RKSV St. George

Oeverland 2 - 1641 LZ Spierdijk
0229-561675
RKSV St. George
RKSV St. George

De roemruchte voetbalvereniging uit Spierdijk is opgericht op 17 december 1930. In het begin heette de voetbalvereniging nog Sint Georgius, later werd dat afgekort naar St. George. De club werd vernoemd naar de patroonheilige van de parochie “St. Georgius” in Spierdijk.

Omdat Spierdijk toentertijd onder de gemeente Berkhout viel, werd in het clublogo een afbeelding van de ridder St. Joris uit het wapen van de gemeente Berkhout gekozen. De naam, het logo en de plaats van het voetbalterrein zijn sindsdien hoegenaamd niet meer gewijzigd.

De handbaltak van St. George is opgericht in 1963 en vormt samen met de voetbal en de tennis de omnivereniging St. George. Tijdens het veldseizoen spelen en trainen wij op ons mooie sportcomplex in het hart van Spierdijk. Voor het zaalseizoen verhuizen wij naar de Koggenhal in De Goorn. De jongste jeugdteams trainen in de gymzaal in Spierdijk en de F-jeugd speelt hier ook de wedstrijden.Onze handbalvereniging telt in het seizoen 2017-2018 ongeveer negentig leden en komt met negen teams uit in de competitie. De F2 speelt vanaf dit seizoen in toernooivorm.