• Fotocredits: nu.nl

  Toch dertien gewonden Haaksbergen in ziekenhuis

  Er liggen niet veertien, maar dertien gewonden van het ongeluk met de monsterttruck nog in het ziekenhuis. De gemeente Haaksbergen heeft zich verrekend bij het maken van een overzicht.

 • Fotocredits: nu.nl

  John de Mol kreeg afpersingsbrief in taartdoos

  Televisieproducent John de Mol heeft een afpersingsbrief ontvangen die op een taartdoos was geplakt. Hij kreeg vorige maand op zijn huisadres gebak bezorgd met daarbij een brief van een afperser.

 • Fotocredits: nu.nl

  John en Linda de Mol worden afgeperst en bedreigd

  John en Linda de Mol worden sinds oktober 2013 afgeperst en bedreigd door een of meerdere personen. De politie onderzoekt de zaak.

 • Fotocredits: nu.nl

  Aardbeving gevoeld in centrum van Groningen

  Op een paar kilometer van de stad Groningen, bij het dorp Ten Boer, is dinsdagmiddag om 13.42 uur een aardbeving geweest. De beving had een kracht van 2,8 op de schaal van Richter.

 • Fotocredits: nu.nl

  Politie pakt aanrander op in Utrecht

  Een 26-jarige man uit Zeist is zondagmorgen vroeg opgepakt op verdenking van de aanranding van een jonge vrouw op het Janskerkhof in Utrecht. 

 • Fotocredits: nu.nl

  A15 dicht vanwege lekkende tankauto

  De A15 is dinsdagmiddag in de richting Europoort afgesloten tussen Pernis en Hoogvliet. Een tankwagen die glycerine lekt, blokkeert de rijbaan bij knooppunt Benelux, meldt de ANWB. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Fred Ros wordt toegelaten als kroongetuige in Passageproces

  De nieuwe 'kroongetuige' Fred Ros wordt toegelaten in het liquidatieproces Passage. Zijn verklaringen worden toegevoegd in het hoger beroep.

 • Fotocredits: nu.nl

  Weer Haagse jihadverdachte aangehouden

  De politie heeft dinsdag een Hagenaar aangehouden op verdenking van deelname aan trainingen voor terrorisme. De 21-jarige verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, meldt de politie.

Nieuws Dinkelland

'Eagles' willen Denekamp Undercover verrassen
DENEKAMP De band New Gig in Town die zaterdag meedoet aan het muziekfestival Denekamp Undercover, wil het publiek gaan verrassen. Hoe, dat houden ze nog geheim...

Vier luxe 'koeStersuites' op Erfgoed Bossem in Lattrop
LATTROP - Nadat gedeputeerde Theo Rietkerk vorige week het vernieuwde Erfgoed Bossem mocht openen, werden zondagmiddag de niendeuren geopend voor het publiek...

Buitenlandse studenten bezoeken molen en zuivelboerderij
DENEKAMP - Een groep van honderddertig nieuwe studenten van het internationale opleidingsinstituut ITC in Enschede bezocht vrijdagmiddag de Borgelinkmolen in Denekamp...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Dinkelland

Dinkelland op Twitter

Geslaagd jubileumweekend Kulturhus De Mare | Dinkelland Visie http://t.co/gMqoYw2RqZ
Door @NoordDeurningen op 30-09-2014 17:33:31

RT @DinkellandInfo: Waterloket gaat online, alle informatie over water op één plek http://t.co/ThysHov8Zz
Door @AlfonsSteggink op 30-09-2014 10:56:33

#denekamp #info Waterloket gaat online, alle informatie over water op één plek http://t.co/EpmV6Uzryo
Door @taxidenekamp op 30-09-2014 10:04:51

#ootmarsum #info Waterloket gaat online, alle informatie over water op één plek http://t.co/MyzXLlroqD
Door @taxiootmarsum op 30-09-2014 10:04:51

Deel deze pagina:

Gemeente informatie

Dinkelland is een gemeente in de provincie Overijssel. De gemeente Dinkelland is erg actief op het gebied van kunst, en de kern Ootmarsum heeft zelfs bekendheid verworven als “de kunststad van het Oosten”. In het kader van kunst zijn er dan ook vele galerieën aanwezig in de regio, en wordt er jaarlijks ook een kunstmarkt georganiseerd. De gemeente Dinkelland beschikt ook over een groot aantal musea, waaronder het Chronomium, een museum wat in het teken staat van tijdmeetkunde, waar men allerlei soorten klokken en andere uurwerken kan bezichtigen, het Educatorium, een museum wat de geschiedenis van het onderwijs belichaamt, en het Openluchtmuseum Ootmarsum, waar men licht werpt op de landbouw van vroeger en het leven wat daarbij hoorde. Daarnaast is er nog Natura Docet, het oudste natuurhistorisch museum van Nederland, Landgoed Sinnegraven (zie foto), waar zowel een kunst-, antiek-, en meubelcollectie te vinden is, alsmede de omliggende tuin en het omringende landschap. Tevens is er de Cosmos Sterrenwacht Lattrop, waar naast allerlei informatie over het heelal ook de grootste computergestuurde telescoop van Nederland te vinden is, het Museum Tom Schulten en het Museum Huize Keizer. In de regio is tevens een aantal monumenten te vinden, waaronder een groot aantal historische molens die verspreid zijn over de verscheidene kernen.

Plaatsnamen in de gemeente Dinkelland: Denekamp, Ootmarsum, Deurningen, Lattrop, Lattrop-Breklenkamp, Noord Deurningen, Oud Ootmarsum, Rossum, Saasveld, Het Stift...