• Fotocredits: nvt.

  'NS verhoogt aantal inzetbare treinen in vijf jaar met 37 procent'

  Het totaal aantal inzetbare treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) moet in 2022 van 2966 naar 4077 gestegen zijn, een toename van 37 procent. Het aantal treinreizigers stijgt naar verwachting tussen 2017 en 2022 met 15 procent naar 22,5 miljard. 

 • Fotocredits: nvt.

  Verdachte liquidatiepoging Diemen door Ierland uitgeleverd aan Nederland

  De 35-jarige verdachte van de liquidatie op Peter R. in Diemen is deze week uitgeleverd aan Nederland. Naoufal F. wordt ook verdacht van witwassen en paspoortfraude. 

 • Fotocredits: nvt.

  'Beveiliger Wilders deelde informatie met twee vriendinnen'

  Politiemedewerker Faris K. van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) heeft informatie over kwetsbare plekken in de beveiliging van Geert Wilders met twee vriendinnen gedeeld. Dat zei zijn advocaat Peter Plasman vrijdagavond in Nieuwsuur.

 • Fotocredits: nvt.

  Vermeende moordenaars politieagent Bonaire bieden excuses aan

  Enkele verdachten van de moord op een Nederlandse politieagent op Bonaire hebben vrijdag hun excuses aangeboden. Dat gebeurde tijdens een pro-formazitting op Bonaire. De zaak zal inhoudelijk worden behandeld op 15 mei van dit jaar.

 • Fotocredits: nvt.

  Carnaval leidt tot flinke files in het zuiden

  In het zuiden van Nederland zijn vrijdagmiddag flinke files ontstaan vanwege carnaval. De helft van alle files in de middagspits staat in Noord-Brabant. Om 17.30 uur stond er al een recordlengte van 259 kilometer file.

 • Fotocredits: nvt.

  Beveiliger Wilders niet verdacht van lekken naar criminele organisatie

  De agent van de Dienst Bewaken en Beveiligen die verantwoordelijk was voor de beveiliging van PVV-voorman Geert Wilders, wordt niet verdacht van het lekken van informatie naar een criminele organisatie. Dat bevestigt de advocaat van Faris K. in gesprek met NU.nl.

 • Fotocredits: nvt.

  Dienstplicht gaat ook voor vrouwen gelden

  De militaire dienstplicht geldt vanaf volgend jaar ook voor vrouwen, als het aan het kabinet ligt. Omdat de opkomstplicht sinds 1997 is opgeschort, heeft de voorgenomen wetswijziging geen grote gevolgen. 

 • Fotocredits: nvt.

  Dertien jaar cel in hoger beroep Lawalata-zaak

  De 42-jarige Sylvana W. is ook in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van dertien jaar voor het doden van Nikki Lawalata uit Amsterdam in 2013. 

Nieuws Bronckhorst

Bronckhorst gaat voor ruim een ton de mist in
De gemeente Bronckhorst beloofde in 2015 meerdere inwoners een provinciale subsidie voor hun landschapsprojecten, maar moet nu zelf diep in de buidel tasten. Er ging...

Jongeman (18) aangehouden voor ernstig zedenmisdrijf in Zelhem
ZELHEM - De politie heeft een 18-jarige inwoner van Zelhem aangehouden op verdenking van het plegen van een ernstig zedenmisdrijf in Zelhem op 19 november. De Zelhemmer...

KunstZondagVorden beleeft 42ste editie
VORDEN - KunstZondagVorden beleeft op zondag 12 maart de 42ste editie. De kunstroute voert langs vier ateliers en drie galeries in het centrum en buitengebied van het...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Bronckhorst

Bronckhorst op Twitter

RT @dgachterhoek: 'Verdachte verkrachting Zelhem kan het beste emigreren' https://t.co/ZoXRTIDKWP #DG #nieuws https://t.co/Ue7Mj0t6KX
Door @ajbeefde op 24-02-2017 19:38:50

'Verdachte verkrachting Zelhem kan het beste emigreren' https://t.co/ZoXRTIDKWP #DG #nieuws https://t.co/Ue7Mj0t6KX
Door @dgachterhoek op 24-02-2017 19:22:05

Krabbendam: 'Beste elftal is zonder Kuyt' https://t.co/VOzLJzvFcF #rotterdam
Door @nieuws_rdam op 24-02-2017 18:03:01

RT @fr12nl: Van Bronckhorst: ''Ik ga niets veranderen aan ons systeem'' https://t.co/OXU9rqdgYN
Door @WalterDinger op 24-02-2017 15:21:47

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Bronckhorst

 • Hengels Dweilfestival - Het Hengels Dweilfestival vind ieder jaar plaats op de derde zondag van april in het centrum van Hengelo (gld). Jaarlijks strijden 14 dweilorkesten om de titel en zorgen voor veel vermaak bij het publiek. Naast de diverse optredens van de dweilorkesten is er ook een warenmarkt, verzorgd door Marktvision, tijdens het Hengels Dweilfestival. Vertier voor jong & oud dus!
  Wanneer? Elk jaar op de derde zondag van april | Soort: Festival
 • Rock In Roll Out - Ieder jaar wordt in Hengelo (gemeente Bronckhorst in Gelderland) het Rock In Roll Out Festival gegeven. Dit festival trekt rock 'n roll liefhebbers vanuit heel Nederland aan en verzorgt hen een onvergetelijke dag. Naast muziek zijn er allerlei auto's en andere bezienswaardigheden en activiteiten.
  Wanneer? Elk jaar in mei | Soort: Festival
 • Zomerfeesten - Ieder jaar zijn er weer Zomerfeesten in Voorden (een woonkern in de gemeente Bronckhorst). Deze feesten zijn bedoelt voor jong en oud en omvatten onder andere een kermis. Komt u ook genieten van een gezellig weekend?
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest
 • Zelhemse Zomerfeesten - Overdag slentert u over de gezellige braderie met leuke spulletje en kunt u kennis maken met het verenigingsleven van Zelhem. Terwijl u geniet van een drankje in de zon met muziek op de achtergrond, hoeven de kinderen zich ook zeker niet te vervelen. Er zijn diverse kinderattracties voor de allerkleinsten, een kindervrijmarkt en (sportieve) activiteiten op het evenementplein. Als de avond gevallen is stroomt het plein vol en speelt de band het eerste nummer.
  Wanneer? Elke zomer | Soort: Feest
 • Omloop van de Graafschap - Ieder jaar is er weer de Omloop van de Graafschap in Keijenborg (een woonkern in gemeente Bronckhorst). De omloop is bedoelt voor beginners en professionals en omvat een mooie route. Bent u klaar voor een sportieve uitdaging?
  Wanneer? Elk (na)jaar | Soort: Sport
 • Manana Manana Festival - Mañana Mañana is het meest relaxte festival van Nederland op een wonderschone plek in de Achterhoekse natuur. Dit feest op Landgoed Enghuizen in Hummelo is een prachtig en alsmaar slechter bewaard geheim van jonge rockers, oude hippies, stoere meisjes, knappe jongens, gezinnetjes en buurtbewoners.
  Wanneer? Elk jaar in begin juni | Soort: Festival
 • Kunst4Daagse - Een evenement dat uniek is, omdat het plaatsvindt in de gehele gemeente Bronckhorst. De kunstwerken verbinden en stellen de bezoeker (opnieuw) in staat kunst in al zijn veelzijdigheid te beleven. Op tal van locaties tonen kunstenaars hun creativiteit. Zowel amateurs als professionals stellen hun werk ten toon op heel verschillende plaatsen.
  Wanneer? Elk jaar in het Hemelvaartsweekend | Soort: Tentoonstelling
 • Markt Vorden - Elke vrijdagochtend is er een markt in Vorden (gemeente Bronckhorst). Deze markt omvat tientallen kramen en voorziet de inwoners van etens- en handelswaar. De markt is leuk voor de inwoners, maar ook voor de toerist, dus zeker de moeite waard!
  Wanneer? Elke vrijdag van 08:00 tot 12:00 | Soort: Markt
 • Markt Hengelo - In het Gelderse Hengelo (gemeente Bronckhorst), niet te verwarren met het Overijsselse Hengelo, is er elke vrijdagmiddag van 13:00 tot 18:00 uur een markt. Deze markt is populair onder zowel inwoners van Hengelo als toeristen. Komt u ook?
  Wanneer? Elke vrijdag van 13:00 tot 18:00 | Soort: Markt
 • Markt Zelhem - Elke vrijdagmiddag is er van 13.30 tot 18.00 uur een markt in Zelhem (een woonkern in de gemeente Bronckhorst). Verschillende gespecialiseerde bedrijven bieden hier hun etens- en handelswaar aan. Onder de inwoners van Zelhem is de markt een (top)favoriet.
  Wanneer? Elke vrijdagvan 13.30 tot 18.00 | Soort: Markt