Nieuws Aa en Hunze

Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden...

Fiets gestolen in Friesestraat
Coevorden - In de Friesestraat in Coevorden is vrijdagavond tussen elf uur en half één een fiets gestolen. Het gaat om een witte Giant damesfiets met grijze accenten/gouden...

Graafmachine geeft laatste zetje bij vellen Eexter eik
Een 26,5 meter hoge en circa honderdtwintig jaar oude eik op de Grote Brink in Eext werd vandaag op historische wijze gekapt...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Aa en Hunze

Aa en Hunze op Twitter

Plannen voor zorghotel in oude gemeentehuis Gasselternijveen: Wat moet de gemeente Aa en Hunze met een vervallen pa… https://t.co/HoFctNw4JP
Door @drenthe op 22-02-2019 16:22:02

Sluiting juridisch steunpunt Ieder(in): ‘Mensen met een beperking moeten het zelf maar uitzoeken’… https://t.co/7AHy95CR7A
Door @AaHunze_NZG op 20-02-2019 08:47:03

'Overleg windmolens aan de ene kant, overlast van de andere kant': Gasselternijveenschemond is gisteravond door de… https://t.co/SaabiW96yb
Door @drenthe op 20-02-2019 07:21:03

RT @AaenHunzeNL: #AaenHunze zoekt 'vooruitstrevende burgemeester die zich in dorpen laat zien' https://t.co/FYwkIAucXb
Door @BasicSweden op 15-02-2019 17:26:38

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Aa en Hunze

 • Drentse Fiets4Daagse - De Fiets4Daagse is een fietsevenement, waaraan jaarlijks ca. 14.000 mensen mee doen. Uit alle windstreken van Nederland en zelfs vanuit andere landen komen deelnemers naar Drenthe om te genieten van de natuur, de rust en de ruimte. Een deel van de route gaat door de gemeente Aa en Hunze.
  Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Sport
 • Zomerfestival 'Wollig Rolde' - Ieder jaar in juli zal er weer een grote braderie plaatsvinden in de straten van Rolde. Tientallen kramen met deelnemers uit geheel Nederland showen hier hun producten en creaties. Een must voor hen die iets met wol hebben. Breien, haken,vilten, kaarden etc. etc. alles is aanwezig en wordt uitgelegd.
  Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Markt
 • Zomerzondagmarkt Gieten - Honderden standhouders en duizenden bezoekers stromen naar Gieten op deze dag. Een uitstekend voorbeeld van een goede balans tussen vraag en aanbod. Deze markt is uitgegroeid tot één van de grootste markten van Noord Nederland. Naast de markt zijn er tal van activiteiten kortom genoeg te zien en te beleven in Gieten!
  Wanneer? Elk jaar in eind v/d zomer | Soort: Markt
 • Brinkmarkt - Op de grootste Brink van Europa in Annen vindt men in de lente en zomer 7 keer de Brinkmarkten. Afhankelijk van het weer staan hier 100 tot 300 standhouders met een breed aanbod van Antiek, Brocante, Curiosa en Vlooienmarkt. Dit alles wordt omlijst met een bescheiden braderie. In het dorp zijn diverse gratis parkeerplaatsen aanwezig.
  Wanneer? 7 keer per jaar | Soort: Markt
 • Run van Gieten - De Run van Gieten is als evenement niet meer weg te denken op de hardloopkalender in Noord-Nederland. Het is een uitstekende zaak dat de samenwerking op dit gebied in de kop van Drenthe is gebundeld via het loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe. De doelstelling van de organisatie blijft jong en oud, valide of met een beperking in beweging te krijgen en een onvergetelijke sportieve dag te bezorgen.
  Wanneer? Elk voorjaar | Soort: Sport
 • Weekmarkt Rolde - Elke vrijdag van het jaar is er tussen 10:30 en 18:00 een kleurrijke markt in Rolde. Zo'n 6 kramen bieden je een grote verscheidenheid aan food- en non food producten. De markt vindt plaats aan de Grote Brink in Rolde. Deze markt kunt u zeker niet missen als u in de buurt bent!
  Wanneer? Elke vrijdag | Soort: Markt
 • Viswedstrijd Gieten - Jaarlijks organiseert Stichting Zomeractiviteiten in Gieten in het najaar een viswedstrijd voor visliefhebbers. Deze viswedstrijd vindt in de ochtend plaats aan het 'Klein Zwanemeer'. Deelname is gratis, zodat jong en oud van een heerlijke ochtend kan genieten. Zeker een 'must' voor iedere visliefhebber!
  Wanneer? Elk najaar | Soort: Sport
 • Etstoeldag Anloo - Je gaat een dagje eeuwen terug in de tijd in het Drentse dorpje Anloo. Op Etstoeldag wordt ieder jaar een authentieke rechtszitting in de middeleeuwse kerk van Anloo nagespeeld. Etstoeldag kent een unieke sfeer, met 400 dorpelingen in 17e-eeuwse kleding. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen dit evenement.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest
 • Motor GP Eext - n samenwerking met de Vereniging Voor Volksvermaken organiseert de Stichting Historische Motor GP Eext in het “zomerfeestweekend” een totaal programma van verschillende activiteiten, met voor iedereen wat wils. De activiteiten zijn gericht op motorvoertuigen, met als hoogtepunt de Motor GP. Een niet te missen evenement!
  Wanneer? Elke vierde zondag van augustus | Soort: Sport
 • FestiValderAa - Elk jaar verandert het stroomdallandschap van de Drentsche Aa, het eerste weekend van juli, drie dagen lang in een fantastisch theaterlandschap. Verrassende voorstellingen op diverse prachtige locaties in en rondom het dorp Schipborg. Theater voor grote en kleine mensen, cabaret, acrobatiek, beeldende kunst, straattheater, dans, muziek en een festivalmarkt.
  Wanneer? Elk eerste weekend van juli | Soort: Festival