• Fotocredits: nu.nl

  Wegen families Kris Kremers en Lisanne Froon scheiden zich

  De wegen van de families van Kris Kremers en Lisanne Froon, de Nederlandse vrouwen die in Panama om het leven zijn gekomen, scheiden zich. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Verdachte schietpartij Alphen langer vast

  De man die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij deze week in Alphen aan den Rijn, blijft langer vastzitten. De 37-jarige verdachte uit Alphen is donderdag voorgeleid. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Weer vliegtuigen met kisten geland in Eindhoven

  Donderdagmiddag zijn opnieuw twee vliegtuigen met kisten waarin stoffelijke overschotten zitten van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne geland op de vliegbasis in Eindhoven.

 • Fotocredits: nu.nl

  Oud-minister CuraƧao aangehouden voor moord op Wiels

  De Curaçaose oud-minister van Financiën George Jamaloodin zit vast in verband met de moord op politicus Helmin Wiels. Dat heeft het Openbaar Ministerie op het eiland donderdag bevestigd. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Hoogzwangere vrouw zorgt voor file op A4

  Het feit dat een vrouw donderdag is bevallen langs de A4 richting Den Haag is niet juist. Volgens de politie zou het gaan om  ''een hoogzwangere vrouw wel ter controle naar het ziekenhuis is overgebracht''.

 • Fotocredits: nu.nl

  In weekeinde minder treinen rond Utrecht door spoorwerk

  Treinreizigers die naar of via Utrecht willen reizen in het weekeinde, moeten rekening houden met vertraging, extra overstappen en langere reistijden. Er rijden minder treinen door werkzaamheden aan het spoor.

 • Fotocredits: nu.nl

  Vrouw uit Terneuzen financierde al-Shabaab

  Eén van de drie vrouwen van wie woensdag bekend werd dat zij zijn opgepakt omdat zij mogelijk geld inzamelden voor terreurgroep al-Shabaab, komt uit Terneuzen. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Herdenkingen van slachtoffers MH17 gaan door

  Ook na de dag van nationale rouw blijft Nederland de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne herdenken.

 • Fotocredits: nu.nl

  1,5 jaar voor mantelzorger die vrouw wurgde

  De 84-jarige mantelzorger uit Doorn die vorig jaar oktober na 58 jaar huwelijk en intensief mantelzorgen zijn vrouw wurgde, is donderdag wegens doodslag veroordeeld tot 1,5 jaar celstraf.

 • Fotocredits: nu.nl

  Rijkswaterstaat past situatie Coentunnel aan

  Rijkswaterstaat gaat de verkeerssituatie bij de net gerenoveerde Coentunnel bij Amsterdam aanpassen, nadat automobilisten er voor levensgevaarlijke situaties hadden gezorgd. 

Nieuws Zevenaar

Auto van weg geraakt, moeder en 3 kinderen behandeld
GROESSEN - Op de Groessensestraat in Groessen is donderdagmiddag een auto van het talud geraakt.

7 schutterijen samen op plein in Didam
DIDAM - Schutters van de 7 schutterijen van Didam staan zondag in vol ornaat op het plein voor het oude gemeentehuis aan de Raadhuisstraat.

Voetbalkooi in Duiven weg na geluidsmetingen
DUIVEN - De gemeente Duiven laat de voetbalkooi aan de Van der Goesstraat verwijderen. B en W hebben besloten de voorziening weg te halen op basis van geluidsmetingen.

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Zevenaar

Zevenaar op Twitter

RT @minv_j: Woensdag 23 juli dag van nationale rouw voor slachtoffers #MH17. http://t.co/U1VkBqlB4J
Door @Zevenaar op 22-07-2014 20:13:19

RT @ZevenaarNL: Man uit #Zevenaar cel in voor witwassen en hennep http://t.co/JPSW17nelR
Door @charissawanders op 18-07-2014 10:18:15

RT @DeGelderlander: Zevenaar gaat met steden in gesprek over outlet http://t.co/8Fr1YNz9Nq #nieuws #DG
Door @AFCADOLF op 18-07-2014 07:44:00

RT @DeGelderlander: Zevenaar gaat met steden in gesprek over outlet http://t.co/8Fr1YNz9Nq #nieuws #DG
Door @MariellevdLeur op 18-07-2014 07:34:12

Deel deze pagina:

Gemeente informatie

Zevenaar is een gemeente in de provincie Gelderland. De gemeente beschikt over een aantal bezienswaardigheden en voorzieningen. Zo is er het subtropische Lentebad, waar onder andere een glijbaan aanwezig is van meer dan 50 meter lang, twee whirlpools, vier Turkse stoomcabines, kruidenbaden, zonnebanken en een ligweide. Verder is er in Zevenaar nog het Buitengoed de Panoven, een industrieel erfgoed waar onder meer een voormalige dakpan- en steenfabriek aanwezig is, en bij het gerelateerde museum kan men deelnemen aan allerlei activiteiten. Wat betreft de natuurlijke omgeving herbergt Zevenaar het recreatiegebied Rhederlaag, waar men onder meer kan zwemmen, surfen, zeilen, maar ook wandelen en fietsen is zeer goed mogelijk in dit natuurgebied. In de gemeente worden jaarlijks ook verscheidene evenementen georganiseerd. Zo zijn er de Volksfeesten, die gepaard gaan met allerlei sportieve activiteiten en feestavonden, de Schuttersfeesten, waar onder andere live muziek bij komt kijken, en als laatste is er het Oranjefeest, wat eveneens gepaard gaat met live muziek en allerlei leuke activiteiten.

Plaatsnamen in de gemeente Zevenaar: Zevenaar, Angerlo, Babberich, Giesbeek, Lathum, Oud-Zevenaar, Bahr, Bevermeer, Bingerden, Holthuizen...