ZPH Verpakkingen

Dijnselburgerlaan 7-9 - 3705 LP Zeist
030 - 695 92 75
ZPH Verpakkingen
ZPH Verpakkingen

ZPH is gestart in 1968 en de afkorting stond voor Zeister Papier Handel.
ZPH kocht destijds zijn eigen papier in en liet dit verwerken door producenten die hier papieren zakken van produceerden. Toen was er nauwelijks keuze aan verpakkingsmaterialen en was papier hét verpakkingsmateriaal.

De groentewinkel, slager, viswinkel, bakker, poelier en winkels verpakten bijna alles in papier. In de jaren ’80 kwam er een ware verpakkingsrevolutie op gang. Plastic zakken en kunststof verpakkingen zorgden voor een veelheid aan materialen en keuzemogelijkheden waardoor de verpakking een steeds belangrijker onderdeel werd. Ook de technische ontwikkelingen en daardoor het verlengen van de houdbaarheid van etenswaren boden de mogelijkheid om op grotere schaal te gaan produceren. De supermarkt nam een groot deel over en de keuzes in kant- en klare oplossingen groeide gestaag.

Dit gold ook voor industriële verpakkingen met nieuwe en vooruitstrevende toepassingsmogelijkheden. Logistieke en efficiënte verpakkingsmaterialen dragen nu voor een groot deel bij aan snelle en uitgekiende goederenstromen. ZPH veranderde de naam in ZPH Verpakkingen omdat het niet alleen meer om papier ging maar om veel meer.
Tegenwoordig is de verpakking een instrument geworden; Zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen en je tegelijkertijd te onderscheiden van de concurrent, is de verpakking een ideaal marketinginstrument.