Bergen op Zoom op Twitter

RT @WBArchief: Willem van Ham is op 83-jarige leeftijd overleden. De historicus was niet alleen gemeente-archivaris van Bergen op Zoom, maa…
Door @YvonneWelings op 04-06-2020 15:33:36

RT @WBArchief: Willem van Ham is op 83-jarige leeftijd overleden. De historicus was niet alleen gemeente-archivaris van Bergen op Zoom, maa…
Door @frieke72 op 04-06-2020 15:12:59

RT @WBArchief: Willem van Ham is op 83-jarige leeftijd overleden. De historicus was niet alleen gemeente-archivaris van Bergen op Zoom, maa…
Door @archieNVeluwe op 04-06-2020 12:27:31

Willem van Ham is op 83-jarige leeftijd overleden. De historicus was niet alleen gemeente-archivaris van Bergen op… https://t.co/fZ71xMuAc1
Door @WBArchief op 04-06-2020 12:22:01

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Bergen op Zoom

 • Krabbenfoor - De Krabbenfoor is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in de binnenstad van Bergen op Zoom. De Krabbenfoor vindt traditiegetrouw jaarlijks plaats in het ‘laatste volle weekend van juli’ en wordt al sinds 1964 georganiseerd door de ondernemersvereniging van de binnenstad (Sterck). De Krabbenfoor vindt plaats op donderdag, vrijdag en zaterdag. Een leuk evenement met een lange historie!
  Wanneer? Elk jaar in het laatste volle weekend van juli | Soort: Feest
 • Maria Ommegang - De Maria Ommegang te Bergen op Zoom is een jaarlijks terugkerende processie, georganiseerd door het Lievevrouwegilde, die door de binnenstad van Bergen op Zoom trekt op de laatste zondag van de maand juni. Een mooi evenement!
  Wanneer? Elk jaar op de laatste zondag in juni | Soort: Tentoonstelling
 • Openluchtspektakel - Sinds 1996 organiseert Stichting De Vierschaar jaarlijks een groot openluchtspektakel in Bergen op Zoom. De Vierschaar zet tijdens de uitvoeringen zowel het lokale en regionale theatertalent als de historische Binnenstad van Bergen op Zoom centraal. De afgelopen jaren hebben we tijdens onze spraakmakende producties veel bezoekers van binnen, maar ook van ver buiten de regio mogen ontvangen.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Tentoonstelling
 • JazzBoZ - Je kunt dan in de middeleeuwse binnenstad genieten van verschillende stijlen jazzmuziek. Niet alleen de kenners komen hier aan hun trekken. Kom je voor de muzikale gezelligheid naar Bergen op Zoom, dan zul je daar zeker geen spijt van krijgen. Een leuk jazz-festival voor eenieder!
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Festival
 • Zoomer Whisky & Rum Festival - Het Zoomer Whisky & Rum Festival is een geweldig festival voor de liefhebber! Ook voor iemand die van gezelligheid houdt, is het festival niet te missen! Kom ook en geniet onder het genot van whisky en rum van een geweldige dag.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Op De T Festival - et Op de T Festival is een gratis festival wat voor de eerste keer plaats vond in 2011 op Hemelvaartsdag. Naast optredens van diverse bands, met uit een lopende stijlen, is er ook een festivalmarkt en een kinderhoek aanwezig. Tevens zijn er eetgelegenheden, dus geen reden om vroeg naar huis te gaan!
  Wanneer? Elk jaar op Hemelvaartsdag | Soort: Festival
 • Palm Parkies - Palm Parkies is een vaste waarde in de zomerse festivalagenda van de verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen & Nederland. Palm Parkies is moeilijk te vatten in enkele woorden maar het is dichtbij, familiaal, eigenzinnig, gratis, groen, …
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • ProefMei - ProefMei presenteert naast gerechten ook muziek uit alle windstreken. Elk continent is vertegenwoordigd. Zo ontstaat er een sfeervol evenement met vele bezoekers uit wijde omtrek. Mist dit evenement zeker niet!
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Markt
 • Markt Bergen op Zoom - Iedere donderdag is er in Bergen op Zoom een gezellige weekmarkt met o.a. kaas, brood, vlees, kleding en stoffen. De markt bevindt zich op de volgende plaatsen: Wouwsestraat, Van der Rijtstraat, Stationsstraat en Korenbeursplein.
  Wanneer? Elke donderdag van 08:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Concours Hippique Bergen op Zoom - Het jaarlijkse paardenevenement zorgt al jarenlang voor honderden bezoekers in Bergen op Zoom. Ook dit jaar kunnen bezoekers weer gratis komen kijken bij het gevarieerde wedstrijdprogramma. De drie dagen staan in het teken van spring- en dressuurwedstrijden en diverse rubrieken van tuigpaarden en hackney's. Het wordt een spektakel voor jong en oud!
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Sport