• Fotocredits: nu.nl

  Nederlandse ebola-artsen 24 uur ter observatie

  De twee ebola-artsen die zondag uit Sierra Leone zijn geëvacueerd, blijven in elk geval 24 uur ter observatie in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). 

 • Fotocredits: nu.nl

  Motorrijders omgekomen in Overijssel en Zeeland

  Twee motorrijders zijn zondag om het leven gekomen in het verkeer. Een 34-jarige man overleed bij het Zeeuwse Nieuw en Sint Joosland, net onder Middelburg. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Veel publiek bij herdenking Market Garden

  Onder grote belangstelling is een stoet met ongeveer 350 historische militaire voertuigen zondag door Brabant getrokken voor de herdenking van operatie Market Garden. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Weer meer studenten lid van vereniging

  Het aantal nieuwe leden van studentenverenigingen is voor het tweede jaar op rij flink gestegen. Ruim 9.500 eerstejaars, duizend meer dan vorig jaar, hebben zich aangesloten bij een vereniging. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Vreemdelingen aangetroffen in vrachtwagen De Meern

  In het laadruim van een vrachtwagen in De Meern hebben agenten zaterdag ''tien tot twintig'' vreemdelingen aangetroffen. Het is niet bekend waar ze oorspronkelijk vandaan komen en waar ze naartoe wilden gaan. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Grote brand in bedrijf Aalsmeer

  Op een industrieterrein in Aalsmeer heeft zondagochtend een grote brand gewoed. Het vuur was korte tijd uitslaand en er kwam veel rook vrij, meldde de brandweer.

 • Fotocredits: nu.nl

  Son stinkt niet meer naar rotte eieren

  Het stinkt niet meer in Son. Het afvalwaterzuiveringsbedrijf Ecoflow in de Brabantse plaats had tot zaterdagmiddag om iets te doen aan de ruim 3 miljoen liter stinkend water op het terrein. 

Nieuws Dinkelland

Enthousiast publiek bij Ootmarsums Korenfestival
OOTMARSUM - Het tweede Ootmarsums Korenfestival is gistermiddag een groot succes geworden. Zowel de acht deelnemende koren als het talrijke publiek kwamen volop aan...

Museum Natura Docet Wonderryck in Denekamp als catwalk
DENEKAMP - Een natuur-historisch museum waar ook ruimte is voor de nieuwste mode en culinaire hoogstandjes. Het kan tegenwoordig allemaal in Natura Docet Wonderryck...

Nieuw scoutinggebouw Ootmarsum heet 'De Mastworp'
OOTMARSUM - De Mastworp: dat is de naam van het nieuwe clubgebouw van Scouting Ootmarsum op De Mors. Ze werd zondagmorgen aan het begin van de open dag onthuld door Hans Bolscher...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Dinkelland

Dinkelland op Twitter

#nieuws #twente Open Monumentendag druk bezocht in Noordoost-Twente http://t.co/k78Y5dRWee
Door @Twentestad1 op 14-09-2014 21:05:28

#nieuws #twente Enthousiast publiek bij Ootmarsums Korenfestival http://t.co/l7ae6Av64E
Door @Twentestad1 op 14-09-2014 21:05:27

#deurningen #nieuws Open Monumentendag druk bezocht in Noordoost-Twente http://t.co/zAw188KrDc
Door @taxideurningen op 14-09-2014 21:05:25

#beuningen #nieuws Open Monumentendag druk bezocht in Noordoost-Twente http://t.co/vMAsrB6euy
Door @taxibeuningen op 14-09-2014 21:05:25

Deel deze pagina:

Gemeente informatie

Dinkelland is een gemeente in de provincie Overijssel. De gemeente Dinkelland is erg actief op het gebied van kunst, en de kern Ootmarsum heeft zelfs bekendheid verworven als “de kunststad van het Oosten”. In het kader van kunst zijn er dan ook vele galerieën aanwezig in de regio, en wordt er jaarlijks ook een kunstmarkt georganiseerd. De gemeente Dinkelland beschikt ook over een groot aantal musea, waaronder het Chronomium, een museum wat in het teken staat van tijdmeetkunde, waar men allerlei soorten klokken en andere uurwerken kan bezichtigen, het Educatorium, een museum wat de geschiedenis van het onderwijs belichaamt, en het Openluchtmuseum Ootmarsum, waar men licht werpt op de landbouw van vroeger en het leven wat daarbij hoorde. Daarnaast is er nog Natura Docet, het oudste natuurhistorisch museum van Nederland, Landgoed Sinnegraven (zie foto), waar zowel een kunst-, antiek-, en meubelcollectie te vinden is, alsmede de omliggende tuin en het omringende landschap. Tevens is er de Cosmos Sterrenwacht Lattrop, waar naast allerlei informatie over het heelal ook de grootste computergestuurde telescoop van Nederland te vinden is, het Museum Tom Schulten en het Museum Huize Keizer. In de regio is tevens een aantal monumenten te vinden, waaronder een groot aantal historische molens die verspreid zijn over de verscheidene kernen.

Plaatsnamen in de gemeente Dinkelland: Denekamp, Ootmarsum, Deurningen, Lattrop, Lattrop-Breklenkamp, Noord Deurningen, Oud Ootmarsum, Rossum, Saasveld, Het Stift...