• Fotocredits: nu.nl

  Aanklaagster ICC verdedigt zich over Gaza

  Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag laat niet onder druk van mogendheden na het geweld in de Gazastrook te onderzoeken, zoals sommige media suggereren. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Zoon Ronnie Brunswijk opgepakt met drugs

  De zoon van de Surinaamse politicus Ronnie Brunswijk is maandag op de Surinaamse luchthaven opgepakt met 5,5 kilo cocaïnepasta in zijn bezit. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Voormalig NZa-topman zat niet fout met declaraties

  Oud-voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) Theo Langejan heeft geen fouten gemaakt met de declaraties van zijn dienstreizen. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Inspectie wil schrapping cardiologen Ruwaard

  Drie cardiologen van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse mogen nooit meer aan het werk als cardioloog als het aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ligt.

 • Fotocredits: nu.nl

  Hoger beroep baby Jairo niet vlekkeloos

  Over twee weken wordt duidelijk of er toch een vervolg komt in de strafzaak tegen de 24-jarige Arnhemse ouders van baby Jairo die in 2010 overleed. De Arnhemse baby overleed vermoedelijk door mishandeling. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Zeker 360 schadeclaims na bevingen Froombosch

  Bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) waren dinsdag aan het einde van de middag 360 schademeldingen binnengekomen na de twee aardbevingen maandagochtend bij Froombosch.

 • Fotocredits: nu.nl

  Eindhovense moordverdachte beschuldigt ander

  De 27-jarige Eindhovense die ervan wordt verdacht dat ze haar vriend Ernesto Pistone liet vermoorden heeft geprobeerd iemand anders verdacht te maken. 

 • Fotocredits: nu.nl

  Raad Huizen bijeen over Syriëgangers

  De gemeenteraad van Huizen komt donderdag in een extra vergadering bijeen om te praten over de gang van zaken rond de arrestatie van mogelijke Syriëgangers in de Utrechtse gemeente. 

Nieuws Bronckhorst

Brand kippenschuur Aalten niet aangestoken
AALTEN - De brand in de leegstaande kippenschuur aan de Tolhuisweg in Aalten is niet aangestoken. Dat volgt uit een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

KunstZondagVorden op 14 september
VORDEN - De derde en voorlaatste KunstZondagVorden is op 14 september van 11.00 tot 17.00 uur. Medewerking wordt verleend door vijf ateliers en vier galeries in dorp en...

Blauwalg in zwemwater camping Eibergen
EIBERGEN - In de recreatieplas bij camping De Fontein in Eibergen zijn blauwalgen aangetroffen. Het gaat om blauwalgen die giftige stoffen kunnen produceren. 

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Bronckhorst

Bronckhorst op Twitter

RT @cjgbronckhorst: Heideschool wordt multi-functioneel buurtcentrum: De voormalige Heideschool in Halle-Heide wordt een multifu... http:/…
Door @RensWentink op 01-09-2014 23:42:54

RT @nieuws_doetinch: A18 Bedrijvenpark Wehl stevent af op verlies van 7,3 miljoen http://t.co/VMtshbHK8t #doetinchem
Door @Nieuwbouw0314 op 01-09-2014 20:07:36

RT @cjgbronckhorst: Heideschool wordt multi-functioneel buurtcentrum: De voormalige Heideschool in Halle-Heide wordt een multifu... http:/…
Door @janholtrigter op 01-09-2014 18:14:26

RT @cjgbronckhorst: Heideschool wordt multi-functioneel buurtcentrum: De voormalige Heideschool in Halle-Heide wordt een multifu... http:/…
Door @gem_bronckhorst op 01-09-2014 17:55:22

Deel deze pagina:

Gemeente informatie

Bronckhorst is een gemeente in de provincie Gelderland, en is tevens een van de grootste plattelandsgemeentes van Nederland. De voornaamste natuurlijke omgevingen uit de regio bestaan uit uitgestrekte weilanden, bossen en wateren. Enkele van de natuurgebieden in de regio zijn het Boelekeerlspad en Nationaal Landschap de Graafschap. Daarnaast zijn er een aantal tuinen, zoals de Open Tuin de Warande en Kruidentuin ’t Zunnehöfken, die het gehele jaar geopend is. De gemeente heeft een ruim aanbod aan verenigingen, op zowel het gebied van sport als cultuur. Denk hierbij aan verenigingen voor verscheidene sporten, zoals voetbal, voetbal, volleybal en gymnastiek, alsmede verenigingen voor muziek, dans en toneel. Wat betreft sportaccommodaties zijn er in de gemeente meerdere sporthallen en –velden, en tevens beschikt de gemeente over drie zwembaden. In de gemeente Bronckhorst is ook een groot aantal monumenten te bezichtigen, waaronder molens en historische panden. Daarnaast zijn er nog verscheidene kerken, waaronder de RK-kerk, waar men het museum voor heiligbeelden aantreft, en in Bronchorst vindt men ook het Dickens museum. Naast al deze monumenten kan men in de gemeente ook een zeer groot aantal kastelen bezichtigen, zoals Kasteel Keppel (zie foto), Kasteel Suideras, Kasteel Vorden en Kasteel Onstein.

Plaatsnamen in de gemeente Bronckhorst: Hengelo, Bronkhorst, Laag-Keppel, Achter-Drempt, Baak, Drempt, Halle, Hengelo, Hoog-Keppel, Hummelo...