Nieuws Barneveld

Zwembad De Vallei vanaf dinsdag voor meer groepen open
VEENENDAAL - Het Veenendaalse zwembad De Vallei gaat dinsdag de openingstijden verruimen. Dat kan volgens de organisatie omdat de maatregelen goed worden nageleefd...

Winkels tijdelijk ontruimd vanwege brand op dakterras in Rhenen
In Rhenen heeft korte tijd brand gewoed op een dakterras boven de Kruidvat op de Muntstraat. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit en wist de brand snel te blussen...

Veenendaal wil geen grote windmolens binnen de gemeentegrenzen
VEENENDAAL - Grote windmolens zijn iet gewenst in Veenendaal. Die boodschap gaf de gemeenteraad deze week af in de discussie over hoe Veenendaal in de toekomst energieneutraal...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Barneveld

Barneveld op Twitter

Chalet brandt volledig uit in Voorthuizen https://t.co/GB82UlZmWn
Door @ChrisOuboter op 30-05-2020 07:18:39

Brand op de vuilstort van Vink Barneveld https://t.co/qZLONK0jCC
Door @ChrisOuboter op 30-05-2020 07:03:40

Nieuws deze week over de fusie tussen Barneveld en Scherpenzeel. Wie wil? Wil wil vooral niet? Maar bestuurlijk hou… https://t.co/F0CLrkhoP3
Door @DvR54 op 29-05-2020 20:50:19

Barneveld: Grote zwarte rookpluimen bij brand afvalverwerker Vink - ⁦@OmroepGLD⁩ via ⁦@PersburoUNN⁩ https://t.co/ak7Bs3seQL
Door @Tijgernest op 29-05-2020 17:37:54

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Barneveld

 • Historisch Motorsport Evenement - Tijdens het Historische Motorsport Evenement te Barneveld komen allerlei motoren samen. Er doen circa 300 coureurs mee aan de historische wedstrijd, afkomstig uit binnen- en buitenland. Voor toeschouwers is deze wedstrijd een lust voor het oog!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Oogstfeest Elden - Jaarlijks op de laatste zaterdag van juli organiseert de Oranjevereniging een Oogstfeest in Voorthuizen, waarin we teruggaan in de tijd en de bezoekers meenemen naar een periode waarin vele soorten maai-, dors-, en andere oogstmachines werden gebruikt. Aangedreven door diesel- of stoommachines of zelfs door paarden. Op de hoek van de Noordersingel en de Overhorsterweg wordt een nostalgisch stro-dorp opgebouwd omringd door gezellige kramen met allerhande regionale- en streekproducten. Leuk voor eenieder!
  Wanneer? Elk aar op de laatste zaterdag van juli | Soort: Tentoonstelling
 • Naar Buiten - Elk jaar wordt er in de zomer 'Naar Buiten' georganiseerd in Barneveld. Dit festival is gericht op veelzijdige muziek. Zo veelzijdig als het publiek is tijdens Naar Buiten, zo veelzijdig is de muziek. Geniet je mee?
  Wanneer? Elk jaar in begin augustus | Soort: Festival
 • Preuvenement Barneveld - De sfeer, het beleven en proeven van de smaakvolle culinaire creaties staat centraal. Hét Preuvenement oogstte in eerdere edities veel lof bij zowel de zakelijke als de overige bezoekers, bijna 3000 bezoekers hebben dit na afloop bevestigd, evenals de media. Komt dit ook proeven!
  Wanneer? Elke (na)zomer | Soort: Feest
 • Dorpsgolf Barneveld - Dorpsgolf Barneveld is een samenwerkingsverband van Rotary Barneveld en Golfclub Edda Huzid. In in 2012 staken zij de hoofden bij elkaar om een nieuw evenement op de kaart te zetten. Een sportief evenement, met golf in de hoofdrol, dat vooral ook gezellig en ontspannend moest zijn. Dit is een gigantisch succes geworden!
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Sport
 • Ballonfiësta - Een avond op de Koewei is een unieke belevenis voor jong en oud! Zo dicht bij zoveel heteluchtballonnen bent u waarschijnlijk nog nooit geweest! Het is een prachtig gezicht hoe deze grote luchtballonnen worden opgeblazen en een voor een omhoog worden getrokken om zich klaar te maken voor het vertrek. Langzaam komt de mand van de grond en zal de luchtballon boven de bomen uit stijgen. Komt dat zien!
  Wanneer? Elk (na)jaar | Soort: Tentoonstelling
 • Bluegrass Festival - Ieder jaar wordt er in de woonkernen Barneveld en Voorthuizen het Bluegrass Muziek Festival georganiseerd. In het centrum van beide dorpen wordt er live muziek gespeeld, in uiteenlopende genres. De prachtige muziek trekt jaarlijks veel bezoekers. Komt u ook?
  Wanneer? Elk jaar in begin mei | Soort: Festival
 • Oud Veluwse Markt - Deze Oud Veluwse Markt behoeft eigenlijk weinig introductie... Al bijna 50 jaar lang is Barneveld zes donderdagen in juli en augustus namelijk dé plek om heen te gaan. Hier bruist het dan van de zomerse activiteiten. Uiterst geschikt voor een dagje uit!
  Wanneer? Elk jaar op zes donderdagen in juli & augustus | Soort: Markt
 • Kleindierenmarkt - De Kleindierenmarkt bezoeken? Daar ga je zeker van genieten. Je bent van harte welkom en het is helemaal gratis. Op de Kleindierenmarkt verveel je je geen moment. Je stapt binnen en je wordt ondergedompeld in de vrolijkheid van kleine (huis)dieren. Ook leuk met kleine kinderen!
  Wanneer? Elke woensdag van 08:00 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Warenmarkt Voorthuizen - Iedere zaterdag is er van 08:00 tot 13:00 uur een warenmarkt te Voorthuizen (gemeente Barneveld). In de zomertijd duurt de markt tot 16:00 uur. Voor bezoekers is de markt een lust voor het oog! Van alles wordt aangeboden, zodat de meeste bezoekers geslaagd thuiskomen.
  Wanneer? Elke zaterdag | Soort: Markt