• Fotocredits: nvt.

  LTO Noord gaat leden die 'tanden lieten zien' bij boerenprotest niet royeren

  De organisatie van de boerenprotesten van maandag zal eventuele leden die achter het geweld en de vernielingen in Groningen zaten niet royeren. Mocht dit het geval zijn, dan is dat "een zaak voor de politie", zegt LTO Noord-bestuurder Trienke Elshof maandag in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren forceren deur provinciehuis Groningen tijdens stikstofprotest

  Boze boeren hebben maandag met een trekker de deur van het provinciehuis in Groningen geforceerd. De agrariërs eisten dat de provincie in navolging van Gelderland, Overijssel en Drenthe de stikstofmaatregelen zou terugdraaien, maar de provincie Groningen gaat daar vooralsnog niet in mee.

 • Fotocredits: nvt.

  Amerikaans leger trekt dwars door Nederland met materieel

  Het Amerikaanse leger verplaatst twee grote eenheden dwars door Nederland. 3.500 militairen, 85 Abrams-tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken worden via Nederland naar Duitsland vervoerd. De verplaatsingen gaan over de weg, per trein en voor het eerst ook via binnenvaartschepen.

 • Fotocredits: nvt.

  Boeren dringen Gronings provinciehuis binnen

  Op verschillende plekken in het land werd maandag wederom door boeren geprotesteerd. In acht provincies vertrokken boeren op hun trekker naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij het provinciehuis in Groningen was een trekker tot aan de deur van het provinciehuis gereden en probeerden boeren vervolgens het gebouw binnen te dringen.

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist zestien jaar cel en tbs voor moord op moeder

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Ton L., die verdacht wordt van het vermoorden van zijn moeder Mona Baartmans uit Delft. Het OM ziet bewezen dat hij dit deed omdat hij schulden bij haar had.

 • Fotocredits: nvt.

  Provincies trekken stikstofregels in, sfeer grimmig in Groningen

  De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt terwijl honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.

 • Fotocredits: nvt.

  Jawed S. veroordeeld tot ruim 26 jaar cel voor aanslag op Amsterdam CS

  De rechtbank heeft Jawed S. tot 26 jaar en acht maanden cel veroordeeld voor het plegen van een terroristische aanslag en het bedreigen van drie agenten op 31 augustus 2018 op Amsterdam Centraal. De man stak twee Amerikaanse toeristen neer, die zwaargewond raakten.

 • Fotocredits: nvt.

  Peperdure Lamborghini in trouwstoet knalt tegen paal in Maasdijk

  Een Lamborghini raakte in de nacht van zondag op maandag zwaar beschadigd in Maasdijk. De auto, met een nieuwwaarde van zo'n 300.000 euro was onderdeel van een trouwstoet. De Lamborghini Huracán botste tegen een beveiligingsbusje en vervolgens tegen een paal.

 • Fotocredits: nvt.

  Aantal ongevallen op de snelweg in vijf jaar verdubbeld

  Het aantal ongevallen op de snelwegen is in de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Het gaat om een verdubbeling naar ruim 38.000 ongevallen eind 2018. Dit blijkt uit maandag gepubliceerd rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) waar de NRC eerder over schreef.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Regenachtige start van de week, lokaal kans op onweersbui

  De week start bewolkt en nat. Vroeg in de middag is er lokaal kans op een onweersbui, later wordt het in het hele land droog. Het kwik schommelt tussen de 16 en 20 graden.

Nieuws Appingedam

Zwembaden weer op gas
WINSCHOTEN - De biomassa-installaties bij zwembaden De Watertoren in Winschoten en De Hardenberg in Finsterwolde worden tijdelijk buiten bedrijf gesteld...

Raad Stadskanaal wil uitleg bestuurders Treant
STADSKANAAL - Het bestuur van Treant Zorggroep moet uitleg komen geven in het gemeentehuis van Stadskanaal. Die oproep deed fractievoorzitter Bert van Beek (CU) namens...

Stakingsleider reageert alsnog op rondvliegende hekken bij boerenprotest in Groningen: 'Ik had uit moeten stappen'
Fietsers op de Vismarkt in Groningen konden maandagmiddag tijdens het boerenprotest maar net rondvliegende hekken ontwijken...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Appingedam

Appingedam op Twitter

Aanbiddingsleider Hanne de Vries naar #Appingedam Eemskrant | Nieuws uit de regio #Appingedam - Aanbiddingsleider H… https://t.co/2giF1xDRGh
Door @_Delfzijl op 13-10-2019 07:03:38

Voorbereidingen zevende editie Spooktocht Appingedam in volle gang | Eemskrant | Nieuws uit de regio https://t.co/kN23IKm3zk
Door @kerke_vd op 11-10-2019 20:21:27

Sloop voormalig schoolgebouw Pinkeltje in #Appingedam begint Eemskrant | Nieuws uit de regio #Appingedam - De sloop… https://t.co/5M9QSnVpLk
Door @_Delfzijl op 11-10-2019 09:43:23

De gemeente Appingedam zoekt naar oplossingen om het tekort bij Werkplein Fivelingo op te kunnen vangen. De gemeent… https://t.co/QWGz3QvJAN
Door @OetDaam op 11-10-2019 06:47:28

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Appingedam

 • Damster Stadsfeesten - De Damster Stadsfeesten - dat zijn op deze website alle grootschalige en jaarlijks terugkerende zomerfestiviteiten in Appingedam - zijn in de loop der jaren toeristische trekkers geworden die door duizenden mensen worden bezocht. Het decor wordt steevast gevormd door het sfeervolle historische centrum van Appingedam.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • De Nacht - ‘De Nacht’ wordt georganiseerd door de Horecavereniging Appingedam en is de muzikale aftrap van een bruisend weekend vol activiteiten. Een begrip in de regio! Dit evenement wil je zeker niet missen!
  Wanneer? Elke (voor)zomer | Soort: Feest
 • Custom Chopperdag - Bikes, babes and bands … Brullende motoren, in lange rijen opgestelde z.g. custom choppers met natuurlijk veel Harley’s en een enorm bezoekersaantal markeren ieder jaar dit evenement. Daags na de TT-races in Assen is er de relaxte Custom Chopperday in Appingedam.
  Wanneer? Elk jaar na de TT in Assen | Soort: Tentoonstelling
 • Coopluydenmarkt - Elk jaar, op de eerste vrijdag in augustus, vindt in Appingedam de Coopluydenmarkt plaats. Het historische centrum gelegen aan de ooit voor de handel zo belangrijke wateren van het Damsterdiep leent zich prima voor een warenmarkt in middeleeuwse sferen.
  Wanneer? Elke jaar op de eerste vrijdag in augustus | Soort: Markt
 • Gondelvaart - Ieder jaar zijn er weer de gondelvaarten in Appingedam. De Gondelvaart in Appingedam is nog steeds een evenement dat door een aantal geestdriftige hobbyisten georganiseerd wordt. Samen met alle vrijwilligers, sponsoren én deelnemers brengen we keer op keer een gondelvaart die gezien mag worden!
  Wanneer? Elke (na)zomer | Soort: Tentoonstelling
 • Damsterdag - De Damsterdag bestaat als festiviteit al vele decennia. Zowel ’s middags als ’s avonds wordt er een optocht (papiercorso) gehouden met praalwagens van scholen, straat- en wijkverenigingen, versierde fietsen en skelters. Ook lopen diverse muziekkorpsen mee. Leuk voor jong en oud!
  Wanneer? Elke (na)zomer | Soort: Feest
 • Stadsloop Appingedam - De Stadsloop Appingedam is een wegwedstrijd binnen de atletiek over een afstand van 10 kilometer, die jaarlijks in juni plaatsvindt in de straten van Appingedam. Elk jaar verschijnt er een breed veld wedstrijdlopers aan de start van deze Stadsloop. Die groep bestaat uit internationale en nationale topatleten. Een leuke activiteit en bezienswaardigheid!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Sport
 • Weekmarkt - Iedere week is er een markt in Appingedam. Deze markt vindt iedere zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur op de kerkpleinen aan de Wijkstraat plaats. Er zijn tientallen kraampjes die allen verschillende waren aanbieden. Leuk voor inwoners en toeristen!
  Wanneer? Elke zaterdag van 10:00 tot 16:00 | Soort: Markt
 • Terug naar het Begin - Terug naar het begin laat een mix van muziek, theater, poëzie, literatuur, dans en beeldende kunst zien. De organisatie zoekt altijd naar kunstvormen die het publiek verrassen, overrompelen, confronteren, ontroeren en/of betoveren. In samenwerking met Academie Minerva en Prins Claus Conservatorium van Hanzehogeschool Groningen, geeft de organisatie een podium aan nieuwe producties en jonge talenten.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Tentoonstelling
 • Bie Daip - Het Internationaal Shantyfestival “Bie Daip” is een cultureel evenement van formaat voor elke oprechte shantyliefhebber, met een keur aan internationale shantygroepen, waarbij er een heel weekend wordt opgetreden op een hoofdpodium en in een zevental horecagelegenheden en op de diverse terrassen. Een leuk evenement!
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Festival