Nieuws Achtkarspelen

Alles rond voor nieuwe veemarkt in Leeuwarden
De koopakte voor de nieuwe veemarkt in Leeuwarden passeert deze maand en de onderhandelingen met de gemeente en de provincie zijn naar volle tevredenheid afgerond...

Kostbaar regenwaterpakket Haerenkwartier splijt raad
Een kostbaar pakket aan maatregelen voor de verwerking van regenwater in de Oosterwoldiger wijk Haerenkwartier zette de Ooststellingwerver politiek dinsdag op scherp...

Spoeddebat helpt dorpshuis Feanwâlden niet
In het spoeddebat dinsdagavond in Damwâld ging de aangekondigde heroverweging van de dorpshuissubsidie in Feanwâlden niet van tafel...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Achtkarspelen

Achtkarspelen op Twitter

Achtkarspelen op financiële koers, https://t.co/xNGzi5ssWV
Door @kanaal30 op 15-06-2019 12:49:36

Gemeenten Achtkarspelen en T-diel zetten zich in voor mantelzorgers, https://t.co/0zBFug0Cmc https://t.co/uKzKunilQk
Door @kanaal30 op 14-06-2019 18:25:09

RT @KEaRNWelzijn: Samen zorgen voor mantelzorgers: de uitkomst van de #hackathon over #respijtzorg voor #mantelzorgers @tdiel @achtkarspel…
Door @nynketalstra op 14-06-2019 13:13:38

RT @KEaRNWelzijn: Samen zorgen voor mantelzorgers: de uitkomst van de #hackathon over #respijtzorg voor #mantelzorgers @tdiel @achtkarspel…
Door @sigriddeklein op 14-06-2019 10:40:36

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Achtkarspelen

 • Concours Hippique Buitenpost - Buitenpost is van oudsher nauw met het paard verbonden. Lange tijd kende het dorp een grote paardenmarkt, die met meer dan 800 paarden omstreeks de jaren dertig van de vorige eeuw haar hoogtepunt bereikte. Om oude tijden te beleven, wordt ieder jaar het Concours Hippique Buitenpost georganiseerd.
  Wanneer? Elk jaar in begin augustus | Soort: Sport
 • Braderie & Rommelmarkt Buitenpost - Op Hemelvaartsdag vindt elk jaar de grote vlooienmarkt en braderie op het concoursterrein in Buitenpost plaats. De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur. In totaal staan elk jaar weer op Hemelvaartsdag tussen de drie- en vierhonderd stands op het Buitenposter concoursterrein aan de Mejontsmastraat. Deze markt trekt elke keer ruim 20.000 bezoekers. De toegang is gratis.
  Wanneer? Elk jaar op Hemelvaartsdag | Soort: Markt
 • Feestweek Buitenpost - Elke zomer is het weer feest in Buitenpost: de Feestweek wordt georganiseerd. De Feestweek omvat allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er 's avonds optredens van diverse bands, terwijl overdag allerlei activiteiten en workshops georganiseerd worden.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest
 • Pieter Weening Classic - Ieder jaar wordt in Surhuisterveen de Pieter Weening Classic verreden. Deze wielerwedstrijd is vernoemd naar de Nederlandse profwielrenner Pieter Weening, die verschillende etappes in grote ronden heeft gewonnen. De omloop is bedoelt voor jong en oud, professioneel of niet.
  Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Sport
 • Centrumcross Sushuisterveen - Sinds 1995 organiseert de Stichting Wielercomité Surhuisterveen naast de Profronde ook een internationale cyclo cross. De Centrumcross wordt jaarlijks rond oud en nieuw verreden. Een uitstekende manier om het nieuwe jaar gezond in te luiden!
  Wanneer? Elke jaarwisseling | Soort: Sport
 • Gondelvaart op Wielen - Ieder jaar wordt de Gondelvaart op Wielen georganiseerd in het oudste dorp van de gemeente Achtkarspelen: Drogeham. De Gondelvaart is bekend in Friesland, maar ook buiten de provincie. Vanwege deze bekendheid trekt het evenement jaarlijks vele bezoekers (circa 18.000), wat Drogeham in die tijd tot een cultureel centrum maakt.
  Wanneer? Elk jaar in eind september | Soort: Tentoonstelling
 • Survival Kootstertille - Onder toezicht van de Survivalbond Nederland organiseert de Stichting Survival Kootstertille jaarlijks op de tweede zondag in maart een survivalrun. Deze run is toegankelijk voor wedstrijdlopers in verschillende categorieen en voor recreanten. De wedstrijdlopers hebben een licentie van de bond.
  Wanneer? Elke tweede zondag van maart | Soort: Sport
 • Rondje Kunst - Ieder jaar wordt het Rondje Kunst Achtkarspelen georganiseerd in samenwerking met kunstenaars en galeriehouders in de gemeente. Het prachtige coulissenlandschap van Achtkarspelen is een grote inspiratiebron voor de vele kunstenaars die hier wonen en werken. Per auto of fiets kunnen bezoekers via pittoreske binnenwegen de exposities van verschillende kunstenaars en schilders bereiken. De kunstwerken zijn meestal gratis te bewonderen.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Tentoonstelling
 • Markt Buitenpost - Elke donderdag wordt er in Buitenpost een markt gehouden van 13:00 tot 17:00. De markt omvat verschillende kraampjes, die allen diverse waren aanbieden, zoals vers etenswaar. De markt vormt een ontmoetingsplek voor inwoners van Buitenpost en omgeving.
  Wanneer? Elke donderdag van 13:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Markt Surhuisterveen - Op de markt in Surhuisterveen staan veel verkoopwagens van verschillende (markt)aanbieders. Door de verschillende kramen, is er een groot aanbod aan verscheidene soorten fruit op de markt in Surhuisterveen. De markt is voor vele inwoners wekelijkse kost.
  Wanneer? Elke zaterdag van 10:30 tot 17:00 | Soort: Markt