• Fotocredits: nvt.

  Dode en gewonden bij schietpartij in centrum Amsterdam

  Bij een schietpartij aan de Kattenburgerkade in het centrum van Amsterdam zijn rond 1.00 uur een dode en twee gewonden gevallen. 

 • Fotocredits: nvt.

  Ex-commandant Karremans wil getuigen voor Dutchbat in zaak Srebrenica

  Oud-commandant Thom Karremans gaat als getuige optreden in een rechtszaak die veteranen van Dutchbat III hebben aangespannen tegen de Nederlandse staat om Srebrenica.

 • Fotocredits: nvt.

  Reizigersinformatie op NS-stations kort getroffen door landelijke storing

  Door een landelijke storing aan de reisinformatiemiddelen van de NS toonden de borden met reisinformatie woensdagavond tijdelijk geen of onjuiste informatie. Ook de omroepen met reisinformatie werkten niet naar toebehoren. 

 • Fotocredits: nvt.

  Rapport over verstikking Henriquez toegevoegd aan dossier

  De rechtbank heeft woensdag een rapport toegevoegd aan het strafdossier in de zaak Mitch Henriquez waarin door een Belgische professor gerechtelijke geneeskunde wordt gesteld dat de 42-jarige Arubaan is omgekomen door verstikking. Henriquez overleed in 2015 na zijn aanhouding.

 • Fotocredits: nvt.

  Aanklacht van nabestaanden geëxecuteerden Zuid-Sulawesi verjaard

  Vijftien kinderen van vaders die in 1947 in Zuid-Sulawesi zijn geëxecuteerd door Nederlandse militairen, zijn te laat met het aansprakelijk stellen van de Nederlandse staat. De rechtbank in Den Haag heeft dat woensdag bepaald en heeft daarmee de Staat in het gelijk gesteld. 

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist boete tegen ProRail wegens overtreden regels chloortreinen

  Het Openbaar Ministerie (OM) eist een boete van 150.000 euro tegen ProRail, omdat het spoorbedrijf zich niet aan de veiligheidsregels met chloortreinen zou hebben gehouden.

 • Fotocredits: nvt.

  Vergoeding voor gedupeerden stroomstoring na helikopterbotsing

  Gedupeerden van de stroomstoring in Culemborg en omgeving krijgen een compensatievergoeding van netbeheerder Liander. 24.000 huishoudens en bedrijven zaten vorige week maandag vanaf 19.30 uur tot ongeveer 01.15 uur zonder elektriciteit, nadat een defensiehelikopter tegen de bliksemafleiders van een hoogspanningsmast was gevlogen.

 • Fotocredits: nvt.

  Agenten weerspreken niet eerlijk te hebben verklaard in zaak Henriquez

  De agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez spreken tegen dat zij hebben verklaard dat hij pas in de ME-bus onwel werd. De advocaat van de nabestaanden, Richard Korver, verweet hen eerder hierover te hebben gelogen. 

   

 • Fotocredits: nvt.

  Noord-Brabant wijst bezwaren van bijna driehonderd veehouders af

  De provincie Noord-Brabant heeft in totaal 295 bezwaren afgewezen van boeren tegen omstreden en ingrijpende maatregelen voor de intensieve veehouderij. De veehouders eisten dat de besluiten van 7 juli worden teruggedraaid. Toen stemde de provincie in met plannen om de schade en overlast door intensieve veehouderij te beperken.

   

 • Fotocredits: nvt.

  Boze Ratko Mladic verwijderd uit rechtszaal tijdens voorlezen vonnis

  De van oorlogsmisdaden en genocide verdachte oud-generaal van de Bosnische Serviërs Ratko Mladic is woensdag tijdens het voorlezen van het vonnis uit de rechtszaal verwijderd. Mladic wilde een schorsing, maar dit verzoek werd geweigerd.

Nieuws Marum

De Vreemde Eend: James
SAPPEMEER De Vreemde Eend is een rubriek over bijzondere dieren, vaak met een bijzonder verhaal. En soms is vooral het baasje erg bijzonder. „Je hebt me wel voor een...

Eemsmond werkt mee aan Engie-zonnepark Eemshaven
Energieproducent Engie kan een zonnepark bouwen bij zijn Eemscentrale...

Video | Tribunes De Langeleegte verleden tijd
VEENDAM – De staantribunes achter de doelen van stadion De Langeleegte zijn deze week gesloopt. Het stadion is sinds 2013, toen SC Veendam failliet ging, niet meer...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Marum

Marum op Twitter

Tussen al het nieuws over idioot misbruik en verkiezingen met een magere opkomst ook een leuk verhaal over van die… https://t.co/tFh92XCOHn
Door @loekmulder op 22-11-2017 23:45:16

#voetbal Wedstrijdposter Marum – SC Joure https://t.co/Jqseip2EA9
Door @TweeNul op 22-11-2017 19:45:42

Files A7 na ongevallen weer opgelost https://t.co/Bk181RlWZa #leeuwarden
Door @RegioLeeuwarden op 22-11-2017 14:07:06

Files A7 na ongevallen weer opgelost https://t.co/hMoYOKUCvs #drachten
Door @nieuws_drachten op 22-11-2017 13:52:03

Deel deze pagina:

Gemeente informatie

Marum is een gemeente in de provincie Groningen. Op het gebied van kunst en cultuur is er in Marum onder andere een aantal musea, waaronder Museum ’t Riew, het Museum behorende tot de Vereniging 'Vrienden van de Nieberter molen', en daarnaast zijn er nog verscheidene andere bezienswaardigheden, zoals de korenmolen te Niebert, de watertuin Jonkersvaart en de Kijktuinen Jan Dijk. In de gemeente zijn ook verscheidene natuurgebieden gesitueerd, die de gemeente zeer geschikt maken voor ontspannende wandel- en fietstochten door de natuurlijke omgeving. Om dit te realiseren is in de gemeente een groot aantal wandel- en fietsroutes uitgestippeld die je langs de meest interessante plekken van de gemeente voeren, met paden als het Witte Nonnenpad, het Blotevoetenpad, de Struunroute, en nog talloze andere routes. Ook valt er een aantal monumenten te bezichtigen in Marum, waaronder de Coendersborg (zie foto), een van de oude Groningse borgen, waarbij tevens het eerder genoemde museum 't Rieuw in de buurt is gevestigd.

Plaatsnamen in de gemeente Marum: Boerakker, De Wilp, Jonkersvaart, Lucaswolde, Marum, Niebert, Noordwijk, Nuis, Bakkerom, Balktil...