Nieuws Borne

Duitse en Nederlandse jongeren maken samen kennis met restauratie van historische panden
Leerlingen van vier Overijsselse scholen maken binnenkort kennis met onderhoud en restauratie van kastelen en andere historische gebouwen.

Ontwerp voor verbreding A1 Apeldoorn-Azelo ter inzage
Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft het Ontwerptracébesluit A1 Apeldoorn-Azelo en het Ontwerpsaneringsbesluit A1 Deventer-Azelo ondertekend...

Deventer, Zwolle en Enschede gaan voor schone stadslogistiek
Een bereikbare, leefbare binnenstad die economisch aantrekkelijk blijft dankzij slimme logistiek en bevoorrading. Voor deze doelen gaan de gemeente Deventer, Zwolle...

Mededelingen / Prikbord

Meld hier uw GRATIS Prikkertje

Weersverwachting
Borne

Borne op Twitter

Met een gids door Oud Borne? Dat kan in de maanden juli en augustus iedere woensdag en zondag.… https://t.co/FEmu2Mnst3
Door @BorneBoeit op 26-06-2017 13:02:52

Pastor Nowara viert 25-jarig priesterfeest in #Borne Pastor Nowara vierde zondag 25 juni zijn 25-jarig priesterfee… https://t.co/ID7dbot7Gy
Door @nieuws_enschede op 26-06-2017 09:25:14

'Pas als je ruim acht jaar met een Tesla hebt gereden, heeft het klimaat er baat bij' https://t.co/A3EpE2w2uR
Door @Borne_NL op 26-06-2017 09:21:27

Pastor Nowara viert 25-jarig priesterfeest in Borne Pastor Nowara vierde zondag 25 juni zijn 25-jarig... https://t.co/sJG6pDyqTN
Door @RTVBorne op 26-06-2017 08:54:57

Deel deze pagina:

Evenementen gemeente Borne

 • Palmpasenoptocht - Een van de tradities met Palmpasen is dat kinderen op deze palmzondagmorgen rondlopen met een palmpaasstok: een met palm of buxus versierde stok in de vorm van een kruis, waaraan vruchten, slingers, en verschillende snoepjes hangen. Een leuk evenement!
  Wanneer? Elk jaar op Palmzondag | Soort: Tentoonstelling
 • Paasvuur - Op het terrein aan de Oonksweg in Borne vindt ieder jaar het Bornse paasvuur plaats. Dit paasvuur wordt aangestoken op Goede Vrijdag. Veel mensen kunnen genieten van dit prachtige vlammenspel. Komt u ook een kijkje nemen?
  Wanneer? Elk jaar op Goede Vrijdag | Soort: Tentoonstelling
 • Pinksterbruidjes - Ieder jaar op eerste Pinksterdag is het weer zover. Dan wordt de oude traditie van de Pinksterbruidjes in Borne voortgezet. Vroeger gebeurde dit kleinschalig, de laatste jaren wordt het groots aangepakt door de Folkloregroep Borne samen met scoutinggroep St. Stephanus-Martina. Leuk voor jonge meisjes!
  Wanneer? Elk jaar op Eerste Pinksterdag | Soort: Tentoonstelling
 • Borne op z'n Best - Vaste onderdelen van Borne op z’n Best zijn, naast kunst en living statues, de boekenmarkt, de brocante, de creamarkt en het jeugdplein vol leuke dansoptredens en kinderactiviteiten. De gezellige terrassen en de koopzondag completeren de dag. Kortom, in april bruist het in Borne!
  Wanneer? Elk jaar in april | Soort: Festival
 • Afrika Festival - Het Afrika Festival Hertme is een van de meest sprankelende festivals van Nederland! In het prachtige, groene Openluchttheater Hertme vindt al bijna 30 jaar het tweedaagse muziekfestival plaats. Het podium waarop de artiesten optreden, ligt tegen een bosrand aan, wat het theater en de optredens een unieke en ontspannen sfeer geeft.
  Wanneer? Elk jaar in juli | Soort: Festival
 • Melbuul'ndagen - In 1976 is de stichting Melbuul’ndagen Borne opgericht met als doel het oogstfeest in ere te herstellen. Sindsdien worden er jaarlijks onder de noemer Melbuul’ndagen tal van festiviteiten in het centrum van Borne gehouden. Het feest trekt steevast duizenden bezoekers uit heel Twente en heeft in de regio dan ook een goede naam en traditie opgebouwd rond het laatste weekend van augustus.
  Wanneer? Elk jaar in het laatste weekend van augustus | Soort: Feest
 • Kindervakantieweek - Spelletjes, knutselen, sporten, kokkerellen, bouwen, kliederen en nog veel meer. De kindervakantieweek is een week vol prachtige en spannende momenten. Lekker sporten, een middag knutselen, een dansworkshop, een ontdekkingstocht door Borne, het zijn maar een paar van de talloze activiteiten die tijdens een Kindervakantieweek plaatsvinden.
  Wanneer? Elke zomervakantie | Soort: Feest
 • Shopping by Candlelight - De straten in het centrum van Borne zijn deze kerstperiode opgesmukt met lichtjes en guirlandes in de meest uiteenlopende maten en soorten. En ook de verschillende panden en etalages ademen de sfeer van Kerstmis. Reden genoeg om in december naar Borne te komen om te genieten van 'Shopping by Candlelight'! Een bijzondere combinatie van winkelen en cultuur snuiven in een sfeervolle ambiance.
  Wanneer? Elk jaar in december | Soort: Feest
 • Markt Borne - Iedere woensdagochtend is er van 7.00 tot 13.00 uur markt op parkeerterrein De Bolkshoek in Borne. Deze markt, met tientallen kramen, voorziet de inwoners van Borne van (vers) etens- en handelswaar. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom!
  Wanneer? Elke woensdagochtend van 7:00 tot 13:00 | Soort: Markt