• Fotocredits: nvt.

  Dode en gewonden bij schietpartij in centrum Amsterdam

  Bij een schietpartij aan de Kattenburgerkade in het centrum van Amsterdam zijn rond 1.00 uur een dode en twee gewonden gevallen. 

 • Fotocredits: nvt.

  Ex-commandant Karremans wil getuigen voor Dutchbat in zaak Srebrenica

  Oud-commandant Thom Karremans gaat als getuige optreden in een rechtszaak die veteranen van Dutchbat III hebben aangespannen tegen de Nederlandse staat om Srebrenica.

 • Fotocredits: nvt.

  Reizigersinformatie op NS-stations kort getroffen door landelijke storing

  Door een landelijke storing aan de reisinformatiemiddelen van de NS toonden de borden met reisinformatie woensdagavond tijdelijk geen of onjuiste informatie. Ook de omroepen met reisinformatie werkten niet naar toebehoren. 

 • Fotocredits: nvt.

  Rapport over verstikking Henriquez toegevoegd aan dossier

  De rechtbank heeft woensdag een rapport toegevoegd aan het strafdossier in de zaak Mitch Henriquez waarin door een Belgische professor gerechtelijke geneeskunde wordt gesteld dat de 42-jarige Arubaan is omgekomen door verstikking. Henriquez overleed in 2015 na zijn aanhouding.

 • Fotocredits: nvt.

  Aanklacht van nabestaanden geëxecuteerden Zuid-Sulawesi verjaard

  Vijftien kinderen van vaders die in 1947 in Zuid-Sulawesi zijn geëxecuteerd door Nederlandse militairen, zijn te laat met het aansprakelijk stellen van de Nederlandse staat. De rechtbank in Den Haag heeft dat woensdag bepaald en heeft daarmee de Staat in het gelijk gesteld. 

 • Fotocredits: nvt.

  OM eist boete tegen ProRail wegens overtreden regels chloortreinen

  Het Openbaar Ministerie (OM) eist een boete van 150.000 euro tegen ProRail, omdat het spoorbedrijf zich niet aan de veiligheidsregels met chloortreinen zou hebben gehouden.

 • Fotocredits: nvt.

  Vergoeding voor gedupeerden stroomstoring na helikopterbotsing

  Gedupeerden van de stroomstoring in Culemborg en omgeving krijgen een compensatievergoeding van netbeheerder Liander. 24.000 huishoudens en bedrijven zaten vorige week maandag vanaf 19.30 uur tot ongeveer 01.15 uur zonder elektriciteit, nadat een defensiehelikopter tegen de bliksemafleiders van een hoogspanningsmast was gevlogen.

 • Fotocredits: nvt.

  Agenten weerspreken niet eerlijk te hebben verklaard in zaak Henriquez

  De agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez spreken tegen dat zij hebben verklaard dat hij pas in de ME-bus onwel werd. De advocaat van de nabestaanden, Richard Korver, verweet hen eerder hierover te hebben gelogen. 

   

 • Fotocredits: nvt.

  Noord-Brabant wijst bezwaren van bijna driehonderd veehouders af

  De provincie Noord-Brabant heeft in totaal 295 bezwaren afgewezen van boeren tegen omstreden en ingrijpende maatregelen voor de intensieve veehouderij. De veehouders eisten dat de besluiten van 7 juli worden teruggedraaid. Toen stemde de provincie in met plannen om de schade en overlast door intensieve veehouderij te beperken.

   

 • Fotocredits: nvt.

  Boze Ratko Mladic verwijderd uit rechtszaal tijdens voorlezen vonnis

  De van oorlogsmisdaden en genocide verdachte oud-generaal van de Bosnische Serviërs Ratko Mladic is woensdag tijdens het voorlezen van het vonnis uit de rechtszaal verwijderd. Mladic wilde een schorsing, maar dit verzoek werd geweigerd.

Nieuws De Marne

Traditionele slachtvisite in Oldekerk
OLDEKERK – Long Snout Pork houdt 10 december een slachtvisite. Een traditie die van oudsher in November plaatsvindt. De boer nodigde buren en vrienden uit...

Meatpoint Tolbert al acht jaar vlees & meer
TOLBERT – Acht jaar geleden werd Lammert Moes eigenaar van slagerij Meatpoint in Tolbert. Inmiddels heeft hij drie vaste medewerkers in dienst en drie oproepkrachten...

Johan Terpstra neemt afscheid van Stichting SNS Fonds Grijpskerk
GRIJPSKERK – Een markante instelling in Grijpskerk neemt officieel per 1 januari afscheid van een voorzitter die tot heden de organisatie als een vader van een groot...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
De Marne

De Marne op Twitter

RT @D66_WK: Penta Primair en Westerwijs verder onder naam Stichting Quadraten https://t.co/NmK5A6M1US via @De Streekkrant - Het laatste nie…
Door @D66nuvooruit op 22-11-2017 16:47:49

Penta Primair en Westerwijs verder onder naam Stichting Quadraten https://t.co/NmK5A6M1US via @De Streekkrant - Het… https://t.co/FbtfWQXqQY
Door @D66_WK op 22-11-2017 16:30:05

Inrichtingsplan Strandweg Lauwersoog  https://t.co/K6RM7enlsX
Door @WinsumNieuws op 22-11-2017 15:35:06

WinterWelVaart Zoutkamp https://t.co/wnaxjOlHeM
Door @WinsumNieuws op 22-11-2017 14:07:54

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente De Marne

 • Hemelvaartsmarkt Eenrum - Sinds 1978 wordt er in Eenrum jaarlijks de zgn. Hemelvaartsmarkt gehouden. De weergoden zijn die dag blijkbaar met Eenrum, want het is dan vrijwel altijd droog en warm. De jaarmarkt trekt al jaren tegen de 20.000 bezoekers. Behalve een warenmarkt is er een kleindierenmarkt en een vogelshow. Verder kunnen meestal de molen De Lelie en de NH-kerktoren van Eenrum ook beklommen worden.
  Wanneer? Elk jaar op Hemelvaartsdag | Soort: Markt
 • Weekmarkt Ulrum - Wekelijks wordt in een tweetal dorpen in de gemeente De Marne een markt gehouden. Elke woensdagochtend wordt in Ulrum de weekmarkt gehouden van 8.00 tot 12.00 uur. Ulrum is een levendig dorp, gelegen in het noordwesten van de provincie Groningen. De geschiedenis van Ulrum reikt ver terug. De kern van Ulrum ligt op en rond een wierde.
  Wanneer? Elke woensdag van 08:00 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Weekmarkt Eenrum - De weekmarkt van Eenrum wordt iedere woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur gehouden op het dorpsplein. Eenrum is een aantrekkelijk dorp van 2000 jaar oud en heeft een rijke historie. In het seizoen is Eenrum een trekpleister voor toeristen.
  Wanneer? Elke woensdag van 13:00 tot 17:00 | Soort: Markt
 • Streekmarkt Verhildersum - Streekmarkt Verhildersum Leens, kom ontdekken en genieten elke derde vrijdag van de maand, 10-16 uur, streekproductenmarkt Landgoed Verhildersum, Leens. Standhouders presenteren hun speciale lekkernijen en producten.
  Wanneer? Elke derde vrijdag van de maand | Soort: Markt
 • Ronde van Kloosterburen - De Ronde van Kloosterburen, een officile KNWU wedstrijd, is een jaarlijks wielerevenement met Rabo Dikke Banden Race, Nationaal Jeugd Toernooi, Wedstrijden voor Dames en Heren, een Funklasse en de Uienbokaal.ronde van kloosterburenIn 1954 werd voor de eerste keer, alln door heren. Een prachtig historisch evenement!
  Wanneer? Elk jaar | Soort: Sport
 • Halve Marathon Lauwersoog - Ulrum - Wat begon met een wild plan op de achterkant van een bierviltje is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waaraan meer dan 500 hardlopers uit allerlei landen mee doen.En dat aantal groeit gestaag. Sinds 1990 wordt de Halve Marathon Lauwersoog Ulrum georganiseerd door een groep enthousiaste hardlopers. Niet alleen voor de sport, maar ook vanwege de prachtige route is de marathon beslist de moeite waard.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Sport
 • Colin Archer Memorial Race - De Colin Archer Memorial Race is een zeezeilwedstrijd van Lauwersoog naar Larvik, Noorwegen. De afstand bedraagt 390 of 450 mijl en er wordt gevaren in de klassen Two Handed, IRC, ORC en SW. De wedstrijd wordt sinds 1982 om het jaar gevaren.
  Wanneer? Elke twee jaar | Soort: Sport
 • Route 99 - Route 99. Iedere laatste zondag van de maand van 12.00 ~ 17.00 uur nodigen kunstenaars u uit om een kijkje te nemen in hun ateliers. Een prachtig evenement met de beste kunstwerken uit de regio. Niet te missen voor de liefhebber!
  Wanneer? Elke laatste zondag van de maand | Soort: Tentoonstelling
 • SintJansmarkt Kloosterburen - Feestelijke markt op het erf en in de Kloostertuin rond boerderij Oldeklooster, jaarlijks rond midzomer. Ambachtelijke markt met muziek, theater, kinderactiviteiten, eten en drinken. Vanaf 11.00u kunt u rondstruinen langs de kramen met textiel, plantjes, keramiek, wol, jams en nog veel meer. De hele dag door zijn er activiteiten voor groot en klein.
  Wanneer? Elke midzomer | Soort: Markt
 • Atelierroute Lauwersland - Een route die leidt langs locaties en ateliers van professionele kunstenaars in het prachtige uitgestrekte Lauwerslandgebied. U kunt starten bij Kunstcaf De Dream in Dokkumer Nieuwe Zijlen of op elk ander punt in de route. In het kunstcaf is een informatiepunt ingericht waar u een routefolder kunt krijgen, vragen kunt stellen aan de organisatie en eventueel alvast een lot kunt kopen waarmee een kunstwerk naar keuze is te winnen ter waarde van 1.000,-.
  Wanneer? Elk voorjaar | Soort: Tentoonstelling