Venlosche Boys

Nachtegaalweg 4 - 5915 BV Venlo
077 - 351 15 34
Venlosche Boys
Venlosche Boys

De oprichtingsvergadering van voetbalvereniging Venlosche Boys vond plaats op zondag 12 juni 1927 in lunchroom Verheugen op de Parade in Venlo. De oprichters waren het drietal Frans en Marcel Pollak en Louis Van Helden. Als naam werd gekozen Venlosche Boys. Het was voor het oprichters-trio vanzelfsprekend dat de nieuwe voetbalclub onder rooms-katholieke vlag zou varen. En zodoende kwam de R.K. v.v. Venlosche Boys tot stand. Kapelaan K. Roncken werd aangesteld als geestelijk adviseur.

In 1967 konden de verbouwde kleedlokalen in gebruik worden genomen. Dat was hoog nodig met vijf senioren- en zestien jeugdelftallen. In 1973 werd bovendien de nieuwe kantine, boven op de kleedlokalen, in gebruik genomen. Begin jaren zeventig werd de jeugdafdeling uitgebreid met E-teams en in 1982 tevens met F-teams.

De afgelopen decennia is Venlosche Boys als vereniging zich continu blijven ontwikkelen en is het ledenaantal gestaag gegroeid. Vrouwenvoetbal deed haar intrede en sinds kort voetballen er ook 5-jarigen bij de Boys, de mini-Fjes. De accommodatie is meegegroeid: het aantal speel- en trainingsvelden is alsmaar uitgebreid, er kwamen nieuwe kleedlokalen bij, de oude kleedlokalen werden gerenoveerd en het clubhuis werd prachtig opgeknapt. Zo blijft Venlosche Boys een dynamische vereniging waar altijd werk aan de winkel is.