Nieuws Alkmaar

Nieuwe sporthal en tennisfusie in Wormer?
Wormerland onderzoekt of het mogelijk is om in Wormer een nieuwe sporthal te bouwen. Er worden diverse locaties onderzocht, waar bestaande sportvoorzieningen kunnen...

‘Club’ jaar dicht na aanhouding drugsdealer
Vandaag heeft burgemeester Hamming een pand aan de Lagedijk in Zaandijk voor twaalf maanden gesloten. In het pand zat een horecagelegenheid. De gemeente heeft niet...

Mannen op de maan! (en in De Fabriek)
50 jaar geleden: de eerste man op de maan. Op 16 juli 1969 vertrok de Apollo 11 en vijf dagen later zette Neil Armstrong z’n eerste stap: ‘That’s one small...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Alkmaar

Alkmaar op Twitter

@ClemensLaseur @pieterdijkman @vdmaten @nhdagblad Als het niet-uitnodigen van raadsleden nieuws zou zijn, konden we… https://t.co/TOeU0DoF4a
Door @JohnVVD op 15-07-2019 19:07:03

Filmpje van/met Nancy De Jong over het geheim van kasteel de #Middelburg. Woensdag 17 juli wordt het "grote nieuws"… https://t.co/MGpMu9i3Pt
Door @Archeowaterland op 15-07-2019 17:38:11

File op A9 Amstelveen naar Alkmaar door ongeluk https://t.co/lMdH4wP3gl
Door @BeverwijkNL op 15-07-2019 14:53:11

File op A9 #Amstelveen naar Alkmaar door ongeluk https://t.co/rh5s4NVFk4
Door @AmstelveenNL op 15-07-2019 14:53:10

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Alkmaar

 • Kinderkaasspelen - Heb jij het in je een echte kaasdrager te zijn? Kaasdragen is een eeuwenoude beroep en vraagt om precisie, uithoudingsvermogen en een constante glimlach van oor tot oor: say cheese say Alkmaar! Heb jij het in je een kaasdrager te worden? Doe dan mee aan de Kinderkaasspelen van de Alkmaarse kaasmarkt en ontvang jouw eigen kaasdiploma!
  Wanneer? Elk (na)jaar | Soort: Feest
 • Lindegrachtconcerten - Elke zomer komen muziekliefhebbers uit de hele regio genieten van klassieke muziek aan één van de meest schilderachtige grachtjes van de Alkmaarse binnenstad. Ook dit jaar zijn er weer drie Lindegrachtconcerten, elk met een programmering die zeer de moeite waard is!
  Wanneer? Elk jaar in begin augustus | Soort: Festival
 • Weekmarkten - Gemeente Alkmaar kent weekmarkten op zaterdag (Warenmarkt op de Gedempte Nieuwesloot en Hofplein & Biologische markt Kerkplein), dinsdag (Markt Overdie, Frederik Hendriklaan), woensdag (Markt Nijenburgh & Europaplein De Mare) en donderdag (Jan Boonplein, De Rijp).
  Wanneer? Elke dinsdag, woensdag, donderdag & zaterdag | Soort: Markt
 • Lappendag - Elk jaar, op de laatste woensdag van september, is het Lappendag in Alkmaar. Dit is de benaming van de jaarmarkt. Van de 200 kramen zijn er veel die stoffen aanbieden, vandaar deze naam. De markt wordt traditioneel gecombineerd met Landbouwdag. Op Landbouwdag staan de keuringen en tentoonstellingen van paarden, ponies, koeien, duiven, hoenders, kippen en watervogels centraal.
  Wanneer? Elke laatste woensdag van september | Soort: Markt
 • Kaasmarkt - Duizenden bezoekers vanuit de hele wereld komen speciaal naar Alkmaar voor de kaasmarkt. Het is dan ook een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers. Voor vele mensen is dit evenement een absolute 'must'!
  Wanneer? Elke zomerse vrijdagmorgen | Soort: Markt
 • Fiets4Daagse - De Fiets4Daagse Alkmaar is een nieuw evenement van Stichting Sportevenementen Le Champion.Tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar geniet je van al het moois dat de rijke omgeving van Alkmaar te bieden heeft. De zomer is de mooiste periode om van Alkmaar en haar omgeving te genieten. Je kunt kiezen uit drie afstanden: 30, 50 en 80 km.
  Wanneer? Elk jaar in eind juli | Soort: Sport
 • Kerstfair - In december wordt het jaarlijkse kerstfair georganiseerd door de ondernemers van winkelcentrum De Mare. Tussen 10.00 en 19.00 uur is er een hoop te zien en te beleven. Er is onder andere gezorgd voor een draaimolen, een nostalgische fotograaf, Scrooge, kerstmuziek en kerstkramen door het hele winkelcentrum.
  Wanneer? Elk jaar op een zaterdag in december | Soort: Beurs
 • Alkmaars Ontzet - Op 8 oktober wordt nog altijd jaarlijks de bevrijding van de Spaanse bezetting in 1573 gevierd. De gehele dag vinden er allerlei activiteiten plaats, met als hoogtepunt de optocht door de binnenstad. Voor toeristen en bewoners een lust voor het oog!
  Wanneer? Elk jaar op 8 oktober | Soort: Tentoonstelling
 • Open Coffee - Open Coffee is een maandelijkse, informele bijeenkomst waar een ieder elkaar kan ontmoeten, ideeën bespreken, kennis delen, brainstormen, meetings houden of samenwerken. Ontspannen netwerken dus, onder het genot van een kop koffie.
  Wanneer? Elke eerste dinsdag van de maand | Soort: Feest
 • Podium onder de boom - Door de afwezigheid van dranghekken, tribunes, podia of afgebakende zit- of staplaatsen ontstaan bijzondere optredens, waarbij een grote mate van interactie ontstaat. Dit maakt het festival ontspannen, laagdrempelig en uitdagend. Bezoekers kunnen van artiest naar artiest zappen om bij diverse bomen verschillende optredens te beleven. De combinatie van natuur, cultuur en interactie maken dit festival bijzonder!
  Wanneer? Elk jaar in eind juli | Soort: Festival