• Fotocredits: nvt.

  LTO Noord gaat leden die 'tanden lieten zien' bij boerenprotest niet royeren

  De organisatie van de boerenprotesten van maandag zal eventuele leden die achter het geweld en de vernielingen in Groningen zaten niet royeren. Mocht dit het geval zijn, dan is dat "een zaak voor de politie", zegt LTO Noord-bestuurder Trienke Elshof maandag in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren forceren deur provinciehuis Groningen tijdens stikstofprotest

  Boze boeren hebben maandag met een trekker de deur van het provinciehuis in Groningen geforceerd. De agrariërs eisten dat de provincie in navolging van Gelderland, Overijssel en Drenthe de stikstofmaatregelen zou terugdraaien, maar de provincie Groningen gaat daar vooralsnog niet in mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Amerikaans leger trekt dwars door Nederland met materieel

  Het Amerikaanse leger verplaatst twee grote eenheden dwars door Nederland. 3.500 militairen, 85 Abrams-tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken worden via Nederland naar Duitsland vervoerd. De verplaatsingen gaan over de weg, per trein en voor het eerst ook via binnenvaartschepen.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren dringen Gronings provinciehuis binnen

  Op verschillende plekken in het land werd maandag wederom door boeren geprotesteerd. In acht provincies vertrokken boeren op hun trekker naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij het provinciehuis in Groningen was een trekker tot aan de deur van het provinciehuis gereden en probeerden boeren vervolgens het gebouw binnen te dringen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist zestien jaar cel en tbs voor moord op moeder

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Ton L., die verdacht wordt van het vermoorden van zijn moeder Mona Baartmans uit Delft. Het OM ziet bewezen dat hij dit deed omdat hij schulden bij haar had.

 • Fotocredits: nvt.

  Provincies trekken stikstofregels in, sfeer grimmig in Groningen

  De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt terwijl honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.

 • Fotocredits: nvt.

  Jawed S. veroordeeld tot ruim 26 jaar cel voor aanslag op Amsterdam CS

  De rechtbank heeft Jawed S. tot 26 jaar en acht maanden cel veroordeeld voor het plegen van een terroristische aanslag en het bedreigen van drie agenten op 31 augustus 2018 op Amsterdam Centraal. De man stak twee Amerikaanse toeristen neer, die zwaargewond raakten.

 • Fotocredits: nvt.

  Peperdure Lamborghini in trouwstoet knalt tegen paal in Maasdijk

  Een Lamborghini raakte in de nacht van zondag op maandag zwaar beschadigd in Maasdijk. De auto, met een nieuwwaarde van zo'n 300.000 euro was onderdeel van een trouwstoet. De Lamborghini Huracán botste tegen een beveiligingsbusje en vervolgens tegen een paal.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal ongevallen op de snelweg in vijf jaar verdubbeld

  Het aantal ongevallen op de snelwegen is in de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Het gaat om een verdubbeling naar ruim 38.000 ongevallen eind 2018. Dit blijkt uit maandag gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) waar de NRC eerder over schreef.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Regenachtige start van de week, lokaal kans op onweersbui

  De week start bewolkt en nat. Vroeg in de middag is er lokaal kans op een onweersbui, later wordt het in het hele land droog. Het kwik schommelt tussen de 16 en 20 graden.

Nieuws Bergen

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Bergen

Bergen op Twitter

RT @Sam68772565: Dit dus!😡 Een leraar in Bergen op Zoom is mishandeld door vier leerlingen van vijftien en zestien jaar oud. Te kort aan…
Door @Toedeledokie_58 op 14-10-2019 23:26:00

RT @telegraaf: De school in Bergen op Zoom waar een docent is opgewacht en mishandeld door vier leerlingen zegt het geweld ’niet te accepte…
Door @Hannesz1956 op 14-10-2019 21:47:09

Steeds meer Nederlandse deelnemers bij Putse Kermisloop https://t.co/K4IItcwNDD
Door @_BrabantNieuws op 14-10-2019 21:39:36

RT @telegraaf: De school in Bergen op Zoom waar een docent is opgewacht en mishandeld door vier leerlingen zegt het geweld ’niet te accepte…
Door @RTTweets_nl op 14-10-2019 21:13:59

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Bergen

 • Color Fun Run - In het centrum van Nieuw-Bergen wordt in het voorjaar de vrolijkste run georganiseerd! De Color Fun Run zit boordevol verrassingen en heel veel kleur! De spelregels zijn simpel. Het gaat niet om hoe hard je loopt, er is geen tijdsregistratie. Het gaat namelijk om het plezier! Verzamel een groep vrienden en vriendinnen en verschijn zo kleurrijk mogelijk aan de start. Zorg ervoor dat je de vrolijkste run trotseert en de finish bereikt! Plezier is verzekerd.
  Wanneer? Elk jaar in april | Soort: Sport
 • Weekmarkt Bergen - In het centrum van Mosaïque in Nieuw Bergen is er iedere vrijdagochtend een gezellige weekmarkt. Van 08.00 tot 12.00 uur staan er ongeveer 22 kraampjes waar lekkere versproducten en leuke hebbedingetjes te koop zijn!
  Wanneer? Elke vrijdag van 08:00 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Koningsdag Nieuw-Bergen - Het Oranje Comité Bergen organiseert op Koningsdag, donderdag 27 april, diverse leuke activiteiten op het Mosaïqueplein in Nieuw-Bergen. Op deze dag is er onder andere een Kinderrommelmarkt, waar kinderen zelf hun tweedehands spulletjes kunnen verkopen. Daarnaast zijn er diverse leuke attracties voor kinderen.
  Wanneer? Elk jaar op 27 april | Soort: Feest
 • Kermis Well - Traditioneel wordt in het laatste weekend van augustus Kermis gevierd in Well. Well is een dorpje in de gemeente Bergen. De kermis in Well wordt gevierd op het plein in de Grotestraat en in de diverse aangelegen dorpscafé's en zaal. Er staan weer diverse attracties, zoals een rupsbaan, grijpkranen, draaimolen en reuzenrad. Ook mogen de lekkere snoepkramen natuurlijk niet ontbreken.
  Wanneer? Elk jaar in het laatste weekend van augustus | Soort: Feest
 • Carnaval Well - Sinds 1959 wordt in ons dorp georganiseerde Carnaval gevierd. In dat jaar werd "de Maasjoerts" opgericht. Joerts is het Wellse dialectwoord voor mus. Deze vereniging heeft ook een aparte Jeugdafdeling met een eigen bestuur en eigen programma. Op de jaarlijkse Prinsenbals worden de Prins, de Jeugdprins en Jeugdprinses gepresenteerd met hun Adjudanten.
  Wanneer? Elk jaar tijdens carnaval | Soort: Feest
 • Kindervakantieweek - Het kindervakantiewerk is bedoeld voor alle Wellse kinderen, ook voor hen die niet in Well op de basisschool of OKI zitten. Kinderen van 3 jaar (per 01-07) en ouder mogen deelnemen. Het KVW wordt georganiseerd op het "Evenemententerrein” aan de Wezerweg. Elk jaar is er een ander thema. Op zondag wordt gestart met een grote rommelmarkt, inclusief vermaak voor de kinderen, muziek en eet & drinkgelegenheden.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest
 • Jaarmarkt Siebengewald - Ook dit jaar organiseren de grensdorpen Siebengewald en Hülm de grootste grensoverschrijdende jaarmarkt in de wijde regio. Met een lengte van ruim anderhalve kilometer is er ook nu weer een zeer gevarieerd aanbod van kramen. De altijd weer gezellige en vooral zeer gevarieerde jaarmarkt met internationale allure pakt dit jaar weer groot uit. Er is vertier voor jong en oud.
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Markt