• Fotocredits: nvt.

  'NS verhoogt aantal inzetbare treinen in vijf jaar met 37 procent'

  Het totaal aantal inzetbare treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) moet in 2022 van 2966 naar 4077 gestegen zijn, een toename van 37 procent. Het aantal treinreizigers stijgt naar verwachting tussen 2017 en 2022 met 15 procent naar 22,5 miljard. 

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte liquidatiepoging Diemen door Ierland uitgeleverd aan Nederland

  De 35-jarige verdachte van de liquidatie op Peter R. in Diemen is deze week uitgeleverd aan Nederland. Naoufal F. wordt ook verdacht van witwassen en paspoortfraude. 

 • Fotocredits: nvt.

  'Beveiliger Wilders deelde informatie met twee vriendinnen'

  Politiemedewerker Faris K. van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) heeft informatie over kwetsbare plekken in de beveiliging van Geert Wilders met twee vriendinnen gedeeld. Dat zei zijn advocaat Peter Plasman vrijdagavond in Nieuwsuur.

 • Fotocredits: nvt.

  Vermeende moordenaars politieagent Bonaire bieden excuses aan

  Enkele verdachten van de moord op een Nederlandse politieagent op Bonaire hebben vrijdag hun excuses aangeboden. Dat gebeurde tijdens een pro-formazitting op Bonaire. De zaak zal inhoudelijk worden behandeld op 15 mei van dit jaar.

 • Fotocredits: nvt.

  Carnaval leidt tot flinke files in het zuiden

  In het zuiden van Nederland zijn vrijdagmiddag flinke files ontstaan vanwege carnaval. De helft van alle files in de middagspits staat in Noord-Brabant. Om 17.30 uur stond er al een recordlengte van 259 kilometer file.

 • Fotocredits: nvt.

  Beveiliger Wilders niet verdacht van lekken naar criminele organisatie

  De agent van de Dienst Bewaken en Beveiligen die verantwoordelijk was voor de beveiliging van PVV-voorman Geert Wilders, wordt niet verdacht van het lekken van informatie naar een criminele organisatie. Dat bevestigt de advocaat van Faris K. in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Dienstplicht gaat ook voor vrouwen gelden

  De militaire dienstplicht geldt vanaf volgend jaar ook voor vrouwen, als het aan het kabinet ligt. Omdat de opkomstplicht sinds 1997 is opgeschort, heeft de voorgenomen wetswijziging geen grote gevolgen. 

 • Fotocredits: nvt.

  Dertien jaar cel in hoger beroep Lawalata-zaak

  De 42-jarige Sylvana W. is ook in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van dertien jaar voor het doden van Nikki Lawalata uit Amsterdam in 2013. 

Nieuws Zevenaar

Aanzienlijke weerstand tegen windturbines in Zutphen
Zutphen- Een aanzienlijk deel van omwonenden van de locatie waar wellicht drie windturbines komen is tegen de bouw van zulke molens. Dat meldt Waterschap Rijn...

'Animators' in Berkelland krijgen regisseur erbij
Borculo - De gemeente Berkelland wil een breder spectrum onderwerpen 'aanjagen' via combinatiefunctionarissen. Vanaf 1 juli is bovendien een regelaar...

Kruidvat overvallen in Harderwijk
HARDERWIJK - Op een filiaal van de Kruidvat  aan de Achterste Wei in Harderwijk is een overval gepleegd. De dader is op de vlucht geslagen...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Zevenaar

Zevenaar op Twitter

Extern bureau onderzoekt draagvlak vluchtelingenopvang https://t.co/V6DgHPFF3R #nieuws #DG https://t.co/s9OwhCC63x
Door @dgliemers op 24-02-2017 17:33:07

RT @Rijnstate: A.s. vrijdag organiseert de NVVR een inloopmiddag in Zevenaar voor mensen rugklachten, lees meer » https://t.co/vZuqLnyU1c h…
Door @apdieker op 24-02-2017 16:17:18

Openbaarheid bestuur: pak obstructie door overheid aan. Geldt ook voor gemeente Zevenaar. https://t.co/3gDH29Qkot via @nrc
Door @PaulKemperman op 24-02-2017 14:26:48

Man uit Zevenaar vrijgesproken van serie inbraken Zelhem - https://t.co/Z8N16mnOXK https://t.co/v8XtTgZRQy
Door @ContactZuid op 24-02-2017 14:03:05

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Zevenaar

 • Markt Zevenaar - U kunt wekelijks terecht op de weekmarkt in Zevenaar voor een gezellige sfeer een goedkope producten. Op deze manier combineert u gezelligheid met goedkoop shoppen, wie wil deze combinatie nou niet? Kom dan ook een kijkje nemen op vrijdag.
  Wanneer? Elke vrijdag | Soort: Markt
 • Bevrijdingsfeest - Op 5 mei is het traditioneel Bevrijdingsdag. Op deze dag zijn er door heel Nederland diverse Bevrijdingsfestivals te vinden. Zevenaar onderscheidt zich met een geweldig, gezellig Bevrijdingsfeest, geschikt voor jong en oud!
  Wanneer? Elk jaar op 5 mei | Soort: Feest
 • Najaarsfestival - Om de droeve sfeer van het najaar te verbeteren, wordt jaarlijks het Najaarsfestival gehouden in Zevenaar. Tijdens dit festival kun je van divers muziek genieten, samen met vrienden en familie. Mis dit dus niet!
  Wanneer? Elk (na)jaar | Soort: Festival
 • Rode Loperdag - Zevenaar rolt de loper voor u uit. U voelt zich deze zaterdag bij de Zevenaarse winkeliers letterlijk Koning. Om te beginnen ontvangt u bij al uw aankopen bij de deelnemende winkels een kraslot. Hiermee maakt u tot 17.00 uur kans op één van de 300 prijzen. Een goed begin van het weekend, vindt u niet?
  Wanneer? Elk (na)jaar | Soort: Feest
 • Wintermarkt - Voor één dag al helemaal hartje winter. Dat is het deze zondag. Want tijdens de Wintermarkt kunt u genieten van talloze, echte winteractiviteiten. Rondstruinen langs de vele (kerst)kraampjes in de winkelstraten van Zevenaar. Of neem met een beker warme chocolademelk in de hand een welverdiende pauze op het winterterras van het Raadhuisplein. Ook de winkels zijn deze zondag geopend. En oja, u parkeert deze zondag gratis!
  Wanneer? Elke winter | Soort: Markt
 • Winterkost-dag - Om alvast te wennen aan de winter, wordt jaarlijks de Winterkost-dag georganiseerd. Op deze koopzondag staat alles in teken van 'Winterkost'. Een prachtig evenement om alvast in de stemming te komen!
  Wanneer? Elke winter | Soort: Feest
 • Ooyse Landloop - Deze gezellige hardloopwedstrijd voor zowel jeugd als volwassenen wordt georganiseerd door Atletiekvereniging de Liemers. De route loopt door het prachtige buitengebied van Oud-Zevenaar en Ooy. Sinds een aantal jaren wordt de Kroon Ooyse landloop georganiseerd op tweede pinksterdag
  Wanneer? Elk jaar op tweede pinksterdag | Soort: Sport
 • Voorjaarsmarkt - Het is voorjaar! Dat laat Zevenaar u merken ook. In begin april is het extra goed toeven in het Zevenaarse winkelcentrum. Er is braderie in de winkelstraten, er is live muziek en op het Raadhuisplein kan er zelfs gedanst worden. Verspreid over het centrum zijn diverse attracties te vinden voor gratis kinderpret. Ook de winkels zijn deze zondag geopend.
  Wanneer? Elk (voor)jaar | Soort: Markt
 • Kerstmarkt Zevenaar - Om Kerst te vieren, wordt jaarlijks de Kerstmarkt te Zevenaar georganiseerd. Op deze markt staat alles in het teken van het aankomende feest, waarbij verschillende kraampjes en winkels goedkope (kerst)producten aanbieden.
  Wanneer? Elk jaar rond Kerst | Soort: Markt
 • Markt Giesbeek - De markt van Giesbeek (gemeente Zevenaar) is een kleinschalige markt en is wekelijks op de dinsdag van 13.30 uur t/m 18.00 uur op het Dorpsplein. Op deze markt worden inwoners van Giesbeek voorzien in hun wekelijkse behoeften.
  Wanneer? Elke dinsdag van 13:30 tot 18:00 | Soort: Markt