Nieuws Bronckhorst

Achterhoeks stel woont op een terp (video)
VARSSEVELD - Wonen op een terp die af en toe omsloten kan worden door het water? Het gebeurt in de Achterhoek, aan de Boven-Slinge.

Duitse raket tot ontploffing gebracht in Lochem
LOCHEM - Op het defensieterrein van Lochem is een raket tot ontploffing gebracht. Het ging om een zogenaamde Nebelwerfer raket en bevatte tien kilogram springstof. 

Stadsfeest zet Simonsplein in Doetinchem 'op de kop'
DOETINCHEM - De organisatie van het Stadsfeest heeft voor de dertigste editie de indeling van het Simonsplein, het hart van het festival, op de kop gezet. Het feest begint...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Bronckhorst

Bronckhorst op Twitter

Bijna 500 zonnepanelen op gemeentehuis Bronckhorst https://t.co/IQQcxfqXfI
Door @OmroepGLD op 31-08-2016 15:39:02

RT @dgachterhoek: 'Boer Zoekt Vrouw-boeren' profileren zich bij boer Jos in Toldijk https://t.co/lnf9pek31i #DG #nieuws
Door @steenderens op 31-08-2016 12:06:43

RT @dgachterhoek: 'Boer Zoekt Vrouw-boeren' profileren zich bij boer Jos in Toldijk https://t.co/lnf9pek31i #DG #nieuws
Door @cokotweet op 31-08-2016 10:59:52

RT @dgachterhoek: Geen zonnepanelen voor kleinkinderen op gemeentehuis https://t.co/VO7mUNV52C #DG #nieuws
Door @SeriousGuitar op 31-08-2016 09:59:33

Deel deze pagina:

Gemeente informatie

Bronckhorst is een gemeente in de provincie Gelderland, en is tevens een van de grootste plattelandsgemeentes van Nederland. De voornaamste natuurlijke omgevingen uit de regio bestaan uit uitgestrekte weilanden, bossen en wateren. Enkele van de natuurgebieden in de regio zijn het Boelekeerlspad en Nationaal Landschap de Graafschap. Daarnaast zijn er een aantal tuinen, zoals de Open Tuin de Warande en Kruidentuin ’t Zunnehöfken, die het gehele jaar geopend is. De gemeente heeft een ruim aanbod aan verenigingen, op zowel het gebied van sport als cultuur. Denk hierbij aan verenigingen voor verscheidene sporten, zoals voetbal, voetbal, volleybal en gymnastiek, alsmede verenigingen voor muziek, dans en toneel. Wat betreft sportaccommodaties zijn er in de gemeente meerdere sporthallen en –velden, en tevens beschikt de gemeente over drie zwembaden. In de gemeente Bronckhorst is ook een groot aantal monumenten te bezichtigen, waaronder molens en historische panden. Daarnaast zijn er nog verscheidene kerken, waaronder de RK-kerk, waar men het museum voor heiligbeelden aantreft, en in Bronchorst vindt men ook het Dickens museum. Naast al deze monumenten kan men in de gemeente ook een zeer groot aantal kastelen bezichtigen, zoals Kasteel Keppel (zie foto), Kasteel Suideras, Kasteel Vorden en Kasteel Onstein.

Plaatsnamen in de gemeente Bronckhorst: Hengelo, Bronkhorst, Laag-Keppel, Achter-Drempt, Baak, Drempt, Halle, Hengelo, Hoog-Keppel, Hummelo...