Bibliotheek Vlaardingen

Waalstraat 100 - 3131 CS Vlaardingen
010 434 3222
Bibliotheek Vlaardingen
Bibliotheek Vlaardingen

De Bibliotheek Vlaardingen draagt bij aan de ontwikkeling en ontplooiing van de inwoners van Vlaardingen. De bibliotheek stimuleert, ondersteunt, faciliteert en rust inwoners toe om mee te kunnen doen in en bij te kunnen dragen aan de samenleving.

We realiseren dit op het gebied van informatie, educatie, lezen en literatuur, cultuur en ontmoeting en debat (de kernfuncties van de bibliotheek). De bibliotheek is de fysieke ontmoetingsplek waar alle inwoners, leden en niet-leden, welkom zijn.

De bibliotheek organiseert verschillende activiteiten voor de inwoners van Vlaardingen. Zo zijn er regelmatig (gratis) cursussen te volgen in de bibliotheek. Het aanbod bestaat o.a. uit computercursus Klik & Tik, Digisterker, Tabletcursus, workshop PowerPoint. Daarnaast worden er veel activiteiten aangeboden die gericht zijn op het versterken van de taalvaardigheid en daarmee terugdringen van de laaggeletterdheid, zoals taallessen en de taal- en oefencafés.

Naast cursussen organiseert de Bibliotheek lezingen over verschillende onderwerpen. Het aanbod bestaat uit lezingen over de historie van Vlaardingen, gezondheid, filosofie etc.

De Bibliotheek Vlaardingen werkt samen met het onderwijs en maatschappelijke organisaties. Ze faciliteert ruimte voor inloopspreekuren en geeft deze organisaties daarmee een centrale en bereikbare plek in de stad waar burgers terecht kunnen.