• Fotocredits: nvt.

  Meer dan honderd arrestaties bij protest op trainingscomplex Ajax

  Meer dan honderd boze Ajax-supporters zijn zondagochtend rond 11.00 uur de kantine op het trainingscomplex De Toekomst binnengedrongen.

 • Fotocredits: nvt.

  Geen poging tot doodslag door trucker A15

  De 40-jarige vrachtwagenchauffeur die vastzat omdat hij expres een ongeval zou hebben veroorzaakt waardoor een motoragent zwaargewond raakte, is vrijgelaten. 

 • Fotocredits: nvt.

  Twitteren en beyoncévlieg in nieuwe Van Dale

  Komende dinsdag verschijnt er voor het eerst in tien jaar weer een editie van de Dikke Van Dale. De vijftiende versie van het bekendste woordenboek van Nederland is dikker dan ooit, met 4880 bladzijden.

 • Fotocredits: nvt.

  Rechtbank buigt zich over verkrachtingszaak Indië

  De rechtbank in Den Haag buigt zich donderdag over een uitzonderlijke zaak: de verkrachting van de toen 18-jarige Tremini door militairen van het Nederlandse leger in 1949 in het Javaanse dorp Peniwen.

 • Fotocredits: nvt.

  Dichte mist lost geleidelijk aan op

  Het hele land heeft zondagochtend last gehad van dichte mist. Het KNMI gaf code geel af voor alle gebieden behalve de Waddeneilanden, maar trok dit rond 11 uur in. Rond het middaguur begon de mist weg te trekken.

 • Fotocredits: nvt.

  Nederland viert zondag op grote schaal dierendag

  Zondag is het dierendag. Honden, katten, cavia's en konijnen worden in het zonnetje gezet met een extra lekker hapje en een nieuw speeltje. Veel tuincentra en dierenwinkels hebben voor kinderen extra activiteiten op het programma staan. 

 • Fotocredits: nvt.

  Nederlandse postzegel uit 1867 geveild voor 102.000 euro

  Een antieke postzegel van 25 cent die zaterdagmiddag in Weesp onder de hamer ging, heeft een bedrag van 102.000 euro opgeleverd.

 • Fotocredits: nvt.

  Motorrijder omgekomen bij ongeluk op TT-circuit Assen

  Een zestigjarige motorrijder is zaterdagochtend verongelukt op het TT-circuit in Assen. Tijdens een training raakte de man uit Woerden door nog onbekende oorzaak naast de baan en kwam ten val.

Nieuws Zevenaar

Koets met paard kantelt in Spijk
SPIJK - Een koets met een paard ervoor is zondagmiddag gekanteld op de Spijksedijk in Spijk nadat het paard schrok van een brommer. "Het paard ging daardoor in galop...

Spotters tellen weer vogels, onder meer op Eltenberg en in Doesburg
ELTEN - Zo'n 700 leden van vogelwerkgroepen in Nederland hebben zaterdag tussen 7.00 en 17.00 uur op verschillende plekken vogels geteld. In de Liemers waren ze...

Camperplaatsen bij jachthaven Lathum mogen blijven
LATHUM - De 15 camperplaatsen bij jachthaven 't Eiland in Lathum mogen er van de gemeente Zevenaar blijven. De op- en aanmerkingen van 8 buurtbewoners hebben burgemeester...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Zevenaar

Zevenaar op Twitter

Grote drukte in de grensstreek door Duitse feestdag http://t.co/mefwNK4mc6 #nijmegen
Door @nieuws_nijmegen op 03-10-2015 15:48:10

Grote drukte in de grensstreek door Duitse feestdag: In steden en op de wegen in de buurt... http://t.co/60TqNrLBI8 #G #nijmegen #nieuws
Door @nimmanieuws op 03-10-2015 15:45:48

Grote drukte in de grensstreek door Duitse feestdag http://t.co/QxevJfRH50 #venlo
Door @nieuwsvenlo op 03-10-2015 15:29:05

Zevenaar - Duo gewond, ravage na aanrijding: In de nacht van vrijdag op zaterdag 3 oktober vond rond 02.00 uur... http://t.co/9oxdMUKyV0
Door @POL_Zevenaar op 03-10-2015 10:49:08

Deel deze pagina:

Gemeente informatie

Zevenaar is een gemeente in de provincie Gelderland. De gemeente beschikt over een aantal bezienswaardigheden en voorzieningen. Zo is er het subtropische Lentebad, waar onder andere een glijbaan aanwezig is van meer dan 50 meter lang, twee whirlpools, vier Turkse stoomcabines, kruidenbaden, zonnebanken en een ligweide. Verder is er in Zevenaar nog het Buitengoed de Panoven, een industrieel erfgoed waar onder meer een voormalige dakpan- en steenfabriek aanwezig is, en bij het gerelateerde museum kan men deelnemen aan allerlei activiteiten. Wat betreft de natuurlijke omgeving herbergt Zevenaar het recreatiegebied Rhederlaag, waar men onder meer kan zwemmen, surfen, zeilen, maar ook wandelen en fietsen is zeer goed mogelijk in dit natuurgebied. In de gemeente worden jaarlijks ook verscheidene evenementen georganiseerd. Zo zijn er de Volksfeesten, die gepaard gaan met allerlei sportieve activiteiten en feestavonden, de Schuttersfeesten, waar onder andere live muziek bij komt kijken, en als laatste is er het Oranjefeest, wat eveneens gepaard gaat met live muziek en allerlei leuke activiteiten.

Plaatsnamen in de gemeente Zevenaar: Zevenaar, Angerlo, Babberich, Giesbeek, Lathum, Oud-Zevenaar, Bahr, Bevermeer, Bingerden, Holthuizen...