• Fotocredits: nvt.

  Tot negen jaar geëist voor voorbereiden moordpoging op broers in Utrecht

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag negen en zeven jaar cel geëist tegen respectievelijk Don H. en Frans M. voor de voorbereiding van de mislukte moorden op de criminele broers Chahid en Chafik Yakhlaf in Utrecht in november 2015. Chahid werd later dat jaar alsnog doodgeschoten.

 • Fotocredits: nvt.

  Psychiaters adviseren tbs voor verdachte van 'insulinemoorden'

  Rahiied A. (22), de man die wordt verdacht van het onterecht toedienen van insuline in een Rotterdams verzorgingstehuis, zou ook tbs met dwangverpleging moeten krijgen, adviseren twee psychiaters en een psycholoog maandag tijdens een inleidende zitting.

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte van aanslag op Panorama bekent deels

  Een van de verdachten van de aanslag op weekblad Panorama heeft maandag verklaard dat hij erbij was toen in juni 2018 een antitankwapen werd afgeschoten op de Teleportboulevard in Amsterdam-Sloterdijk.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence komt aan op Schiphol | Aanslag op toeristen Egypte

  Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 19 mei: Duncan Laurence komt aan op Schiphol, een wolvenpaar op de Veluwe is voor het eerst op beeld vastgelegd en een aanslag op een toeristenbus in de Egyptische voorstad Gizeh.

 • Fotocredits: nvt.

  Studentenorganisaties: Hogere rente op studieschuld is in strijd met wet

  Het voornemen van minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven om de rente op studieschulden te verhogen, is in strijd met het internationaal onderwijsrecht, stellen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) maandag. De studentenorganisaties hebben hier juridisch onderzoek naar gedaan.

 • Fotocredits: nvt.

  Weerbericht: Lokaal mist of onweer, de zon laat zich geregeld zien

  Maandag is het wisselend bewolkt met later op de dag landinwaarts ook geregeld zon. Vooral in het noordoosten vallen enkele regen- en onweersbuien. Aan zee blijft het wederom koud met 12 tot 15 graden, terwijl het landinwaarts 19 tot 22 graden wordt.

 • Fotocredits: nvt.

  Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

  Op de Gelderse Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld, meldt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. Het wolvenpaar werd met behulp van een cameraval gefotografeerd.

 • Fotocredits: nvt.

  Noodweer leidt tot veel problemen in Oost-Nederland

  Noodweer heeft zondag tot problemen in het oosten van het land geleid. Een blikseminslag veroorzaakte zoveel schade aan het spoor tussen Zwolle en Olst, dat er grote reparaties nodig waren. Het treinverkeer op het traject werd stilgelegd voor de rest van de dag en nacht.

 • Fotocredits: nvt.

  Duncan Laurence staat pers te woord na aankomst op Schiphol

  Bekijk hier live de persconferentie met Duncan Laurence op Schiphol. Nederland heeft na 44 jaar weer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Duncan Laurence wist met 492 punten de overige 25 landen achter zich te laten. Zondagmiddag kwam de 25-jarige zanger weer aan in Nederland.

 • Fotocredits: nvt.

  Politie grijpt in bij amateurvoetbalwedstrijd in Amsterdam

  De politie heeft zaterdagmiddag moeten ingrijpen bij een voetbalwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurclub Swift en de amateurs van Feyenoord. De politie wist een confrontatie tussen de supportersgroepen te voorkomen.

Nieuws Appingedam

Verkoop woningen levert huurders Groninger Huis nieuwe kozijnen op
Woonstichting Groninger Huis in Zuidbroek neemt deze zomer 73 huurwoningen in Meeden en Muntendam over van woningcorporatie Mooiland in Noordoost-Brabant...

Printerproblemen op de redactie: 'Heb altijd al gedacht dat ik in een open inrichting werk'
Normaal pagina twee, linksonder. Nu ook elke maandag ook voor de camera. Columnist Herman Sandman doet een greep uit zijn mooiste Ogenblikken en leest ze zelf voor...

Duizenden fans van Ede Staal verheugen zich op muziekspektakel in Leens
Eens in de drie jaar komt de geest van Ede Staal tot leven op het Muziekfestival in Leens. Duizenden bezoekers genieten dan van zijn muziek, uitgevoerd door wie schatplichtig...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Appingedam

Appingedam op Twitter

De koninklijke weg zou natuurlijk zijn om onze koninklijke hoogheid even vóór te laten gaan. Maar de situatie hier… https://t.co/2NquxqeGfU
Door @SimonKadijk op 20-05-2019 01:44:17

Noodreparatie voor brug bij Appingedam: 'Niet honderd procent betrouwbaar' https://t.co/gQ1XJvuGTm
Door @Nieuws_Zuur op 19-05-2019 09:21:07

Noodreparatie voor brug bij Appingedam: 'Niet honderd procent betrouwbaar' https://t.co/5eNdkv8YCS
Door @rtvnoord op 19-05-2019 09:06:28

RTV-N | Noodreparatie voor brug bij Appingedam: 'Niet honderd procent betrouwbaar'
Door @Nieuws_Zuur op 19-05-2019 09:06:07

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Appingedam

 • Damster Stadsfeesten - De Damster Stadsfeesten - dat zijn op deze website alle grootschalige en jaarlijks terugkerende zomerfestiviteiten in Appingedam - zijn in de loop der jaren toeristische trekkers geworden die door duizenden mensen worden bezocht. Het decor wordt steevast gevormd door het sfeervolle historische centrum van Appingedam.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • De Nacht - ‘De Nacht’ wordt georganiseerd door de Horecavereniging Appingedam en is de muzikale aftrap van een bruisend weekend vol activiteiten. Een begrip in de regio! Dit evenement wil je zeker niet missen!
  Wanneer? Elke (voor)zomer | Soort: Feest
 • Custom Chopperdag - Bikes, babes and bands … Brullende motoren, in lange rijen opgestelde z.g. custom choppers met natuurlijk veel Harley’s en een enorm bezoekersaantal markeren ieder jaar dit evenement. Daags na de TT-races in Assen is er de relaxte Custom Chopperday in Appingedam.
  Wanneer? Elk jaar na de TT in Assen | Soort: Tentoonstelling
 • Coopluydenmarkt - Elk jaar, op de eerste vrijdag in augustus, vindt in Appingedam de Coopluydenmarkt plaats. Het historische centrum gelegen aan de ooit voor de handel zo belangrijke wateren van het Damsterdiep leent zich prima voor een warenmarkt in middeleeuwse sferen.
  Wanneer? Elke jaar op de eerste vrijdag in augustus | Soort: Markt
 • Gondelvaart - Ieder jaar zijn er weer de gondelvaarten in Appingedam. De Gondelvaart in Appingedam is nog steeds een evenement dat door een aantal geestdriftige hobbyisten georganiseerd wordt. Samen met alle vrijwilligers, sponsoren én deelnemers brengen we keer op keer een gondelvaart die gezien mag worden!
  Wanneer? Elke (na)zomer | Soort: Tentoonstelling
 • Damsterdag - De Damsterdag bestaat als festiviteit al vele decennia. Zowel ’s middags als ’s avonds wordt er een optocht (papiercorso) gehouden met praalwagens van scholen, straat- en wijkverenigingen, versierde fietsen en skelters. Ook lopen diverse muziekkorpsen mee. Leuk voor jong en oud!
  Wanneer? Elke (na)zomer | Soort: Feest
 • Stadsloop Appingedam - De Stadsloop Appingedam is een wegwedstrijd binnen de atletiek over een afstand van 10 kilometer, die jaarlijks in juni plaatsvindt in de straten van Appingedam. Elk jaar verschijnt er een breed veld wedstrijdlopers aan de start van deze Stadsloop. Die groep bestaat uit internationale en nationale topatleten. Een leuke activiteit en bezienswaardigheid!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Sport
 • Weekmarkt - Iedere week is er een markt in Appingedam. Deze markt vindt iedere zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur op de kerkpleinen aan de Wijkstraat plaats. Er zijn tientallen kraampjes die allen verschillende waren aanbieden. Leuk voor inwoners en toeristen!
  Wanneer? Elke zaterdag van 10:00 tot 16:00 | Soort: Markt
 • Terug naar het Begin - Terug naar het begin laat een mix van muziek, theater, poëzie, literatuur, dans en beeldende kunst zien. De organisatie zoekt altijd naar kunstvormen die het publiek verrassen, overrompelen, confronteren, ontroeren en/of betoveren. In samenwerking met Academie Minerva en Prins Claus Conservatorium van Hanzehogeschool Groningen, geeft de organisatie een podium aan nieuwe producties en jonge talenten.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Tentoonstelling
 • Bie Daip - Het Internationaal Shantyfestival “Bie Daip” is een cultureel evenement van formaat voor elke oprechte shantyliefhebber, met een keur aan internationale shantygroepen, waarbij er een heel weekend wordt opgetreden op een hoofdpodium en in een zevental horecagelegenheden en op de diverse terrassen. Een leuk evenement!
  Wanneer? Elk jaar in eind augustus | Soort: Festival