Nieuws Dinkelland

Wordt Denekampse Queen (22) gekroond tot mooiste Afrikaanse?
DENEKAMP - Haar voornaam heeft ze in ieder geval al mee. Queen Ntamagiro (22) uit Denekamp is een van de finalisten van de Miss Supermodel Worldwide Africa. Zaterdagavond...

Vrouw loopt hoofdletsel op bij ongeval in Rossum
ROSSUM - Een scooter en een auto zijn vrijdagmorgen met elkaar in botsing gekomen op de Oldenzaalsestraat in Rossum. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Everlostraat...

Deze iconische winkels verdwenen eerder al uit het Twentse straatbeeld
ENSCHEDE - Het faillissement van Intertoys zorgt voor weer een iconische naam minder in het Twentse straatbeeld. Eerder viel al het doek voor winkelketens als Bart Smit...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Dinkelland

Dinkelland op Twitter

Ernstig ongeval in Agelo, één persoon gewond https://t.co/tl3xevEHUG
Door @DinkellandNL op 21-02-2019 18:22:35

Ernstig ongeval in Agelo, één persoon bekneld https://t.co/JwOIBbvNHj
Door @DinkellandNL op 21-02-2019 18:07:18

Fietsster in sloot gelanceerd door botsing met auto https://t.co/xfpQtavuvp
Door @DinkellandNL op 21-02-2019 17:52:20

'Projecten van inwoners Dinkelland ondersteunen' https://t.co/5aw6hCsILm https://t.co/OWsLe57qmF
Door @NOTwente op 21-02-2019 10:13:33

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Dinkelland

 • Paasgebruiken - In Denekamp zijn er al decennialang tradities die rond Pasen worden bedreven, met het eieren gaddern, het hout halen, het paasstaak slepen en het paasvuur. Deze gebruiken karakteriseren de cultuur van Dinkelland!
  Wanneer? Elk jaar tijdens Pasen | Soort: Feest
 • Vloggeln Ootmarsum - Hand in hand trekken mensen door het centrum van Ootmarsum onder het zingen van de Ootmarsumse paasliederen. Achter de voorzanger haakt jong en oud aan, waardoor er een lange keten van mensen ontstaat, die zich zingend door de straten en steegjes van de stad slingert. Onderweg trekt men rond stiepels en door een aantal gebouwen. Op de Markt rolt de lange slinger van mensen zich uiteindelijk op.
  Wanneer? Elk jaar tijdens Pasen | Soort: Tentoonstelling
 • Kunst in Ootmaarsum - Het artistieke buitengebeuren in het laatste weekend van augustus met meer dan 225 kunstenaars uit binnen- en buitenland in het historische en beschermde stadscentrum van Ootmarsum is een boeiend jaarlijks evenement dat u niet mag missen. Elk jaar wordt een bijzonder thema gekozen.
  Wanneer? Elk jaar in het laatste weekend van augustus | Soort: Tentoonstelling
 • Stiftfestival - Het Stiftfestival is een zesdaags zomerfestival met klassieke kamermuziek op en rond het historische landgoed het Stift te Weerselo. De Stiftskerk vormt het hart van het festival waar internationale musici samen met jong talent hun passie voor muziek delen- van traditioneel tot experimenteel.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Festival
 • Tutti Italia - Voor vele jaren op rij is er in het centrum van Denekamp weer de gezellige Italiaanse warenmarkt van het Oosten voor het hele gezin. Van 12.00 tot 18.00 is er van alles te zien op het Nicolaasplein zoals Kraampjes met Italiaanse produkten, kleding, ferrari's, Pizza's, live-muziek, entertainment enz enz. Voor de kleinsten onder ons zijn er tal van attracties waar de kids zichzelf prima kunnen vermaken deze middag.
  Wanneer? Elk jaar rond Pinksteren | Soort: Markt
 • Euregio Fiets-4-Daagse - Onze fietsvierdaagse leidt u langs de mooiste plekjes van Twente en het grensgebied van de Grafschaft Bentheim. Variteit vinden we erg belangrijk. Elk jaar andere routes en elk jaar nieuwe bezienswaardigheden en activiteiten, daarmee willen we u telkens verrassen.
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Sport
 • Weekmarkt Denekamp - Iedere woensdag van 7.30 tot 12.30 uur is er een gezellige weekmarkt in Denekamp. Een warenmarkt met diverse marktkramen. Diverse aanbieders presenteren hun waren op deze gezellige markt. Dit wilt u zeker niet missen!
  Wanneer? Elke woensdag van 07:30 tot 12:30 | Soort: Markt
 • Siepelmarkt - In 1969 werd voor het eerst in Ootmarsum een Siepelmarkt gehouden. Hedendaags bestaat het evenement nog steeds. Een evenement dat blijft boeien, ondanks dat er aan de formule nauwelijks wordt gesleuteld. Oude ambachten, de Boerenbruiloft en de Kindermarkt blijven de speerpunten van de Siepelmarkten. Voeg daarbij de gemoedelijke sfeer, het historische en aantrekkelijke stadscentrum en de voelbare gastvrijheid. Dat maakt de Siepelmarkten tot een uniek gebeuren!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Markt
 • Midvastenloop - Door deel te nemen aan de Midvastenloop, kun je aan den lijve ondervinden, dat heel veel mensen bereid zijn zichzelf in te zetten voor de ander. Het kost je tijd, blaren en geld. Als nu eens 100 mensen meewandelen en elke wandelaar 5 sponsors zoekt, dan praten maar liefst 600 mensen even over de derde wereld. Over de problemen in die landen, en hoe die zijn ontstaan. Zo kunnen wij dit probleem onder de aandacht brengen en hulp bieden!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Sport
 • Denekamp Undercover - Denekamp gaat jaarlijks 'Undercover'. De vorige edities van het festival waren compleet uitverkocht. Het festival is dan ook een vaste waarde op de festivalagenda van Denekamp. Tijdens de aankomende editie wordt muziek gecoverd van bekende bands. Het gevarieerde programma biedt bezoekers van jong tot oud een uitstekende gelegenheid om te 'dweilen' door de Denekampse kroegen. Vanaf 19.00 uur start het programma op het Nicolaasplein en is voor iedereen toegankelijk.
  Wanneer? Elk jaar in oktober | Soort: Festival