• Fotocredits: nvt.

  'NS verhoogt aantal inzetbare treinen in vijf jaar met 37 procent'

  Het totaal aantal inzetbare treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) moet in 2022 van 2966 naar 4077 gestegen zijn, een toename van 37 procent. Het aantal treinreizigers stijgt naar verwachting tussen 2017 en 2022 met 15 procent naar 22,5 miljard. 

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte liquidatiepoging Diemen door Ierland uitgeleverd aan Nederland

  De 35-jarige verdachte van de liquidatie op Peter R. in Diemen is deze week uitgeleverd aan Nederland. Naoufal F. wordt ook verdacht van witwassen en paspoortfraude. 

 • Fotocredits: nvt.

  'Beveiliger Wilders deelde informatie met twee vriendinnen'

  Politiemedewerker Faris K. van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) heeft informatie over kwetsbare plekken in de beveiliging van Geert Wilders met twee vriendinnen gedeeld. Dat zei zijn advocaat Peter Plasman vrijdagavond in Nieuwsuur.

 • Fotocredits: nvt.

  Vermeende moordenaars politieagent Bonaire bieden excuses aan

  Enkele verdachten van de moord op een Nederlandse politieagent op Bonaire hebben vrijdag hun excuses aangeboden. Dat gebeurde tijdens een pro-formazitting op Bonaire. De zaak zal inhoudelijk worden behandeld op 15 mei van dit jaar.

 • Fotocredits: nvt.

  Carnaval leidt tot flinke files in het zuiden

  In het zuiden van Nederland zijn vrijdagmiddag flinke files ontstaan vanwege carnaval. De helft van alle files in de middagspits staat in Noord-Brabant. Om 17.30 uur stond er al een recordlengte van 259 kilometer file.

 • Fotocredits: nvt.

  Beveiliger Wilders niet verdacht van lekken naar criminele organisatie

  De agent van de Dienst Bewaken en Beveiligen die verantwoordelijk was voor de beveiliging van PVV-voorman Geert Wilders, wordt niet verdacht van het lekken van informatie naar een criminele organisatie. Dat bevestigt de advocaat van Faris K. in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Dienstplicht gaat ook voor vrouwen gelden

  De militaire dienstplicht geldt vanaf volgend jaar ook voor vrouwen, als het aan het kabinet ligt. Omdat de opkomstplicht sinds 1997 is opgeschort, heeft de voorgenomen wetswijziging geen grote gevolgen. 

 • Fotocredits: nvt.

  Dertien jaar cel in hoger beroep Lawalata-zaak

  De 42-jarige Sylvana W. is ook in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van dertien jaar voor het doden van Nikki Lawalata uit Amsterdam in 2013. 

Nieuws Dinkelland

Sprookje van carnavalsoptocht Oldenzaal
ROSSUM - Wie bang is voor de boze wolf moet oppassen voor de Sjeesköttels. De wagenbouwvereniging uit Rossum verschijnt namelijk met een compleet sprookjesbos...

Poar Neem'n nieuw op Megaparty Weerselo
De Megaparty Weerselo wordt dit jaar vroeger dan ooit gehouden: al op zaterdag 8 april. Opvallend is de samenwerking met Poar Neem'n...

College wil krediet van 5,6 miljoen euro voor Dorper Esch
DENEKAMP - Het college van Dinkelland wil haast maken met de renovatie en verbouwing van sportcomplex De Dorper Esch

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Dinkelland

Dinkelland op Twitter

RT @NOTwente: Burgerlijke stand van Dinkelland (week 08) https://t.co/PwmFILjTEP https://t.co/cWW8TJWj8o
Door @FransLenferink op 23-02-2017 13:04:45

RT @NOTwente: De kerkdiensten in Oldenzaal, Dinkelland en Losser (week 08) https://t.co/7hltirpNsy https://t.co/Z9e5l2ZRnl
Door @FransLenferink op 23-02-2017 12:58:10

De kerkdiensten in Oldenzaal, Dinkelland en Losser (week 08) https://t.co/7hltirpNsy https://t.co/Z9e5l2ZRnl
Door @NOTwente op 23-02-2017 12:12:08

Burgerlijke stand van Dinkelland (week 08) https://t.co/PwmFILjTEP https://t.co/cWW8TJWj8o
Door @NOTwente op 23-02-2017 10:30:06

Deel deze pagina:

Gemeente informatie

Dinkelland is een gemeente in de provincie Overijssel. De gemeente Dinkelland is erg actief op het gebied van kunst, en de kern Ootmarsum heeft zelfs bekendheid verworven als “de kunststad van het Oosten”. In het kader van kunst zijn er dan ook vele galerieën aanwezig in de regio, en wordt er jaarlijks ook een kunstmarkt georganiseerd. De gemeente Dinkelland beschikt ook over een groot aantal musea, waaronder het Chronomium, een museum wat in het teken staat van tijdmeetkunde, waar men allerlei soorten klokken en andere uurwerken kan bezichtigen, het Educatorium, een museum wat de geschiedenis van het onderwijs belichaamt, en het Openluchtmuseum Ootmarsum, waar men licht werpt op de landbouw van vroeger en het leven wat daarbij hoorde. Daarnaast is er nog Natura Docet, het oudste natuurhistorisch museum van Nederland, Landgoed Sinnegraven (zie foto), waar zowel een kunst-, antiek-, en meubelcollectie te vinden is, alsmede de omliggende tuin en het omringende landschap. Tevens is er de Cosmos Sterrenwacht Lattrop, waar naast allerlei informatie over het heelal ook de grootste computergestuurde telescoop van Nederland te vinden is, het Museum Tom Schulten en het Museum Huize Keizer. In de regio is tevens een aantal monumenten te vinden, waaronder een groot aantal historische molens die verspreid zijn over de verscheidene kernen.

Plaatsnamen in de gemeente Dinkelland: Denekamp, Ootmarsum, Deurningen, Lattrop, Lattrop-Breklenkamp, Noord Deurningen, Oud Ootmarsum, Rossum, Saasveld, Het Stift...