• Fotocredits: nvt.

  Geldboete geëist voor verkoop van Mein Kampf

  Tegen een galeriehouder die het boek Mein Kampf heeft verkocht, is vrijdag bij de rechtbank in Amsterdam een geldboete van duizend euro geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. 

 • Fotocredits: nvt.

  Herdenkingsplek MH17 op Schiphol vanaf zaterdag dicht

  De herdenkingsplek voor vlucht MH17 op luchthaven Schiphol is vanaf zaterdag gesloten, maar zal rond de nationale herdenking op 10 november nog wel toegankelijk zijn.

 • Fotocredits: nvt.

  Nabestaanden MH17 voeren woord bij herdenking

  Tijdens de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 spreken vier nabestaanden. Dertig anderen noemen de namen van alle 298 slachtoffers. 

 • Fotocredits: nvt.

  Man zwaargewond na ontploffing auto in Veghel

  Een automobilist is vrijdagochtend zwaargewond geraakt omdat zijn auto in Veghel spontaan ontplofte, mogelijk nog tijdens het rijden. 

 • Fotocredits: nvt.

  Grote brand in loods Amsterdam

  In een loods bij het Vondelpark in Amsterdam heeft vrijdag korte tijd brand gewoed. De rookwolken waren tot in de wijde omgeving te zien.

 • Fotocredits: nvt.

  Tweede verdachte vast voor dump drugsafval

  In verband met de dump van 80 jerrycans drugsafval woensdag in Berkel-Enschot is donderdag een tweede verdachte aangehouden. 

 • Fotocredits: nvt.

  Publicatieverbod 'Ros-tapes' blijft in stand

  Het publicatieverbod voor een half jaar van het boek met de verklaringen van kroongetuige Fred Ros in het liquidatieproces Passage blijft in stand. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem vrijdag besloten.

 • Fotocredits: nvt.

  Lisanne Froon in besloten kring begraven

  De 22-jarige Lisanne Froon is vrijdag in Amersfoort in besloten kring begraven. Voorafgaand aan de begrafenis herdachten familie en vrienden de in Panama overleden vrouw met een afscheidsmis in de Heilige Kruiskerk.

Nieuws Bronckhorst

Gezond ontbijt voor 60 Achterhoekse basisscholen
DOETINCHEM - In de Achterhoek wordt er volgende week op ongeveer 60 basisscholen 'gezond' ontbeten tijdens de 12e editie van het Nationaal Schoolontbijt.

SV Basteom ziet af van partnerschap met kindcentrum
STEENDEREN - Het bestuur van SV Basteom ziet af van de intentie om een nieuw clubgebouw, kleedruimten en tribune te realiseren bij het te ontwikkelen kindcentrum in Steenderen.

Nieuwe wijk Nieuw-Dijk komt er definitief niet
's-HEERENBERG/ NIEUW-DIJK - Er komt definitief geen nieuwe wijk van 28 woningen ten zuiden van Nieuw-Dijk.

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Bronckhorst

Bronckhorst op Twitter

Burgers Bronckhorst mogen zorgtaken gemeente beter doen #Ede http://t.co/9v2f5RxQwq
Door @ede_nieuws op 31-10-2014 19:01:48

RT @dgachterhoek: Burgers #Bronckhorst mogen zorgtaken gemeente beter doen http://t.co/Som2EFVuBo #DG #nieuws
Door @GLBronckhorst op 31-10-2014 19:01:45

Nieuws Hengelo Gld: Burgers Bronckhorst mogen zorgtaken gemeente beter doen: HENGELO - Inwoners van de gemeent... http://t.co/t2xoSnanMy
Door @achterhoekmedia op 31-10-2014 19:00:01

RT @dgachterhoek: Burgers #Bronckhorst mogen zorgtaken gemeente beter doen http://t.co/Som2EFVuBo #DG #nieuws
Door @AMThVreman op 31-10-2014 18:44:02

Deel deze pagina:

Gemeente informatie

Bronckhorst is een gemeente in de provincie Gelderland, en is tevens een van de grootste plattelandsgemeentes van Nederland. De voornaamste natuurlijke omgevingen uit de regio bestaan uit uitgestrekte weilanden, bossen en wateren. Enkele van de natuurgebieden in de regio zijn het Boelekeerlspad en Nationaal Landschap de Graafschap. Daarnaast zijn er een aantal tuinen, zoals de Open Tuin de Warande en Kruidentuin ’t Zunnehöfken, die het gehele jaar geopend is. De gemeente heeft een ruim aanbod aan verenigingen, op zowel het gebied van sport als cultuur. Denk hierbij aan verenigingen voor verscheidene sporten, zoals voetbal, voetbal, volleybal en gymnastiek, alsmede verenigingen voor muziek, dans en toneel. Wat betreft sportaccommodaties zijn er in de gemeente meerdere sporthallen en –velden, en tevens beschikt de gemeente over drie zwembaden. In de gemeente Bronckhorst is ook een groot aantal monumenten te bezichtigen, waaronder molens en historische panden. Daarnaast zijn er nog verscheidene kerken, waaronder de RK-kerk, waar men het museum voor heiligbeelden aantreft, en in Bronchorst vindt men ook het Dickens museum. Naast al deze monumenten kan men in de gemeente ook een zeer groot aantal kastelen bezichtigen, zoals Kasteel Keppel (zie foto), Kasteel Suideras, Kasteel Vorden en Kasteel Onstein.

Plaatsnamen in de gemeente Bronckhorst: Hengelo, Bronkhorst, Laag-Keppel, Achter-Drempt, Baak, Drempt, Halle, Hengelo, Hoog-Keppel, Hummelo...