Nieuws Appingedam

Het blijft oppassen vandaag: de gladheid blijft nog wel even
De kans is groot dat het vandaag opnieuw een ijsdag wordt, waarbij de temperatuur onder 0 blijft. Weerplaza waarschuwt dat het door sneeuwresten en bevriezing van natte...

Politie schiet hond dood die baasje in gezicht beet in Groningen
De politie heeft dinsdagavond een hond doodgeschoten aan de Boerhavelaan in Groningen. De politie meldt dat de hond daaraan voorafgaand zijn eigen baasje in het gezicht...

Twee auto's van de weg op dezelfde plek door gladheid bij Loppersum
De sneeuwval in Groningen en Drenthe zorgt voor gladheid op veel plaatsen. Bij de Wijmersweg in Loppersum ging het dinsdagavond dubbel mis. Twee auto's raakten van de...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Appingedam

Appingedam op Twitter

‘Snelle toegang tot lichttherapie bij winterdepressie kan gebruik antidepressiva drastisch verlagen.’… https://t.co/a0C0MzcLWH
Door @Appingedam_NZG op 21-01-2019 07:41:06

Damster SP fractievoorzitter Harry Rozema roept regeringspartijen op tot daden! https://t.co/t435pPoGId
Door @ReindertBakker op 20-01-2019 19:13:20

RT @ReindertBakker: Damster SP fractievoorzitter Harry Rozema roept regeringspartijen op tot daden! https://t.co/t435pPoGId
Door @Jebels8 op 20-01-2019 09:48:03

RT @ReindertBakker: Damster SP fractievoorzitter Harry Rozema roept regeringspartijen op tot daden! https://t.co/t435pPoGId
Door @luitenbrigitte op 20-01-2019 09:46:06

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Appingedam

 • Damster Stadsfeesten - De Damster Stadsfeesten - dat zijn op deze website alle grootschalige en jaarlijks terugkerende zomerfestiviteiten in Appingedam - zijn in de loop der jaren toeristische trekkers geworden die door duizenden mensen worden bezocht. Het decor wordt steevast gevormd door het sfeervolle historische centrum van Appingedam.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • De Nacht - ‘De Nacht’ wordt georganiseerd door de Horecavereniging Appingedam en is de muzikale aftrap van een bruisend weekend vol activiteiten. Een begrip in de regio! Dit evenement wil je zeker niet missen!
  Wanneer? Elke (voor)zomer | Soort: Feest
 • Custom Chopperdag - Bikes, babes and bands … Brullende motoren, in lange rijen opgestelde z.g. custom choppers met natuurlijk veel Harley’s en een enorm bezoekersaantal markeren ieder jaar dit evenement. Daags na de TT-races in Assen is er de relaxte Custom Chopperday in Appingedam.
  Wanneer? Elk jaar na de TT in Assen | Soort: Tentoonstelling
 • Coopluydenmarkt - Elk jaar, op de eerste vrijdag in augustus, vindt in Appingedam de Coopluydenmarkt plaats. Het historische centrum gelegen aan de ooit voor de handel zo belangrijke wateren van het Damsterdiep leent zich prima voor een warenmarkt in middeleeuwse sferen.
  Wanneer? Elke jaar op de eerste vrijdag in augustus | Soort: Markt
 • Gondelvaart - Ieder jaar zijn er weer de gondelvaarten in Appingedam. De Gondelvaart in Appingedam is nog steeds een evenement dat door een aantal geestdriftige hobbyisten georganiseerd wordt. Samen met alle vrijwilligers, sponsoren én deelnemers brengen we keer op keer een gondelvaart die gezien mag worden!
  Wanneer? Elke (na)zomer | Soort: Tentoonstelling
 • Damsterdag - De Damsterdag bestaat als festiviteit al vele decennia. Zowel ’s middags als ’s avonds wordt er een optocht (papiercorso) gehouden met praalwagens van scholen, straat- en wijkverenigingen, versierde fietsen en skelters. Ook lopen diverse muziekkorpsen mee. Leuk voor jong en oud!
  Wanneer? Elke (na)zomer | Soort: Feest
 • Stadsloop Appingedam - De Stadsloop Appingedam is een wegwedstrijd binnen de atletiek over een afstand van 10 kilometer, die jaarlijks in juni plaatsvindt in de straten van Appingedam. Elk jaar verschijnt er een breed veld wedstrijdlopers aan de start van deze Stadsloop. Die groep bestaat uit internationale en nationale topatleten. Een leuke activiteit en bezienswaardigheid!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Sport
 • Weekmarkt - Iedere week is er een markt in Appingedam. Deze markt vindt iedere zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur op de kerkpleinen aan de Wijkstraat plaats. Er zijn tientallen kraampjes die allen verschillende waren aanbieden. Leuk voor inwoners en toeristen!
  Wanneer? Elke zaterdag van 10:00 tot 16:00 | Soort: Markt
 • Terug naar het Begin - Terug naar het begin laat een mix van muziek, theater, poëzie, literatuur, dans en beeldende kunst zien. De organisatie zoekt altijd naar kunstvormen die het publiek verrassen, overrompelen, confronteren, ontroeren en/of betoveren. In samenwerking met Academie Minerva en Prins Claus Conservatorium van Hanzehogeschool Groningen, geeft de organisatie een podium aan nieuwe producties en jonge talenten.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Tentoonstelling
 • Bie Daip - Het Internationaal Shantyfestival “Bie Daip” is een cultureel evenement van formaat voor elke oprechte shantyliefhebber, met een keur aan internationale shantygroepen, waarbij er een heel weekend wordt opgetreden op een hoofdpodium en in een zevental horecagelegenheden en op de diverse terrassen. Een leuk evenement!
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Festival