Nieuws Beemster

Monet-rapport komt ‘na de zomer’
Wethouder Sanna Munnikendam was er in mei van dit jaar duidelijk over: Er komt GEEN Monet-Blockbuster in 2024. Het haalbaarheidsonderzoek waarop deze beslissing gebaseerd...

Soort van feestje: lift werkt (echt wel) maar roltrap dus niet…
Donderdag vierden we feest omdat beloofd was dat vanaf vrijdag de lift in het centrum van Zaandam weer zou werken. Vrijdag stuurden we onze stagiair langs ter controle...

50woordenfoto: Uber
Uber Wij zijn nog uit de tijd van de taxi’s. De verleden tijd kennelijk. Maar aan alles komt een eind. De trekschuit, de paardentram en de stoomtrein zijn ook in het...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Beemster

Beemster op Twitter

Hilversummers (18 en 23) vast voor drugshandel na vondst honderden pillen https://t.co/yzphw50dsj
Door @JaJa_Magazine op 19-07-2019 10:54:02

Top! Zag dit net in de Beemster ook. Word ik wel blij van 🌸🌷🌺🌼🍀 https://t.co/aeE3kse32P
Door @sonjaelferink op 17-07-2019 14:47:52

RT @JoseWelhuis: Goed nieuws voor de Beemster en #cono #duurzaamheid #kwaliteit #trotseboerin https://t.co/mR9dtum507
Door @Jakob_Blaauw op 17-07-2019 13:57:45

RT @JoseWelhuis: Goed nieuws voor de Beemster en #cono #duurzaamheid #kwaliteit #trotseboerin https://t.co/mR9dtum507
Door @WijaKoers op 17-07-2019 10:12:42

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Beemster

 • Midzomerfeest - Buurthuis Zuidoost organiseerde in de midzomer een Midzomerfeest voor alle Beemsterlingen. Vanaf 16:00 ben je van harte welkom op het plein bij het Buurthuis aan het Middenpad. De BBQ wordt verxzorgd door De Jonckheeren. Verder is er een live-optreden van goede muzikanten!
  Wanneer? Elke midzomer | Soort: Feest
 • Beemster fortfair - In de voorzomer is jaarlijks de Beemster fortfair nabij het fort Benoorden Purmerend. Het fort wordt nu hergebruikt als wijnproeverij. Op het terrein bevinden zich enkele woningen en in de fortwachterswoning woont de initiatiefnemer tuinontwerpbureau Buitenzorg. Het is een vriendelijke plaats om een aantal goede dingen van het leven samen te brengen: de tuin en het buitenleven , kunst, goede wijn en delicatessen.
  Wanneer? Elke voorzomer | Soort: Beurs
 • Beemster Erfgoed Marathon - De Beemster Erfgoed Marathon wordt georganiseerd door stichting Beemstermasters en wordt gehouden in het midden van mei. Het parcours is afwisselend, zo loop je door een boerenstal met koeien, doorkruis je weilanden en loop je over de dijken met prachtig uitzicht. De Beemster in optima forma toont niet alleen de sportieve deelnemers maar ook lentetooi.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Sport
 • Zondagmarkt Middenbeemster - Elke eerste zondag in september wordt de jaarlijkse Zondagmarkt in het centrum van Middenbeemster gehouden. Tientallen kramen bieden hun waar te koop aan, zowel nieuw als tweedehands. Bovendien is het de kans om kennis te maken met de streekproducten uit De Beemster zoals bier, bloemen, fruit(sappen), kaas en vlees.
  Wanneer? Elke eerste zondag van september | Soort: Markt
 • Beemster Tuinenweekend - Al tientallen jaren, elke voorzomer, stellen enthousiaste Beemster tuineigenaren voor de hun tuin open voor belangstellende tuinliefhebbers. Deze zijn zeer verschillend van grootte en alle hebben een eigen karakter: een vaste planten tuin, een bloemige border tuin, vijvertuin, oude fruitbomen tuin enz. Er is voor iedereen wel iets om ideen op te doen wat betreft bijvoorbeeld beplanting, aanleg vijver, verzorging gazon of bestrating. In de sommige tuinen is koffie en thee te verkrijgen, vaak met iets lekkers.
  Wanneer? Elke voorzomer | Soort: Tentoonstelling
 • Onder de Linden - In het evenementencentrum 'Onder de Linden' worden het hele jaar door leuke evenementen en exposities voor jong en oud georganiseerd. U kunt uw hard hier ophalen aan goede kunst en een hoop vermaak.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Korenfestival Middenbeemster - Dit korenfestival, in het Unesco werelderfgoed Beemster in het landelijke dorp Middenbeemster, vindt plaats in eind mei. De locaties zijn de historische Keyserkerk met de mooie, multifunctionele Keyserin aan het gezellige dorpsplein te Middenbeemster.
  Wanneer? Elk jaar in eind mei | Soort: Festival
 • BRASA's Bierfestival Middenbeemster - In het voorjaar vindt BRASA's Bierfestival plaats in Middenbeemster. Op locatie krijgen gasten meer informatie over de brouwerijen en hun bier en liggen er proefformulieren klaar om notities en aantekeningen te maken. De entree is gratis. Bij binnenkomst koop je een glas (dat aan het eind weer ingeleverd kan worden) en bierfestival-munten om consumpties en versnaperingen mee te betalen.
  Wanneer? Elk voorjaar | Soort: Festival
 • Muziek aan de Middenweg - Muziek aan de Middenweg (MadM) is sinds 2002 een muzikale middag waarin diverse muziekstromingen van pop tot jazz en klassiek (gratis) kunnen worden beluisterd. Door de optredens op boerenerven te situeren, wordt tevens de diversiteit van de agrarische bedrijven in de Beemster getoond. Daarnaast zijn er voorstellingen in kerken en de musea.
  Wanneer? Elk jaar op de derde zondag van augustus | Soort: Feest
 • Kortebaandraverij Beemster - Op een middag in eind augustus vanaf 13.00uur strijden de pikeurs weer, op de Rijperweg, om de grote prijs van de Beemster! Dit evenement trekt jaarlijks veel bekijks en is vanwege het spectacel leuk voor jong en oud!
  Wanneer? Elke nazomer | Soort: Sport