• Fotocredits: nvt.

  'Politie nam in 2,5 jaar tijd 24.000 wapens in beslag'

  In de afgelopen 2,5 jaar zijn er bijna 24.000 wapens in beslag genomen in Nederland. De politie maakt zich ernstige zorgen over het grote aantal illegale wapens dat in ons land in omloop is. 

 • Fotocredits: nvt.

  Meer dan honderd arrestaties bij protest op trainingscomplex Ajax

  Meer dan honderd boze Ajax-supporters zijn zondagochtend rond 11.00 uur de kantine op het trainingscomplex De Toekomst binnengedrongen.

 • Fotocredits: nvt.

  Geen poging tot doodslag door trucker A15

  De 40-jarige vrachtwagenchauffeur die vastzat omdat hij expres een ongeval zou hebben veroorzaakt waardoor een motoragent zwaargewond raakte, is vrijgelaten. 

 • Fotocredits: nvt.

  Twitteren en beyoncévlieg in nieuwe Van Dale

  Komende dinsdag verschijnt er voor het eerst in tien jaar weer een editie van de Dikke Van Dale. De vijftiende versie van het bekendste woordenboek van Nederland is dikker dan ooit, met 4880 bladzijden.

 • Fotocredits: nvt.

  Rechtbank buigt zich over verkrachtingszaak Indië

  De rechtbank in Den Haag buigt zich donderdag over een uitzonderlijke zaak: de verkrachting van de toen 18-jarige Tremini door militairen van het Nederlandse leger in 1949 in het Javaanse dorp Peniwen.

 • Fotocredits: nvt.

  Dichte mist lost geleidelijk aan op

  Het hele land heeft zondagochtend last gehad van dichte mist. Het KNMI gaf code geel af voor alle gebieden behalve de Waddeneilanden, maar trok dit rond 11 uur in. Rond het middaguur begon de mist weg te trekken.

 • Fotocredits: nvt.

  Nederland viert zondag op grote schaal dierendag

  Zondag is het dierendag. Honden, katten, cavia's en konijnen worden in het zonnetje gezet met een extra lekker hapje en een nieuw speeltje. Veel tuincentra en dierenwinkels hebben voor kinderen extra activiteiten op het programma staan. 

 • Fotocredits: nvt.

  Nederlandse postzegel uit 1867 geveild voor 102.000 euro

  Een antieke postzegel van 25 cent die zaterdagmiddag in Weesp onder de hamer ging, heeft een bedrag van 102.000 euro opgeleverd.

Nieuws Dinkelland

VVD vindt nieuwbouw zwembad in Denekamp te duur
DENEKAMP De kans is groot dat de fractie van VVD Dinkelland dinsdag niet instemt met het voorstel om sportcomplex Dorper Esch in Denekamp aan te pakken.

Zonnige begroting gemeente Dinkelland
DENEKAMP - De gemeente Dinkelland heeft de zaakjes financieel prima op orde. Dat zegt wethouder financién Alfons Steggink. "Niet alleen voor komend jaar ziet het er...

Ook Guus Meeuwis naar Azelo Live
AZELO - Azelo Live heeft Guus Meeuwis toegevoegd aan de line-up van het festival dat op 12 december plaatsvindt in een feesttent aan de Kuipersweg in Azelo.

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Dinkelland

Dinkelland op Twitter

RT @RicharddeWay: Geïnteresseerd in alles wat met bouwen en wonen te maken heeft? Bezoek de Woonbeurs Dinkelland 2015 https://t.co/QwWuTYhO…
Door @Darth__Fedor op 03-10-2015 05:54:35

De Begroting voor 2016 is rond. Vanmorgen presenteerde wethouder Steggink de begroting aan de pers. http://t.co/b0Wnp2wrlF
Door @DinkellandInfo op 02-10-2015 10:19:47

Geïnteresseerd in alles wat met bouwen en wonen te maken heeft? Bezoek de Woonbeurs Dinkelland 2015 https://t.co/QwWuTYhOGA via @Rabobank
Door @RicharddeWay op 02-10-2015 08:20:38

LED Magazine - Nieuw beleidsplan gemeente @Dinkelland: werk maken van #ledverlichting http://t.co/5mmGGWtVW6
Door @LEDMagazineNL op 02-10-2015 06:21:29

Deel deze pagina:

Gemeente informatie

Dinkelland is een gemeente in de provincie Overijssel. De gemeente Dinkelland is erg actief op het gebied van kunst, en de kern Ootmarsum heeft zelfs bekendheid verworven als “de kunststad van het Oosten”. In het kader van kunst zijn er dan ook vele galerieën aanwezig in de regio, en wordt er jaarlijks ook een kunstmarkt georganiseerd. De gemeente Dinkelland beschikt ook over een groot aantal musea, waaronder het Chronomium, een museum wat in het teken staat van tijdmeetkunde, waar men allerlei soorten klokken en andere uurwerken kan bezichtigen, het Educatorium, een museum wat de geschiedenis van het onderwijs belichaamt, en het Openluchtmuseum Ootmarsum, waar men licht werpt op de landbouw van vroeger en het leven wat daarbij hoorde. Daarnaast is er nog Natura Docet, het oudste natuurhistorisch museum van Nederland, Landgoed Sinnegraven (zie foto), waar zowel een kunst-, antiek-, en meubelcollectie te vinden is, alsmede de omliggende tuin en het omringende landschap. Tevens is er de Cosmos Sterrenwacht Lattrop, waar naast allerlei informatie over het heelal ook de grootste computergestuurde telescoop van Nederland te vinden is, het Museum Tom Schulten en het Museum Huize Keizer. In de regio is tevens een aantal monumenten te vinden, waaronder een groot aantal historische molens die verspreid zijn over de verscheidene kernen.

Plaatsnamen in de gemeente Dinkelland: Denekamp, Ootmarsum, Deurningen, Lattrop, Lattrop-Breklenkamp, Noord Deurningen, Oud Ootmarsum, Rossum, Saasveld, Het Stift...