Nieuws Almelo

Rouveen-trainer Eddy Zwijnenberg moet flink puzzelen na drie aderlatingen
Niet één, niet twee maar drie steunpilaren van derdeklasser SC Rouveen trekken de deur in de zomer achter zich dicht. Trainer Eddy Zwijnenberg moet opnieuw beginnen...

Persee van rood...naar groen en Welleterras bouwt uitzichtzitjes: de leukste veranderingen in Deventer
Het gonst in Deventer: Maandagmiddag om 12 uur mag de horeca open. Nu zijn de ondernemers nog even drukker dan ooit. Overal staan busjes. Rennen werklui om de laatste hand...

De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws
Fake news rond de IJssel? Zwolle en Deventer waren hun tijd ver vooruit. Gemeenteraadsleden en edelmannen werden in de zeventiende eeuw uitgemaakt voor van alles en nog...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Almelo

Almelo op Twitter

Woningbrand in Almelo brengt illegale bewoning aan het licht https://t.co/8qWSn2R64R #rtvoost https://t.co/5VdAV383aT
Door @rtvoost op 29-05-2020 18:56:04

RT @roskamtwente: CDA Twenterand wil behoud van Soweco gezien crisissfeer in land https://t.co/xNLkSBNsBx @CDATwenterand @RoswithaUitslag @…
Door @hermankalter op 29-05-2020 17:17:26

RT @roskamtwente: CDA Twenterand wil behoud van Soweco gezien crisissfeer in land https://t.co/xNLkSBNsBx @CDATwenterand @RoswithaUitslag @…
Door @hanshupkes op 29-05-2020 15:01:12

RT @oc_spit: Hoe betrouwbaar is de overheid eigenlijk? Dat vragen ze zich af bij muziekpodium Paco Plumtrek in Almelo, na een vergeefse pog…
Door @kimvankeken op 29-05-2020 14:53:36

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Almelo

 • Zomerwijkweken - Iedere zomer is het weer zover: de Zomerwijkweken zijn in Almelo! Er is een gigantische aanbod voor alle kinderen uit Almelo. Voor de wat jongere kinderen worden de Spelweken georganiseerd. Voor de tieners en jongeren zijn er de Wijkweken!
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest
 • Almelose Ruiterdagen - Ieder jaar is er in een weekend in juni weer groot feest: de Almelose Ruiterdagen gaan dan weer van start! Paardenminnend Twente en omstreken kan zijn hart weer ophalen op het Twents Hippisch Centrum Almelo. Zeker een 'must' voor de paardenliefhebber!
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Sport
 • Winters Almelo - Tijdens Winters Almelo treden er diverse leuke (mobiele) kerstacts op, die zorgen voor leuke interacties met het publiek. Maar er zijn ook sfeervolle kerstkoren die u alvast helemaal in kerststemming brengen. Verder staan er diverse kramen in het centrum met o.a. glühwein, warme chocolademelk en kerstkransjes.
  Wanneer? Elke winter | Soort: Feest
 • Twentse Fietsvierdaagse - Genieten van de rust en ruimte in Twente, op uw gemak 4 dagen fietsen, een tuin bezichtigen, een museum of molen bezoeken enzovoorts, alles is mogelijk! Gezellige mensen ontmoeten, gezond bewegen in de prachtige Twentse natuur zonder files en uitlaatgassen!
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Sport
 • Cultuurweekend - Tijdens het Cultuurweekend staat de Almelose cultuur centraal. Met diverse acts en andere activiteiten wordt de cultuur beleefd en geproefd. Dit evenement is, zeker voor de cultuurliefhebber, niet te missen!
  Wanneer? Elk jaar in september | Soort: Feest
 • Strandbal Festival - Ieder jaar is er in Bornerbroek (een plaats in gemeente Almelo) een spetterend feest: het Strandbal Festival. Dit festival, dat plaatsvindt in de zomer, heeft een vette line-up met goede artiesten. Zij verzorgen gezamenlijk een onvergetelijke dag!
  Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Festival
 • Almelosemarkt - De Almelosemarkt is van alle markten thuis. Meer dan 30 kramen bieden hun handelswaren aan. Dit gebeurt elke donderdag en zaterdag op het Centrumplein 1 te Almelo. Een mooie, grote markt voor jong en oud. Ook interessant voor toeristen.
  Wanneer? Elke donderdag & zaterdag vanaf 09:00 | Soort: Markt
 • Sluitersveld Braderie - Braderie Sluitersveld is een begrip in Almelo en omgeving. De afgelopen jaren een evenement waar per avond ca. 10.000 mensen langs komen. Met een braderie van bijna 2km lang is er voor elk wat wils. We organiseren veel activiteiten en attracties voor kinderen en volwassenen. Er zijn springkussens, bungyjump, muziekoptredens en een grote diversiteit aan kramen.
  Wanneer? Elk jaar in eind juni / begin juli | Soort: Braderie
 • Profronde Almelo - Ieder jaar is de Profronde Almelo. Deze Profronde trekt professionals uit de hele wereld aan. De beste Nederlandse wielrenners, de sterkste opkomende talenten en één of meer smaakmakers uit de grootste wielerrondes van de wereld staan ieder jaar weer aan de start. Een aanrader voor de wielerfan!
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Sport
 • Historisch Festival Almelo - Het Historisch Festival Almelo plaats is een uniek evenement waar bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd programma voor jong en oud. Hoogtepunt is de Slag om Ruigenrode waarbij re-enactors een veldslag naspelen in Napoleontische stijl. Leuk voor jong en oud!
  Wanneer? Elk (voor)jaar | Soort: Tentoonstelling