Nieuws Achtkarspelen

Ook de waddenhelikopter Medic01 ingezet voor vervoer van coronapatiënten
Noord-Nederland – De ambulancehelikopter die nu het vervoer doet van de waddeneilanden naar het vasteland wordt vanaf morgen ingezet als lifeliner 6, voor vervoer...

Vele mensen op de been in Noardeast-Fryslân; politie sluit veerdam af
Holwerd – De politie van Noordeast-Fryslân heeft zondag in de loop van de middag de veerdam van Holwerd naar Ameland afgesloten voor alle verkeer. Bij de Grandyk...

Racefietser aangereden door auto in Drachten
Drachten – Op de Tussendiepen ter hoogte van de rotonde met de Noorderhogeweg in Drachten is zondagmiddag een racefietser aangereden door een automobilist. Door...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Achtkarspelen

Achtkarspelen op Twitter

COOP supermarkt helpt Voedselbank Achtkarspelen https://t.co/x3YJlkksjp
Door @kanaal30 op 03-04-2020 17:54:36

RT @KEaRNWelzijn: We zitten tijdens deze coronacrisis veel thuis. Voor sommigen is thuis echter geen veilige omgeving. Veilig Thuis Friesla…
Door @achtkarspelen op 03-04-2020 12:00:53

FNP Achtkarspelen boykot riedsgearkomsten gemeente Achtkarspelen (INGEZONDEN) https://t.co/74632wQQ26
Door @kanaal30 op 01-04-2020 09:18:14

FNP Achtkarspelen boycot raadsvergaderingen https://t.co/Apv8rCfpll
Door @OmropFryslanNL op 31-03-2020 19:00:18

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Achtkarspelen

 • Concours Hippique Buitenpost - Buitenpost is van oudsher nauw met het paard verbonden. Lange tijd kende het dorp een grote paardenmarkt, die met meer dan 800 paarden omstreeks de jaren dertig van de vorige eeuw haar hoogtepunt bereikte. Om oude tijden te beleven, wordt ieder jaar het Concours Hippique Buitenpost georganiseerd.
  Wanneer? Elk jaar in begin augustus | Soort: Sport
 • Braderie & Rommelmarkt Buitenpost - Op Hemelvaartsdag vindt elk jaar de grote vlooienmarkt en braderie op het concoursterrein in Buitenpost plaats. De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur. In totaal staan elk jaar weer op Hemelvaartsdag tussen de drie- en vierhonderd stands op het Buitenposter concoursterrein aan de Mejontsmastraat. Deze markt trekt elke keer ruim 20.000 bezoekers. De toegang is gratis.
  Wanneer? Elk jaar op Hemelvaartsdag | Soort: Markt
 • Feestweek Buitenpost - Elke zomer is het weer feest in Buitenpost: de Feestweek wordt georganiseerd. De Feestweek omvat allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er 's avonds optredens van diverse bands, terwijl overdag allerlei activiteiten en workshops georganiseerd worden.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest
 • Pieter Weening Classic - Ieder jaar wordt in Surhuisterveen de Pieter Weening Classic verreden. Deze wielerwedstrijd is vernoemd naar de Nederlandse profwielrenner Pieter Weening, die verschillende etappes in grote ronden heeft gewonnen. De omloop is bedoelt voor jong en oud, professioneel of niet.
  Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Sport
 • Centrumcross Sushuisterveen - Sinds 1995 organiseert de Stichting Wielercomité Surhuisterveen naast de Profronde ook een internationale cyclo cross. De Centrumcross wordt jaarlijks rond oud en nieuw verreden. Een uitstekende manier om het nieuwe jaar gezond in te luiden!
  Wanneer? Elke jaarwisseling | Soort: Sport
 • Gondelvaart op Wielen - Ieder jaar wordt de Gondelvaart op Wielen georganiseerd in het oudste dorp van de gemeente Achtkarspelen: Drogeham. De Gondelvaart is bekend in Friesland, maar ook buiten de provincie. Vanwege deze bekendheid trekt het evenement jaarlijks vele bezoekers (circa 18.000), wat Drogeham in die tijd tot een cultureel centrum maakt.
  Wanneer? Elk jaar in eind september | Soort: Tentoonstelling
 • Survival Kootstertille - Onder toezicht van de Survivalbond Nederland organiseert de Stichting Survival Kootstertille jaarlijks op de tweede zondag in maart een survivalrun. Deze run is toegankelijk voor wedstrijdlopers in verschillende categorieen en voor recreanten. De wedstrijdlopers hebben een licentie van de bond.
  Wanneer? Elke tweede zondag van maart | Soort: Sport
 • Rondje Kunst - Ieder jaar wordt het Rondje Kunst Achtkarspelen georganiseerd in samenwerking met kunstenaars en galeriehouders in de gemeente. Het prachtige coulissenlandschap van Achtkarspelen is een grote inspiratiebron voor de vele kunstenaars die hier wonen en werken. Per auto of fiets kunnen bezoekers via pittoreske binnenwegen de exposities van verschillende kunstenaars en schilders bereiken. De kunstwerken zijn meestal gratis te bewonderen.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Tentoonstelling
 • Markt Buitenpost - Elke donderdag wordt er in Buitenpost een markt gehouden van 13:00 tot 17:00. De markt omvat verschillende kraampjes, die allen diverse waren aanbieden, zoals vers etenswaar. De markt vormt een ontmoetingsplek voor inwoners van Buitenpost en omgeving.
  Wanneer? Elke donderdag van 13:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Markt Surhuisterveen - Op de markt in Surhuisterveen staan veel verkoopwagens van verschillende (markt)aanbieders. Door de verschillende kramen, is er een groot aanbod aan verscheidene soorten fruit op de markt in Surhuisterveen. De markt is voor vele inwoners wekelijkse kost.
  Wanneer? Elke zaterdag van 10:30 tot 17:00 | Soort: Markt