• Fotocredits: nvt.

  Vijf mannen uit Enschede aangehouden voor prostitueren 16-jarige

  Voor het seksueel uitbuiten van een 16-jarige meisje heeft de politie vijf mensen uit Enschede aangehouden. Vier van hen worden verdacht van mensenhandel en een van ontucht met een minderjarige. 

 • Fotocredits: nvt.

  Gülen-aanhangers in Nederland vrezen voortdurend spanningen

  Aanhangers van Fethullah Gülen in Nederland vrezen dat aan de bedreigingen en het geweld tegen hen voorlopig geen einde komt. Dat hebben zij vrijdag laten weten tijdens een persconferentie in Den Haag. 

 • Fotocredits: nvt.

  'Man uit Doesburg verdacht van voorbereiden aanslag'

  De 41-jarige Abdel O., wordt verdacht van het voorbereiden van een aanslag. De man werd al eerder aangehouden
  in Doesburg, toen hij zijn vrouw had bedreigd en een tas met explosieven bij zich had.

 • Fotocredits: nvt.

  Vrouw bevalt bij tankstation in Almelo

  Bij een tankstation in Almelo is vrijdagochtend een vrouw bevallen van een jongetje. De vrouw was samen met haar man en dochtertje op weg naar het ziekenhuis, maar dat bleek net iets te ver weg.

 • Fotocredits: nvt.

  Celstraffen voor rellende supporters FC Den Bosch

  Voor de rechtbank in Den Bosch zijn vrijdagmorgen 28 supporters van FC Den Bosch veroordeeld voor openlijk geweld bij een voetbalwedstrijd van hun club tegen FC Oss.

 • Fotocredits: nvt.

  Westlandse bandenprikker langer vast

  De Westlandse bandenprikker blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris heeft het voorarrest van de 19-jarige man met zestig dagen verlengd, meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag.

 • Fotocredits: nvt.

  Wandelaars vinden onderbeen op strand Westkapelle

  Op het strand van Westkapelle hebben wandelaars vrijdagochtend een deel van een mensenbeen aangetroffen. Volgens de politie moet het been al langere tijd in het water hebben gelegen.

 • Fotocredits: nvt.

  Laagste aantal moorden in Nederland in twintig jaar

  In Nederland zijn vorig jaar 120 mensen omgekomen door moord of doodslag. Dat aantal is in de afgelopen twintig jaren niet zo laag geweest.

 • Fotocredits: nvt.

  Justitie trekt verkoop boot ongeluk Vinkeveen in

  Justitie heeft donderdag de verkoop van de boot die betrokken was bij een ongeluk op de Vinkeveense Plassen ingetrokken, omdat de boot onderdeel uitmaakt van een lopend hoger beroep. Bij het ongeluk met de boot kwamen twee personen om het leven. 

Nieuws Bronckhorst

Eugénie verruilde woonboerderij voor monument in Doesburg
DOESBURG - De Liemers en Achterhoek zijn krimpgebieden. Toch zijn er mensen die tegen de stroom in bewust kiezen voor deze regio, zoals Eugénie Nierstrasz die...

Er wordt weer geroeid op Boven-Slinge bij Winterswijk
WINTERSWIJK - De roeibootjes bij De Gulle Waard gaan weer de Boven-Slinge op. De tijdelijke ban op roeiboten is opgeheven. De bezwarencommissie waterschap heeft het...

Hemarkt tijdelijk in oud pand V&D Doetinchem
DOETINCHEM - Hemarkt, de outletstore van Hema, neemt tijdelijk intrek in het lege voormalige V&D-winkelpand aan de Hamburgerstraat in Doetinchem. Het plan is de winkel...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Bronckhorst

Bronckhorst op Twitter

Advies voor Van Bronckhorst: ''5-3-2 met Jorgensen en Elia samen voorin'': https://t.co/CB2ksqHIHR
Door @voetbal_freaks op 28-07-2016 14:23:54

Advies voor Van Bronckhorst: ''5-3-2 met Jorgensen en Elia samen voorin'': https://t.co/3k3IOYppaO
Door @VoetbAllDay op 28-07-2016 14:23:53

Advies voor Van Bronckhorst: ''5-3-2 met Jorgensen en Elia samen voorin'': https://t.co/TQDhVdGRib
Door @Voetbaldump op 28-07-2016 14:23:50

Advies voor Van Bronckhorst: ''5-3-2 met Jorgensen en Elia samen voorin'': https://t.co/rnOgq08MA5
Door @FEY_fansnl op 28-07-2016 14:23:49

Deel deze pagina:

Gemeente informatie

Bronckhorst is een gemeente in de provincie Gelderland, en is tevens een van de grootste plattelandsgemeentes van Nederland. De voornaamste natuurlijke omgevingen uit de regio bestaan uit uitgestrekte weilanden, bossen en wateren. Enkele van de natuurgebieden in de regio zijn het Boelekeerlspad en Nationaal Landschap de Graafschap. Daarnaast zijn er een aantal tuinen, zoals de Open Tuin de Warande en Kruidentuin ’t Zunnehöfken, die het gehele jaar geopend is. De gemeente heeft een ruim aanbod aan verenigingen, op zowel het gebied van sport als cultuur. Denk hierbij aan verenigingen voor verscheidene sporten, zoals voetbal, voetbal, volleybal en gymnastiek, alsmede verenigingen voor muziek, dans en toneel. Wat betreft sportaccommodaties zijn er in de gemeente meerdere sporthallen en –velden, en tevens beschikt de gemeente over drie zwembaden. In de gemeente Bronckhorst is ook een groot aantal monumenten te bezichtigen, waaronder molens en historische panden. Daarnaast zijn er nog verscheidene kerken, waaronder de RK-kerk, waar men het museum voor heiligbeelden aantreft, en in Bronchorst vindt men ook het Dickens museum. Naast al deze monumenten kan men in de gemeente ook een zeer groot aantal kastelen bezichtigen, zoals Kasteel Keppel (zie foto), Kasteel Suideras, Kasteel Vorden en Kasteel Onstein.

Plaatsnamen in de gemeente Bronckhorst: Hengelo, Bronkhorst, Laag-Keppel, Achter-Drempt, Baak, Drempt, Halle, Hengelo, Hoog-Keppel, Hummelo...