• Fotocredits: nu.nl

  Recorddroge september in Nederland

  September is tot nu toe gortdroog verlopen. In grote delen van het land is in de eerste helft van de maand nauwelijks meetbare neerslag gevallen.

 • Fotocredits: nu.nl

  Ruim dertig zeldzame vogels gestolen uit Avifauna

  Uit vogelpark Avifauna zijn in de nacht van maandag op dinsdag ruim dertig zeer zeldzame vogels gestolen.

 • Fotocredits: nu.nl

  Minstens zeven gewonden bij busongeluk Den Haag

  Bij een busongeluk in Den Haag zijn minstens zeven gewonden gevallen. Geen van hen verkeert volgens de politie in levensgevaar. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Veroordeling Robert M. definitief

  De straf die Robert M. kreeg voor het misbruiken van tientallen zeer jonge kinderen in de Amsterdamse zedenzaak blijft definitief staan. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Twee doden bij kettingbotsingen in Zeeland

  Bij verschillende kettingbotsingen op de A58 in Zeeland, tussen Goes en Middelburg, zijn twee mensen omgekomen. De politie stelt dat er zeker 150 auto's bij de ongelukken betrokken zijn. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Verdachte brand Leeuwarden 'prutste' met kachel

  De 39-jarige man die de grote brand in het centrum van Leeuwarden zou hebben veroorzaakt, probeerde de gasfles van een gaskachel dicht te draaien. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Rob Z. aangehouden voor overval Amstelveen

  AMSTERDAM - De bekende Amsterdamse crimineel Rob Z. is maandag in zijn cel in Almere aangehouden in verband met betrokkenheid bij een gewelddadige overval in Amstelveen begin dit jaar. Dat bevestigde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

 • Fotocredits: nu.nl

  Hockeytrainer filmde mogelijk ook bij club HDM

  Het Openbaar Ministerie onderzoekt of hockeytrainer Luigi C. mogelijke eerder opnamens heeft gemaakt van meisjes en vrouwen bij de Haagse Hockeyclub HDM.
   

 • Fotocredits: nu.nl

  Zorg voor kind na GHB-gebruik ouders

  Het 12-jarige kind uit Vught dat maandag alarmnummer 112 belde omdat zijn ouders onwel waren geworden door het gebruik van GHB is bij familie ondergebracht. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Treinverkeer Roermond weer op gang na gaslek

  Het treinverkeer rond Roermond is dinsdagochtend hervat na een stremming vanwege een gaslek. Het station en een hotel werdem ontruimd. 

Nieuws Bronckhorst

Geen treinen Winterswijk - Doetinchem door storing
WINTERSWIJK/DOETINCHEM - Op het spoor tussen Winterswijk en Doetinchem rijden dinsdagmorgen geen treinen als gevolg van een sein- en wisselstoring. Dat meldt vervoerder...

13 praalwagens in 54e editie kermisoptocht Baak
BAAK - De voorbereidingen voor de kermis in Baak zijn in volle gang. Het dorpsfeest is van zaterdag 4 oktober tot en met maandag 6 oktober.

'Gekleurde Zwarte Piet is einde sinterklaasintocht'
DOETINCHEM/ ZEVENAAR - Als Zwarte Piet niet meer zwart mag zijn, dan hoeft het niet meer, zegt Rutger de Vries van de organisatie van de sinterklaasintocht in Winterswijk...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Bronckhorst

Bronckhorst op Twitter

#vorden #nieuws Kermisoptocht Baak dit jaar met dertien praalwagens http://t.co/qvIqEDWjHW
Door @taxivorden op 15-09-2014 15:05:50

RT @cjgbronckhorst: Zwemclub ACZ Steenderen verkast naar Doesburg: De zwemclub in Steenderen ACZ start zaterdag 20 september met... http:/…
Door @BurgKruijffbad op 15-09-2014 14:23:08

RT @cjgbronckhorst: Zwemclub ACZ Steenderen verkast naar Doesburg: De zwemclub in Steenderen ACZ start zaterdag 20 september met... http:/…
Door @steenderens op 15-09-2014 14:23:08

Zwemclub ACZ Steenderen verkast naar Doesburg: De zwemclub in Steenderen ACZ start zaterdag 20 september met... http://t.co/DTTA6upUyu
Door @cjgbronckhorst op 15-09-2014 13:57:20

Deel deze pagina:

Gemeente informatie

Bronckhorst is een gemeente in de provincie Gelderland, en is tevens een van de grootste plattelandsgemeentes van Nederland. De voornaamste natuurlijke omgevingen uit de regio bestaan uit uitgestrekte weilanden, bossen en wateren. Enkele van de natuurgebieden in de regio zijn het Boelekeerlspad en Nationaal Landschap de Graafschap. Daarnaast zijn er een aantal tuinen, zoals de Open Tuin de Warande en Kruidentuin ’t Zunnehöfken, die het gehele jaar geopend is. De gemeente heeft een ruim aanbod aan verenigingen, op zowel het gebied van sport als cultuur. Denk hierbij aan verenigingen voor verscheidene sporten, zoals voetbal, voetbal, volleybal en gymnastiek, alsmede verenigingen voor muziek, dans en toneel. Wat betreft sportaccommodaties zijn er in de gemeente meerdere sporthallen en –velden, en tevens beschikt de gemeente over drie zwembaden. In de gemeente Bronckhorst is ook een groot aantal monumenten te bezichtigen, waaronder molens en historische panden. Daarnaast zijn er nog verscheidene kerken, waaronder de RK-kerk, waar men het museum voor heiligbeelden aantreft, en in Bronchorst vindt men ook het Dickens museum. Naast al deze monumenten kan men in de gemeente ook een zeer groot aantal kastelen bezichtigen, zoals Kasteel Keppel (zie foto), Kasteel Suideras, Kasteel Vorden en Kasteel Onstein.

Plaatsnamen in de gemeente Bronckhorst: Hengelo, Bronkhorst, Laag-Keppel, Achter-Drempt, Baak, Drempt, Halle, Hengelo, Hoog-Keppel, Hummelo...