• Fotocredits: nvt.

  Dode en gewonden bij schietpartij in centrum Amsterdam

  Bij een schietpartij aan de Kattenburgerkade in het centrum van Amsterdam zijn rond 1.00 uur een dode en twee gewonden gevallen. 

 • Fotocredits: nvt.

  Ex-commandant Karremans wil getuigen voor Dutchbat in zaak Srebrenica

  Oud-commandant Thom Karremans gaat als getuige optreden in een rechtszaak die veteranen van Dutchbat III hebben aangespannen tegen de Nederlandse staat om Srebrenica.

 • Fotocredits: nvt.

  Reizigersinformatie op NS-stations kort getroffen door landelijke storing

  Door een landelijke storing aan de reisinformatiemiddelen van de NS toonden de borden met reisinformatie woensdagavond tijdelijk geen of onjuiste informatie. Ook de omroepen met reisinformatie werkten niet naar toebehoren. 

 • Fotocredits: nvt.

  Rapport over verstikking Henriquez toegevoegd aan dossier

  De rechtbank heeft woensdag een rapport toegevoegd aan het strafdossier in de zaak Mitch Henriquez waarin door een Belgische professor gerechtelijke geneeskunde wordt gesteld dat de 42-jarige Arubaan is omgekomen door verstikking. Henriquez overleed in 2015 na zijn aanhouding.

 • Fotocredits: nvt.

  Aanklacht van nabestaanden geëxecuteerden Zuid-Sulawesi verjaard

  Vijftien kinderen van vaders die in 1947 in Zuid-Sulawesi zijn geëxecuteerd door Nederlandse militairen, zijn te laat met het aansprakelijk stellen van de Nederlandse staat. De rechtbank in Den Haag heeft dat woensdag bepaald en heeft daarmee de Staat in het gelijk gesteld. 

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist boete tegen ProRail wegens overtreden regels chloortreinen

  Het Openbaar Ministerie (OM) eist een boete van 150.000 euro tegen ProRail, omdat het spoorbedrijf zich niet aan de veiligheidsregels met chloortreinen zou hebben gehouden.

 • Fotocredits: nvt.

  Vergoeding voor gedupeerden stroomstoring na helikopterbotsing

  Gedupeerden van de stroomstoring in Culemborg en omgeving krijgen een compensatievergoeding van netbeheerder Liander. 24.000 huishoudens en bedrijven zaten vorige week maandag vanaf 19.30 uur tot ongeveer 01.15 uur zonder elektriciteit, nadat een defensiehelikopter tegen de bliksemafleiders van een hoogspanningsmast was gevlogen.

 • Fotocredits: nvt.

  Agenten weerspreken niet eerlijk te hebben verklaard in zaak Henriquez

  De agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez spreken tegen dat zij hebben verklaard dat hij pas in de ME-bus onwel werd. De advocaat van de nabestaanden, Richard Korver, verweet hen eerder hierover te hebben gelogen. 

   

 • Fotocredits: nvt.

  Noord-Brabant wijst bezwaren van bijna driehonderd veehouders af

  De provincie Noord-Brabant heeft in totaal 295 bezwaren afgewezen van boeren tegen omstreden en ingrijpende maatregelen voor de intensieve veehouderij. De veehouders eisten dat de besluiten van 7 juli worden teruggedraaid. Toen stemde de provincie in met plannen om de schade en overlast door intensieve veehouderij te beperken.

   

 • Fotocredits: nvt.

  Boze Ratko Mladic verwijderd uit rechtszaal tijdens voorlezen vonnis

  De van oorlogsmisdaden en genocide verdachte oud-generaal van de Bosnische Serviërs Ratko Mladic is woensdag tijdens het voorlezen van het vonnis uit de rechtszaal verwijderd. Mladic wilde een schorsing, maar dit verzoek werd geweigerd.

Nieuws Zuidhorn

Traditionele slachtvisite in Oldekerk
OLDEKERK – Long Snout Pork houdt 10 december een slachtvisite. Een traditie die van oudsher in November plaatsvindt. De boer nodigde buren en vrienden uit...

Meatpoint Tolbert al acht jaar vlees & meer
TOLBERT – Acht jaar geleden werd Lammert Moes eigenaar van slagerij Meatpoint in Tolbert. Inmiddels heeft hij drie vaste medewerkers in dienst en drie oproepkrachten...

Johan Terpstra neemt afscheid van Stichting SNS Fonds Grijpskerk
GRIJPSKERK – Een markante instelling in Grijpskerk neemt officieel per 1 januari afscheid van een voorzitter die tot heden de organisatie als een vader van een groot...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Zuidhorn

Zuidhorn op Twitter

RT @D66_WK: Penta Primair en Westerwijs verder onder naam Stichting Quadraten https://t.co/NmK5A6M1US via @De Streekkrant - Het laatste nie…
Door @D66nuvooruit op 22-11-2017 16:47:49

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Zuidhorn

 • Markt Zuidhorn - Elke vrijdag van 13.00 uur tot 17.30 uur op "het Rode Plein" bij het winkelcentrum met overdekte parkeergarage in Zuidhorn. De Markt is de plaats voor onverwachte koopjes en onverwachte ontmoetingen. Het brengt gezelligheid en sfeer en is ook een plaats om te zien en gezien te worden. De communicatie is ongedwongen en de vrijblijvende sfeer tussen de koopman en de klant vaak verfrissend
  Wanneer? Elke vrijdag van 13:00 tot 17:30 | Soort: Markt
 • Jaarmarkt Noordhorn - Al bijna 40 jaar organiseert Noordhorn een traditionele jaarmarkt. Om dit evenement voor een nog breder publiek toegankelijk te maken is dit jaar gekozen voor een jaarmarkt met een diversiteit aan standhouders met diverse producten die u zowel verwacht als ook niet verwacht op een jaarmarkt , diversiteit alom dus.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Markt
 • Oranjemarkt Zuidhorn - Elk jaar op 27 april is er weer de traditionele Oranjemarkt in Zuidhorn. Er is zeer veel te zien, te doen en te (ver)kopen. De organisatie wil het ieder jaar gezellig maken voor eenieder. Op deze manier valt er veel te beleven voor jong en oud!
  Wanneer? Elk jaar op 27 april | Soort: Markt
 • Markt Aduard - Op dinsdagochtend is er een kleinschalige markt in Aduard (gemeente Zuidhorn). Ondanks zijn kleinschaligheid, is de markt gezellig. Er zijn diverse kramen die u voorzien van vis, vlees, kaas en groente.
  Wanneer? Elke dinsdagochtend | Soort: Markt
 • Markt Grijpskerk - De markt in Grijpskerk (gemeente Zuidhorn) omvat wekelijks maar een vijftal kramen. Ondanks dit kleine aantal, kunt u hier precies vinden wat u nodig hebt. Voor een aangename prijs zijn onder andere groente en fruit beschikbaar.
  Wanneer? Elke woensdagmiddag | Soort: Markt
 • Markt Oldehove - Net als Aduard en Grijpskerk, beschikt Oldehove over een kleinschalige markt met slechts een handvol kramen. Desondanks kunt u hier terecht voor goedkope producten. Komt u ook een kijkje nemen op donderdagmiddag?
  Wanneer? Elke donderdagmiddag | Soort: Markt
 • KanaalPOP Festival - KanaalPOP is een fantastisch festival waarbij tal van bandjes optreden langs het kanaal in Zuidhorn. Het draait hier voornamelijk om popmuziek, en jaarlijks zijn er diverse bekende artiesten die optredens verzorgen. Het dak gaat er af tijdens KanaalPOP!
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Festival
 • Neil Young Festival - Het Neil Young Festival Zuidhorn is een jaarlijks terugkerend festival voor Neil fans die de hele dag live concerten kunnen beleven en zelf mogen jammen. De veelzijdigheid van Neil Young is terug te vinden in dit evenement!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Festival
 • Kom in Zuidhornfeest - Elk jaar op de eerste zaterdag van oktober wordt in Zuidhorn het Kom in Zuidhornfeest gehouden. De gelegenheid om te komen kijken wat Zuidhorn te bieden heeft op het gebied van wonen, winkelen en ontspannen.
  Wanneer? Elk jaar op de eerste zaterdag van oktober | Soort: Feest
 • ZUIDHORuN - De Stichting Loopgebeur'n Zuidhorn organiseert jaarlijks twee loop-evenementen in de gemeente Zuidhorn: de Avondvierdaagse en de Hummel ZUIDHORuN. Dit laatst genoemde evenement is een hardloopwedstrijd voor iedereen!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Sport