Nieuws Ameland

Leeuwarder automobilist aangehouden na wilde achtervolging
De politie heeft vrijdagmiddag in Leeuwarden na een achtervolging een 19-jarige automobilist aangehouden. De man negeerde een stopteken en ging er vandoor...

Vijf aanhoudingen in Lemmer bij drugsonderzoek
De politie heeft in Lemmer vijf mensen aangehouden wegens drugsbezit en handel in drugs. De aanhoudingen maken deel uit van een langer lopend onderzoek naar drugshandel...

Leeuwarder aangehouden voor zware mishandeling
Een 24-jarige Leeuwarder is zaterdagnacht aangehouden wegens zware mishandeling. De man schopte op het Ruiterskwartier in Leeuwarden iemand tegen het hoofd...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Ameland

Ameland op Twitter

Week 8: insulinemoorden, antibioticaresistentie & medicijn tegen alzheimer? https://t.co/CmmO2MNZj8 https://t.co/qqvywrshDP
Door @Ameland_NZG op 22-02-2019 14:46:33

College Ameland wil wellness-centrum opnieuw onderzoeken https://t.co/G9R39upTdm
Door @OmropFryslanNL op 22-02-2019 14:25:13

Actief Zorg neemt activiteiten van failliete Joost Zorgt over https://t.co/N8yNGSozlp https://t.co/MUDd9Y71VJ
Door @Ameland_NZG op 22-02-2019 13:27:02

Mijn pa heeft DE oplossing...terusturen doen we niet maar laat ze #ameland van voor tot achter omspitten.. Smerig… https://t.co/FpL9TJseyq
Door @Marcje2013 op 22-02-2019 13:16:41

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Ameland

 • Ambachtelijke Dag - Jaarlijks wordt in het pitoreske dorp Ballum op Ameland een dag georganiseerd waar ambachten uit vervlogen tijden nieuw leven ingeblazen wordt. Veel bewoners van het dorp kleden zich deze dag in de dracht zoals die in de eerste helft van de vorige eeuw gebruikelijk was. Ook is er de nodige muzikale omlijsting om de gehele dag tot een niet te missen culturele maar vooral ook leuke dag te maken.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Midzomerfeest - Het Midzomerfeest vindt jaarlijks plaats op zaterdag aan het eind van de maand juli in het centrum van Buren. Overdag vanaf 14.00 uur zijn er spelletjes voor de kinderen en vanaf 14.45 uur is er 's avonds livemuziek.
  Wanneer? Elke jaar in eind juli | Soort: Feest
 • Demonstratie Paardenreddingboot - Tijdens de demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland trekken 10 stoere paarden de reddingboot met donderend geweld over het strand en door de branding in zee. De demonstratie van de paardenreddingboot is een gebeurtenis die herinnert aan vroeger tijden. De demonstratie laat zien dat het redden van drenkelingen en het verlenen van bijstand aan schepen die bij Ameland in nood verkeren een lange geschiedenis heeft.
  Wanneer? Het hele jaar door | Soort: Tentoonstelling
 • Roggefeest - Ieder jaar op de 1e vrijdag in augustus vindt dit cultureel straatfestival in het pittoreske dorpje Nes op Ameland plaats. Onderweg of op één van de sfeervolle terrassen kun je verrast worden door voorbijtrekkende artiesten met bijzondere, spectaculaire en humoristische optredens.
  Wanneer? Elk jaar op de 1e vrijdag in augustus | Soort: Feest
 • Paardenmarathon - Tijdens de paardenmarathon stelt De Amelander Men- en Rijvereniging de vaardigheden en het uithoudingsvermogen van de menners, bijrijders en paarden danig op de proef. Zowel de afstandsrit als de dressuurrit vormen prachtige uitdagingen in het bijzondere Amelandse decor.
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Sport
 • Tri-Ambla - De Tri-Ambla is een evenement dat helemaal past bij het karakter van het gastvrije Waddeneiland waarbij (top)sportbeleving hand in gaat met prachtige natuurbeleving. De Cross Triathlon op Ameland is uitgegroeid tot een van de balangrijkste wedstrijden in Nederland en heeft internationaal ook zijn steentje bijgedragen aan de promotie van deze offroad variant van de traditionele swim-bike-run.
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Sport
 • Wandelevent 'Tussen Slik en Zand' - Wandelen over Ameland tussen Wad en Noordzee met afwisselende routes van 11, 18 en 25 km. De start en finish van de tocht is in het sfeervolle dorp Nes. Maak als wandelaar tijdens deze dag onderdeel uit van Wadden Werelderfgoed. Beleef en geniet van dit, in de wereld, bijzondere gebied.
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Sport
 • Kunstmaand - Tijdens De Kunstmaand in november exposeren meer dan 80 kunstenaars uit Nederland, Duitsland en Scandinavische landen hun werk, verspreid over het hele eiland. Op de meest verrrassende locaties zijn werken te vinden. Ook vinden er diverse optredens plaats, zoals poëzieavonden en optredens van toonaangevende, Nederlandse musici.
  Wanneer? Elk jaar in november | Soort: Tentoonstelling
 • Ameland Adventurerun - Trotseer de winterse elementen in de Advent periode en ervaar de ongerepte natuur van dit unieke Waddeneiland. Het parkoers voert je over glooiende en grotendeels onverharde paden. Via bos, strand, kwelder, duin en dijk kom je bij de finish in het sfeervolle centrum van Nes. Pak de veerboot voor een actief dagje Ameland of maak er een lekker lang weekend van.
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Sport
 • Vuurtorentrail Ameland - Ieder jaar wordt de Vuurtorentrail gelopen op Ameland. Dit is een trailrun, voornamelijk over het strand. De run is bedoelt voor professionals, maar ook kinderen zijn welkom op het speciale kidstrail. Genieten samen met je kinderen van een sportief uitje!
  Wanneer? Elk jaar in maart | Soort: Sport