Welkoop Rockanje

Achterstrypseweg 15 - 3235 NB Rockanje
0181 - 401 811
Welkoop Rockanje
Welkoop Rockanje

Over Welkoop
Ooit begonnen we als agrarische coöperatie. Nu zijn we dé keten met verstand van tuin & dier en hebben we 153 winkels door het hele land. Samen werken we iedere dag aan dat ene doel: onze klanten helpen meer plezier uit hun buitenleven te halen. Dat doen we met een breed assortiment, deskundig advies, de beste service en altijd met een glimlach.

Geschiedenis – Verstand van tuin & dier, sinds 1899
Ons eerste begin dateert van 1899. In dat jaar ontstond Het Centraal Bureau: de agrarische coöperatie om boeren te helpen bij de inkoop van meststoffen. Eerst in Rotterdam en al snel op meer locaties. De coöperatieve groothandels veranderden van agrarische winkels naar winkels voor een breder publiek. Steeds meer tuinliefhebbers, doe-het-zelvers en dierenvrienden weten de winkels te vinden.

Onze naam verandert in 1962 naar CEBECO en in 1970 gaan we over op Welkoop. In dat jaar opent ook ons eerste hoofdkantoor in Deventer. De jaren daarna werken we hard aan een ijzersterke formule. Ondanks economisch ook wat mindere jaren, groeien we gestaag. In het midden, oosten en noorden van het land veroveren we een stevige positie op het platteland. Ons aanbod breidt zich steeds verder uit met planten en zaden, tuingereedschap, diervoeding en werkkleding.

In 1997 gaan we samen verder met onze zuidelijke tegenhanger Boerenbond en worden we landelijk dé winkel met verstand van tuin & dier. Het hoofdkantoor verhuist in 2001 naar Ede en daar openen we ook een eigen distributiecentrum. Welkoop en Boerenbond gaan in 2014 afzonderlijk verder.

Ondertussen zijn er meer dan 150 Welkoopwinkels en een webwinkel. Met deskundig advies en uitgebreide service helpen we onze klanten het hele jaar door meer plezier uit hun buitenleven te halen. Dat vertaalt zich in goede resultaten. Zo goed, dat ons distributiecentrum in Ede geen ruimte meer had voor verdere groei. In 2020 hebben we ons nieuwe servicekantoor en distributiecentrum in Apeldoorn geopend.