• Fotocredits: nvt.

  Leden Elfstedentochtvereniging herzien startbeleid

  Als er in de winter van 2015/2016 een Elfstedentocht wordt gereden, mogen alle leden van de Vereniging de Friesche Elfsteden aan de start verschijnen.

 • Fotocredits: nvt.

  'Brand in loods Wijnne Barends Delfzijl'

  Bij een brand in een loods van Wijnne Barends in Delfzijl komen dikke rookwolken vrij die vanuit de verre omgeving te zien zijn.

 • Fotocredits: nvt.

  Monumentaal klooster Vlodrop mag gesloopt worden

  Het monumentale St. Ludwigklooster op het Maharishi-terrein in Vlodrop mag worden gesloopt. Dat heeft de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State bepaald.

 • Fotocredits: nvt.

  Dode gevonden in Rijsbergen

  In het buitengebied van het Brabantse dorp Rijsbergen is zaterdag een dode gevonden. Technisch onderzoek moet uitwijzen wie het is en wat er is gebeurd. 

 • Fotocredits: nvt.

  Inbreker raakt zwaargewond bij inbraak Veendam

  Een inbraak in een groothandel in Veendam is een 42-jarige man uit Lelystad bijna fataal geworden. 

 • Fotocredits: nvt.

  Doodgeschoten man Utrecht woonde in Zeist

  De man die vrijdagavond werd doodgeschoten in Utrecht is een 44-jarige inwoner van Zeist. Het slachtoffer werd rond 19.45 uur aangetroffen in een auto op de Duurstedelaan. 

 • Fotocredits: nvt.

  Dijkdoorgangen Delfzijl blijven toch open

  De dijkdoorgangen in Delfzijl gaan zaterdag toch niet dicht. De waterstand zal niet hoger komen dan 2,90 meter boven NAP en dat is 10 centimeter onder het kritieke peil waarbij de coupures worden gesloten.

 • Fotocredits: nvt.

  Oorlog Amsterdamse onderwereld verandert van vorm

  In 2014 heeft een nieuwe onderwereldoorlog definitief vormgekregen. De strijd wordt uitgevochten door een gangstergeneratie waarin geen oude, bekende boevennamen meer figureren.

 • Fotocredits: nvt.

  'Nieuwe liquidaties in Amsterdamse onderwereld niet te voorkomen'

  De onderwereldoorlog die in 2012 in Amsterdam ontbrandde met de wilde schietpartij in de Staatsliedenbuurt heeft in 2014 een gewelddadig hoogtepunt bereikt en zal ook volgend jaar doorgaan.

Nieuws Zevenaar

Rijnstate onderzoekt sluiting laboratorium Zevenaar
ZEVENAAR - Ziekenhuis Rijnstate onderzoekt of het laboratorium in ziekenhuis Zevenaar gesloten kan worden. De voorgenomen sluiting heeft volgens een woordvoerster...

Het nieuws in de Liemers van 2014 in 50 vragen
ZEVENAAR - Diafaan maakte bekend 3 zorglocaties af te stoten en in Doesburg kreeg een monument een nieuwe bestemming. Het is een greep uit de onderwerpen...

Gelderland betaalt mee aan Duitse blusboot
LOBITH - De veiligheid op het Rijnwater krijgt een Nederlands-Duitse aanpak. De Veiligheidsregio Gelderland-Midden gaat ook meebetalen in de onderhoudskosten...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Zevenaar

Zevenaar op Twitter

Rijnstate onderzoekt sluiting laboratorium Zevenaar http://t.co/I11neVoyrm #gelderland #gelderlandnieuws #nieuws
Door @GelderlandNieuw op 20-12-2014 11:23:14

Rijnstate onderzoekt sluiting laboratorium #Zevenaar http://t.co/SvMeweKTjU #nieuws #DG
Door @dgliemers op 20-12-2014 11:21:03

Rijnstate onderzoekt sluiting laboratorium Zevenaar http://t.co/Phfmt9PbMZ #nieuws #DG
Door @DeGelderlander op 20-12-2014 11:01:19

Het nieuws in de Liemers van 2014 in 50 vragen: ZEVENAAR - Diafaan maakte bekend 3 zorglocaties af te stoten e... http://t.co/W3LGWA80qs
Door @news24hnld op 20-12-2014 07:19:17

Deel deze pagina:

Gemeente informatie

Zevenaar is een gemeente in de provincie Gelderland. De gemeente beschikt over een aantal bezienswaardigheden en voorzieningen. Zo is er het subtropische Lentebad, waar onder andere een glijbaan aanwezig is van meer dan 50 meter lang, twee whirlpools, vier Turkse stoomcabines, kruidenbaden, zonnebanken en een ligweide. Verder is er in Zevenaar nog het Buitengoed de Panoven, een industrieel erfgoed waar onder meer een voormalige dakpan- en steenfabriek aanwezig is, en bij het gerelateerde museum kan men deelnemen aan allerlei activiteiten. Wat betreft de natuurlijke omgeving herbergt Zevenaar het recreatiegebied Rhederlaag, waar men onder meer kan zwemmen, surfen, zeilen, maar ook wandelen en fietsen is zeer goed mogelijk in dit natuurgebied. In de gemeente worden jaarlijks ook verscheidene evenementen georganiseerd. Zo zijn er de Volksfeesten, die gepaard gaan met allerlei sportieve activiteiten en feestavonden, de Schuttersfeesten, waar onder andere live muziek bij komt kijken, en als laatste is er het Oranjefeest, wat eveneens gepaard gaat met live muziek en allerlei leuke activiteiten.

Plaatsnamen in de gemeente Zevenaar: Zevenaar, Angerlo, Babberich, Giesbeek, Lathum, Oud-Zevenaar, Bahr, Bevermeer, Bingerden, Holthuizen...