Nieuws Alkmaar

Napret! Dam tot Damloop 2019 (filmpjes)
Dat Solomon Berihu (m) en Evaline Chirchir (v) de Damloop 2019 hebben gewonnen, is een mooi feitje dat we bij dezen optikken, maar de echte winnaars zijn op het podium gehesen...

Twijfels over nieuwe Iepenstraat Krommenie
De nieuwe inrichting van de Iepenstraat in Krommenie krijgt niet van iedereen applaus. Sonja Puhl-Diehle van de Fietserbond Zaanstreek twitterde bovenstaande foto...

50woordenfoto: Scouting-koe
Scouting-koe Deze koe is de buurvrouw van Villa Kalverliefde, de plek aan het eind van de Zaanse Schans waar het nieuwe Molenmuseum – de Wereld van Windmolens...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Alkmaar

Alkmaar op Twitter

RT @alkmaarcentraal: Familie ernstig mishandelde krantenbezorger (81) in Alkmaar: “Puur zinloos geweld” https://t.co/uSzljaLBzj https://t.c…
Door @franssnel1 op 23-09-2019 08:23:06

RT @POL_NHN: Man (82) ernstig gewond na mishandeling https://t.co/7hK5F9gyIn #Alkmaar via @Politie
Door @mjm_alert op 23-09-2019 08:13:15

RT @NHNieuws: Familie ernstig mishandelde krantenbezorger (81) in Alkmaar: "Puur zinloos geweld" https://t.co/CFEG35Vi0y https://t.co/YeXKr…
Door @MaatjeJo op 23-09-2019 07:59:30

Familie ernstig mishandelde krantenbezorger (81) in Alkmaar: “Puur zinloos geweld” https://t.co/uSzljaLBzj https://t.co/ozWOC1cjwT
Door @alkmaarcentraal op 23-09-2019 07:50:04

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Alkmaar

 • Kinderkaasspelen - Heb jij het in je een echte kaasdrager te zijn? Kaasdragen is een eeuwenoude beroep en vraagt om precisie, uithoudingsvermogen en een constante glimlach van oor tot oor: say cheese say Alkmaar! Heb jij het in je een kaasdrager te worden? Doe dan mee aan de Kinderkaasspelen van de Alkmaarse kaasmarkt en ontvang jouw eigen kaasdiploma!
  Wanneer? Elk (na)jaar | Soort: Feest
 • Lindegrachtconcerten - Elke zomer komen muziekliefhebbers uit de hele regio genieten van klassieke muziek aan één van de meest schilderachtige grachtjes van de Alkmaarse binnenstad. Ook dit jaar zijn er weer drie Lindegrachtconcerten, elk met een programmering die zeer de moeite waard is!
  Wanneer? Elk jaar in begin augustus | Soort: Festival
 • Weekmarkten - Gemeente Alkmaar kent weekmarkten op zaterdag (Warenmarkt op de Gedempte Nieuwesloot en Hofplein & Biologische markt Kerkplein), dinsdag (Markt Overdie, Frederik Hendriklaan), woensdag (Markt Nijenburgh & Europaplein De Mare) en donderdag (Jan Boonplein, De Rijp).
  Wanneer? Elke dinsdag, woensdag, donderdag & zaterdag | Soort: Markt
 • Lappendag - Elk jaar, op de laatste woensdag van september, is het Lappendag in Alkmaar. Dit is de benaming van de jaarmarkt. Van de 200 kramen zijn er veel die stoffen aanbieden, vandaar deze naam. De markt wordt traditioneel gecombineerd met Landbouwdag. Op Landbouwdag staan de keuringen en tentoonstellingen van paarden, ponies, koeien, duiven, hoenders, kippen en watervogels centraal.
  Wanneer? Elke laatste woensdag van september | Soort: Markt
 • Kaasmarkt - Duizenden bezoekers vanuit de hele wereld komen speciaal naar Alkmaar voor de kaasmarkt. Het is dan ook een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers. Voor vele mensen is dit evenement een absolute 'must'!
  Wanneer? Elke zomerse vrijdagmorgen | Soort: Markt
 • Fiets4Daagse - De Fiets4Daagse Alkmaar is een nieuw evenement van Stichting Sportevenementen Le Champion.Tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar geniet je van al het moois dat de rijke omgeving van Alkmaar te bieden heeft. De zomer is de mooiste periode om van Alkmaar en haar omgeving te genieten. Je kunt kiezen uit drie afstanden: 30, 50 en 80 km.
  Wanneer? Elk jaar in eind juli | Soort: Sport
 • Kerstfair - In december wordt het jaarlijkse kerstfair georganiseerd door de ondernemers van winkelcentrum De Mare. Tussen 10.00 en 19.00 uur is er een hoop te zien en te beleven. Er is onder andere gezorgd voor een draaimolen, een nostalgische fotograaf, Scrooge, kerstmuziek en kerstkramen door het hele winkelcentrum.
  Wanneer? Elk jaar op een zaterdag in december | Soort: Beurs
 • Alkmaars Ontzet - Op 8 oktober wordt nog altijd jaarlijks de bevrijding van de Spaanse bezetting in 1573 gevierd. De gehele dag vinden er allerlei activiteiten plaats, met als hoogtepunt de optocht door de binnenstad. Voor toeristen en bewoners een lust voor het oog!
  Wanneer? Elk jaar op 8 oktober | Soort: Tentoonstelling
 • Open Coffee - Open Coffee is een maandelijkse, informele bijeenkomst waar een ieder elkaar kan ontmoeten, ideeën bespreken, kennis delen, brainstormen, meetings houden of samenwerken. Ontspannen netwerken dus, onder het genot van een kop koffie.
  Wanneer? Elke eerste dinsdag van de maand | Soort: Feest
 • Podium onder de boom - Door de afwezigheid van dranghekken, tribunes, podia of afgebakende zit- of staplaatsen ontstaan bijzondere optredens, waarbij een grote mate van interactie ontstaat. Dit maakt het festival ontspannen, laagdrempelig en uitdagend. Bezoekers kunnen van artiest naar artiest zappen om bij diverse bomen verschillende optredens te beleven. De combinatie van natuur, cultuur en interactie maken dit festival bijzonder!
  Wanneer? Elk jaar in eind juli | Soort: Festival