• Fotocredits: nvt.

  Dode en gewonden bij schietpartij in centrum Amsterdam

  Bij een schietpartij aan de Kattenburgerkade in het centrum van Amsterdam zijn rond 1.00 uur een dode en twee gewonden gevallen. 

 • Fotocredits: nvt.

  Ex-commandant Karremans wil getuigen voor Dutchbat in zaak Srebrenica

  Oud-commandant Thom Karremans gaat als getuige optreden in een rechtszaak die veteranen van Dutchbat III hebben aangespannen tegen de Nederlandse staat om Srebrenica.

 • Fotocredits: nvt.

  Reizigersinformatie op NS-stations kort getroffen door landelijke storing

  Door een landelijke storing aan de reisinformatiemiddelen van de NS toonden de borden met reisinformatie woensdagavond tijdelijk geen of onjuiste informatie. Ook de omroepen met reisinformatie werkten niet naar toebehoren. 

 • Fotocredits: nvt.

  Rapport over verstikking Henriquez toegevoegd aan dossier

  De rechtbank heeft woensdag een rapport toegevoegd aan het strafdossier in de zaak Mitch Henriquez waarin door een Belgische professor gerechtelijke geneeskunde wordt gesteld dat de 42-jarige Arubaan is omgekomen door verstikking. Henriquez overleed in 2015 na zijn aanhouding.

 • Fotocredits: nvt.

  Aanklacht van nabestaanden geëxecuteerden Zuid-Sulawesi verjaard

  Vijftien kinderen van vaders die in 1947 in Zuid-Sulawesi zijn geëxecuteerd door Nederlandse militairen, zijn te laat met het aansprakelijk stellen van de Nederlandse staat. De rechtbank in Den Haag heeft dat woensdag bepaald en heeft daarmee de Staat in het gelijk gesteld. 

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist boete tegen ProRail wegens overtreden regels chloortreinen

  Het Openbaar Ministerie (OM) eist een boete van 150.000 euro tegen ProRail, omdat het spoorbedrijf zich niet aan de veiligheidsregels met chloortreinen zou hebben gehouden.

 • Fotocredits: nvt.

  Vergoeding voor gedupeerden stroomstoring na helikopterbotsing

  Gedupeerden van de stroomstoring in Culemborg en omgeving krijgen een compensatievergoeding van netbeheerder Liander. 24.000 huishoudens en bedrijven zaten vorige week maandag vanaf 19.30 uur tot ongeveer 01.15 uur zonder elektriciteit, nadat een defensiehelikopter tegen de bliksemafleiders van een hoogspanningsmast was gevlogen.

 • Fotocredits: nvt.

  Agenten weerspreken niet eerlijk te hebben verklaard in zaak Henriquez

  De agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez spreken tegen dat zij hebben verklaard dat hij pas in de ME-bus onwel werd. De advocaat van de nabestaanden, Richard Korver, verweet hen eerder hierover te hebben gelogen. 

   

 • Fotocredits: nvt.

  Noord-Brabant wijst bezwaren van bijna driehonderd veehouders af

  De provincie Noord-Brabant heeft in totaal 295 bezwaren afgewezen van boeren tegen omstreden en ingrijpende maatregelen voor de intensieve veehouderij. De veehouders eisten dat de besluiten van 7 juli worden teruggedraaid. Toen stemde de provincie in met plannen om de schade en overlast door intensieve veehouderij te beperken.

   

 • Fotocredits: nvt.

  Boze Ratko Mladic verwijderd uit rechtszaal tijdens voorlezen vonnis

  De van oorlogsmisdaden en genocide verdachte oud-generaal van de Bosnische Serviërs Ratko Mladic is woensdag tijdens het voorlezen van het vonnis uit de rechtszaal verwijderd. Mladic wilde een schorsing, maar dit verzoek werd geweigerd.

Nieuws Dinkelland

Eigen dorpsbibliotheek voor Weerselo komt steeds dichterbij
WEERSELO - Een voorziening van, voor en door Weerselo. Dat is de essentie van de nieuwe dorpsbibliotheek waarover Weerselo mogelijk in de loop van komend voorjaar kan...

Denekampse Beierclub wil mechanisch uurwerk terug in Nicolaastoren
DENEKAMP - De Denekampse Beierclub wil oud mechanisch uurwerk aanschaffen voor de Nicolaastoren. De educatieve en historische waarde van deze oude toren moet daarmee...

Film 'Jackie' in Filmhuis Denekamp
DENEKAMP - In het Filmhuis in Denekamp draait woensdagavond de film Jackie. Deze woensdag, 22 november, is het precies 54 jaar geleden dat president John F. Kennedy werd...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Dinkelland

Dinkelland op Twitter

Dan ben je te laat.. Dan te vroeg.. En ondertussen gaan ze stilletjes verder met hun belachelijke plannen... Veeho… https://t.co/5Py9c4MOsp
Door @gerritwermink op 22-11-2017 11:46:11

Veehouder Beuningen is te vroeg met bezwaren tegen natuurbeheerplan Dinkelland https://t.co/HG4Aeq3IeA #nieuws #overijssel #provincie
Door @Overijssel_ op 22-11-2017 10:20:34

Veehouder Beuningen is te vroeg met bezwaren tegen natuurbeheerplan Dinkelland https://t.co/dsBb0EIPGp #rtvoost
Door @rtvoost op 22-11-2017 10:19:03

CDA Dinkelland wil meer informatie over tijdelijke sluiting kerncentrale Lingen https://t.co/AfZPMOKxQM #overijssel… https://t.co/eHFCnUI797
Door @Overijssel_ op 21-11-2017 15:54:04

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Dinkelland

 • Paasgebruiken - In Denekamp zijn er al decennialang tradities die rond Pasen worden bedreven, met het eieren gaddern, het hout halen, het paasstaak slepen en het paasvuur. Deze gebruiken karakteriseren de cultuur van Dinkelland!
  Wanneer? Elk jaar tijdens Pasen | Soort: Feest
 • Vloggeln Ootmarsum - Hand in hand trekken mensen door het centrum van Ootmarsum onder het zingen van de Ootmarsumse paasliederen. Achter de voorzanger haakt jong en oud aan, waardoor er een lange keten van mensen ontstaat, die zich zingend door de straten en steegjes van de stad slingert. Onderweg trekt men rond stiepels en door een aantal gebouwen. Op de Markt rolt de lange slinger van mensen zich uiteindelijk op.
  Wanneer? Elk jaar tijdens Pasen | Soort: Tentoonstelling
 • Kunst in Ootmaarsum - Het artistieke buitengebeuren in het laatste weekend van augustus met meer dan 225 kunstenaars uit binnen- en buitenland in het historische en beschermde stadscentrum van Ootmarsum is een boeiend jaarlijks evenement dat u niet mag missen. Elk jaar wordt een bijzonder thema gekozen.
  Wanneer? Elk jaar in het laatste weekend van augustus | Soort: Tentoonstelling
 • Stiftfestival - Het Stiftfestival is een zesdaags zomerfestival met klassieke kamermuziek op en rond het historische landgoed het Stift te Weerselo. De Stiftskerk vormt het hart van het festival waar internationale musici samen met jong talent hun passie voor muziek delen- van traditioneel tot experimenteel.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Tutti Italia - Voor vele jaren op rij is er in het centrum van Denekamp weer de gezellige Italiaanse warenmarkt van het Oosten voor het hele gezin. Van 12.00 tot 18.00 is er van alles te zien op het Nicolaasplein zoals Kraampjes met Italiaanse produkten, kleding, ferrari's, Pizza's, live-muziek, entertainment enz enz. Voor de kleinsten onder ons zijn er tal van attracties waar de kids zichzelf prima kunnen vermaken deze middag.
  Wanneer? Elk jaar rond Pinksteren | Soort: Markt
 • Euregio Fiets-4-Daagse - Onze fietsvierdaagse leidt u langs de mooiste plekjes van Twente en het grensgebied van de Grafschaft Bentheim. Variteit vinden we erg belangrijk. Elk jaar andere routes en elk jaar nieuwe bezienswaardigheden en activiteiten, daarmee willen we u telkens verrassen.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Sport
 • Weekmarkt Denekamp - Iedere woensdag van 7.30 tot 12.30 uur is er een gezellige weekmarkt in Denekamp. Een warenmarkt met diverse marktkramen. Diverse aanbieders presenteren hun waren op deze gezellige markt. Dit wilt u zeker niet missen!
  Wanneer? Elke woensdag van 07:30 tot 12:30 | Soort: Markt
 • Siepelmarkt - In 1969 werd voor het eerst in Ootmarsum een Siepelmarkt gehouden. Hedendaags bestaat het evenement nog steeds. Een evenement dat blijft boeien, ondanks dat er aan de formule nauwelijks wordt gesleuteld. Oude ambachten, de Boerenbruiloft en de Kindermarkt blijven de speerpunten van de Siepelmarkten. Voeg daarbij de gemoedelijke sfeer, het historische en aantrekkelijke stadscentrum en de voelbare gastvrijheid. Dat maakt de Siepelmarkten tot een uniek gebeuren!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Markt
 • Midvastenloop - Door deel te nemen aan de Midvastenloop, kun je aan den lijve ondervinden, dat heel veel mensen bereid zijn zichzelf in te zetten voor de ander. Het kost je tijd, blaren en geld. Als nu eens 100 mensen meewandelen en elke wandelaar 5 sponsors zoekt, dan praten maar liefst 600 mensen even over de derde wereld. Over de problemen in die landen, en hoe die zijn ontstaan. Zo kunnen wij dit probleem onder de aandacht brengen en hulp bieden!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Sport
 • Denekamp Undercover - Denekamp gaat jaarlijks 'Undercover'. De vorige edities van het festival waren compleet uitverkocht. Het festival is dan ook een vaste waarde op de festivalagenda van Denekamp. Tijdens de aankomende editie wordt muziek gecoverd van bekende bands. Het gevarieerde programma biedt bezoekers van jong tot oud een uitstekende gelegenheid om te 'dweilen' door de Denekampse kroegen. Vanaf 19.00 uur start het programma op het Nicolaasplein en is voor iedereen toegankelijk.
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Festival