• Fotocredits: nvt.

  Dode en gewonden bij schietpartij in centrum Amsterdam

  Bij een schietpartij aan de Kattenburgerkade in het centrum van Amsterdam zijn rond 1.00 uur een dode en twee gewonden gevallen. 

 • Fotocredits: nvt.

  Ex-commandant Karremans wil getuigen voor Dutchbat in zaak Srebrenica

  Oud-commandant Thom Karremans gaat als getuige optreden in een rechtszaak die veteranen van Dutchbat III hebben aangespannen tegen de Nederlandse staat om Srebrenica.

 • Fotocredits: nvt.

  Reizigersinformatie op NS-stations kort getroffen door landelijke storing

  Door een landelijke storing aan de reisinformatiemiddelen van de NS toonden de borden met reisinformatie woensdagavond tijdelijk geen of onjuiste informatie. Ook de omroepen met reisinformatie werkten niet naar toebehoren. 

 • Fotocredits: nvt.

  Rapport over verstikking Henriquez toegevoegd aan dossier

  De rechtbank heeft woensdag een rapport toegevoegd aan het strafdossier in de zaak Mitch Henriquez waarin door een Belgische professor gerechtelijke geneeskunde wordt gesteld dat de 42-jarige Arubaan is omgekomen door verstikking. Henriquez overleed in 2015 na zijn aanhouding.

 • Fotocredits: nvt.

  Aanklacht van nabestaanden geëxecuteerden Zuid-Sulawesi verjaard

  Vijftien kinderen van vaders die in 1947 in Zuid-Sulawesi zijn geëxecuteerd door Nederlandse militairen, zijn te laat met het aansprakelijk stellen van de Nederlandse staat. De rechtbank in Den Haag heeft dat woensdag bepaald en heeft daarmee de Staat in het gelijk gesteld. 

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist boete tegen ProRail wegens overtreden regels chloortreinen

  Het Openbaar Ministerie (OM) eist een boete van 150.000 euro tegen ProRail, omdat het spoorbedrijf zich niet aan de veiligheidsregels met chloortreinen zou hebben gehouden.

 • Fotocredits: nvt.

  Vergoeding voor gedupeerden stroomstoring na helikopterbotsing

  Gedupeerden van de stroomstoring in Culemborg en omgeving krijgen een compensatievergoeding van netbeheerder Liander. 24.000 huishoudens en bedrijven zaten vorige week maandag vanaf 19.30 uur tot ongeveer 01.15 uur zonder elektriciteit, nadat een defensiehelikopter tegen de bliksemafleiders van een hoogspanningsmast was gevlogen.

 • Fotocredits: nvt.

  Agenten weerspreken niet eerlijk te hebben verklaard in zaak Henriquez

  De agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez spreken tegen dat zij hebben verklaard dat hij pas in de ME-bus onwel werd. De advocaat van de nabestaanden, Richard Korver, verweet hen eerder hierover te hebben gelogen. 

   

 • Fotocredits: nvt.

  Noord-Brabant wijst bezwaren van bijna driehonderd veehouders af

  De provincie Noord-Brabant heeft in totaal 295 bezwaren afgewezen van boeren tegen omstreden en ingrijpende maatregelen voor de intensieve veehouderij. De veehouders eisten dat de besluiten van 7 juli worden teruggedraaid. Toen stemde de provincie in met plannen om de schade en overlast door intensieve veehouderij te beperken.

   

 • Fotocredits: nvt.

  Boze Ratko Mladic verwijderd uit rechtszaal tijdens voorlezen vonnis

  De van oorlogsmisdaden en genocide verdachte oud-generaal van de Bosnische Serviërs Ratko Mladic is woensdag tijdens het voorlezen van het vonnis uit de rechtszaal verwijderd. Mladic wilde een schorsing, maar dit verzoek werd geweigerd.

Nieuws Ten Boer

De Vreemde Eend: James
SAPPEMEER De Vreemde Eend is een rubriek over bijzondere dieren, vaak met een bijzonder verhaal. En soms is vooral het baasje erg bijzonder. „Je hebt me wel voor een...

Eemsmond werkt mee aan Engie-zonnepark Eemshaven
Energieproducent Engie kan een zonnepark bouwen bij zijn Eemscentrale...

Video | Tribunes De Langeleegte verleden tijd
VEENDAM – De staantribunes achter de doelen van stadion De Langeleegte zijn deze week gesloopt. Het stadion is sinds 2013, toen SC Veendam failliet ging, niet meer...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Ten Boer

Ten Boer op Twitter

#Verkiezingen in fusiegemeenten: Noord-Nederland gaat er anders uitzien https://t.co/azhbdAsAYG
Door @RegioLeeuwarden op 22-11-2017 14:36:05

Taekwondoka Tom van den Enden wint Rotterdam Open https://t.co/C7VnjchdJ1 #rotterdam
Door @nieuws_rdam op 22-11-2017 13:50:06

#tenboer Leerlingen De Kleine Wereld ‘Veilig op Weg’ https://t.co/B2ne4KhDmk #nieuws #onderwijs #school… https://t.co/SuLIArOSs4
Door @TenBoer_NOG op 21-11-2017 13:33:04

#tenboer Groningse Schoolvereniging wint ‘Lang Leve de Muziek Show’ https://t.co/UxVo1yT8Us #nieuws #onderwijs… https://t.co/MsI7j8qqMO
Door @TenBoer_NOG op 21-11-2017 11:35:04

Deel deze pagina:

Gemeente informatie

Ten Boer is een gemeente in de provincie Groningen. Op het gebied van kunst en cultuur is de gemeente erg actief. Zo zijn er verscheidene kunstenaars woonachtig in Ten Boer, waarvan een aantal met regelmaat hun atelier ter beschikking stelt voor tentoonstellingen. Het merendeel van deze kunstenaars is verenigd in de Stichting Kunst en Ambacht Ten Boer, waar het op verscheidene locaties ook mogelijk is om onder meer workshops te volgen. Er is ook een museum in de gemeente wat men kan bezoeken, namelijk het Smederijmuseum. Daarnaast kent de gemeente nog een veelvoud aan monumenten en andere interessante bouwwerken die het bezichtigen waard zijn. Zo zijn er een aantal kerken, waaronder twee hervormde kerken, in Garmerwolde en Woltersum, en de ander in Ten Boer en Thesinge. Tevens kan men een vijftal aan molens bezichtigen, waaronder de FRAM, wat een van de weinige molens is in Nederland die drie functies kon vervullen. Andere monumenten omvatten onder meer het gemeentehuis, en Het Blauwe Hoes, wat tegenover het gemeentehuis staat, en ook zijn er de voormalige kalkovens en het Dorpshuis Sint Annen die men kan bezichtigen.

Plaatsnamen in de gemeente Ten Boer: Achter-Thesinge, Boltklap, Bouwerschap, Bovenrijge, Emmerwolde, Garmerwolde, Hemert, Krddeburen, Lageweg, Lellens...