• Fotocredits: nu.nl

  Trambotsing bij station in Den Haag

  Twee trams zijn op elkaar gebotst bij station Den Haag Hollands Spoor. Volgens een politiewoordvoerster lijken de gevolgen in eerste instantie mee te vallen.

 • Fotocredits: nu.nl

  'Eerste Fyra-treinen dit weekend naar Italïe'

  Dit weekend gaan de eerste Fyra-treinen terug naar de fabriek in Italië. Dan hebben ze anderhalf jaar op rangeerterreinen rond Amsterdam gestaan sinds ze door de Nederlandse Spoorwegen (NS) ongeschikt zijn verklaard.

 • Fotocredits: nu.nl

  Meer files in augustus door zware regenval

  Automobilisten stonden dankzij de forse buien in augustus meer en langer in de file dan in augustus 2013. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Ruim honderd schadeclaims na bevingen Froombosch

  De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) had maandag aan het einde van de middag meer dan honderd schademeldingen gekregen na de twee aardbevingen maandagochtend bij Froombosch. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Ook besmettelijke bijenziekte in Groningen

  Bij een bijenvolk in de Groningse gemeente Hoogezand-Sappemeer is de zeer besmettelijke ziekte Amerikaanse vuilbroed vastgesteld. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Reddingsbrigade redt 369 mensen deze zomer

  Vrijwilligers van de Reddingsbrigade Nederland hebben deze zomer uit zee en de binnenwateren 369 mensen gered die het anders waarschijnlijk niet hadden overleefd. Dat zijn er 27 meer dan vorig jaar.

 • Fotocredits: nu.nl

  Den Haag biedt asielzoekers Sacramentskerk tijdelijke opvang

  Een groep van zo'n zestig uitgeprocedeerde asielzoekers die ruim anderhalf jaar in de Sacramentskerk in Den Haag verbleef, wordt de komende twee maanden elders opgevangen door de gemeente.

 • Fotocredits: nu.nl

  Asielzoekende gezinnen niet meer in de cel bij luchthaven

  Gezinnen met minderjarige kinderen die op Schiphol aankomen en asiel zoeken in Nederland, worden vanaf maandag niet meer in het detentiecentrum bij de luchthaven opgesloten. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Leden Bandidos en Hells Angels aangehouden

  De politie heeft de president van de Bandidos en twee leden van de Hells Angels gearresteerd op verdenking van bedreiging. 

Nieuws Dinkelland

Divers programma Denekamp Undercover
DENEKAMP - Bløf, Golden Earring, The Eagles, André Hazes, Muse, Lenny Kravitz en The Doors. Tributebands van deze muzikanten en groepen staan op zaterdagavond 4 oktober...

Veel getuigen ernstig ongeval na autorodeo Denekamp
NOORD-DEURNINGEN - Een 48-jarige man uit Denekamp is zondagmiddag na afloop van de autorodeo Denekamp met zijn fiets onder een aanhanger van een auto terecht gekomen...

Grootse jubileumviering Deurningen
Jan Groot Rouwen is de voorzitter van de jubileumcommissie in Deurningen. Die commissie gaat in september 2015 een groot jubileumfeest organiseren in het dorp...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Dinkelland

Dinkelland op Twitter

#deurningen #nieuws Veel getuigen ernstig ongeval na autorodeo Denekamp http://t.co/u1HjE9kQl4
Door @taxideurningen op 31-08-2014 21:03:51

#rossum #nieuws Veel getuigen ernstig ongeval na autorodeo Denekamp http://t.co/7H768vW8QT
Door @taxirossum op 31-08-2014 21:03:47

#saasveld #nieuws Veel getuigen ernstig ongeval na autorodeo Denekamp http://t.co/0q2FJGVEt7
Door @taxisaasveld op 31-08-2014 21:03:47

#ootmarsum #nieuws Veel getuigen ernstig ongeval na autorodeo Denekamp http://t.co/aBmhb1Gwfc
Door @taxiootmarsum op 31-08-2014 21:03:47

Deel deze pagina:

Gemeente informatie

Dinkelland is een gemeente in de provincie Overijssel. De gemeente Dinkelland is erg actief op het gebied van kunst, en de kern Ootmarsum heeft zelfs bekendheid verworven als “de kunststad van het Oosten”. In het kader van kunst zijn er dan ook vele galerieën aanwezig in de regio, en wordt er jaarlijks ook een kunstmarkt georganiseerd. De gemeente Dinkelland beschikt ook over een groot aantal musea, waaronder het Chronomium, een museum wat in het teken staat van tijdmeetkunde, waar men allerlei soorten klokken en andere uurwerken kan bezichtigen, het Educatorium, een museum wat de geschiedenis van het onderwijs belichaamt, en het Openluchtmuseum Ootmarsum, waar men licht werpt op de landbouw van vroeger en het leven wat daarbij hoorde. Daarnaast is er nog Natura Docet, het oudste natuurhistorisch museum van Nederland, Landgoed Sinnegraven (zie foto), waar zowel een kunst-, antiek-, en meubelcollectie te vinden is, alsmede de omliggende tuin en het omringende landschap. Tevens is er de Cosmos Sterrenwacht Lattrop, waar naast allerlei informatie over het heelal ook de grootste computergestuurde telescoop van Nederland te vinden is, het Museum Tom Schulten en het Museum Huize Keizer. In de regio is tevens een aantal monumenten te vinden, waaronder een groot aantal historische molens die verspreid zijn over de verscheidene kernen.

Plaatsnamen in de gemeente Dinkelland: Denekamp, Ootmarsum, Deurningen, Lattrop, Lattrop-Breklenkamp, Noord Deurningen, Oud Ootmarsum, Rossum, Saasveld, Het Stift...