• Fotocredits: nvt.

  Dode en gewonden bij schietpartij in centrum Amsterdam

  Bij een schietpartij aan de Kattenburgerkade in het centrum van Amsterdam zijn rond 1.00 uur een dode en twee gewonden gevallen. 

 • Fotocredits: nvt.

  Ex-commandant Karremans wil getuigen voor Dutchbat in zaak Srebrenica

  Oud-commandant Thom Karremans gaat als getuige optreden in een rechtszaak die veteranen van Dutchbat III hebben aangespannen tegen de Nederlandse staat om Srebrenica.

 • Fotocredits: nvt.

  Reizigersinformatie op NS-stations kort getroffen door landelijke storing

  Door een landelijke storing aan de reisinformatiemiddelen van de NS toonden de borden met reisinformatie woensdagavond tijdelijk geen of onjuiste informatie. Ook de omroepen met reisinformatie werkten niet naar toebehoren. 

 • Fotocredits: nvt.

  Rapport over verstikking Henriquez toegevoegd aan dossier

  De rechtbank heeft woensdag een rapport toegevoegd aan het strafdossier in de zaak Mitch Henriquez waarin door een Belgische professor gerechtelijke geneeskunde wordt gesteld dat de 42-jarige Arubaan is omgekomen door verstikking. Henriquez overleed in 2015 na zijn aanhouding.

 • Fotocredits: nvt.

  Aanklacht van nabestaanden geëxecuteerden Zuid-Sulawesi verjaard

  Vijftien kinderen van vaders die in 1947 in Zuid-Sulawesi zijn geëxecuteerd door Nederlandse militairen, zijn te laat met het aansprakelijk stellen van de Nederlandse staat. De rechtbank in Den Haag heeft dat woensdag bepaald en heeft daarmee de Staat in het gelijk gesteld. 

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist boete tegen ProRail wegens overtreden regels chloortreinen

  Het Openbaar Ministerie (OM) eist een boete van 150.000 euro tegen ProRail, omdat het spoorbedrijf zich niet aan de veiligheidsregels met chloortreinen zou hebben gehouden.

 • Fotocredits: nvt.

  Vergoeding voor gedupeerden stroomstoring na helikopterbotsing

  Gedupeerden van de stroomstoring in Culemborg en omgeving krijgen een compensatievergoeding van netbeheerder Liander. 24.000 huishoudens en bedrijven zaten vorige week maandag vanaf 19.30 uur tot ongeveer 01.15 uur zonder elektriciteit, nadat een defensiehelikopter tegen de bliksemafleiders van een hoogspanningsmast was gevlogen.

 • Fotocredits: nvt.

  Agenten weerspreken niet eerlijk te hebben verklaard in zaak Henriquez

  De agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez spreken tegen dat zij hebben verklaard dat hij pas in de ME-bus onwel werd. De advocaat van de nabestaanden, Richard Korver, verweet hen eerder hierover te hebben gelogen. 

   

 • Fotocredits: nvt.

  Noord-Brabant wijst bezwaren van bijna driehonderd veehouders af

  De provincie Noord-Brabant heeft in totaal 295 bezwaren afgewezen van boeren tegen omstreden en ingrijpende maatregelen voor de intensieve veehouderij. De veehouders eisten dat de besluiten van 7 juli worden teruggedraaid. Toen stemde de provincie in met plannen om de schade en overlast door intensieve veehouderij te beperken.

   

 • Fotocredits: nvt.

  Boze Ratko Mladic verwijderd uit rechtszaal tijdens voorlezen vonnis

  De van oorlogsmisdaden en genocide verdachte oud-generaal van de Bosnische Serviërs Ratko Mladic is woensdag tijdens het voorlezen van het vonnis uit de rechtszaal verwijderd. Mladic wilde een schorsing, maar dit verzoek werd geweigerd.

Nieuws Groningen

De Vreemde Eend: James
SAPPEMEER De Vreemde Eend is een rubriek over bijzondere dieren, vaak met een bijzonder verhaal. En soms is vooral het baasje erg bijzonder. „Je hebt me wel voor een...

Eemsmond werkt mee aan Engie-zonnepark Eemshaven
Energieproducent Engie kan een zonnepark bouwen bij zijn Eemscentrale...

Video | Tribunes De Langeleegte verleden tijd
VEENDAM – De staantribunes achter de doelen van stadion De Langeleegte zijn deze week gesloopt. Het stadion is sinds 2013, toen SC Veendam failliet ging, niet meer...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Groningen

Groningen op Twitter

RT @RTVDrenthe: In Drenthe en Groningen zijn vanmorgen meerdere invallen geweest in een onderzoek naar hennepteelt. Vijf mensen zijn opgepa…
Door @Speurlicht op 23-11-2017 01:08:12

PvdA wint verkiezingen in Midden-Groningen; Gemeentebelangen tweede #rtvnoord https://t.co/pdwLrlG6WX
Door @Scarbir op 23-11-2017 00:57:35

RTV-N | PvdA Midden-Groningen: 'Dit is echt verbazingwekkend'
Door @Nieuws_Zuur op 23-11-2017 00:53:26

PvdA Midden-Groningen: 'Dit is echt verbazingwekkend' https://t.co/XqqYJnIzZ9
Door @rtvnoord op 23-11-2017 00:43:24

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Groningen

 • Zandsculptuur festival - Het Zandsculptuur festival wordt gehouden in de Blauwe stad. Het wordt allemaal gemaakt van tonnen geel strandzand. Het Zandsculpturen Festival wordt in 2016 voor de derde keer georganiseerd.Het thema van dit jaar is “Space & Science Fiction”, waarbij onder andere gedacht moet worden aan aliëns en UFO’s, maar ook bekende titels als “Startrek” en “ET” ontbreken niet. Een team van internationale kunstenaars uit onder andere Australië, Spanje, Rusland, Ierland en Engeland heeft de tentoonstelling vorm gegeven.
  Wanneer? 15 juli tot en met 30 september | Soort: Tentoonstelling
 • KEI-week - De KEI-week is de algemene introductieweek voor alle aankomende eerstejaars- en doorstroomstudenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Academie Verloskunde Groningen en Stenden Hogeschool. Deze week is de perfecte gelegenheid om de stad met al haar mogelijkheden te leren kennen en zo alle aspecten van het studentenleven te ontdekken!
  Wanneer? Elk jaar in begin september | Soort: Feest
 • Noorderzon - Noorderzon is een jaarlijks terugkerende elfdaagse internationale kunstenmanifestatie in het Noorderplantsoen en op diverse nabijgelegen locaties in en om het centrum van Groningen. Een leuk en gezellig evenement!
  Wanneer? Elk jaar in augustus | Soort: Tentoonstelling
 • Grote Markt - Op vrijdag is er tegenover het stadhuis van Groningen een middelgrote markt met ongeveer 30 kramen. Het is mogelijk om kleding en stoffen te kopen. Verder is het mogelijk om etenswaren te kopen.
  Wanneer? Elke vrijdag van 09:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Vismarkt - Op de vismarkt in Groningen staan ongeveer 20 kramen. Hier worden verse groenten, vis, kaas, kip en vlees verkocht. Verder is het ook mogelijk om bloemen en planten te kopen. De markt is drie keer in de week geopend.
  Wanneer? Elke dinsdag, vrijdag & Zaterdag van 08:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Biologische Markt - De biologische markt aan de vismarkt in Groningen heeft ongeveer 90 kramen. Het is hier mogelijk om biologisch brood, zuivel, groenten, fruit, vlees, wijn, kaas en kruiden te kopen. Achter iedere kraam staan de mensen die bij de productie van het voedsel zijn betrokken. Het is dan ook mogelijk om deze mensen vragen te stellen over de producten.
  Wanneer? Elke vrijdag van 08:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Hoogkerk Markt - De markt in Hoogkerk in Groningen is een kleine markt met ongeveer 15 kramen. Het is mogelijk om kleding te kopen, vis te eten en een bloemetje te kopen. Daarnaast is er nog een goed gesorteerde kaas en vlees kraam.
  Wanneer? Elke donderdag van 13:00 tot 18:00 | Soort: Markt
 • Open Huis Hooghoudt - Iedere laatste zondag van de maand is het mogelijk om Hooghoudt in Groningen binnen te treden. Het is dan mogelijk om samen te ontdekken, te proeven en te genieten. Tijdens de rondleiding is het mogelijk om Hooghoudt van binnen te leren kennen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te zien hoe Hooghoudt destilleert.
  Wanneer? Elke laatste zondag van de maand | Soort: Tentoonstelling
 • Festival OVER de VLOED - Festival OVER de VLOED is aan de 90 km lange dijk van Groningen. Het is mogelijk voor de inwoners en de ondernemers om te laten zien wat zij te bieden hebben. Er zal ook een muzikaal programma zijn met onder andere de de Troebadoers en Het Noordpool orkest.
  Wanneer? Elk jaar in begin juni | Soort: Feest
 • Nacht van Kunst & Wetenschap - Ieder jaar is er in Groningen het festival De Nacht van Kunst & Wetenschap. Er zijn meer van 150 acts op meer dan 10 binnen en buitenlocaties. In de binnenstad van Groningen zullen wetenschappers en kunstenaars elkaar tegemoet komen met bijzondere projecten. Op het programma staan onder andere experimenten, voorstellingen, lezingen en muziek.
  Wanneer? Elk jaar in juni | Soort: Festival